Skocz do zawartości

Zdjęcie

Drive

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 11.04.2007 - |18:02|

Witam!

Nie widzę nigdzie tematu o tym serialu więc pozwoliłem sobię założyć. Oto opis:

Głównym bohaterem jest John, jeden z uczestników nielegalnego wyścigu, którego trasa przebiega przez Stany Zjednoczone. 

Główną osią fabuły ma być nielegalny wyścig samochodowy przez cały kraj. Nie ważne jakich sposobów się użyje by dojechać do mety, ważne by dotrzeć jako pierwszy. Twórcy zdradzili, że wzorowali się filmie Cannonball Run oraz na The Game z Michaelem Douglasem. W serialu główną role mają grać ludzie i ich emocje, przeżycia, rozterki a nie samochody.

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=vk3BCECQczs

Premiera będzie w najbliższą niedziele. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

MOŻE JAKIŚ MOD ZMIENIĆ NAZWĘ TEMATU NA "DRIVE" BO NIECHĄCY DOPISAŁEM "R". POZRAWIAM!

Użytkownik Sawyer 815 edytował ten post 11.04.2007 - |18:05|

• 0

#2 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 11.04.2007 - |22:37|

W serialu główną role mają grać ludzie i ich emocje, przeżycia, rozterki a nie samochody.

szczerze to wolałbym zeby główna role odgrywały samochody :D

bo ogladanie w kazdym prawie serialu rozterek sercowych głównych bohaterów juz jest nudne...

a to ze ktos jest w ciazy a to ze zakochał/a sie w niewłasciwym chłopaku/dziwczynie...
a to ze ktos kogos zdradza... bleh

Użytkownik unnamed edytował ten post 11.04.2007 - |22:37|

• 0

#3 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 14.04.2007 - |19:49|

Pierwsze odcinki są ogólnie niezłe. Ale zaczyna się robic klimat, więc sądzę, że będzie jeszcze lepiej.
  • 0

#4 Jacek99

Jacek99

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.04.2007 - |13:32|

Rewelacyjny serial, kto by pomyslal ze z wyscigu mozna tyle wycisnac. Postaci interesujace, fabyla wciagajaca, no i glowny bohater, ktorego zawsze malo:)

No, to jutro kolejny odcinek :clap:

Użytkownik Jacek99 edytował ten post 15.04.2007 - |13:33|

• 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.04.2007 - |22:01|

unnamed: Jakie ty seriale ogladasz? :o Chyba tylko soap-opery ze uwazasz ze w wiekszosci serialow tak jest ;).

101 & 102

Po porazce jaka byl "Painkiller Jane" ogladanie "Drive" bylo przyjemnoscia. Wszelkie niedociaglosci jakie mi w czasie serialu przychodzily do glowy zostawaly pozniej wytlumaczone (jak np. w 102 ta kelnerka mowiaca zeby schowala bron zamiast dzwonic na policje)..
Mily takze jest fakt ze "Mal" gra jedna z glownych rol w tym serialu a jego zaginiona zona jest seksowna "Fred".

A caly ten watek o poszukiwaniu sponsorow rajdu tez sluzy tylko na plus serialowi, no bo kto w dzisiejszym swiecie odmowilby serialowi z dobrym watkiem spiskowym?

Użytkownik Modes edytował ten post 15.04.2007 - |22:02|

• 0

#6 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 16.04.2007 - |01:12|

Obejrzałem pierwsze dwa odcinki i powiem, że mi się podobało. Pomysł nie jest może przesadnie oryginalny (ale który dzisiaj jest ;) ) ale jest to fajnie zrobione, dobrze zagrane i ma klimat. Z całą pewnością obejrzę ciąg dalszy. BTW Painkiller Jane faktycznie jest beznadziejne.

Użytkownik jooboo edytował ten post 16.04.2007 - |01:15|

• 0

#7 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 16.04.2007 - |15:41|

unnamed: Jakie ty seriale ogladasz? :o Chyba tylko soap-opery ze uwazasz ze w wiekszosci serialow tak jest ;).

akurat jak pisałem posta powyzej miałem na mysli Lost Jericho Prison Break :D

marzy mi sie serial bez zadnych watków sercowych :D

ale widze ze ten ma same pochlebne opinie to trzeba oblukac :D

ps tylko nie wiem czy zaczynac ogladac nowe seriale bo bedzie znowu ze sciagna z anteny w połowie sezonu :/
ps2 ::D

http://www.tv.com/dr...g=episodes;more
tylko 5 odcinków??

Użytkownik unnamed edytował ten post 16.04.2007 - |15:44|

• 0

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.04.2007 - |16:42|

akurat jak pisałem posta powyzej miałem na mysli Lost Jericho Prison Break :D

marzy mi sie serial bez zadnych watków sercowych :D

Znaczy bez zadnych uczuc? No bo chyba nie skreslasz TYLKO milosci a reszte uczuc pozwalasz?
Jak chcesz o samochodach to Top Gear
Jak chcesz o zwierzetach to Animal Planet
Jak chcesz o historii to History Channel (chyba BBC?)

http://www.tv.com/dr...g=episodes;more
tylko 5 odcinków??

TV.com to zdecydowanie najgorsza strona tego typu w necie, nie dosc ze zalosnie chodzi ma milion reklam na strone to jeszcze ma nieaktualne dane ktore czesto nie sa w ogole poprawiane.
www.tvrage.com
http://next-episode.net/
http://episodeworld.com/index.php

Dodatkowo najczesciej na stronach pojawiaja sie odcinki juz potweirdzone z datami emisji i ich nazwami. To ze jest tylko 5 odcinkow na tv.com nie znacza ze bedzie tylko 5 w ogole, to nie UK ;)
Z tego co wiem sezon ma miec 13 odcinkow.

Ps. 103 juz jutro :)

Użytkownik Modes edytował ten post 16.04.2007 - |16:43|

• 0

#9 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2007 - |09:29|

103

Dobry odcinek, duzo dowiadujemy sie o Alexie, wyglada na to ze daleko mu do przecietnego amerykanskiego obywatela za jakiego go bralem. Nie tylko nie boi sie zabic ale takze ma za soba kariere kierowcy rajdowego, co bylo widac po jego przemianie w jego nowym cacku (kto wie co to za samochod?). Caly ten moment poscigu po przemianie Alexa az mnie wgniotl w fotel.

Dodatkowo dowiadujemy sie ze wiekszosc uczestnikow rajdu zostala jakos do niego wciagnieta. Zastanawiajace jest to dlaczego ta blondynka byla zaproszona no i czy cos sie kryje za zaproszeniem tego zolnierza z dziewczyna.

Fabula swietna w tym odcinku, nie zadko sie zdarza bym calkowicie byl zaskoczony obrotem spraw w odcinku/serialu ale tym razem tak bylo (myslelm ze to haslo "Admit One" bylo po to by jedno z osob w grupach sie do czegos przyznalo, przynajmiej w pewnym momencie tak wygladalo Alex przesluchiwany, "Hombre" takze gdzies porwany a scena z helikopterem skojarzyla mi sie ze ta blondynke takze planuja porwac i zmusic sie do przyznania), dziwne uczucie ;).

Ocena: 8/10

Ps. Jak ktos jest dobry z fizyki i chce sie wykazac i zabawic to niech obliczy z jaka prodkoscia jechal Alex, ten srebrny samochodzik z tatusiem i coreczka jechal 85 mil/h a wyprzedzenie go zajelo 3 sekundy Alexowi, dlugosc samochodu mozna pewnie na stronie producenta znalezc ;).

Ps2. Muzyka w serialu jest dosc dobra.

Ps3. Miloby bylo gdyby do 5-6 odcinka dodali jakis nowych bohaterow, potencjalna pula bohaterow jest nieskonczona a jakies "historyjki" poboczne (na 1-2 episody) by tylko urozmaicily fabule.

Użytkownik Modes edytował ten post 17.04.2007 - |09:40|

• 0

#10 jaceq

jaceq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSopot

Napisano 17.04.2007 - |23:30|

"Twórcy zdradzili, że wzorowali się filmie Cannonball Run oraz na The Game z Michaelem Douglasem."

Ja bym tu jeszcze dodal gre Test Drive Unlimited, kto gral to napewno od razu dostrzegl podobienstwa.
Identyczne zachowanie sie mapy - najpierw widok jak w google earth, pozniej najazd na ulice i budynki.
W grze mamy cos takiego jak wyscig milionerow - trzeba przemierzyc cala wyspe - nagroda to mln$.

Co do samego serialu to przypadl mi do gustu i dostaje u mnie zielone swiatlo :D
  • 0

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2007 - |23:41|

Ja bym tu jeszcze dodal gre Test Drive Unlimited

Raczej ekstremalnie nieprewadopodobne ;) Scenariusz musial byc napisany kilka miesiecy (a moze nawet lat, czasami sie zdarza ze pomysl lata leza i czekaja na lepsze czasy) przed pierwszym klapsem a samo krecenie pewnie z pol roku trwalo. Wiec scenariusz ma minimum rok, gra zaledwie miesiac.
  • 0

#12 jaceq

jaceq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSopot

Napisano 18.04.2007 - |00:07|

No nie tak znowu ekstremalnie nieprawdopodobne ;)
Gra miala swoja premiere na poczatku wrzesnia 2006 na X360, wiec juz 8ms temu.
Tymczasem pierwsze info na jej temat pojawilo sie na targach E3 w maju 2005, wiec juz prawie 2 lata temu ;)
  • 0

#13 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 18.04.2007 - |06:39|

Jaceq, sądzisz że naprawdę jest tak trudno wymyślec widok z satelity z najazdem na miejsce akcji? Nie sądzę. Od dobrych 10 lat takie rzeczy często można zobaczyc w filmach.
  • 0

#14 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 19.04.2007 - |17:18|

Po dwóch odcinkach serial oceniam naprawdę pozytywnie
nie spodziewałem się czegoś tak dobrego, mam nadzieje, że kolejne odcinki utrzymają dobre tempo
  • 0
You are what you believe yourself to be

#15 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 20.04.2007 - |02:32|

Chciałem sobie obejrzeć serial ale po wynikach oglądalności sobie podaruje. nie ma najmniejszych szans żeby serial sie utrzymał.
65. Drive FOX 6.04

To nawet Black donnellys zaczynał od około 6,88, ale zobaczymy jak widownia "urośnie" to może ten serial ma jakieś szanse, aczkolwiek sądzę że dla FOXa ta oglądalność to porażka na całej linii. Szkoda że musze tak marudzić na temat rankingów, ale po skasowaniu Vanished a ostatnio Black Donnellys, zaczynam zwracać uwagę na oglądalność, bo nie chce sie znów rozczarować i nie móc obejrzeć serialu do końca.... Szkoda że stacje nie dają serialom szans i nawet nie puszczają ich do końca , wg mnie oglądalność na poziomie 5,5 powinna dawać szanse serialowi, w końcu to lekceważenie wielu milionów widzów, ale niestety tam panują zupełnie inne prawa....
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#16 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 20.04.2007 - |10:44|

Ja wogole nie zabieram sie za ogladanie czegokolwiek, jesli nie bedzie wiadomo ze chociaz nakreca jeden sezon. 3/4 seriali z przelomu roku 2006/2007 dostalo cancela. I zdaje sie, ze Drive podobnie jak PainkillerJane jest rowniez do odstrzalu. Szkoda marnowac czasu, lepiej obejrzec cos, co ma sens.
  • 0

#17 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 20.04.2007 - |17:00|

jeśli kolejny dobry serial odpadnie to ja dziękuje ;(
chyba w tym sezonie przetrwał tylko Dexter, Heroes i Jericho :/
  • 0
You are what you believe yourself to be

#18 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 20.04.2007 - |19:15|

Nie wiem jak wy, ale cala kupa fajnych seriali odpada, a takie przecietne albo daremne maja po kilka sezonow. Nie mowiec juz o cwszystkich serialach typu CSI ktore sie prawie niczym od siebie nie roznia. Tu jest cos w miare swierzego to [beeep] blada. nie lubie tych zza oceanu :P

Widac nie tylko u nas uwielbiaja ogladac w kolko to samo, kazdy odcinek o tym samym :)
A seriale takie jak ER czy Seven Heaven tez sa ciagniete w nieskonczonosc, podczas gdy cos nowego jest kasowane zanim sie zacznie. My narzekamy na takie stacje jak TVN czy Polsat - ale w Stanach to dopiero maja szans ! Nie mowiac juz o tych ich debilnych kilku-tygodnionych a nawet kilku-miesiecznych przerwach pomiedzy odcinkami. Jak sie juz ktos troche wciagnie w serial, to ma 2 miesiace czekania :)
  • 0

#19 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.04.2007 - |12:32|

No powiem że serial jest całkiem przyjemny dla oka, bardzo mi się spodobał, no ale jak czytam te wasze recenzje, to nie napawają mnie one optymistycznie. Ja wam powiem że oni wybrali zły okres roku na ten serial, teraz robi się coraz cieplej i ludzi wzywa pomału słoneczko i dla tego ogladalność w telewizji jest taka a nie inna, gdyby puścili go na jesień napewno sytuacja wyglądała by inaczej.
No cóż serial fajny, ale jak go skasują to zrobią błąd, bo nie chodzi tu o oglądalność tylko o porę roku, ja sam mało oglądam seriali w lecie zostawiam je sobie na jesień jak nie ma co robić, no ale ten przywilej mają tylko ci co ściagają seriale z netu tym luksusem nie mogą natomiast pochwalić się osoby oglądające seriale w telewizji, bo albo go obejżą na antenie albo kicha, i tak potem kasują nam fajne seriale.
  • 0

#20 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.04.2007 - |12:34|

waski: te seriale leca od 20 do 23 wiec malo kto w tych godzinach wychodzi na plaze poopalac sie czy na spacer ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych