Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#181 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.01.2009 - |22:04|

A i jeszcze jedno, wydawało mi się, że porwał ją ten facet co uciekł z więzienia - ale na chwilę obecną jakoś jakby nie pociągnęli tego wątku, chyba że znów ja coś pomyliłam...

Jeszcze będąc w więzieniu kazał prawnikowi przekazać, że mają mu sprowadzić Olivię.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#182 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.01.2009 - |00:04|

kazał porwać <> porwał
  • 0

#183 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 24.01.2009 - |00:46|

Ciekawe są słowa Mitchela, że zrobili to by chronić Olivię...

te slowa wydaja mi sie wlasnie zupelnie bez sensu, skoro byl gotow tak wiele zrobic, by ja chronic, to czemu potem zamiast cos wymyslic, po prostu kazal zonie ja zabic? no a jesli "chronil" ja dlatego, ze miala w sobie cos cennego, co koniecznie chcieli wziac - vide naklucie ledzwiowe - a potem stracila wartosc, to po co facet zgrywa bohatera? wydaje mi sie, ze nie ma powodu, zeby traktowac jego slowa powaznie, na pewno nie mozna go uznac za sprzymierzenca
  • 0

#184 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 26.01.2009 - |13:50|

te slowa wydaja mi sie wlasnie zupelnie bez sensu, skoro byl gotow tak wiele zrobic, by ja chronic, to czemu potem zamiast cos wymyslic, po prostu kazal zonie ja zabic? no a jesli "chronil" ja dlatego, ze miala w sobie cos cennego, co koniecznie chcieli wziac - vide naklucie ledzwiowe - a potem stracila wartosc, to po co facet zgrywa bohatera? wydaje mi sie, ze nie ma powodu, zeby traktowac jego slowa powaznie, na pewno nie mozna go uznac za sprzymierzenca

Dokładnie. Najpierw każe żonie za wszelką cene zabić Olivię aby ta nie wyszła z jej domu, a następnie mówi że chciał ją chronić. Albo scenarzyści próbują zrobić z widzów debili albo z siebie :).

Co do samego odcinka to jak zwykle trzyma poziom. Podobało mi się odcięcie trochę od formuły dotychczasowych odcinków, czyli: krótki wstęp w którym pokazują przypadek jakim będą się zajmować w danym odcinku, potem czołówka i właściwa akcja. Tutaj akcja była od samego początku a sprawa z tym "robaczkiem" wyszła można powiedzieć przy okazji :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#185 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.01.2009 - |16:32|

W końcu jakiś porządny odcinek do którego generalnie nie mam zastrzeżeń.
Poza jednym.... :P chodzi o to właśnie o czym powyżej wspominacie.

Najpierw każe żonie za wszelką cene zabić Olivię aby ta nie wyszła z jej domu, a następnie mówi że chciał ją chronić.
Albo scenarzyści próbują zrobić z widzów debili albo z siebie

Uważam właśnie ,że zrobili z siebie.
Bo nagle im się przypomniało, że o kurcze zapomnieliśmy o "wielkiej tajemnicy-zagadce-planie" [czy jak to się tam zwie w tym serialu już się pogubiłem] no to trzeba dowalić coś "pseudo tajemniczego" na koniec co byśmy mieli odniesienie do przewodniego motywu tajemnicy.
Ale niestety wyszło tak jakoś durnowato.
Gdyby nie ta wpadka to odcinek byłby w porządku. :)
Mam nadzieję, że kolejne będą w podobnym tonie tzn bez schematu który tak krytykowałem, że profesorek zawsze we wszystkim maczał palce.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#186 Casiopea

Casiopea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.01.2009 - |18:54|

Właśnie dlatego mówiłam, że to ciekawe, bo nijak pasujące do całości. Bo najpierw chce zabić, potem chce uratować i debatowanie czy wzięli co chcieli czy nie nic nie zmieni - nie pasuje mi przez co jest ciekawe, bo ktoś się albo pomylił, albo zapomniał, albo nie ma wizji co dalej zrobić z tajemnicą.

Co do wkłucia lędźwiowego - tak się chyba nie da dostać do wspomnień. Owszem jest to jakieś połączenie z mózgiem, ale za pamięć raczej nie odpowiada. Ale to Fringe, za chwilę Waltera pewnie oświeci, że opracował odzyskiwania pamięci z paznokcia dużego palca lewej stopy ;)

Się pewnie okaże, że sama Olivia jest elementem wzoru, jakimś eksperymentem.

Mogłoby powoli się układać w jakąś całość... ale powiem że wydaje się ciekawsze niż na początku...

Swoją drogą znów zaczynam bredzić.
  • 0

#187 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.01.2009 - |10:43|

A ja to widze tak:
Jesli przyjmiemy ze oni chcieli chronic Olivie to ta sytuacje w domu i probe jej eliminacji mozna wyjasnic w bardzo prosty sposob: Mieli do wyboru albo ujawnic duza czesc dotyczaca "wzoru" albo powstrzymac Olivie. Chodz Olivia ma dla nich jakies znaczenie jednak w porownaniu z "wzorem" i mozliwoscia powstrzymania planu rola Olivi nie jest tak wazna. Z tad decyzja o zabiciu Olivii.
  • 0

#188 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.01.2009 - |18:13|

a swoją drogą ciekawe że nikt nie zauważył że koleś nawiał z więzienia... bo skoro fatygowali się aż z Ameryki żeby pogadać to powinni zostać poinformowani że gość znika
  • 0

#189 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 28.01.2009 - |13:39|

powiększone do mezo-rozmiarów zarazki i program komputerowy zmieniający mózg w papkę; serial przekroczył już zdecydowanie granicę absurdu;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#190 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.01.2009 - |22:21|

program komputerowy zmieniający mózg w papkę

W to jeszcze bylbym uwierzyl. Technologia reklamy podprogowej rozwinieta przez psychopate-geniusza palajacego zemsta (tylko dlaczego nie mogli sie oderwac od monitora?)

powiększone do mezo-rozmiarów zarazki

Moze i mozliwe ... ale napewno nie w ciagu kilku minut ;).

Ogolnie to ja nastawilem sie na takie absurdalne sprawy od poczatku wiec mi to zbytnio nie przeszkadza.
Jesli chcialbys bardziej realistyczne sprawy w podobnej oprawie to polecam Eleven Hour.
  • 0

#191 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 30.01.2009 - |08:31|

A mnie się serial podoba, ogladam go z miłą chęcią i czekam na jakieś małe konkrety, odnośnie tego wszystkiego co się dzieje. Już odcinek z tym łysym gostkiem, dawał wiele do myślenia. Trzeba cierpliwie czekać, w końcu dowiemy się o co tak naprawdę chodzi. A myślę że JJ, nas nie zawiedzie, bo gość ma fajne pomysły na seriale.

Użytkownik waski edytował ten post 30.01.2009 - |08:33|

• 0

#192 Mati_90

Mati_90

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 02.02.2009 - |01:09|

obejrzałem właśnie 12odc. i serial jako w takiej formie SF mi nie przeszkadza, przyjemnie się ogląda, ale no qrcze tam wogole nie ma zadnego glownego watku, niew wiadomo o co sie rozchodzi, nic do przodu ostatnio nie idzie
  • 0

#193 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 02.02.2009 - |09:25|

Zaczynaja coraz bardziej zamulać, mam nadzieje ze JJ nie planuje z Fringe zrobic drugiego Losta.
  • 0

#194 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.02.2009 - |09:33|

Fringe (Fox)
STATUS: Staying

Fox has had nothing but praise for the latest outing from J.J. Abrams and the other masterminds behind the upcoming "Star Trek XI," and while ratings haven't been homerun-ish like "House," they've been enough to celebrate.

There was some fear about what might happen to the show when "House" was removed as its lead-in, but "American Idol" has been much better for the show, where overnight audiences have jumped 34 percent since the change.

And while "Fringe" did get its best rating following the season premiere of "House" before quickly falling back down to where it had been tracking, the second episode coming out of "American Idol" has done just as strong, losing less than 3 percent of its previous week's audience.

Wychodzi na to, że będzie dane zobaczyć drugi sezon :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#195 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.02.2009 - |16:54|

1x14 jak dla mnie świetny odcinek. Chyba najlepszy z dotychczasowych.

Na początku, w scenie z gazeciarzem, było widać naszego G-mena :) Ciekawe czy czasem on nie jest przedstawicielem innego wszechświata tak jak pisało w tej książce.

Pan Jones nawiał w ciekawy sposób, a Walter okazał się autorem ZFT :)

Robi się ciekawiej
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#196 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.02.2009 - |21:55|

1x14

Nie wiem czy była tu jakaś zmiana reżysera, operatora czy ktoś dodatkowy współpracował przy pisaniu tej historii ale w końcu jakiś tak z polotem zrobiony odcinek.
I co mi się najbardziej rzuciło w oczy to to ,że Olivka w końcu zaczęła się uśmiechać a aktorka tchnęła w nią jakieś życie.
Jakbyśmy zobaczyli całkowicie nową osobę w przeciwieństwie do tego co widzieliśmy dotąd bo była taką sztywną i niepewną siebie osobą.
A tu proszę całkiem ktoś inny, nie wiem może ma to związek z tym ,że aktorka w życiu realnym wzięła ślub z kolegą z planu albo w końcu się wczuła w graną postać ale IMO wyszło to tylko na dobre temu odcinkowi.

Jedno co mnie rozwaliło to to ,że przetransportowują do laboratorium Bishopów groźne urządzenie/człowieka a tu jak zwykle żadnego ochroniarza, żadnego secret service agentos. A potem jeszcze na dodatek wiozą tego gościa do zwykłego publicznego szpitala. WTF ?
Ten babol powinni jak najszybciej wyeliminować z kolejnych odcinków.
Co do odcinka to wychodzi coraz bardziej ,że Olivka nie jest przypadkową osobą na tym stanowisku i jak widać czekają ją jeszcze niezłe niespodzianki.
I niestety ponownie wracają do schematu Walter wie wszystko, Walter wszystko zaczął.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#197 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 15.02.2009 - |22:01|

Mi się wydaje, że jednak może być zaskoczenie i to nie Walter będzie autorem ZFT, lecz Bell :)
  • 0

#198 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.02.2009 - |22:10|

I tak wyjdzie ,że Walter jest w to "zamieszany" tylko mu się zapomniało. ;)

A swoją drogą to szkoda, że na kolejny odcinek musimy czekać do 7 kwietnia ---> http://www.youtube.c...player_embedded tutaj lepsza jakość -->

Podoba mi się komentarz pod tą pierwszą zapowiedzią: "... i love fringe but it fuckin pisses me off the show started September 9, 2008 an its now February 2009 and were not even on episode 15 yet now..."
Faktycznie można się wkurzyć, że tak to rozciągają w czasie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.02.2009 - |22:15|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#199 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2009 - |03:19|

Podoba mi się komentarz pod tą pierwszą zapowiedzią: "... i love fringe but it fuckin pisses me off the show started September 9, 2008 an its now February 2009 and were not even on episode 15 yet now..."

Idol ma priorytet, Zarabia więcej pieniędzy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#200 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.02.2009 - |14:10|

W końcu muszą to rozciągnąć żeby emitować serial mający ok. 22 odcinki od września do maja. Z drugiej strony jak zrobią tak jak ABC z Lost że wszystkie odcinki będą emitowane tydzień po tygodniu to będzie trzeba pół roku czekać na kolejny sezon, więc ja już wole takie rozwiązanie jakie obecnie jest we Fringe.

A wrażenia po 14 odcinku mam bardzo pozytywne. Wreszcie kontynuacja tego wątku z teleportującym się gościem i zgrabne wytłumaczenie dlaczego poczekali kilka odcinków na jego kontynuację.
Ogólnie, w dalszym ciągu jestem bardzo zadowolony z tego serialu, a odcinek 14 narobił niezłego apetytu na dalszy ciąg. Aż się boję z jakim cliffhangerem scenarzyści zostawią nas na wakacje.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych