NEO +
Napisano 17.11.2003 - |11:27|
Taaaa... ja też mieszkam w małej mieścinie - jakieś 18 tys. mieszkańców. Tyle, że akurat tę mieścinę Dialog okablował dokumentnie, tak że konkurencja dla tepsy jest. Niestety nijak się to ma do cen, ponieważ w skali całego kraju jest to konkurencja niewielka. Tyle, że możliwości podłączenie do neta jest więcej niż w przeciętnym małym miasteczku. Przynajmniej teoretycznie bo praktycznie już tak różowo nie jest. Raz, że jak się ludziska rzucili na neta to szybko wykorzystali całe możliwości sprzetowe central (teraz jak się chce np. podłączyć sdi to trzeba czekać aż ktoś z takiego łącza zrezygmuje). Dwa, że jak chcesz mieć łącze od Dialogu lub tepsy to musisz mieć także ich telefon i opłacać abonament. NormalkaNiestety mieszkam w małej mieścinie i dialogu tu nie ma
musze jeszcze troche pogrzebać w info o satelitarnym necie..........
Osobiście od miesiąca siedzę sobie na Neo+, którą po cichutku podzieliłem sobie z sąsiadem. Wychodzi to praktycznie tak jakbym to łącze miał sam a płacę tylko pół abonamentu za neo. Za telefon płaci sąsiad
Napisano 17.11.2003 - |14:07|
Czekałem 3 miesiące ale to dlatego bo przez ten czas prawie codziennie dzwoniłem do Tp i molestowałme ich że chce modem "Lucent" na Rj45 co poskutkowało złamali sie chodz po tych trzech miechach to juz miałem tiki nerwowe jak do Tp dzwoniłem ale sie poddaliMOzliwe ze pojde jutro do telepunktu TPSA i zloze zamowienie o NEO+ (do testow
) Teraz moje pytanie, jak dlugo czeka sie na sam modem i podpisanie umowy ? Kilka dni, tydzien, miesiac ?
Użytkownik Thor edytował ten post 17.11.2003 - |22:54|
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 17.11.2003 - |15:08|
Dzięki Przemas21 dzięki tobie dowiedziałem się że jestem chyba w epoce kamienia łupanego bo mam SDI a Neo może wtedy kiedy znajdzie się kasa czyli jestem jeszcze mniej zaawansowany jak posiadacz NEO. Gratuluje długiego wyjaśnienia pewnie uważasz się za boga internetu, to jeżeli tak to pisz wyrażniej o boże internetu bo twoje literówki załamują co niektórych zacofanychJesli chodzi o "pozadnego " internaute to ocznie sie nie zrozumielismy bo mi chodzilo o osoby bardziej zaawansowane w internecie ( modemowiec tez moze byc pozadnym internauta - nie mozu sciagac mnowsta filmow i czego tam chce ).
Dokladniej wyjasnic to nie moge bo by to trawalo za dlugo Ale moze postaram sie przyblizyc
Kiedys ( pare lat temu - lata 97-99 internet byl zadkoscia niektorzy mogli sobie pozwolic na modem ( wysokie koszty - jesli sie dlugo siedzialo) lacza stale to byla zadkosc ze wzgledu na drogi aboanament Ale jednak troche ludzi wtedy siedzialo. Teraz natomast ( nieobrazam nikogo ) ale rodzice kupija pod choinke kompa dla synka albo corki zamawiaja neo i juz Sorki za takie komentarze ale troche mnie denerwoja luidzie co mysla ze sa bogimi internetu jak dostali kompa pod choinke a na ferie dostali neo i potrafia wlaczyc kaze.
Niech taka osoba sprobuje utrzymac kanal na ircu na NEO, jest to wykonalne ale trzeb byc troche obeznanym.
Jesli kogos tym uraze toprzepraszam z gory ale ci co wiedza o co chodzi to chyba to rozumia
Napisano 17.11.2003 - |23:02|
Może ujmijmy to inaczej koledze chodzi oto że takie osby jak ty Przemas musza się meczyć ze słabymi łączami a zapewne jesteś zaawansowanym internauto a inni mają neo lub nawet szybszy dostęp i gadaja na czatach o głupotach to jest lekka niesprawiedliwosć i chyab oto biega w tej wypowiedzi ale wiecie nie mam na mysli zabrać mniej obeznanym i oddac bardziej wtajemniczonymDzięki Przemas21 dzięki tobie dowiedziałem się że jestem chyba w epoce kamienia łupanego bo mam SDI a Neo może wtedy kiedy znajdzie się kasa czyli jestem jeszcze mniej zaawansowany jak posiadacz NEO. Gratuluje długiego wyjaśnienia pewnie uważasz się za boga internetu, to jeżeli tak to pisz wyrażniej o boże internetu bo twoje literówki załamują co niektórych zacofanychJesli chodzi o "pozadnego " internaute to ocznie sie nie zrozumielismy bo mi chodzilo o osoby bardziej zaawansowane w internecie ( modemowiec tez moze byc pozadnym internauta - nie mozu sciagac mnowsta filmow i czego tam chce ).
Dokladniej wyjasnic to nie moge bo by to trawalo za dlugo Ale moze postaram sie przyblizyc
Kiedys ( pare lat temu - lata 97-99 internet byl zadkoscia niektorzy mogli sobie pozwolic na modem ( wysokie koszty - jesli sie dlugo siedzialo) lacza stale to byla zadkosc ze wzgledu na drogi aboanament Ale jednak troche ludzi wtedy siedzialo. Teraz natomast ( nieobrazam nikogo ) ale rodzice kupija pod choinke kompa dla synka albo corki zamawiaja neo i juz Sorki za takie komentarze ale troche mnie denerwoja luidzie co mysla ze sa bogimi internetu jak dostali kompa pod choinke a na ferie dostali neo i potrafia wlaczyc kaze.
Niech taka osoba sprobuje utrzymac kanal na ircu na NEO, jest to wykonalne ale trzeb byc troche obeznanym.
Jesli kogos tym uraze toprzepraszam z gory ale ci co wiedza o co chodzi to chyba to rozumia
Napisano 18.11.2003 - |15:26|
A co do neo i SDI to uwarzam tak ze kazdy ma net taki na jakie ma mozliwosci , bo w polsce nie obowiazuje prawo ze kazdy ma net na jaki go stac.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 18.11.2003 - |18:10|
Napisano 18.11.2003 - |21:01|
Dla twojego dobra radze nie wnikac w toNo tego to już zupełnie nie zrozumiałem, wytłumacz to bo dla mnie to masło maślane
A co do Tp to oni mnie nieźle zru..... z abonamentem, miejszy jest tylko dla tych co teraz sobie Neo zapodają a ja nadal płace 199
Może pisze w złym dziale bo o Terroryzmie mówimy gdzie indziej ale chyba kiedyś wpadne do TP z ładunkiem wybuchowym przyczepionym do paska
Napisano 19.11.2003 - |14:04|
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 19.11.2003 - |16:12|
Doskonale Ciebie rozumiem. Od lipca chodzę w sprawie neo (teraz już sobie dałem spokój). Początkowo sprawdzali czy mogę mieć. Po miesiącu sam się dowiedziałem, że moja centrala jest nieprzystosowana. Potem chodziłem żeby się dowiedzieć kiedy będzie przystosowana, to nie było z kim porozmawiać na ten temat bo to musi być jakiś technik. W końcu i z tym dałem sobie spokój i ciągle jadę na moim starym dobrym SDI. Po nowym roku zacznę pytać od nowa, ciekawe czy coś się w końcu w Telepunkcie dowiem, chociaż znając obsługę jak zwykle nikt nic nie będzie wiedział.Chodzi mi o osoby co uwarzaja ze sie znaja na wszystkim a tak naprawde sie nie znaja na niczym
A co do neo i SDI to uwarzam tak ze kazdy ma net taki na jakie ma mozliwosci , bo w polsce nie obowiazuje prawo ze kazdy ma net na jaki go stac.
Napisano 19.11.2003 - |20:52|
Napisano 20.11.2003 - |00:24|
Thorku a czy to nei jest przypadkiem tak: Jesli ktos zamowil neo+ przed promocja (199zl abonament) i chcialby teraz placic 150zl to musi zrezygnowwac z 50MB skrzynki mailowej. Wiem ze ludzie tez mieli z tym problemy bo tu pisalo 150 a placili 199zl. Trzeba zrezygnowac z tej 100MBDla twojego dobra radze nie wnikac w toNo tego to już zupełnie nie zrozumiałem, wytłumacz to bo dla mnie to masło maślane
![]()
A co do Tp to oni mnie nieźle zru..... z abonamentem, miejszy jest tylko dla tych co teraz sobie Neo zapodają a ja nadal płace 199![]()
Może pisze w złym dziale bo o Terroryzmie mówimy gdzie indziej ale chyba kiedyś wpadne do TP z ładunkiem wybuchowym przyczepionym do paska![]()
- www.gwrota.com
Napisano 20.11.2003 - |01:04|
Hhmmm..... zabiora mi 100 MB i tak to lipne miejsce meile chyba nie moga miec załącznika większeho niż 4 MB tak samo jest z pikami jak prubuje coś większego zapodać np."Ten teledysk z panienkami i sprzętem budowlanym" który usilowałem umieścić na miejscu od Tp zrywa mi połączenieThorku a czy to nei jest przypadkiem tak: Jesli ktos zamowil neo+ przed promocja (199zl abonament) i chcialby teraz placic 150zl to musi zrezygnowwac z 50MB skrzynki mailowej. Wiem ze ludzie tez mieli z tym problemy bo tu pisalo 150 a placili 199zl. Trzeba zrezygnowac z tej 100MB
Dla twojego dobra radze nie wnikac w toNo tego to już zupełnie nie zrozumiałem, wytłumacz to bo dla mnie to masło maślane
![]()
A co do Tp to oni mnie nieźle zru..... z abonamentem, miejszy jest tylko dla tych co teraz sobie Neo zapodają a ja nadal płace 199![]()
Może pisze w złym dziale bo o Terroryzmie mówimy gdzie indziej ale chyba kiedyś wpadne do TP z ładunkiem wybuchowym przyczepionym do paska![]()
. Moge sie mylic, mopze u Ciebie jest co innego, zawsze warto sprawdzc kazda mozliwosc :>
Zapomiałem dodać od 3 dni neo działa mi tragicznie mnustwo małych przerw w dostawie usługi problemy z zalogowaniem i inne bzdury poprostu dostaje szału
Użytkownik Thor edytował ten post 20.11.2003 - |01:06|
Napisano 20.11.2003 - |01:05|
PS. CO do zlego dzialania neo+ w ostatnich dnioach. To prawie w calej polsce cos sie zwalilo. Jedni nie mioeli wogole drudzy tak jak ty przerwy itp... ;]
- www.gwrota.com
Napisano 20.11.2003 - |01:19|
Napisano 20.11.2003 - |01:32|
Narazie to wszystko działa ale im więcej bedzie chętnych do Neo ty bardziej bedzie sie to sypać i chyba gosc miał racje wyjaśnial mi to tym że im większy ruch w sieci tym większe problemy mają routery Tp które podobno sa wadliwe oczywiscie zapewniano że niepoprawnie działający sprzet zostanie wymieniony ale kto da im wiare że to zrobili
Napisano 20.11.2003 - |08:41|
Wiem już że pierwsi klienci Dialogu maja podłączony internet i szybkości są narazie większe niż zapowiadali.
Chyba zrezygnyje z TePsów i za 1zł wejdę w Dialog.
Napisano 20.11.2003 - |13:15|
Nie no ja sie chyba zastrzeleW styczniu kiedy skończą się promocje i wiekszość odda im modemy wszystko wróci do normy i Tepsa znowu będzie miała problemy z łączami.
Wiem już że pierwsi klienci Dialogu maja podłączony internet i szybkości są narazie większe niż zapowiadali.
Chyba zrezygnyje z TePsów i za 1zł wejdę w Dialog.
Ps.Oni mają jakas stronke gdzie moge poczytać o ich usługach ????
Napisano 20.11.2003 - |15:47|
gulus jak na razie zadowolony z neo
Napisano 20.11.2003 - |16:35|
- www.gwrota.com
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »