Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#181 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.10.2009 - |20:44|

Zgadzam się w 100%.
Ten sezon jest FENOMENALNY i tylko Sons of Anarchy go przebija.

Californication jest takie jakie powinno być i oby tak dalej :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#182 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 27.10.2009 - |22:32|

Jak już ktoś wspomniał wyżej, scena przebudzenia - hit! :D No i sypialnia Sue. Runkle coś chyba mija się z "życiowym powołaniem", on zdecydowanie nie jest stworzony do życia w monogamii. Jeden mały zgrzyt, a on już na boki hyc.
Tymczasem czekam na konfrontację między Karen, a tancerką go-go.
  • 0

#183 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 27.10.2009 - |22:45|

Martwię się właśnie o to że przyjazd Karen zbije z tropu aktualny poziom sezonu. Liczę że scenarzyści rozwiążą to w sposób znany dla Californication.

@Quendi jedyny aspekt jaki wpływa na to że soa jest lepsza w tym sezonie, chyba jest taki że soa trwa te 12 minut dłużej :P
  • 0

#184 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 27.10.2009 - |23:00|

Jeśli chodzi o mnie to gatunek. Musiałoby się nie pojawić nic ciekawego albo musiałaby być ogromna różnica w poziomie, żebym wstawił komedię na pierwsze miejsce :P.
  • 0

#185 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.10.2009 - |23:57|

Jednak jeśli chodzi o komedie to nie ma co ukrywać Californication to DEKLASACJA w tej kategorii i to w całej historii telewizji.

Dla uczciwości trzeba jednak przypomnieć że kanały tematyczne np MTV to początek lat 80tych a seriale z płatnych kablówek gdzie padają przekleństwa,mamy pełną nagość i sex czy wyjątkowo obrazową przemoc to wynalazek ostatnich 10 lat.
I podczas gdy do FX, HBO i Showtime dołączają z wielkim powodzeniem filmowe kablówki jak AMC i Starz, główne stacje ABC, CBS, FOX i NBC nadal produkują nieopisany badziew najniższych lotów.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#186 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 02.11.2009 - |11:45|

Bardzo mi nie podszedł nowy odcinek. Jak dla mnie to wyglądało w stylu "Zawsze nam wychodzą kolacje, to zrobimy jeszcze kilka, aby zapchać odcinek". Obejrzę jeszcze raz z napisami za kilka dni, może zmienię zdanie.
  • 0

#187 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.11.2009 - |23:03|

A mi się bardzo podobał z tym że ja te najbardziej wartościowe czyli kablówkowe seriale staram się oglądać pierwszy raz z napisami by nic nie utracić i w pełni cieszyć się serialem.

Karen gdy się uśmiecha emanuje ciepłem i czystą magią :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 02.11.2009 - |23:06|

• 0

#188 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 03.11.2009 - |06:54|

Bardzo mi nie podszedł nowy odcinek. Jak dla mnie to wyglądało w stylu "Zawsze nam wychodzą kolacje, to zrobimy jeszcze kilka, aby zapchać odcinek". Obejrzę jeszcze raz z napisami za kilka dni, może zmienię zdanie.

Ojj tam... Dla mnie mogą być same kolacje, oby tylko Karen za szybko do NY nie wróciła, bo cholernie jej brakowało w tym sezonie :)

P.S. Zachowanie Beccy mnie roz...wala. Kolejny powód do nie myślenia o dzieciach w przyszłosci :D

Użytkownik sephia edytował ten post 03.11.2009 - |06:55|

• 0

#189 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 03.11.2009 - |17:02|

Nie podoba mi się że mają takie kłopoty z córką, nudnawy wątek w tak świetnym serialu. Ale ten odcinek miał dobre momenty i serial cały czas trzyma poziom.
  • 0

#190 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 03.11.2009 - |17:12|

Z tą Beccą jest niezły przypał. A już były przez chwilę widoki na jej odlot do NY. Chociaż z drugiej strony wolę, żeby Karen wróciła na dobre do LA, bo ten odcinek rzeczywiście pokazał, że jej cholernie tu brakowało. Nieźle swoją drogą "pozamiatała" ze starymi tej Chelsea. No i paw trafiony centralnie!:D Tu Becca załapała pierwszy raz w tym sezonie plusa u mnie.
Btw, myślałam, że "schmata" wzięli z polskiego slangu, a google twierdzi, że to jewish origin.
  • 0

#191 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 03.11.2009 - |23:56|

"It's just the szmata I wear around the house" też mnie ubawiło (:
  • 0

#192 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 13.11.2009 - |12:37|

Collini out! Kozacką ma sypialnie i przerażający głos :D
  • 0

#193 hyperuniverse

hyperuniverse

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16.11.2009 - |22:40|

Nowy odcinek przebija wszystkie z tego sezonu. To co się dzieje w domu Hanka, to już istny cyrk. Praktycznie pojawiają się wszyscy bohaterowie z tego sezonu, no prócz Collini ;-) Uśmiałem się na całego, i cały czas zastanawiałem, kogóż to znów ujrzy, otwierając po raz kolejny drzwi swojego mieszkania :D
  • 0

#194 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 16.11.2009 - |23:16|

no właśnie, już tylko Sue tam zabrakło. Ale był Rick Springfield. Uwierzycie, że on ma 60 lat? (:

Użytkownik Gawith edytował ten post 16.11.2009 - |23:20|

• 0

#195 hyperuniverse

hyperuniverse

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.11.2009 - |10:51|

Jakbym nie sprawdził jego daty urodzenia, to bym nie uwierzył... I do tego jeszcze jak hula w serialu ;-) Demolując przy okazji dom Hankowi.
  • 0

#196 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 17.11.2009 - |18:35|

Odcinek genialny, nie wiem czy nie najlepszy w historii. A to co sobie Runkle zmontował w sypialni z Rickiem mnie rozbroiło. Tak się nudzili, że się zajęli striptizerką, a Runkle jeszcze w między czasie poszedł po banana :D
  • 0

#197 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.11.2009 - |18:55|

Popieram, turlałem się ze śmiechu. Tylko czekałem na moment kiedy wszyscy się spotkają.
  • 0

#198 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.11.2009 - |21:31|

MAJSTERSZTYK :D
Najlepszy odcinek fenomenalnego sezonu.
Scenarzyści tego serialu to geniusze.
  • 0

#199 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 22.11.2009 - |15:46|

3 sezon taki sobie, ale warto było obejrzeć wszystkie odcinki żeby doczekać do 3x08. Rewelacyjny!
  • 0

#200 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 22.11.2009 - |18:09|

3 sezon taki sobie

Toż to bluźnierstwo!

Odcinek rewelacyjny, tak jak wszyscy wyżej pisali, ale musze napisać coś od siebie odnośnie tego wspaniałego odcinka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych