Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#181 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.08.2011 - |10:37|

04x06
Jakiś taki niemrawy ten sezon momentami. Wiem, że to AMC i oni lubują się w powolnym budowaniu akcji, ale chyba w tym wypadku "przedobrzyli". Momentami serial zaczyna nudzić. Ewidentnie brakuje jakiegoś czarnego charakteru. Chociaż końcowa rozmowa Gusa z Mikiem zapowiada jakieś ciekawe rozwinięcie się akcji w kolejnych odcinkach.
Walt próbuje walczyć z Gusem, ale na każdym kroku dostaje prztyczka w nos mówiąc delikatnie.
Jessie wykazał się inicjatywą przez co jeszcze bardziej obrośnie w piórka.
Powoli powoli coś tam nam się buduje, ale chociażby delikatne przyspieszenie byłoby wskazane.
  • 0

#182 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.08.2011 - |20:56|

4x06
Rozbawiła mnie Bogdana gadka "uśwadamiająca" jak prowadzić biznesik - biorąc pod uwagę jaki "biznesik" prowadzi Walt :rolleyes: Dobra akcja ze sprzątaczkami - tylko czego Walt się spodziewał - może premii za racjonalizatorski pomysł ;) Skyler to wredna mama, taka fajna bryka...
  • 0

#183 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 25.08.2011 - |10:19|

"I am the one who knocks." Cała ta scena jest genialna, Walter odwaraca się, zdejmuje koszule i już go nie ma. Jest tylko Heisenberg.
  • 0

#184 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 26.08.2011 - |00:30|

"I am the one who knocks." Cała ta scena jest genialna, Walter odwaraca się, zdejmuje koszule i już go nie ma. Jest tylko Heisenberg.

Dokładnie, supermocna scena, to co jest siłą tego serialu. Ta cała duma która rozpiera Waltera, i jak go to męczy że nie może się pochwalić swoimi, hmnn, osiągnięciami - wszystko było tutaj widoczne.
Jessy tym razem wykazał się inicjatywą, (też dosyć komiczna scena ) więc nawet jeśli Walter go przekonał, że tamto to była podpucha to teraz i tak ma już swój własny wkład, ciekawe w jaką stronę dalej ten wątek pójdzie. No i wojna gangów, coś się kroi i kroi i dokroić nie może.
  • 0

#185 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.08.2011 - |22:25|

I.02-04
świetny serial i nie mam co do tego żadnych wątpliwości, jak tak sobie człowiek sięgnie po kilka kanonów serialowych z lat poprzednich to dochodzi do wniosku, że naprawdę nie warto oglądać bieżących chał, szczególnie ze stacji ogólnokrajowych, szkoda czasu.
A tutaj oglądanie BB to prawdziwa przyjemność, postać Walta absolutnie genialna, pomysł i wykonanie też na najwyższym poziomie, no i wciąga cała historia chemika i jego byłego ucznia - uzależniam się powoli - 9/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 30.08.2011 - |21:20|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#186 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 30.08.2011 - |21:17|

No, no, Hank się popisał tym razem. Myślenie mu jednak wychodzi, aż dziw, że szwagra z tym nie powiązał. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#187 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.08.2011 - |21:23|

I.05-07
Po pierwszym sezonie wstaję i głośno klaszczę - dlaczego tylko 7 odcinków??? (wiem,strajk scenarzystów). Dawno nie oglądało mi się serialu aż tak dobrze, bez cienia znudzenia, za to z emocjami: śmiechem, wzruszeniem, złością, zaintrygowaniem, bardzo dobry 1 sezon. Znakomite postaci i Walt i Jesse, ale też i na drugim planie żona Walta, czy Hank. A i porażony synalek też jest świetny.
Nie wiem jak jest dalej, ale nie przerywam oglądania
- za 1 sezon - 10/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#188 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.08.2011 - |21:31|

Gdyby nie strajk to i tak pierwszy sezon miałby 9 odcinków i skończył by się na wydarzeniu, które ujrzysz w drugim odcinku drugiego sezonu.
  • 0

#189 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.08.2011 - |21:40|

Czyli pierwszy sezon miał już nakręcone 9 odcinków i nie puścili 2 ostatnich ze względu na strajk i ten 7 odcinek tak miał wyglądać od początku? Czy też kręcili w trakcie sezonu i mieli scenariusz tylko na 7?
I jeszcze jedno pytanie: wg myepisodes.com istnieje 6 webisodów, zaliczanych do sezonu 1, rzeczywiście są takie, widział ktoś i jeśli są to czy jest sens ich oglądania?
  • 0

#190 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.08.2011 - |21:45|

Nie, oryginalnie pierwszy sezon miał mieć 9 odcinków, ale przyszedł strajk i powstało 7. Scenarzysta miał już z góry nakreśloną fabułę i po prostu przerzucił pomysły z tych dwóch odcinków do kolejnego sezonu, ale potwierdził, że gdyby nie strajk to pierwszy sezon zakończył by się w identyczny sposób jak drugi odcinek drugiego sezonu.

Webisodów nie oglądaj, jakieś pierdoły.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.08.2011 - |21:45|

• 0

#191 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 08.09.2011 - |21:14|

4x08
Hank drąży, oj,oj :angry: Chyba Gus ma ciekawą chilijską przeszłość z okresu rządąw Pinocheta - nie wypadł sroce z pod ogona ;)
  • 0

#192 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 13.09.2011 - |22:20|

4.09.
Zatkało mnie. Wow. Super odcinek.
  • 0

#193 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.09.2011 - |10:45|

04x07
W końcu jakiś odcinek, w którym zaczęło się dziać coś konkretnego. Spotkanie Gusa z człowiekiem z kartelu zapowiada obiecującą kontynuację.
Jesse nadal ma wyrzuty sumienia po zabiciu Gale'a i planuje przy pomocy Walta uśmiercić Gusa. Może z tego wyjść niezły bajzel. Tylko jak już go załatwią to dla kogo będą dalej produkować metę?
Hank ładnie i logicznie sobie wszystko poukładał i coraz bardziej zbliża się do Gusa.
Robi się coraz ciekawiej. W końcu.

Napisano 19.09.2011 - |11:56|

04x08
No i w końcu odcinek, na który czekałem. To jest to co lubię w tym serialu najbardziej. Od początku do końca rewelacja.
Hank coraz bardziej zbliża się do Gusa, chociaż ten bardzo zgrabnie się z każdej sytuacji potrafi wykręcić. Scena w windzie pokazuje, że nerwy mu zaczynają powoli puszczać.
Trochę poirytowało mnie zachowanie Waltera, taki grzeczny i za wszystko przepraszający, gdzie się podział Heisenberg? Czy jeszcze kiedyś powróci? Czy już zawsze nasz kucharz będzie taki ugrzeczniony?
A końcówka z retrospekcją po prostu boska. No i kilka nowych informacji na temat przeszłości Gusa. Widać, że nie jest byle kim skoro nawet kartel boi się go ruszyć.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.09.2011 - |14:00|

• 0

#194 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 19.09.2011 - |12:20|

4x10 i 10 na 10.
Wielka czystka, Gus nie daje jednak sobie w kaszę dmuchać. Zabawne, że na koniec Gus i jego prawa ręką są na łasce Jessiego.
  • 1

#195 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.09.2011 - |13:45|

04x09
Kolejny świetny odcinek, zaledwie o włos słabszy od poprzedniego.
Czy tylko mnie się wydawało, że Skylar skradła odcinek sceną podczas kontroli w biurze Teda Beneke - bomba, świetnie zagrała słodką idiotkę z dużym dekoltem, zarobiła u mnie plusika. Coś czuje, że może wspomóc biednego Teda skromną sumą 600 tys. usd, a to może się wiązać z jakimiś przyszlymi komplikacjami.
Wojna między Gusem i kartelem wisi w powietrzu.
Niezły pojedynek na pięści w końcówce, chyba zaczynają się pojawiać zgrzyty pomiędzy naszymi kucharczykami. No a po rozmowie Jessiego z Gusem chłopak chyba coraz bardziej obrasta w piórka. Coś mi się wydaje, że jak wyjdzie iż Jessie może gotować metę bez pomocy Walta to ten drugi może wpaść w niezłe tarapaty bo może się okazać zbędnym balastem.
Z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Nieźle się nam rozkręcił serial.
  • 0

#196 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.09.2011 - |16:31|

Nooo... to się dzieje. :D
  • 0
http://magory.net - moja strona

#197 ASX76

ASX76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 23.09.2011 - |14:28|

No i kilka nowych informacji na temat przeszłości Gusa. Widać, że nie jest byle kim skoro nawet kartel boi się go ruszyć.

Ależ nie, Gus jest zbyt użyteczny dla kartelu, żeby się go pozbywać. Sam Gus mówi coś w tym stylu w jednej ze scen... :-P

Coś mi się wydaje, że jak wyjdzie iż Jessie może gotować metę bez pomocy Walta to ten drugi może wpaść w niezłe tarapaty bo może się okazać zbędnym balastem.

Nie do końca, ponieważ produkt Walta jest lepszy jakościowo. Po drugie - co dwóch kucharzy to nie jeden, a to daje większe możliwości produkcyjne. :-P
  • 0
Najlepsze seriale: Deadwood, Carnivale, The Wire, The Shield, Nip/Tuck, Rome, Rubicon, Breaking Bad, The Shadow Line, Marchlands, Boardwalk Empire, Boss, Black Mirror, Dead Set, Homeland, Big C, Mad Men.

#198 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.09.2011 - |21:23|

4x10
A co to za trutka - jeden pawik i po sprawie - a inni w tym czasie mają total odjazd? Chyba że Gus "posmarował" się wcześniej czymś od środka, ja przed większą bibką preferuję rosołek :)
Sprawa z kartelem - wyczyszczona (chyba), coś mało Walta, powinien wrócić na pierwszy plan.
  • 0

#199 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.09.2011 - |21:31|

A co to za trutka - jeden pawik i po sprawie - a inni w tym czasie mają total odjazd?

Przecież brał wcześniej, chyba w scenie nad basenem, jakąś brązowawą pigułkę.

#200 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 24.09.2011 - |15:34|

Teraz to się dopiero zrobi ciekawie. Jesse wyrasta na wartościowego członka organizacji Gus'a, przy okazji widać że jest w stanie tworzyć równie dobry materiał jak Walt. Powoli dochodzimy do sytuacji w której to Walt nie jest już niezastąpiony i Gus będzie mógł się go pozbyć. Zobaczymy co przyniosą kolejne odcinki =)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych