Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 068 - S03E21 - Greatest Hits

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 31.03.2007 - |09:20|

3x21: Greatest Hits (Charlie)

Scenariusz: ???
Reżyseria: ???

Dołączona grafika

Emisja ABC: 16.05.2007

Użytkownik wojtek edytował ten post 31.03.2007 - |09:22|

• 0

#2 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 17.05.2007 - |10:16|

czy tylko ja mam wrazenie że ten odcinek powinien wchodzić w skłąd odcinka finałowego? Trochę jest bez sensu...
  • 0

#3 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.05.2007 - |10:20|

To tylko kwestia emisji. Natomiast rzeczywiście jest to coś w stylu aktu pierwszego klasycznej tragedii. Niby nic konkretnego, ale wszystko wyjdzie na wierzch za tydzień.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#4 Gaw

Gaw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 17.05.2007 - |10:20|

Jak zwykle, pokazali mniej niż się ludzie spodziewali. Nie wiadomo nawet czy Charlie da radę.
  • 0

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.05.2007 - |10:44|

Jak dla mnie to najlepszy epizod nie tylko trzeciego sezony ale calej serii. Ani jednej zbędnej sceny, ani jednego zbędnego dialogu, ani jednej zbędnej sekundy. Wiele smaczków, Znakomita dramaturgia. Znakomita gra aktorska. Zupełnie inna rola retrospekcji. Napradę wielki epizod.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#6 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 17.05.2007 - |10:54|

Najlepsze Retrospekcje w Lost !! :clap:
A ogolnie odcinek na 9.5/10
Dobrze ze Danielle nie powiedziala po co poszla po dynamit Lockowi.Zastanawiam sie co jeszcze Juliet wie a nie powiedziala rozbitkom.
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#7 blood

blood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPiekary Śl

Napisano 17.05.2007 - |11:00|

Świetny odcinek, znakomite wprowadzenie do finału sezonu. Odkryto nową stację, która działa i zamieszkłą. Ciekawie czy Charliemu się uda., może być ciężko, bo mi się wydaję ze te kobiety nie pozwolą mu na to.
  • 0

#8 Gaw

Gaw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 17.05.2007 - |11:21|

Odniósł ktoś też wrażenie, że Bernard wrócił żeby miał kto zginąć w finale?
  • 0

#9 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 17.05.2007 - |11:25|

Odniósł ktoś też wrażenie, że Bernard wrócił żeby miał kto zginąć w finale?

Napewno nie.Wrocil po to aby chociaz raz byl pokazany w 3 sezonie bo napewno ma jakis fanow :) a jak bitwa wszystkich others vs losties to musza pokazac wszystkich rozbitkow

Użytkownik ZimoN edytował ten post 17.05.2007 - |11:25|

• 0
Nastepne odcinki Losta

#10 Kabdul

Kabdul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 17.05.2007 - |11:33|

Czy tylko ja bym załatwił to na idoite i po prostu przeciął kabel odcinając źródło zasilania stacji? Być może nie trzeba było szturmować stacji i ryzykować utonięciem.

Retro świetne.

Bernard pewnie zginie z Jinem w finale. Sayid jest zbyt ważny i za bardzo go ludzie lubią.

Odcinek 9/10. Mogli chociaż wątek Charliego zakończyć.
  • 0

#11 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 17.05.2007 - |11:43|

Czy tylko ja bym załatwił to na idoite i po prostu przeciął kabel odcinając źródło zasilania stacji? Być może nie trzeba było szturmować stacji i ryzykować utonięciem.

w wizji Desa bylo ze trzeba przelaczyc cos w stacji, wiec charlie musial to zrobic;) ale logiczne na to patrzac tez bym przecial kabel a nie sie pchal do "zalanej" stacji...
  • 0

Dołączona grafika

#12 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17.05.2007 - |11:55|

Retro świetne.

Bernard pewnie zginie z Jinem w finale. Sayid jest zbyt ważny i za bardzo go ludzie lubią.

Odcinek 9/10. Mogli chociaż wątek Charliego zakończyć.

Stacja nie jest zasilana tym kabel, to kabel który steruje sonarem dla łodzi podwodnych, tan kabel nie mógł by zasilać tak dużej stacji, jest zdecydowanie za cienki, wystarczył by najwyżej do zasilenia windy w bloku, ale nie takiej konstrukcji.

Mój poprzedni post został skasowany, więc powtarzam to co wcześniej było: Jestem ciekawy do czego służyła ta stacja jeszcze, bo raczej nie tylko do zakłucania sygnału, jest zdecydowanie za duża na tak wąską funkcję, czy ktoś może już rozpracował logo ? Bo mi się wydaje że to płaszczka, btw. logo było na górze stacji i w doku dla łodzi. Nie to królik !!! chyba ; )

Użytkownik elektrownik edytował ten post 17.05.2007 - |12:02|

• 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#13 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.05.2007 - |11:57|

Ten kabelek troszkę za gruby, żeby go tak po prostu przeciąć [a tak w ogóle to ten kabel idzie do tej stacji, a czasem nie do sonaru?]. Ale jakby przycisnąc Bena co do tej elektrowni? :P Wtedy sprawę prądu na wyspie mamy out :P

Nadajnik jest na wyspie, stacja pod wodą - czegoś tu nie kumam ---> jak można spod wody zakłócać sygnał radiowy wysyłany w powietrze??? Czyżby to właśnie ta stacja tworzyła tę "szklaną kulę" wokół wyspy?

Czy ta stacja to nie sugestia "wprost", że jesteśmy w innym wymiarze? [jej symbol to biały króliczek - już dodali znaczek na Lostpedię - jesteśmy "po drugiej stronie lustra", wyspa to brama w inny wymiar??] Gdzie można się dostać tylko łodzią podwodną przez tę właśnie stację? ---> Idealne wyjasnienie, dlaczego dosypali Juliet prochów do tego soczku - żeby nie wiedziała, że łódź przechodzi przez jakąś śluzę.

Czym się Dharma zajmowała na wyspie??? :huh: Co się stało, że "odcięli" wyspę??? :huh:

Dołączona grafika

Znaczy - teoria Kentaro Washio nie jest bełkotem [przynajmniej nie cała]!!

@down - elektrownik, jestes pewny, że to o niego chodzi? I dlaczego zakładasz, że nie umie nurkowac?

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 17.05.2007 - |12:14|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#14 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 17.05.2007 - |12:05|

na logo znajduje sie krolik... co jest bardzo wyrazna aluzja do tego ze jest przejsciem do innego wymiaru. Looking Glass czyli lustro... a z czym kojazy sie krolik i lustro?? Z Alicja w krainie czarow, ktora to wlasnie przeniosla sie do innego wymiaru...
  • 0

Dołączona grafika

#15 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17.05.2007 - |12:05|

Dołączona grafika
logo to królik...

Ciekawi mnie jedno:

Użytkownik elektrownik edytował ten post 17.05.2007 - |12:09|

• 0

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:

#16 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 17.05.2007 - |12:11|

@up a moze po prostu zrobi to tak jak charlie?;>
@down

a inni moze nie mieli?

Użytkownik lead edytował ten post 17.05.2007 - |12:24|

• 0

Dołączona grafika

#17 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17.05.2007 - |12:21|

@up a moze po prostu zrobi to tak jak charlie?;>

@up, no niby tak... zobaczymy

hehehe ciekawe czy ten królik którego oprawiała Alex to ten sam co do loga "pozował", lol

Użytkownik elektrownik edytował ten post 17.05.2007 - |12:40|

• 0

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.05.2007 - |13:16|

Epizod, ze paluszki lizać. Retrospekcje Charlie piekne. Pięc, krótkich historii z pzreszlosci Charliego Greatest Hits. Pięc Najwazneijszych momentów jego życia. Numer jeden - pierwsze spotkanie z Claire. Powrót do waznego motywu z pierwszego sezony - Wyspa kazdemy cos dała. Charlie dostal Claire.

Twórcy także wrócili do nieco zapomnianego motywy połaczeń pomiedzy bohaterami. Kobieta, która nazywa Charliego bohaterem, to przeciez Nadia Sayida.

Kolejny miły moment to powrót Rose i Bernarda. Papuszki nierozłaczki. Poznajemy tu inną stronę Bernarda jako członka (jak mozna zgadywać) Riflle Association. Jego hobby to strzelanie.

Odkrywamu nowy bunkier. Kim sa losoby jego obslugi. Czy to ludzie Bena, czy inna grupa. Co bedzie z Charlim? Moze Desmond odzyska przytomność i popłynie za nim.

Troche brakowało Sawyera. W tym epizodzie robił za balast.

Wracajac do dyskusji. O kablu mowilismy juz dawniej. Nie jest to kabel energetyczny lecz komunikacyjny. W zwiazku ze stacja inne istotne pytanie. Jak rozwiazana jest wentylacja. Gdzies musi istneic dukt zasilajacy w swierze powietrze.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#19 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 17.05.2007 - |13:26|

moze powietrze wpada tam z innego wymiaru :D :D :D

co do samego epizodu... nie lubie charliego, jego retrospekcje moze i zrobione na ciekawej zasadzie ale mnie znudzily... ciesze sie ze w koncu byc moze nadszedl koniec rockmana ;> tylko skoro celuja do niego 2 kobietki, to w jaki sposob on ma sie utopic...?
  • 0

Dołączona grafika

#20 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 17.05.2007 - |13:28|

ejże, zrobiło mi się żal hobbita ;D brawa dla twórców, przez cały sezon ziewałam i zastanawiałam się, kiedy go sprzątną
super flashbacki, całkowicie z sensem i pasujące do treści odcinka
niezły motyw z kablem i wieża radiową, no wreszcie ktoś do tego wrócił. poza tym nie wiem, czemu ben nie zabił jeszcze alex; typ taki jak on nie powinien się cackać, widocznie to wielka miłość :P. w ogole to fajne mają stosunki w rodzinie - on przychodzi wściekły, oznajmia, że 'locke miał wypadek' i podaje jej pistolet. a ona wyciąga rękę najpierw z króliczych wnętrzności, a potem po tę spluwę, haha ;D
niezła byla jeszcze rozmowa hobbita z hurleyem - jesteś za duży, mina hurleya = bezcenna

no i przede wszystkim zbliża się wielkimi krokami 'właściwy' finał, czyli desant innych na plażę. zastanawiam się tylko, czy będą na tyle głupi i nie pokapują, że nikogo tam nie ma >;D. to chyba powinno być logiczne, że w kilkunastoosobowym obozie *ktoś* jest na zewnątrz choćby po to, żeby się wysikać. plan jackass ma zaiste sprytny, ale pewnie znowu mu się uda, bo widownia napaliła się na fajne wybuchy, echhh

ogólnie takie tam
odcinek super, czekam na finał.

ps. też mam wrażenie, że bernard trafi do piachu. to samo może czekać jina i karla. sayida nie ruszą na 60%, aczkolwiek już nie takie rzeczy się zdarzały, vide boone. co do reszty tych osławionych 'śmierci' -- obstawiam ekipę innych ;P.
a z trójkącika imho najszybciej do odstrzału pójdzie sawyer [czego bardzo żałuję], ale to chyba nie w tym sezonie :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych