Skocz do zawartości

Zdjęcie

SGU - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
313 odpowiedzi w tym temacie

#181 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 24.07.2010 - |22:02|

Nie rozumiem niechęci do Woolsy'ego...
To co prawda nie plebiscyt, ale ja tam bym najbardziej chciał zobaczyć w SGU Silera...
  • 1
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#182 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 24.07.2010 - |22:12|

Ja wiem czy to niechęć. Po prostu wolałabym zobaczyć np. Johna. Chociaż z drugiej strony, nie wiem czy to by komuś wyszło na dobre. Woolseyem nigdy sobie specjalnie głowy nie zawracałam.
  • 1

#183 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.07.2010 - |22:23|

Ja tam lubię Woolsey'a i chętnie zobaczę go w SGU. To ciekawa postać moim zdaniem. Najpierw był typową szują nastawioną na robienie kariery i wzbudzał we mnie niechęć. Później zmienił postępowanie i zacząłem go lubić. Wzbudzał we mnie emocje (najpierw negatywne, potem pozytywne), więc jest dobrze. Najgorsza jest sytuacja, w której dana postać widzowi zwisa i powiewa.
  • 0

#184 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 24.07.2010 - |22:30|

Teraz będę miała przez was wyrzuty sumienia, że nie zwróciłam większej uwagi na Woolseya. Aczkolwiek, mogę powiedzieć, że podczas oglądania seriali spodobało mi się to, że w końcu się postawił i stał się pozytywną postacią.
  • 0

#185 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 25.07.2010 - |11:43|

A ja go po prostu nie lubie może dla tego że praktycznie przez cały czas, najpierw w SG-1 potem w SGA był wspomnianą szują i wg mnie jego przemiana w ostatnim sezonie SGA ginie w tłoku.
  • 0

#186 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 25.07.2010 - |13:36|

Ja zawsze lubiłem Rysia, jest on brzydkim, małym, naiwnym gościem, bardzo kiepskim dowódcą, ale za to dobrym i wierzącym w ideały człowiekiem.

Mam nadzieję oczywiście, że w drugim sezonie nie zabraknie O'Neilla, Carter i co najważniejsze - Waltera.
  • 0

#187 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 25.07.2010 - |14:25|

Dlaczego to nazywają Crossover (SGU z SGA) skoro w SGU często pojawiali się bohaterowie SG1, czyżby o coś więcej chodziło niż tylko zwykła wizyta(?) na statku?
  • 0

#188 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 25.07.2010 - |16:26|

Chyba dlatego, że SGU jest spin-offem SG-1, tak samo jak SGA jest spin-offem SG-1, ale jak się bohaterowie dwóch spinoffow spotykają, to już mamy crossa ;)
  • 0

#189 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 25.07.2010 - |16:26|

Jak było pisane wcześniej mają opowiedzieć na kilka pytań odnośnie SGA np. co się stało z miastem
  • 0

#190 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 25.07.2010 - |23:49|

...i wg mnie jego przemiana w ostatnim sezonie SGA ginie w tłoku.

Obecność Woolsey'ego w SGA można jedynie skomentować: "Zbyt mało, zbyt późno"... Po prostu nie pozwolono mu do końca rozwinąć skrzydeł.

A malkontenci z antywoolseyowego frontu - oglądnąć sobie Voyagera ;). Serial słaby, że aż piszczy, ale po kilku odcinkach będziecie obgryzać paznokcie z niecierpliwości ;) na wieść, że w jakimś odcinku SG ma się pojawić biurowe wcielenie EMH (poza tym, że będziecie życzyli Neelixowi najbardziej sadystycznej śmierci jaką sobie można wyobrazić).
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#191 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.07.2010 - |06:41|

Zdaniem komentarza.

Oczywiście cieszy pojawienie się postaci z Stargate Atlantis. Oby zostały one w odpowiedni sposób wplecione.

Oczywiście ja bym chciał zobaczyć Keller :)

Naiti, Woolsey cały czas szują? Sorki ale to zupełnie nie tak. Podaj mi przykład zachowania na którym wnioskujesz że był szują. Za każdym razem może trochę wbrew ideologii mesjanizmu SG-1 podchodził do problemów biurokratycznie zwracając uwagę że często decyzje SG-1 są podyktowane emocjami.
Przyjrzyjmy się chociażby pierwszemu odcinkowi w którym się pojawił: Heroes. Tam Woolsey pojawia się po tragicznej śmierci Janet Fraiser spowodowanej intencyjnemu wysłaniu oddziałów w pułapkę Goa’uld’ów. Co ciekawe jego słowa które padają w tym odcinku są prorocze i zachowanie Carter które pojawiło się w 19 odcinku SGU odpowiada temu:
WOOLSEY: You yourself have been asked to go into combat where you knew there was no back up. That is always a possibility on any mission through the Stargate is it not? And please Major, none of us like to admit it but we all know that there are military situations in which the life of one human being had to be considered an acceptable loss.
Nie rozważna akcja ratunkowa tutaj spowodowała nie tylko utratę dla Carter bliskiej przyjaciółki, dla SGC bardzo doświadczonej lekarki, ale także spowodowało niemal śmierć O’Neill’a.
Woolsey od samego początku do końca nie był całkowicie aniołem, ale szują to on na pewno tez nie by ł.
Też uważam że crossover to za duże słowo. Oczywiście co by nie było konieczne będzie wyjaśnienie jak sprawy się mają na Ziemi. Czy Atlantis jest tam dalej, czy SGC przeniosło do Atlantis bo tam są lepsze wrota? Czy dalej pływają w Los Angeles?
Log65: Happy camper

#192 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 26.07.2010 - |12:38|

Rzeczywiście szuja to może zbyt mocne określenie. To co mi w nim nie pasuje to właśnie biurokratyczne podejście do zaistniałej sytuacji. W 5 sezonie SGA jego zachowanie się zmieniło. Bardziej 'myślał' sercem niż mózgiem co mi bardziej odpowiadało jednak ta chłodna kalkulacja też nie była wcale zła. Jego postać w ciekawy sposób 'ubarwiała' odcineki w których się pojawiał.
Ważne będzie również to w jaki sposób zostanie przedstawiony. Jeśli scenarzyści wrócą do 'starego' Woolsey'a to podtrzymuje swoje stanowisko odnośnie tego że jego pojawienie się nie było najlepszym pomysłem, natomiast jeśli będzie to Woolsey z ostatniego sezonu SGA to będę musiał zmienić zdanie. Jeśli będzie to właśnie taki Woolsey-którego zdecydowanie preferuje-będe zadowolony. Musimy poczekać.
  • 0

#193 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 26.07.2010 - |13:50|

Och, dajcie spokój z Woolseyem, akurat za każdym razem MIAŁ RACJĘ ale w imię dramatyzmu&szmatyzmu pleciono fabułę tak, by to "nasi" okazywali się ją mieć "tak naprawdę". Przecież wiadomo, że IAO zawsze się myli... Wiadomo, że koleś spoza SGC zawsze się myli... do momentu aż staje się kolesiem z SGC.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#194 Lord Yu

Lord Yu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.08.2010 - |11:55|

Prosto z Comic Conu nowy zwiastun 2 sezonu SGU:

Generalnie już widać, że się nic nie zmieni... Nikt nie zginie, będzie dalsze bieganie po statku, mało Wrót, potyczki, zdrady i miłostki... Cóż, jak ktoś to lub to enjoy, ale ja tęsknię za Atlantydą, nie mówiąc już o SG-1 :(

Ale i tak obejrzę. A co mi tam. SGU też ma momenty.
  • 0
Star Wars Mastermind

"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley

#195 plutonowy

plutonowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoBartoszyce

Napisano 03.08.2010 - |17:33|

http://www.youtube.c...h?v=1rXJdDb1vxE

Ten zwiastun jest chyba dostępny chyba już od tygodnia na sguniverse.pl
Poza tym o tym zwiastunie pisali także na Hatak24.pl

Użytkownik plutonowy edytował ten post 03.08.2010 - |17:39|

• 0
"Jasność Tysiąca słońc, rozbłysłych na niebie oddaje moc Jego potęgi. Teraz stałem się Śmiercią, niszczycielem światów."
J.R. Oppenheimer

#196 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.08.2010 - |08:47|

http://www.youtube.c...h?v=1rXJdDb1vxE

Ten zwiastun jest chyba dostępny chyba już od tygodnia na sguniverse.pl
Poza tym o tym zwiastunie pisali także na Hatak24.pl

A my mamy dyskusje tutaj: http://forum.gwrota....ndpost&p=351817

#197 Lord Yu

Lord Yu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.08.2010 - |08:57|

O, przyznam się że tematu spoilerowego nie czytam, do głowy by mi nie przyszło że tam trafi zwiastun :) Anyway, dzięki za cynk :)
  • 0
Star Wars Mastermind

"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley

#198 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.08.2010 - |11:49|

Cóż zwiastun był perfidenie dosyć pełen spoilerów ;]

#199 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.09.2010 - |16:44|

SGU dostało dziewięć nominacji do nagród Gemini przyznawanych przez Kanadyjską Akademię Filmową i Telewizyjną.

http://www.gateworld...rgate-universe/
  • 0

#200 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 22.09.2010 - |19:19|

Nowy trailer drugiego sezonu:
http://josephmallozz...tember-21-2010/

http://www.dailymotion.pl/video/xex4bq_stargate-universe-nowy-trailer-sezo_shortfilms
  • 1
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych