Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#181 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.11.2009 - |00:15|

Węglan wapnia? Oh God... :o

Kwestia pierwiastków i ich dostępności->już ja poruszałem. poza tym gdyby chodziło o surowce, to wystarczyłoby nas zbombardować i wziąć planetę, po co się męczyć?

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 27.11.2009 - |00:15|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#182 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.11.2009 - |01:06|

Nie szukajmy sensu gdzie go nie ma.
Cały ten ruch oporu można policzyć na palcach jednej ręki.
Co zabrakło kasy na statystów ?
Akcja w magazynie woła o pomstę do nieba.

Kto pisze te scenariusze odcinków ?
A co ważniejsze jak to możliwe że za ten syf stacja płaci ?

I ja się pytam na co prócz promocji poszły pieniądze na ten serial.
Scenarzyści i aktorzy odpadają, zwłaszcza główna bohaterka gra jak kłoda a w Lost ogląda się ją całkiem dobrze, choć praktycznie strzela te same miny.
Wyraz twarzy wielce głupawy, w dużej mierze pozbawiony śladów inteligencji, choć pewnie też jest to jakiś talent i osiągnięcie ;)
  • 1
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#183 K-Ci

K-Ci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 27.11.2009 - |14:16|

Widząc ostatnie sekundy (flota która może zgładzić każdą istotę na ziemi) powód przybycia "przybyszów" musi być cholernie dobry (jak wspomniał Sakramentos ;) ). Musi mieć to związek z nieprzymuszoną wolą. Ludzie muszą "dać coś" przybyszom z własnej woli, coś co ma podłoże psychologiczne bądź "duchowe", zapewne nie jest to nic materialnego. Przecież "V" mogą zrobić sobie z nas niewolników lub całkowicie nas unicestwić kiedy tylko zechcą, nie potrzebują do tego wielkich nakładów konspiracyjnych, przenikania do ludzkiej społeczności i w ogóle tych przebieranek w ludzkie skóry.

Z drugiej strony może Anna jest tylko głównym przedstawicielem "V", może lider, "król", prezydent "przybyszów" właśnie do nas leci, żeby wziąć sprawy w swoje ręce i zakończyć bezsensowne "dyplomatyczne" podejście "v" do ziemian i wziąć sobie "to coś" bez proszenia.

A może to jakaś inna rasa leci nam na ratunek... albo mają zamiar zgładzić przybyszów ;).
  • 0

#184 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.11.2009 - |17:02|

Z drugiej strony może Anna jest tylko głównym przedstawicielem "V", może lider, "król", prezydent "przybyszów" właśnie do nas leci,

Tak, sułtan kosmitów, ratuj się kto może :lol:

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Ale tak patrząc na to chłodno, to póki co "V" to tandeta i szmira, przynajmniej tak się prezentuje. Scenariusz pierwszego kontaktu w którego efekcie zostajemy podbici, plus zachodzi infiltracja kręgów władzy etc. jest zerżnięty w SF do cna, przypomina przez to starą dziwkę spod latarni która bierze na dwa baty za pięć dolców, a kolana trzyma razem tylko dlatego by jej nery nie wypadły. Dlatego by serial mógł pochwalić się czymkolwiek musi być fabularnie zrobiony na najwyższym poziomie, inaczej pozostanie po nim niesmak i choroby weneryczne. A póki co tej "najwyższej próby" nie widać.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#185 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.11.2009 - |16:19|

W sumie dosyć przeciętnie w czwartym odcinku. A końcówka przewidywalna do bólu. To ma nas trzymać w napięciu do wiosny? Ale się uśmiałem :lol: .

Do tej pory największy zawód to był FlashForward, ale po czwartym odcinku V wskakuje u mnie w tej kategorii na pierwsze miejsce.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#186 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 28.11.2009 - |18:36|

A końcówka przewidywalna do bólu.

Skoro to takie przewidywalne - mogę prosić o strzępki informacji co zdarzy się dalej i w jakim celu ta flota zmierza ku Ziemii?
  • 0

#187 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.11.2009 - |09:18|

A końcówka przewidywalna do bólu.

Skoro to takie przewidywalne - mogę prosić o strzępki informacji co zdarzy się dalej i w jakim celu ta flota zmierza ku Ziemii?

Cholera, wydało się. Dobra przyznaje się, jestem jednym ze scenarzystów tego serialu :P.

Spokojnie, flota zmierza ku Ziemi ale po co i w jakim celu to najwyżej w finale sezonu się dowiemy. Jeśli tak się stanie to też napiszę wtedy że było to przewidywalne do bólu.
  • 1
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#188 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 29.11.2009 - |10:40|

ale po co i w jakim celu to najwyżej w finale sezonu się dowiemy

Albo wcale. Może po sukcesie BSG (powtarzalności cyklu ludzie - cyloni - zagłada nie wyjaśniono) i Lost (bez komentarza) w sumie się nie dowiemy. Chociaż zabieg taki to sensownie udał się chyba tylko w Twin Peaks ale to inna bajaka. Po Ori i ich wysysaniu ludzkiej wiary, czy Tealonach i ich elan vital to w V mają lekki problem, po kiego tu te zeskafandrzone jaszczury. Bo na Ziemi dla rozrywki jak Predatorzy raczej nie są. Tak mi luźno przyszło do głowy, że może nas wystawią jako atrapy samych siebie. Ubiorą nas w jaszczurkowate skafanderki - sami je założymy z mdłości-miłości do Anny i nas jacyś inni jaszczurzowrodzy zgładzą - he he. Ale że ci obcy nr 2 nie będą mieli chociaż trekowych bioskanerków? i się nie kapną :) Więc może jednak wywar z ludzi - lekarstwem na zaćpane jaszczury oczywiście z dodatkiem węglanu wapnia?

Będę oglądał dalej - bo mnie intryguje jak z tego wybrną :)Najśmieszniekjsze jest to, że dla scenarzystów to zagadnienie jest chyba marginalne - a my sie nad nim rozwodzimy. Bo czy dla anglosaskiego widza to jest ważne? Woda i pierwiastek styka! :) ! :)

PS Co do gry Anny - będę bronił. Jest sztuczna, bez wyrazu, bez uczuć, wyrachowana do bólu - i taką deską mimiczną jest - tak sobie to wyobrażam - to lepsze niż zacietrzewiony Khan :) w tej formule serialowej :)

PS - tylko dla panów ;)
Spoiler

Użytkownik xetnoinu edytował ten post 29.11.2009 - |11:06|

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#189 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 29.11.2009 - |13:22|

Jeśli twórcy V czerpią inspirację z pierwowzoru, to (wg informacji z jednego forum, osobiście nie widziałam starego V)
Spoiler

Po co? Nie mam pojęcia. Zaleciało BSG.
Ktoś pamięta pierwowzór?
  • 0

#190 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 29.11.2009 - |13:32|

Daria-jeśli tak, to :blink: oraz: :lol: :lol: :lol:
Nie mogę z tego motywu. Jest w nim coś tak niewłaściwego w najbardziej z możliwych sposobów, że aż chce się płakać przez śmiech. Czyli co, telewizyjne SF nie ewoluowało i nie wyciągnęło żadnych wniosków z ostatnich dekad. Stoi w miejscu, tworząc zupełnie nowy gatunek, rodzaj czynności kulturotwórczej, który nie ma nic wspólnego z SF. Zapętla się i żre swój ogon.
  • 1
Winchell Chung

#191 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.11.2009 - |14:00|

http://forum.gwrota....ndpost&p=331764

#192 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 29.11.2009 - |14:44|

Toudi, ale chodzi o prawdopodobieństwo wystąpienia tego motywu w remejku. I to mnie przeraża, bo wygląda na duże.
  • 0
Winchell Chung

#193 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 29.11.2009 - |20:26|

To straszne, co przewidujecie. To przecież zboczone! i to w takim szeregu co nekrofilia :) :) :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#194 K-Ci

K-Ci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 29.11.2009 - |23:42|

Jeśli twórcy V czerpią inspirację z pierwowzoru, to (wg informacji z jednego forum, osobiście nie widziałam starego V)

Spoiler

Po co? Nie mam pojęcia. Zaleciało BSG.
Ktoś pamięta pierwowzór?

Ale chodzi o główny motyw serialu, czy o jeden z elementów pobocznych?
  • 0

#195 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 03.12.2009 - |18:07|

Nie wiem na co tak narzekacie? Co prawda obejrzałem dopiero 2 epy ( dziś mam zamiar nadrobić), ale ogląda to się dobrze, lepiej niż FF, które już niemiłosiernie zanudza.
Jak na razie nie jestem rozczarowany, być może dlatego, że nie widziałem pierwowzoru -> co za tym idzie nie mam punktu odniesienia. Jeżeli serial nie pójdzie w dramaty poszczególnych ludzi tak jak się stało z FF to moje oczekiwania co do V zostaną spełnione.
  • 0

#196 krzykr

krzykr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07.12.2009 - |23:15|

Po tych kilku odcinkach nabrałem ochoty by jeszcze raz obejrzeć serial o paru paranoikach z serialu "Pierwsza fala". Swoją drogą bardzo podobne seriale...
  • 0

#197 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.12.2009 - |21:23|

ABC zmniejszyło ilość odcinków z zapowiadanych 13 na 12.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#198 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 10.12.2009 - |09:19|

ABC zmniejszyło ilość odcinków z zapowiadanych 13 na 12.

Jednego zapychacza w sezonie mniej? Dla mnie "V" w przyszłym roku jest wielką niewiadomą. Ten serial cały czas ma potencjał, jednak obawiam się o to, jak ABC będzie potrafiła go wykorzystać. Oby nie skończyło się właśnie na tych 12. odcinkach i żadnym więcej...
  • 0

#199 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.01.2010 - |14:44|

Po wyemitowanych czterech epizodach daję serialowi "duuuży kredyt zaufania" (oby nie skończyło się jak 4400 - w pewnym momencie już po prostu nie miałem siły oglądać).
  • 0

#200 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.02.2010 - |21:33|

Dołączona grafika

Niejaki Michael Trucco ;) znany chyba najbardziej z roli Sama Andersa w BSG wystąpi w jednym z odcinków "V".
Odcinek powinniśmy zobaczyć 13 kwietnia.

V Casts Michael Trucco as Fifth Column Leader ---> http://www.tvguide.c...el-1015001.aspx

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych