Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#181 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.03.2006 - |11:12|

No ale co to ma w sumie byc ?
Serial ma 12 odcinkow, a wszystko co warte zobaczenia stanie sie w 2 ?

najczęsciej pierwsze odcinki to wprowadzenie, poznawanie bohaterów, co gdzi ja i po co...
nie można oczekiwać, że w pierwszym odcinku dadzą odpowiedzi finału np 5 sezonu, bo kto wówczas będzie oglądał pozostałe odcinki.

A pozostale 10 to po co nakrecili ?

nakręcili je właśnie po to by dwa ostanie były ciekawe. to chyba logiczne. Jak nie zobaczy się 10 pierwszych, to dwa ostanie będą nudne i bez sesnu.

poza tym jak czytałem spoilery, to początek 3 szonu odnosi się do kilku niby nic nie znaczących odcinków 2 sezonu....

#182 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 27.03.2006 - |12:27|

najczęsciej pierwsze odcinki to wprowadzenie, poznawanie bohaterów, co gdzi ja i po co...
nie można oczekiwać, że w pierwszym odcinku dadzą odpowiedzi finału np 5 sezonu, bo kto wówczas będzie oglądał pozostałe odcinki.

Zupełnie się z tym nie zgodzę :)
Przecież WPROWADZENIE i POZNAWANIE BOHATERÓW to było w pierwszym sezonie.
W drugim juz nie ma kogo poznawać - chyba że po koleji wszystkich 4400 :)
W sumie to można spokojnie obejrzec pilota, odcinek w ktorym strzelają do Coliera oraz 2 ostatnie odcinki.
A wszystko co w środku jest zupelnie bez znaczenia. Dobrze ze sezon ma 12 odcinkow, a nie 24 - bo bysmy mieli to samo co w LOST :)

Po świetnej serii pierwszej serial ewidentnie stracił tempo - rozkręca się pod sam konieć sezonu, aby było na co czekać przez długie miesiące :) Ale serial to OGLADANIE a nie CZEKANIE na kolejne sezony.
Pierwszy sezon skonczyl sie bardzo ciekawie i mialo sie nadzieje, ze drugi bedzie rownie tak samo ciekawy i ze "wystartuje z kopyta". A tu wszystko co najlepsze bedzie na samo zakonczenie - bo przez wczesniejsze odcinki producenci zaserwowali serial bardziej familijny niz sensacyjno-scifi.

I jeszcze wkurzające jest to, że cala sprawa szukania zabojcy Coliera ciagnela sie jak flaki.
Zamiast od razu, szybko zajac sie tym, to zaczeli rozwiazywac jakies durne problemy innych 4400 i dopiero po kilku odcinkach przypomnieli sobie, ze bylo jakies morderstwo. A ciala, ktore zniknelo nawet nie zaczeli szukac ! Rozejrzeli sie po pomieszczeniu i na tym szukanie zostalo zakonczone i cały temat ciała został urwany. Przeciez to kompletnie naiwne i bez sensu :)

Użytkownik DanielP edytował ten post 27.03.2006 - |12:35|

• 0

#183 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.03.2006 - |12:52|

a ty wiesz w ogóle, że Colier żyje?
i należy zrozumieć, zę to ze czegoś w serialu nie pokazują, nie znaczy że nic się w tej sprawie nie dzieje, tylko, że nie ma to związku z głównymi bohaterami...
Tak w ogóle ciągnie nie waidomo o co chodzi tym z przyszłości, po co ich porwali i po co ich zwrócili z takimi a nie innymi mocami.

poza tym w serialu, już w pierszym sezonie powiadziano wszystko ma swoją przyczynę i skutek. tyle że zdaje sie twórcy odchodzą od jednoodcinkych epizodów na dłuższe historie, i dobrze robią...

Przecież WPROWADZENIE i POZNAWANIE BOHATERÓW to było w pierwszym sezonie.
W drugim juz nie ma kogo poznawać - chyba że po koleji wszystkich 4400

Tyle ze normalny sezon trwa około 20-24 odcinków a tu mieli tylko 5, więc raczej logiczne jest, że wprowadzenie przeniosło im się na kolejny sezon.
Dodam, jeszcze, zę tu nie mamy tylko 2 czy 3 głownych botareów, ale jest ich znacznie więcej. więc ich odpowiednie wprowadzenie, zajmie także więcej czasu.

#184 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 27.03.2006 - |13:14|

a ty wiesz w ogóle, że Colier żyje?
i należy zrozumieć, zę to ze czegoś w serialu nie pokazują, nie znaczy że nic się w tej sprawie nie dzieje, tylko, że nie ma to związku z głównymi bohaterami...

Wiem wiem - nie trudno sie domyslec ze zyje :)
Ale to ze zyje, to nie oznacza, ze nie powinni go szukac. Najwyzej moga nie odszukac :)
NTAC, taka swietna agencja wywiadowcza,... a po zabojstwie znika cialo i nikt go nie szuka.
Zreszta ciało "szefa" 4400 - przywodcy tych, ktorymi wlasnie NTAC sie zajmuje.
I nie mozna powiedziec, ze Colier nie jest powiazany z glownymi bohaterami.
To sa po prostu kpiny z widza :)

Dodam, jeszcze, zę tu nie mamy tylko 2 czy 3 głownych botareów, ale jest ich znacznie więcej. więc ich odpowiednie wprowadzenie, zajmie także więcej czasu.

Nie prawda.
Glownych bohaterow tez jest kilku, pozostali 4400 to tylko postacie drugoplanowe :)
2 agentow i ich dzieci oraz para 4400 (czarny i blondynka) - to sa glowni bohaterowie.
  • 0

#185 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.03.2006 - |13:26|

co do głownych bohaterów jakbyś do końca obejrzał drugi sezon to na czołową rolę w 3 sezonie pewnie wysunie sie Isabele, a tak na pewno do głownych można zaliczyc, Shawna, Keila, Toma i jego urocza parterka :D, "rodzinke" Isabele no i Maya :D

I jeszcze wkurzające jest to, że cala sprawa szukania zabojcy Coliera ciagnela sie jak flaki.
Zamiast od razu, szybko zajac sie tym, to zaczeli rozwiazywac jakies durne problemy innych 4400 i dopiero po kilku odcinkach przypomnieli sobie, ze bylo jakies morderstwo. A ciala, ktore zniknelo nawet nie zaczeli szukac ! Rozejrzeli sie po pomieszczeniu i na tym szukanie zostalo zakonczone i cały temat ciała został urwany. Przeciez to kompletnie naiwne i bez sensu

pod koniec sie dowiadujemy ze jednak "szefowie" wiedza kto strzelal do coilera i wykorzystuja to jako as atutowy przeciwko Tomowi
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#186 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.03.2006 - |13:31|

powracający:
Alana Mareva (Katrin Lombart)
Jordan Collier (Billy Campbell)
Kyle Baldwin (Chad Faust) <<< tego ciężko zakwalifikować
Lily Moore (Laura Allan)
Maia Rutledge (Conchita Campbell)
Mała Isabelle (Jordan Lasorsa-Simon) << w 3 sezonie będzie już duża
Richard Tyler (Mahershalalhashbaz Ali)
Shawn Farrell (Patrick Flueger)

agenci:
Diana Skouris (Jacqueline McKenzie)
Tom Baldwin (Joel Gretsch)

szefowie:
Dennis Rylan (Peter Coyote) << 1s
Nina Jarvis (Samantha Ferris) << 2s

mało? dasz radę ich przedstawić w 5 odcinkach?

pozostali to postacie epizodyczne, ale np:
TJ Kim (Leanne Adachi) wróci w 3 sezonie, by jeszcze namieszać (to ta co wpływała na facetów)

Użytkownik Toudi edytował ten post 27.03.2006 - |13:32|

#187 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 27.03.2006 - |13:50|

Etam wymyslasz :)
To ze ktos pojawi sie w 2 odcinkch nie znaczy ze jest glownym bohaterem.

Zgadzam sie z Matlasem, bohaterowie to :
- Tom i rodzinka (w tym Kyle i Shawn)
- agentka i Maia
- Isabelle i jej rodzice

I na tym koniec glownych bohaterow. Reszta to drugoplanowi :)
W drugim sezonie przedstawienia wymagała jedynie Isabelle - pozostalych juz znamy z sezonu 1 :)

Hehe, jaka dyskusja się zrobila :))))))))))

Użytkownik DanielP edytował ten post 27.03.2006 - |13:52|

• 0

#188 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.03.2006 - |14:00|

no ale Shawn znacznie się zmienił w drugim sezonie, to już nie jest ta postać, która poznaliśmy w pierwszym sezonie.
Szefowie NTAC są drugo planowi, ale to tak jak Skinner w XFiles, niby nie ważny, a jednak co kilka odcinków wpływał mocno na akcje, więc ich nie mozna pominąć

Isabelle będzie tak naprawdę przedstawiana w 3 sezonie, bo uległa dużej zmianie,

Alana Mareva obecnie żona Toma, osoba która posunęła akcję do przodu, a obecnie jest "odpowiedzialna" za stan psychiczny Toma, pewno wiele jej nie będzie, ale w drugim sezonie to była ważna postać.

DanielP moja lista nie jest dłuższa od twojej, ale to jednak nie są dwie osoby ;P

#189 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 28.03.2006 - |07:23|

Obejrzłem do konca i zgadzam sie, ze 2 ostatnie odcinki sa po prostu swietne !
A Izabella jak wyrosła - chyba jadla jakies platki modyfikowane genetycznie ;)
W 3 sezonie to sie dopiero moze dziac !

I zeby bylo jasne - mnie sie ten serial bardzo podoba i go lubie. :)
Inaczej bym nie ogladal przeciez :)

Jedyne co mi sie nadal nie podoba to to, ze nie szukali ciala Coliera.
Przeciez po jego domniemanym zabojstwie - to powinien byc priorytet !
Mogli chociaz zaczac szukac, ale trop mogl sie urwac. A tak to powstala taka nielogiczna dziura.

A co do obsady - nigdy nie napisalem ze sa 2 osoby. Oto co napisalem :
"2 agentow i ich dzieci oraz para 4400 (czarny i blondynka)"

Pozdrowka

PS.
Skonczylem 4400 i co ja teraz mam ogladac ;)
Invasion tez na razie skonczylem (czekam do polowy kwietnia).

Użytkownik DanielP edytował ten post 28.03.2006 - |07:34|

• 0

#190 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.04.2006 - |17:24|

I ja wreszcie dotarłem do końca sezonu 2. Ostatnimi czasu coś szybko, a nawet za szybko nadrabiam zaległości. Dobrze, że jeszcze mam kkilka seriali do obejrzenia. W każdym razie 4400 pokazał się z dobrej strony. Choć jest nierównym serialem, to jednak przyciąga. Postaci bogaterów są całkiem całkiem. Szczególnie wielką sympatią daże głownego agenta - możliwe, że to po Wybrańcach obcych. I co ciekawe. Wiele spraw zapowiada się na całkiem ciekawe. Szczególnie ostatni odcinek 2 sezonu daje do myślenia.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#191 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.04.2006 - |17:42|

Hmm, może Colier jest jednym z "porywaczy"? Może tylko udawał, że nie żyje? Oczywiście głupio to brzmi, ale to przecież niezwykły serial o niezwykłych cudach.:)
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#192 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.04.2006 - |17:48|

A mnie zastanawia czyim dzieckiem jest Isabelle (i nie piszcie, że Lily, bo widać, że nie)

i co ona nabroi...

wiecie, mam tylko nadzieję, że ta podróż w czasie, to nie będzie motyw taki jak w terminatorze... czyli cofają się w czasie, by powstała przyszłość...

#193 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 11.04.2006 - |14:11|

A mnie zastanawia czyim dzieckiem jest Isabelle (i nie piszcie, że Lily, bo widać, że nie)
i co ona nabroi...
wiecie, mam tylko nadzieję, że ta podróż w czasie, to nie będzie motyw taki jak w terminatorze... czyli cofają się w czasie, by powstała przyszłość...

Raczej przypomina mi to Powrót do przyszłości. Choć i tak w każdym przypadku cofanie się do przeszłości powoduje jakieś odkształcenie historii. Ale to rozwazania na inny topic. Co do Isabell - to rzeczywiście jest ciekawe. Biorąc pod uwagę słowa tej dziewczynki to pewnie szykuje się niezła jatka. Skoro ma być wojna - to z pewnością będzie się działo. Tylko ciekawe do czego to doprowadzi???? :blink:
  • 0

#194 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.04.2006 - |14:31|

Raczej przypomina mi to Powrót do przyszłości. Choć i tak w każdym przypadku cofanie się do przeszłości powoduje jakieś odkształcenie historii. Ale to rozwazania na inny topic. Co do Isabell - to rzeczywiście jest ciekawe. Biorąc pod uwagę słowa tej dziewczynki to pewnie szykuje się niezła jatka. Skoro ma być wojna - to z pewnością będzie się działo. Tylko ciekawe do czego to doprowadzi???? :blink:

Jesli oczywiscie ona sie nie myli :)
No i mam nadzieje, ze jesli juz - to wojna nie zacznie sie w ostatnim odcinku sezonu :D
A wczesniejsze odcinki beda o jakis tam kolejnych 4400 !

Zreszta na polskiej stronie serialu mozna przeczytac o czym beda 3 pierwsze odcinki.
I jakos wojny brak :) :D
Wkurzajace jest to, ze sezon zawsze konczy sie swietnie, ale kolejny sezon juz sie wcale nie zaczyna tak swietnie, jakby zapowiadala owa koncowka sezonu poprzedniego :)
Lepiej sie nie nastawiac na zbyt wiele, bo sie mozna zawiesc.
  • 0

#195 lukaszkuch

lukaszkuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.04.2006 - |18:12|

W najbliższych dniach (dzisiaj, jutro i w poniedziałek) poleci 19 odcinków na Cinemax i Cinemax 2.

Maraton zaczyna się dzisiaj o 22.00 w Cinemax (powtórka o tej samej porze w Cinemax 2 w dniu następnym)

Cinemax:
Sobota 22.00 - 02.30 - Odcinki 1-6
Niedziela 20.00 - 5.45 - Odcinki 7 -19

Sam serialu nie widziałem jeszcze ale jeśli dam radę to zobaczę w najbliższych dniach!
  • 0

#196 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.04.2006 - |21:46|

Obejrzałam oba sezony i muszę przyznać, że serial jest bardzo dobry :hyhy: nie wydaje mi się, że w drugiej serii się skiepścił, wręcz przeciwnie, mimo wyjaśnienia kto uprowadził 4400 pojawiły się nowe równie tajemnicze wątki. Szczególnie podobało mi się zakończenie drugiego sezonu, czegoś takiego się nie spodziewałam, po prostu genialne!! Jestem ciekawa reakcji mamusi na widok Isabelle.
  • 0

#197 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.04.2006 - |09:32|

Szczególnie podobało mi się zakończenie drugiego sezonu, czegoś takiego się nie spodziewałam, po prostu genialne!! Jestem ciekawa reakcji mamusi na widok Isabelle.

Można to sobie wyobrazić. Na pewno kopara sięga głębokiego dna :D . Zresztą każdy, gdyby zobaczył, że jego dziecko z dnia na dzień staje się dorosłą osobą byłby nie tylko zdziowiony, ale pewnie także zszokowany i przerażony, że coś jest nie tak.
  • 0

#198 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2006 - |14:17|

wiemy juz kiedy 3 sezon startuje:D

SEASON THREE PREMIERES SUNDAY, JUNE 11 9/8C

Season Three of The 4400 begins Sunday, June 11 at 9/8C with a two-hour premiere event picking up immediately after last year's finale.

Those feeling confused, paranoid or lost without The 4400 can begin their reintroduction one week prior, when USA presents The 4400 Marathon: The Essential Episodes, featuring 13 pivotal episodes on Sunday, June 4, starting at 9AM/8C.

And whether you're new to The 4400 or just want to get re-acquainted, don't miss The 4400 Special: Unlocking the Secrets immediately following The 4400 Marathon at 10/9C. The 4400's story arc, key characters and highlights from the first two seasons will be examined, as well as a first look at what lies ahead this season.

ze strony: http://www.usanetwor...series/the4400/
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#199 dragonius

dragonius

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 06.05.2006 - |16:00|

Własnie skończyłem ogladać obie serie i musze powiedzieć że serial jest miodzio, ale warto obejrzeć do końca bo odcinki końcowe są extra. I zapowiada się ciekawie kolejny sezon wojna, isabell dorosła z blizej nieokreslonymi mocami. Serial nie jest do końca klonem X files bo tam nie ma obcych to tylko ludzie porwani z przeszłosci i wysłani z przyszłosci. Serial mnie akurat bardzo wciągnął jest tam dużo zagadek, które z czasem się wyjasnią, każdy odcinek wnosi cos nowego, nie to co np. BSG gdzie sporo odcinków jest robionych na siłe tzn. zamówiono serie 20 odcinków to pare pierwszych i pare ostatnich jest dobre, a srodek to tylko zapychacze i większosc zajmuje retrospekcja
  • 0

#200 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.05.2006 - |16:51|

NIe do końca. Wiele odcinków BSG wcale nie jest takowymi zapychaczami, choć mogą sprawiać takie wrażenie. A co do 4400. Fakt, iż nie ma mowy o kosmitach, tylko o przyszłości wcale nie oznacza, że tego nie zrobili kosmici :) Ale jedno jest pewne - tego nie dowiemy się na pewno - przynajmniej z dotychczasowych odcinków.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych