Ile jeszcze sezonów nas czeka?
Napisano 01.03.2007 - |15:41|
Napisano 01.03.2007 - |16:04|
Napisano 01.03.2007 - |16:33|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 01.03.2007 - |16:33|
2 sezon nie moze byc ostani. Zostało jeszcze tylko 3 lub 4 docinku a wszystkie wątki rozgrzebane.No właśnie. 2 sezon powinien być ostatni, ale niestety nie będzie. O czym ma być ten 3 sezon pojęcia nie mam, bo twórcą już brakuje pomysłów. Zabili ponad połowę uciekinierów, wątki powoli się kończą. Jedyne co zostało to zbobyć dowód niewinności Lincolna, no i złapać Bagwell'a.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.03.2007 - |16:38|
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |17:36|
Napisano 01.03.2007 - |18:25|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 01.03.2007 - |19:48|
Może nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale 2 sezon dorównuje pierwszemu. Owszem nie jest aż tak rewelacyjny, głównie przez brak tego specyficznego klimatu więzienia, ale mimo to trzyma poziom. Jednakże 3 sezon to może być pomyłka. A czemuż to niby? Takj jak słusznie zauwazyli moi przdmówcy, 2 sezon wyeksploatował prwie wszystkie wątki, a cała masa bohaterów zginęła. Komletnie nie mam pojecia o czym miałby być 3 sezon, skoro niby twórcy serialu mówią, że tzw. sprawa Burrowska zakończy się w tym sezonie. A wtedy cóż nam pozostanie? Jedynie Scofield i Sara już jako para ścigają T-Baga, który ucieka po świecie z workiem pieniędzy Moze jeszcze wrzucą tam Bellicka ubiegającego się o kasę Owszem ironizuję teraz trochę, ale na serio 3 sezon bez wątku Firmy, tajemniczej taśmy, pani prezydent, wyroku Burrowsa i Kellermana nie będzie już tym samym serialem.
Jednym słowem, źle to widzę. Już wolałbym wydłużyć ten sezon o 2 lub 3 odcinki i wszystko pięknie pozamykac, niż robić specjalnie 3 sezon.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 01.03.2007 - |19:59|
Autorzy szeroko otworzyli drzwi i moga wyprodukowac taka mase wątków, że trudno zgadywać w jakim kierunku serial pójdzie. Coś jak 24, gdzie może być 100 sezonów i ciągle bedzie ciekawie. Nie bedzie to już ścisle PB, ale szkoda znanych bohaterów by ich tak porzucać.Hmm tak dość dziwaczna sytuacja z tym 3 sezonem. Ja jeszcze pamiętam jak w ubiegłym roku mnóstwo osób narzekało, że w ogóle powstaje 2 sezon, była duża krytyka twórców serialu, że im tylko kasa w głowie i zniszczą super serial. Ja jako jeden z nielicznych broniłem decyzji twórców, widząc dość duży potencjał w 2 sezonie. Kto nie pamięta, niech sobie przejrzy posty z czerwca, lipca i sierpnia 2006 roku.
Może nie wszyscy się ze mną zgodzą, ale 2 sezon dorównuje pierwszemu. Owszem nie jest aż tak rewelacyjny, głównie przez brak tego specyficznego klimatu więzienia, ale mimo to trzyma poziom. Jednakże 3 sezon to może być pomyłka. A czemuż to niby? Takj jak słusznie zauwazyli moi przdmówcy, 2 sezon wyeksploatował prwie wszystkie wątki, a cała masa bohaterów zginęła. Komletnie nie mam pojecia o czym miałby być 3 sezon, skoro niby twórcy serialu mówią, że tzw. sprawa Burrowska zakończy się w tym sezonie. A wtedy cóż nam pozostanie? Jedynie Scofield i Sara już jako para ścigają T-Baga, który ucieka po świecie z workiem pieniędzy Moze jeszcze wrzucą tam Bellicka ubiegającego się o kasę Owszem ironizuję teraz trochę, ale na serio 3 sezon bez wątku Firmy, tajemniczej taśmy, pani prezydent, wyroku Burrowsa i Kellermana nie będzie już tym samym serialem.
Jednym słowem, źle to widzę. Już wolałbym wydłużyć ten sezon o 2 lub 3 odcinki i wszystko pięknie pozamykac, niż robić specjalnie 3 sezon.
Nie zgadzam się, ze wybito większość bahaterów. Ilosciowo moze tak, ale nie jakościowo. Highwire nie wnosił wiele do serialu poza humorem, a i tak czekała go spektakularna śmerć w nurtach Niagary. Kid był młda postacia i niewiele sam w sobia wnosił. Mafiozo, zabity zaraz na poczatku, to już postać z innego serialu, za duża by ją zmiescić w tym. Teraz zostali naprawde ciekawi i barwni bohaterowie. Ich losy moga wypełnic jeszcze za dwa sezony.
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |20:00|
Napisano 08.03.2007 - |18:04|
Napisano 08.03.2007 - |18:42|
Tylko pryz założeniu, że kazda z cześci trylogii ma ta sama objetośc. Założenie oczywiście blędne.Twórca PB bredzi coś o tym, że pierwsze dwa sezony widzi jako "pierwszy rozdział trylogii", więc sezonów może być i sześć
Genesis
Napisano 09.03.2007 - |07:43|
a co do zalozenia. Hmm.. Lucas tez mial pomysl na trylogie trylogii i zeby wsio bylo po rowno Wiec jakas paralele mozna wykonstatowac ;P
Napisano 11.03.2007 - |00:00|
Napisano 11.03.2007 - |09:58|
Ja jednak poszłabym krok dalej:
Po oczyszczeniu się z win i zatarciu skazania Michael powinien zostać konsultantem FBI i ścigać najgroźniejszych przestępców-kombinatorów. Coś tak jak w 24 godzinach ...
Napisano 11.03.2007 - |12:19|
Użytkownik borderline edytował ten post 11.03.2007 - |12:20|
Napisano 13.03.2007 - |17:29|
Mozliwe ze w zamysle bylo stworzenie w serialu nowej Afery Watergate gdzie w 1rszym sezoneie ponzajemy bohaterow w drugim oni uciekaja i zaczynaja lapac konatkty oraz doscwiadczenie w trzecim beda juz dzialac przeciw jakotako zorganizowani (np. mini-organizacja w ktorej byl ojciec+Oni) w 4sezonie upadek skandal i poczatek nowego spojzenia na swiat sekretow polityki i wladzy. Kto wie czego chca wazne ze nadal kazdy odcinke trzyma frome wiekszosc od innych odcinkow innych seriali.
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 14.03.2007 - |16:18|
Twórca PB bredzi coś o tym, że pierwsze dwa sezony widzi jako "pierwszy rozdział trylogii", więc sezonów może być i sześć blink.gif
Jak dla mnie brzmi to dobrze. Tak samo jak z BSG (też są rodziały 2-sezonowe, pamiętajmy jak zakończył się 2 sezon) mogą zrobić z PB, pytanie jest, czy twórcy mają już całą zaplanowaną trylogię z wątkami których jeszcze ujrzeliśmy, czy wszystko jest zawarte w pierwszym sezonie. Wydaje mi się, że 3 sezon będzie zapowiadał 4 sezon tak jak to się dzieje w BSG. Ciekawi mnie, po co Michaelowi przez te 6 sezonów będzie ten tatuaż, czy mu pomoże jeszcze? Chyba nie.
Napisano 21.04.2007 - |23:12|
6 sezonów było by totalną pomyłką. dla mnie te wszystkie ucieczki, wzloty i upadki pod koniec 2 sezonu robiły się już trochę nudne. pierwszy sezon był zrobiony z pomysłem i miał świetny klimat. drugi od pewnego momentu już mnie tak nie wciągał jak pierwszy. wszystko robiło się takie jakieś naciągane i nagły zwrot akcji już tak nie zaskakiwał. 3 sezon musi być bo jakoś trzeba to teraz zakończyć, ale proszę niech na tym się skończy...Jak dla mnie brzmi to dobrze. Tak samo jak z BSG (też są rodziały 2-sezonowe, pamiętajmy jak zakończył się 2 sezon) mogą zrobić z PB, pytanie jest, czy twórcy mają już całą zaplanowaną trylogię z wątkami których jeszcze ujrzeliśmy, czy wszystko jest zawarte w pierwszym sezonie. Wydaje mi się, że 3 sezon będzie zapowiadał 4 sezon tak jak to się dzieje w BSG. Ciekawi mnie, po co Michaelowi przez te 6 sezonów będzie ten tatuaż, czy mu pomoże jeszcze? Chyba nie.
Napisano 22.04.2007 - |14:35|
Napisano 24.04.2007 - |09:31|
To samo mówilibyśmy o 3 sezonie oglądając pierwszy, teraz doszliśmy z fabułą do niego wiemy, żę będzie miał dobrą fabułę. pewnie przekonamy się, że "ostatnia część trylogi "(sezon 5 i 6) będzie miała jeszcze lepszą fabułę, bardziej poważną, tak jak to urosło teraz na 3 sezon.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych