Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#181 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.11.2003 - |00:12|

Dzięki Przemas21. Dzieki tej jasnej i klarownej wypowiedzi zapewne wszyscy już wszystko wiemy. :lol:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#182 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 17.11.2003 - |11:27|

Niestety mieszkam w małej mieścinie i dialogu tu nie ma  :( musze jeszcze troche pogrzebać w info o satelitarnym necie..........

Taaaa... ja też mieszkam w małej mieścinie - jakieś 18 tys. mieszkańców. Tyle, że akurat tę mieścinę Dialog okablował dokumentnie, tak że konkurencja dla tepsy jest. Niestety nijak się to ma do cen, ponieważ w skali całego kraju jest to konkurencja niewielka. Tyle, że możliwości podłączenie do neta jest więcej niż w przeciętnym małym miasteczku. Przynajmniej teoretycznie bo praktycznie już tak różowo nie jest. Raz, że jak się ludziska rzucili na neta to szybko wykorzystali całe możliwości sprzetowe central (teraz jak się chce np. podłączyć sdi to trzeba czekać aż ktoś z takiego łącza zrezygmuje). Dwa, że jak chcesz mieć łącze od Dialogu lub tepsy to musisz mieć także ich telefon i opłacać abonament. Normalka :).
Osobiście od miesiąca siedzę sobie na Neo+, którą po cichutku podzieliłem sobie z sąsiadem. Wychodzi to praktycznie tak jakbym to łącze miał sam a płacę tylko pół abonamentu za neo. Za telefon płaci sąsiad :D . Nie jest źle B) .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#183 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 17.11.2003 - |14:07|

MOzliwe ze pojde jutro do telepunktu TPSA i zloze zamowienie o NEO+ (do testow :) ) Teraz moje pytanie, jak dlugo czeka sie na sam modem i podpisanie umowy ? Kilka dni, tydzien, miesiac ?  :unsure:

Czekałem 3 miesiące ale to dlatego bo przez ten czas prawie codziennie dzwoniłem do Tp i molestowałme ich że chce modem "Lucent" na Rj45 co poskutkowało złamali sie chodz po tych trzech miechach to juz miałem tiki nerwowe jak do Tp dzwoniłem ale sie poddali B)

Użytkownik Thor edytował ten post 17.11.2003 - |22:54|

• 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#184 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.11.2003 - |15:08|

Jesli chodzi o "pozadnego " internaute to ocznie sie nie zrozumielismy bo mi chodzilo o osoby bardziej zaawansowane w internecie ( modemowiec tez moze byc pozadnym internauta - nie mozu sciagac mnowsta filmow i czego tam chce ).
Dokladniej wyjasnic to nie moge bo by to trawalo za dlugo  Ale moze postaram sie przyblizyc
Kiedys ( pare lat temu - lata 97-99  internet byl zadkoscia  niektorzy mogli sobie pozwolic na modem ( wysokie koszty - jesli sie dlugo siedzialo)  lacza stale  to byla zadkosc ze wzgledu na drogi aboanament  Ale jednak troche ludzi wtedy siedzialo. Teraz natomast ( nieobrazam nikogo ) ale rodzice kupija pod choinke kompa dla synka albo corki  zamawiaja neo  i juz  Sorki za takie komentarze ale troche mnie denerwoja luidzie co mysla ze sa bogimi internetu jak dostali kompa pod choinke a na ferie  dostali neo i potrafia wlaczyc kaze.
Niech taka osoba sprobuje utrzymac kanal na ircu na NEO, jest to wykonalne ale trzeb byc troche obeznanym.
Jesli kogos tym uraze toprzepraszam z gory ale ci co wiedza o co chodzi to chyba to rozumia

Dzięki Przemas21 dzięki tobie dowiedziałem się że jestem chyba w epoce kamienia łupanego bo mam SDI a Neo może wtedy kiedy znajdzie się kasa czyli jestem jeszcze mniej zaawansowany jak posiadacz NEO. Gratuluje długiego wyjaśnienia pewnie uważasz się za boga internetu, to jeżeli tak to pisz wyrażniej o boże internetu bo twoje literówki załamują co niektórych zacofanych
  • 0

#185 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 17.11.2003 - |23:02|

Jesli chodzi o "pozadnego " internaute to ocznie sie nie zrozumielismy bo mi chodzilo o osoby bardziej zaawansowane w internecie ( modemowiec tez moze byc pozadnym internauta - nie mozu sciagac mnowsta filmow i czego tam chce ).
Dokladniej wyjasnic to nie moge bo by to trawalo za dlugo  Ale moze postaram sie przyblizyc
Kiedys ( pare lat temu - lata 97-99  internet byl zadkoscia  niektorzy mogli sobie pozwolic na modem ( wysokie koszty - jesli sie dlugo siedzialo)  lacza stale  to byla zadkosc ze wzgledu na drogi aboanament  Ale jednak troche ludzi wtedy siedzialo. Teraz natomast ( nieobrazam nikogo ) ale rodzice kupija pod choinke kompa dla synka albo corki  zamawiaja neo  i juz  Sorki za takie komentarze ale troche mnie denerwoja luidzie co mysla ze sa bogimi internetu jak dostali kompa pod choinke a na ferie  dostali neo i potrafia wlaczyc kaze.
Niech taka osoba sprobuje utrzymac kanal na ircu na NEO, jest to wykonalne ale trzeb byc troche obeznanym.
Jesli kogos tym uraze toprzepraszam z gory ale ci co wiedza o co chodzi to chyba to rozumia

Dzięki Przemas21 dzięki tobie dowiedziałem się że jestem chyba w epoce kamienia łupanego bo mam SDI a Neo może wtedy kiedy znajdzie się kasa czyli jestem jeszcze mniej zaawansowany jak posiadacz NEO. Gratuluje długiego wyjaśnienia pewnie uważasz się za boga internetu, to jeżeli tak to pisz wyrażniej o boże internetu bo twoje literówki załamują co niektórych zacofanych

Może ujmijmy to inaczej koledze chodzi oto że takie osby jak ty Przemas musza się meczyć ze słabymi łączami a zapewne jesteś zaawansowanym internauto a inni mają neo lub nawet szybszy dostęp i gadaja na czatach o głupotach to jest lekka niesprawiedliwosć i chyab oto biega w tej wypowiedzi ale wiecie nie mam na mysli zabrać mniej obeznanym i oddac bardziej wtajemniczonym ;)
  • 0

#186 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 18.11.2003 - |15:26|

Chodzi mi o osoby co uwarzaja ze sie znaja na wszystkim a tak naprawde sie nie znaja na niczym

A co do neo i SDI to uwarzam tak ze kazdy ma net taki na jakie ma mozliwosci , bo w polsce nie obowiazuje prawo ze kazdy ma net na jaki go stac.
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#187 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.11.2003 - |18:10|

No tego to już zupełnie nie zrozumiałem, wytłumacz to bo dla mnie to masło maślane
  • 0

#188 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 18.11.2003 - |21:01|

No tego to już zupełnie nie zrozumiałem, wytłumacz to bo dla mnie to masło maślane

Dla twojego dobra radze nie wnikac w to ;)
A co do Tp to oni mnie nieźle zru..... z abonamentem, miejszy jest tylko dla tych co teraz sobie Neo zapodają a ja nadal płace 199 :angry:
Może pisze w złym dziale bo o Terroryzmie mówimy gdzie indziej ale chyba kiedyś wpadne do TP z ładunkiem wybuchowym przyczepionym do paska ;)
  • 0

#189 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.11.2003 - |14:04|

Tepsa ludzi wkurza od dawna, biurokracja i niekompetencją...Neo to dobry pomysł i byłam zadowolona...ale teraz chyba znów im ten super pomysł nawala...nie spodziewali się takiej ilości chętnych na Neo..i wieczorami po prostu są straszne problemy z połączeniami...za dużo ludzi już siedzi w Necie... powiedzieli mi, że musze się liczyć z przejściowymi problemami technicznymi ;(
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#190 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 19.11.2003 - |16:12|

Chodzi mi o osoby co uwarzaja ze sie znaja na wszystkim a tak naprawde sie nie znaja na niczym

A co do neo i SDI to uwarzam tak  ze  kazdy ma net taki na jakie ma mozliwosci , bo w polsce nie obowiazuje prawo ze kazdy ma net na jaki go stac.

Doskonale Ciebie rozumiem. Od lipca chodzę w sprawie neo (teraz już sobie dałem spokój). Początkowo sprawdzali czy mogę mieć. Po miesiącu sam się dowiedziałem, że moja centrala jest nieprzystosowana. Potem chodziłem żeby się dowiedzieć kiedy będzie przystosowana, to nie było z kim porozmawiać na ten temat bo to musi być jakiś technik. W końcu i z tym dałem sobie spokój i ciągle jadę na moim starym dobrym SDI. Po nowym roku zacznę pytać od nowa, ciekawe czy coś się w końcu w Telepunkcie dowiem, chociaż znając obsługę jak zwykle nikt nic nie będzie wiedział.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#191 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 19.11.2003 - |20:52|

Wyjaśnilo się czemu nie mam abonamentu z promocji poprostu wkradl się pewnie jakis błąd i dlatego heheh to bylo tłumaczenie z infolini ale mój qumpel tez ma większy abonament za pare dni wpadam do telepunktu zrobic im inwazje naleśników tak mi poradzono na infolini :lol:
  • 0

#192 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.11.2003 - |00:24|

A co do Tp to oni mnie nieźle zru..... z abonamentem, miejszy jest tylko dla tych co teraz sobie Neo zapodają a ja nadal płace 199 :angry:
Może pisze w złym dziale bo o Terroryzmie mówimy gdzie indziej ale chyba kiedyś wpadne do TP z ładunkiem wybuchowym przyczepionym do paska ;)

Thorku a czy to nei jest przypadkiem tak: Jesli ktos zamowil neo+ przed promocja (199zl abonament) i chcialby teraz placic 150zl to musi zrezygnowwac z 50MB skrzynki mailowej. Wiem ze ludzie tez mieli z tym problemy bo tu pisalo 150 a placili 199zl. Trzeba zrezygnowac z tej 100MB :blink: . Moge sie mylic, mopze u Ciebie jest co innego, zawsze warto sprawdzc kazda mozliwosc :>
  • www.gwrota.com

#193 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 20.11.2003 - |01:04|

Thorku a czy to nei jest przypadkiem tak: Jesli ktos zamowil neo+ przed promocja (199zl abonament) i chcialby teraz placic 150zl to musi zrezygnowwac z 50MB skrzynki mailowej. Wiem ze ludzie tez mieli z tym problemy bo tu pisalo 150 a placili 199zl. Trzeba zrezygnowac z tej 100MB :blink: . Moge sie mylic, mopze u Ciebie jest co innego, zawsze warto sprawdzc kazda mozliwosc :>

Hhmmm..... zabiora mi 100 MB i tak to lipne miejsce meile chyba nie moga miec załącznika większeho niż 4 MB tak samo jest z pikami jak prubuje coś większego zapodać np."Ten teledysk z panienkami i sprzętem budowlanym" który usilowałem umieścić na miejscu od Tp zrywa mi połączenie :blink: poprostu lipa ale i tak powalcze o miejsce jak będą chcieli mi zabrać :angry:

Zapomiałem dodać od 3 dni neo działa mi tragicznie mnustwo małych przerw w dostawie usługi problemy z zalogowaniem i inne bzdury poprostu dostaje szału :angry:

Użytkownik Thor edytował ten post 20.11.2003 - |01:06|

• 0

#194 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.11.2003 - |01:05|

Nie zabiora ! Zmniejsza o 50MB. Zreszta komu potrzebna 100MB skrzynka ? :o

PS. CO do zlego dzialania neo+ w ostatnich dnioach. To prawie w calej polsce cos sie zwalilo. Jedni nie mioeli wogole drudzy tak jak ty przerwy itp... ;]
  • www.gwrota.com

#195 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 20.11.2003 - |01:19|

Rzeczywiscie cos sie musialo sypnac umnie tez zaczelo sie neo nie laczyc rozlaczac i inne cuda sie dzialy :angry:
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#196 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 20.11.2003 - |01:32|

Jeszcze jam miałem SDI a Neo bylo nowością szukałem informacji i dostałem sie na pewne forum tam zacząłem gadac z gościem i on powiedzial mi tak.
Narazie to wszystko działa ale im więcej bedzie chętnych do Neo ty bardziej bedzie sie to sypać i chyba gosc miał racje wyjaśnial mi to tym że im większy ruch w sieci tym większe problemy mają routery Tp które podobno sa wadliwe oczywiscie zapewniano że niepoprawnie działający sprzet zostanie wymieniony ale kto da im wiare że to zrobili :angry:
  • 0

#197 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 20.11.2003 - |08:41|

W styczniu kiedy skończą się promocje i wiekszość odda im modemy wszystko wróci do normy i Tepsa znowu będzie miała problemy z łączami.

Wiem już że pierwsi klienci Dialogu maja podłączony internet i szybkości są narazie większe niż zapowiadali.

Chyba zrezygnyje z TePsów i za 1zł wejdę w Dialog.

;)
  • 0

#198 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 20.11.2003 - |13:15|

W styczniu kiedy skończą się promocje i wiekszość odda im modemy wszystko wróci do normy i Tepsa znowu będzie miała problemy z łączami.

Wiem już że pierwsi klienci Dialogu maja podłączony internet i szybkości są narazie większe niż zapowiadali.

Chyba zrezygnyje z TePsów i za 1zł wejdę w  Dialog.

;)

Nie no ja sie chyba zastrzele ;) czemu tego u mnie nie ma :( bo juz mam dosyc Tp poczekamy zobaczymy moze wejdą do mojego miasta :P

Ps.Oni mają jakas stronke gdzie moge poczytać o ich usługach ????
  • 0

#199 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 20.11.2003 - |15:47|

Po pierwsze nie mam żadnych problemów z neo - czyli nie cała Polska. o drugie w limicie 100 ( 50 ) MB jest nie tylko skrzynka , ale i własna strona www.

gulus jak na razie zadowolony z neo
  • 0

#200 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.11.2003 - |16:35|

nie napisalem cala tylko PRAWIE cala
  • www.gwrota.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych