Skocz do zawartości

Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead

• Zamknięty Temat jest zamknięty
351 odpowiedzi w tym temacie

#181 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 10.02.2008 - |14:57|

Wiesz wątpię, aby coś ważnego i istotnego im powiedział, dlaczego? Skoro nie chciał ich wpuścić to na pewno nie będzie im tłumaczył dlaczego :)

Bo wiesz wyglądało by to na coś w stylu "Nie możecie tu wejść, odkryliśmy tu misia polarnego w środku pustyni"
  • 0

#182 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2008 - |15:00|

Co mnie zirytowało: Dlaczego kiedy Miles dzwoni do Minkowskiego, sekretarka odpowiada, że nie może z nim rozmawiać? Co może być ważniejszego niż porozumienie się z ludźmi, których wysyła się na niebezpieczną wyprawę?

To wygląda tak, jakby na tym statku działa się jakaś akcja. Najprawdopodobniej wtyka "Bena" wykorzystała nieobecność Fantastycznej Czwórki i postanowiła zadziałać. Głos w telefonie babki ze statku brzmiał tak, jakby wtyka Bena miała na muszce Minkowskiego, więc musiała powiedzieć co powiedziała. Nie zdziwiłbym się, jakbyśmy całą tą akcję obejrzeli w jednym z nadchodzących odcinków...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#183 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 10.02.2008 - |15:11|

Hmm w sumie całkiem możliwe, cały szef tej wyprawy, a tu nagle nie może rozmawiać z wyprawą? Co może być ważniejsze. Ciekawe było by pokazanie tej akcji od tamtej strony, możliwe, że człowiek Bena tam działa, a tu nagle telefon :) Kto wie może tak będzie
  • 0

#184 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 10.02.2008 - |15:31|

Hmm w sumie całkiem możliwe, cały szef tej wyprawy, a tu nagle nie może rozmawiać z wyprawą? Co może być ważniejsze.

Może po prostu był w ubikacji akurat ? ;)
  • 0

#185 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.02.2008 - |15:50|

To najprawdopodbniejsze. Żadnych manifestacji bym się nie spodziewał.

A co to znaczy kolejna manifestacja czarnego dymu? To był poprzednie? Przypomnijcie mi, w którym odcinku było to wyjaśnione, bo jakoś nie pamiętam...
Manifestacja może i tak (ale i to nie wiadomo), ale co to ma wspólnego z czarnym dymem? To jakieś lokalne bóstwo czy co?

Nie było ale można się domyślać. Poza tym na którymś podcaście powiedzieli że koń i ptak to dymek. Co do kota to nie jestem pewna ale on był chyba realny.

To akurat mi umknęło, ale przypomniałem sobie o czymś innym. Kiedy Miles wchodzi do pokoju chłopaka, na ścianie widzimy plakaty (generalnie sportowe), a na jednym z nich napis "Battle Royale".
Nie wiem jak Wam, ale mnie od razu przyszedł do głowy japoński film K.Fukasaku pod takim samym tytułem. Tam też mamy pewną "bezludną" wyspę, grupę "zagubionych" (celowo) nastolatków - i bynajmniej nie zostali tam oni zaproszeni na piknik... Żarcik twórców, "lost'owa wyobraźnia ;) ", czy drobna aluzja?

Zastanawiałam się czy nie między bohaterami nie dojdzie do takiej sytuacji jak we "władcy much". Zwłaszcza gdy okarze się że do helikoptera wszyscy się nie zmieszczą. <_<

Na porządniejszych, zagranicznych forach (bez obrazy;p) na pewno są takie transkrypcje. Nie znam takich więc zapytałem. A ten klient mógł coś mówić o tym wykopalisku, warto sprawdzić.

A na Dark ufo sprawdzałeś?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#186 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 10.02.2008 - |15:54|

Zastanawiałam się czy nie między bohaterami nie dojdzie do takiej sytuacji jak we "władcy much".

A moze "Włatcy móch"? :D Czesio...

Hmmm... jak dla mnie to i tak ten helikopter cos tu smierdzi. Nie moge w to uwierzyc, ze oni tak po prostu wsiada sobie do helikoptera i odleca w sina dal. Za proste by bylo jak na Lost.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#187 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 10.02.2008 - |16:03|

No tak, co do helikoptera interesuje mnie jak znajdzie się na nim Hurley i reszta(o ile tacy będą) z ekipy Locka. Moim zdaniem na wyspie wydarzy się coś dużego, co uniemożliwi powrót na nią kogokolwiek, bo w takim razie po co szef Naomi dopytuje się w 4x01 Hurleya czy pozostali żyją.. No nic trzeba czekać ;)
  • 0

#188 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 10.02.2008 - |16:07|

Znając dotychczasowe wyczyny Johna L. , to wysadzi on helikopter w powietrze.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#189 szymon

szymon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 10.02.2008 - |18:19|

Znając dotychczasowe wyczyny Johna L. , to wysadzi on helikopter w powietrze.

Chyba coś ci na głowę spadło?
Odcinek bardzo dobry ale bez fajerwerków. Moim zdaniem scenarzyści w tym odcinku zrobili nas w konia i mają teraz radoche, ale nie ze mną te numery,hehe. Moim zdaniem to co pokazali na temat 4 nowych postaci to zwyczjne futurebacki.
Po tym jak rozpirzyli bunkier ktoś z mitwerka (czy innej organizacji która szuka wyspy) zauwarzył tą anomalię. Wezwali murzynka bambo aby zebrał team i sprawdził ten sygnał jako możliwa lokalizacja wyspy. Najpierw Naomi jako John Rambo poleciała na wyspę aby zrobić rekonesans i poszczelać z łuku. Potem fantastyczna 4-ka poleciała na wyspę sprawdzić co się stało z Naomi. Jak byli na wyspię coś się musiała zdarzyć, czyli ktoś umarł. Moim zdaniem w czasie lotu powrotnego na statek Juliet poświęciła się i wyskoczyła z chelikoptera bo miała za ciężką dupę i zbytnio obciążała chelikopter. Juliet nie może wchodzić w skład Oceanic 6 bo nie leciała tym samolotem. Z drugiej strony Jack nie poleciałby bez niej bo obiecali sobie wcześniej że razem opuszczą wyspę. Jack po śmierci Juliet załamał się. Po powrocie Oceanic 6 trzeba było jakoś wyjaśnić jak rozbitkowie przetrwali katastrofę. Powiedziano, że nie lecieli tym samolotem, bo pewnie gdzieś zapili(świadczy o tym rozmowa Hugo z tym detektywem w prepierowym epizodzie). Typek z Find815 wiedział, że to wkrętka z tymi ocalałymi i miał nadzieję że jego dziewczyna też gdzieś żyje. Wiedział że katastrofa została zfingowana. Sprawdzając pewien trop odnalazł przy swoim zaskoczeniu wrak na dnie, w wyniku czego załamał się i przestał szukać swojej dziewczyny. Odnalezienie wraku rozeszło się w mediach. Faraday jak zobaczył to w tv załamał się bo wiedział że cały cyrk zacznie się na nowo. Wiedział że murzynek bambo wkońcu dowie się że oszukano go odnośnie pozostałych rozbitków. Pilot ponieważ nazywa się Fahey to ma wszystko w [beeep]e i nie boi się murzynka bambo. Wie że wrak na dnie to lipa bowie że samolot rozbił się na wyspie.
  • 0

#190 i don't sleep

i don't sleep

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 10.02.2008 - |18:28|

chyba bardziej ci coś na głowę spadło.

i co to są "futurebacki" ??
  • 0

#191 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 10.02.2008 - |18:41|

Miał na myśli chyba flashforwardy :D
  • 0

#192 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 10.02.2008 - |18:47|

Odcinek moim zdaniem dobry, ale bez większych rewelacji. W sumie za wiele sie nie dowiedzieliśmy. Zastanawia mnie co "ekipa ratunkowa" chce od Bena i czy większa ilość ludzi z statku przybędzie na wyspę. Czekam na rozwój wypadków w odcinku trzecim.

Ocena odcinka: 7,5/10.
  • 0

#193 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.02.2008 - |19:13|

Moim zdaniem w czasie lotu powrotnego na statek Juliet poświęciła się i wyskoczyła z chelikoptera bo miała za ciężką dupę i zbytnio obciążała chelikopter. Juliet nie może wchodzić w skład Oceanic 6 bo nie leciała tym samolotem. Z drugiej strony Jack nie poleciałby bez niej bo obiecali sobie wcześniej że razem opuszczą wyspę. Jack po śmierci Juliet załamał się.

To coś późno by się załamał.

Po powrocie Oceanic 6 trzeba było jakoś wyjaśnić jak rozbitkowie przetrwali katastrofę. Powiedziano, że nie lecieli tym samolotem, bo pewnie gdzieś zapili(świadczy o tym rozmowa Hugo z tym detektywem w prepierowym epizodzie).

W tv wyraźnie powiedzieli że 324 osoby zostały uznane za zmarłe. I co takiego było w premierowym odcinku co by świadczyło że zapili?

Faraday jak zobaczył to w tv załamał się bo wiedział że cały cyrk zacznie się na nowo.

Jaki cyrk???

Pilot ponieważ nazywa się Fahey to ma wszystko w [beeep]e i nie boi się murzynka bambo.

A co ma nazwisko do jego strachu???

Wie że wrak na dnie to lipa bowie że samolot rozbił się na wyspie.

Wie że to lipa bo ...obejrzyj dokładnie jeszcze raz.

chyba bardziej ci coś na głowę spadło.

i co to są "futurebacki" ??

:lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

#194 szymon

szymon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 10.02.2008 - |19:19|

Oczywiście chodziło mi o futureforwardy. Nie mówię że moja teoria jest idealna ale wydaje mi się możliwa. Po ostatnim odcinku zastanawia mnie jedno. Czemu ramki zdjęć u tej murzynki zmieniły się po zrobieniu hokus pokus przez żółtego? Czy ma to oznaczać że żółty przeskoczył do innej rzeczywistości? Pytanie tylko po co miałby to zrobić? Moim zdaniem to zbyt nachalne podciąganie wydarzeń pod teorię ze zmianą czasoprzestrzeni. Czy ma to oznaczać że żółty, opierając się na założeniu że to co widzimy w 2 ep to futureforwardy po powrocie z wyspy tak jak Walt może zmieniać czasoprzestrzeń? Nawet jeśli tak jest to czemu nie przeniusł Jacka to własnej czasoprzestrzeni (czyli tej w której jego stary jest martwy). Jack by przestał się w końcu tak mazać. Teoria podróży w alternatywne rzeczywistości tłumaczyłaby czemu samolot znajduje się na dnie oceanu.
  • 0

#195 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 10.02.2008 - |19:37|

No tak, co do helikoptera interesuje mnie jak znajdzie się na nim Hurley i reszta(o ile tacy będą) z ekipy Locka. Moim zdaniem na wyspie wydarzy się coś dużego, co uniemożliwi powrót na nią kogokolwiek, bo w takim razie po co szef Naomi dopytuje się w 4x01 Hurleya czy pozostali żyją.. No nic trzeba czekać ;)

na ABC w zwiastunie pokazywali
Spoiler

• 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#196 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.02.2008 - |19:41|

na ABC w zwiastunie pokazywali

Spoiler

czyli
Spoiler

• 0

#197 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 10.02.2008 - |19:47|

czyli

Spoiler

A moze po prostu pod wplywem info o helikopterze ktos z grupy Locke'a zmieni zdanie nt. tej misji ratunkowej? :D
  • 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#198 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 10.02.2008 - |19:49|

Oczywiście chodziło mi o futureforwardy. Nie mówię że moja teoria jest idealna ale wydaje mi się możliwa. Po ostatnim odcinku zastanawia mnie jedno. Czemu ramki zdjęć u tej murzynki zmieniły się po zrobieniu hokus pokus przez żółtego? Czy ma to oznaczać że żółty przeskoczył do innej rzeczywistości? Pytanie tylko po co miałby to zrobić? Moim zdaniem to zbyt nachalne podciąganie wydarzeń pod teorię ze zmianą czasoprzestrzeni. Czy ma to oznaczać że żółty, opierając się na założeniu że to co widzimy w 2 ep to futureforwardy po powrocie z wyspy tak jak Walt może zmieniać czasoprzestrzeń? Nawet jeśli tak jest to czemu nie przeniusł Jacka to własnej czasoprzestrzeni (czyli tej w której jego stary jest martwy). Jack by przestał się w końcu tak mazać. Teoria podróży w alternatywne rzeczywistości tłumaczyłaby czemu samolot znajduje się na dnie oceanu.

a może z tymi ramkami to trochę inna sprawa, on nie wrócił do innej rzeczywistości tylko zmienił przeszłość tego dziecka na zdjęciu, dla mnie ta staruszka była nękana przez "ducha" swojego wnuka, a ten przyszedł i przepędził złego ducha przy okazji inkasując nie małą sumkę :) Ale myślę, że to nie jest wątek główny, tylko bardziej chodzi o umiejętności Milesa, który potrafi rozmawiać z duchami zmarłych
  • 0

#199 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 10.02.2008 - |19:59|

Oglądałem jeszcze raz, tym razem z ojcem ten odcinek i przypomniało mi się o tej krowie/byku i zwróciłem uwagę na to co ma tam hmm pod sobą i rzeczywiście w pierwszych ujęciach widać, że to byk. Ale zobaczcie jak odchodzi to tak jakby wymiona jeszcze miała :lol: Mutant? :P

btw jeśli chodzi o zdjęcia. Nie przypominają wam młodego Eko? :unsure:

I taka ciekawostka: W pierwszym odcinku I sezonu pilot faktycznie miał obrączke na lewej ręcę. :P
  • 0
...and Justice for All!

#200 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 10.02.2008 - |20:07|

Dlaczego pani archeolog miała szczęśliwą minkę gdy znalazła obroże "Hydra" i miśka[szczególnie ze znalezienia obroży]? Ano z prostej przyczyny( moje gdybanie) bo jak się wie co się szuka i znajduje, to się buzia cieszy :). Więc musiała o miśku wiedzieć.Może brała jakiś udział w eksperymencie z miśkiem-w jakim ,trudno powiedzieć.Czy to było przeniesienie miska w czasie i przestrzeni B)?. Była zbyt pewna czego szuka.

Użytkownik Kiz edytował ten post 10.02.2008 - |20:27|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych