Użytkownik Grzebul edytował ten post 20.03.2008 - |15:22|
Odcinek 077 - S04E07 - Ji Yeon
Napisano 20.03.2008 - |15:22|
Napisano 20.03.2008 - |15:24|
Ale powiedzial, ze zyje z pieneidzy ktore dostal jako odszkodowanie od Liniie. W domysle wiec oznaczalo, to ze jest O6.Nie było powiedziane, że jest z Oceanic Six. On sam tylko mówił gościowi na polu golfowym, że leciał Oceaniciem.
Genesis
Napisano 20.03.2008 - |19:59|
W takim razie ciekawe, co z Desmondem. I w takim razie Sayid zabrałby sie raczej z załogą łajby, a nie z Benem, bo tamci raczej nie są do siebie przyjaźnie nastawieni. Nie podoba mi się ta koncepcja. Uważam, że Sayid jest jednym z O6, ale dość spekulacji, wszystkiego dowiemy sie jutro. Być możeA może Frank poleciał... po Bena? I łajba odpłynie w siną dal? Mając w nosie to, co się dalej stanie...
Wówczas zgadzałoby się to z koncepcją, którą zasugerował Jonasz: Sayid zabrał się razem z Benem.
Napisano 20.03.2008 - |20:12|
...Mickael. On pasuje do trumny.@Jonasz
Sayid nie jest jednym z "Oceanic 6"? Nie powiem, ciekawa koncepcja.
Choć w kontekście tego, że pracuje w przyszłości dla Bena, możliwe, że rzeczywiście zabrał się razem z Wyłupiastym...
No ale co wówczas ze składem "Oceanic 6"? Kate, Jack, Hurley, Sun, (Aaron) i... ?
Genesis
Napisano 21.03.2008 - |01:30|
Ech, starszy Walt to problem tego że aktor się postażał, a ąz różnice pomiędzy 33 a 35 latami są mniejsze niż pomiędzy 10 a 12 to trochę się wygląd zmienił. W serialu mogą to wyjaśnić tak że Locke i tak miał zwidy, więc co ich to obchodzi co dokładnie mu się przywidziało.
Tak właściwie to O6 wcale dokłanie nie znamy. Pewni możemy być: Jacka, Kate, Sun i Hurleya. Aron nie jest pewne czy wlicza się od O6 czy nie, przecież urodził się po katastrofie. Saiyd mógł uciec innymi metodami z wyspy (choć w to mocna wątpię, jednak jest za wcześnie aby taką opcję skreślić) To być może daje nam jeszcze dwa wolne miejsca. No i nie zapominajmy że do O6 może wejść Dejtukmajson i Majson - przecież obaj jakoś muszą powrócić do noralnego życia (chyba że to ci dwaj co przeżyli kraksę i zgineli później)
No i ostatnia sprawa Widmore. W kwestii informacji to myślę że othersi nie są jego jedynym źródłem informacji. Mógł przecież spokojnie zinfiltrować Dharmę, lub to co po niej pozostało. Odnaleźć informacje o wyspie, plan schronów z informacją co się znajduje w nich (Hydra - zoo, Płomień - Antena, Perła - Big Brother, Łabądź - Maszyna do robienia końca świata, Burza - Gaz do zatrucia całej wyspy) Wie od Dharmy sporo, a teraz ściągnął ludzi po Bena, bo jego głowa będzie wyglądała całkiem zabawnie obok jelenia. A zresztą jak Ben będzie na wyspie to nie będzie miał jak zbudować swojego hotelu/labolatorium/maszyny zagłady czy co tam chce jak ten się tutaj przechadza i podpuszcza Locka do wysadzania w powietrze wszstkiego co chociażby przypomina piwnicę.
Napisano 21.03.2008 - |08:44|
No i nie rozumie ludzi którzy wyzywają na Michela. Wielu z nas bylo by w stanie zabić wielu ludzi dla swoich dzieci a Michelowi juz raz wcześniej odebrano dziecko i kiedy po raz drugi zrobili to othersi spanikował i byl w stanie "wybic wszystkich" (większość z nas tak wlanie by zrobiła)
może ty tak.. ale nikt normalny na pewno by nie zabił .. Ja na pewno bym nie zabił.
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 24.03.2008 - |19:01|
PLUSY:
+ w bardzo interesujący sposób ukazano to, co sie stało z Sun i Jinem po powrocie z wyspy. Chyba każdy myślał, że właśnie do Sun biegnie z pandą jej mąż. A tutaj zaskoczenie. FB Jina i FF Sun
+ wreszcie poznajemy kapitana statku, który (znów zaskoczenie) okazuje się całkiem bezpośrednim człowiekiem. Zawsze jak poznajemy nową postać to czeka się na jakieś informacje od niej płynące, a z reguły ich nie otrzymujemy szybko. A tutaj spotkanie i kapitan od razu przechodzi do rzeczy - a to cieszy
+ jeśli wierzyć Juliett, to za 3 tygodnie szóstka rozbitków zostanie uratowana i opuści wyspę. Z jednej strony się cieszę, że Sun cała i zdrowa opuści wyspę wraz z dzieckiem, jak i pozostała grupa, ale z drugiej strony niewiem czy to dobrze, że już mamy taką perspektywę czasową jak 3 tygodnie do końca.
+ teraz można domniemywać, kto upozorował rozbicie samolotu z dala od prawdziwej wyspy i te 324 zwłoki? Czy był to Ben czy też Widmore? Obu zależy na tej wyspie, każdy chce ją mieć dla siebie i każdy nie chce, aby świat się o niej dowiedział. Zagadka czeka na wyjaśnienie...
MINUSY:
- Kevin Johnson to żadne zaskoczenie. Już od dawna można było domniemywać, że to będzie właśnie Michael, czyli szpieg Bena. Mnie osobiście ciekawi czy on na serio jest tym szpiegiem Bena i mu pomaga, czy tylko udaje, a jeśli to robi jednak, czy dlatego, że zaczął wierzyć Benowi i stoi po jego stronie czy też jest zmuszony do tego? Jak zwykle czas pokaże
- minus dla mojej ulubionej żeńskiej bohaterki czyli Juliett za cios poniżej pasa. Owszem, wyższa racja przyświecała, ale metoda była okropna. Choć skuteczna i jak pokazał FF Sun, wszystko dobrze się skończyło.
- szkoda, że Jin jednak umrze. Można polubić gościa, pogodzony z żoną, dziecko w drodze, nawet angielskiego się nauczył a tutaj śmierć. Ciekawi mnie jak do tego dojdzie
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 02.06.2010 - |14:07|
1) pojawienie się Michaela jako Kevina Johnsona
2) fb i ff to pomieszanie było zaskakujące i ciekawe
reszta kiepska, nic się nie wyjaśniło - 6/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych