Włatcy móch
Napisano 17.01.2007 - |11:54|
Mam nadzieję, że w odpowiednim dziale ją wrzuciłem.
Z tego co piszą na stronce serial ten wykonany jest w całości w 3D i powstaje w studiu RMG sp z o.o. z Wrocławia.
Oglądać można w tv4. Powstało 10 odcinków i szczerze nie orientuje się, czy teraz będą powtarzać czy kręcą następne.
Niektórzy okrzyknęli go Polskim South Parkiem, ale to porównanie jest raczej właściwe tylko wtedy gdy chcemy przedstawić po krótce rodzaj bajki. Bo sama w sobie jest o niebo lepsza. Przedstawia różne parodie codziennych sytuacji i niektóre ukryte ludzkie mentalności.
Świetna, polecam!!! :-D
Napisano 17.01.2007 - |13:45|
Tak, tak, oczywiście. Takie herezje to tylko twórcy mogli wymyślićNiektórzy okrzyknęli go Polskim South Parkiem, ale to porównanie jest raczej właściwe tylko wtedy gdy chcemy przedstawić po krótce rodzaj bajki. Bo sama w sobie jest o niebo lepsza.
Napisano 17.01.2007 - |14:20|
Napisano 17.01.2007 - |14:30|
poza tym tylko jeden odcinek uważam za ambitny i jednocześnie dopracowany od początku do końca - ten, w którym główni bohaterowie ulegają wpływom coraz to innych 'środowisk' - nazistów, komunistów etc. ;)
reszta na ogół daje radę i jakieś tam przesłanie zazwyczaj za sobą niesie.
czołówka jest mistrzowska ;>!
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 17.01.2007 - |15:32|
Jesteśmy w dokładnie takim samym wieku Normanos i też uważam, że to nie dla dzieci, bo ten film nie jest dla dzieci. Tylko kretyn będzie to dziecku pokazywał.Dziecku zabroniłbym oglądać takich kretynizmów, a dorosłym dziwę się, że coś w tym ich bawi.
Uważam także, że "rzenujoncy" poziom "bajki" jest tym, co w niej się podoba. W niej nie chodzi o to, że bohaterami są uczniowie drugiej klasy podstawówki i są jacyś tacy dziwni, czy zdeprawowani. Oni są odbiciem naszego społeczeństwa i protestem przeciw poprawności politycznej czy obyczajowej. Wbrew pozorom są to historie moralizatorskie, jak chociażby odcinek o pierwszej komunii. Ten odcinek mógłby po wyciszeniu przekleństw być puszczany nawet w TV Trwam jako przykład świadomego podejścia do kwestii wiary. Jeśli oczywiście można mówić o jakiejkolwiek świadomości religijnej u dziecka w drugiej klasie podstawówki. Wydaje mi się też, że w III RP ten film by nie powstał. On powstał teraz właśnie dlatego, że IV RP próbuje ludziom wmówić, że jest dobrze i że wszelkie "zło", czymkolwiek jest, w IV RP nie ma prawa bytu.
Na razie jest 10 odcinków. Nie wiem czy będzie więcej. Może projekt zakładał tylko tyle, może ktoś wielce obrażony poskarżył się KRRiTV.
A może ludziom po prostu brak odrobiny dystansu do siebie i rzeczywistości.
Czesio Rulezzz. :-)
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 17.01.2007 - |17:05|
ps. jesteśmy z TEGO SAMEGO DNIA??? heh...
ps2. tak tak, rok też zauważyłem witaj w klubie he he
Użytkownik normanos edytował ten post 17.01.2007 - |17:37|
Napisano 17.01.2007 - |17:29|
Oczywiście każdy preferuje różną rozrywkę.
P.S. Jesteśmy nie tylko z tego samego dnia ale też tego samego roku.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 17.01.2007 - |17:31|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 17.01.2007 - |17:34|
Napisano 17.01.2007 - |18:47|
Napisano 17.01.2007 - |19:24|
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders
Napisano 17.01.2007 - |19:34|
Family Guy? Ale jago scenariusz pisza manaty... jak to może być śmieszne
A co to są manaty
Napisano 17.01.2007 - |19:52|
Napisano 18.01.2007 - |13:10|
Napisano 18.01.2007 - |19:06|
Natomiast Włatcy sa OK ! oczywiscie nie jest to jakis super poziom (bo nie ma byc !), ale oglada mi sie to fajnie. Zdecydowanie wole od przereklamowanego i amerykanskiego do szpiku South Parka.
Użytkownik DanielP edytował ten post 18.01.2007 - |19:06|
Napisano 18.01.2007 - |23:24|
Natomiast Włatcy sa OK ! oczywiscie nie jest to jakis super poziom (bo nie ma byc !), ale oglada mi sie to fajnie. Zdecydowanie wole od przereklamowanego i amerykanskiego do szpiku South Parka.
Bez komentarza. Ciekawe ile odcinków oglądałeś South Parka.
PS. ja nie mieszkam w USA a jednak aluzje do Saddama, Toma Cruise, Bin Ladena itd. śmieszą mnie bardzo nie trzeba być Amerykaninem aby wiedzieć co dzieje się w świecie co nie ??
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders
Napisano 19.01.2007 - |01:19|
No to żeś pojechał, to mój ulubiony serial, i czasami aż hory i obrzydliwy, ale jak on jest amerykański do szpiku... to chyba raczej prześmiewa amerykańskie społeczeństwo i pewne zachowania oraz stereotypy, tak samo jak Włatcy robią to z polskimi realiami. Poza tym, SP robią kanadyjczycy
Napisano 19.01.2007 - |08:59|
No to żeś pojechał, to mój ulubiony serial, i czasami aż hory i obrzydliwy, ale jak on jest amerykański do szpiku... to chyba raczej prześmiewa amerykańskie społeczeństwo i pewne zachowania oraz stereotypy, tak samo jak Włatcy robią to z polskimi realiami. Poza tym, SP robią kanadyjczycy
I mnie wlasnie chodzi o te amerykanskie realia.
Ciekawe ile osob zrozumialo np. ze "Tom Cruise - wychodz z szafy" oznacza "Tom, przyznaj sie ze jestes gejem" Niestety ludzie spoza stanow nie zrozumieja "drugiego dna" tego serialu. Jesli ktos oczywiscie kuma wszystkie podteksty, to gratulacje mu za to.
Napisano 19.01.2007 - |11:13|
Napisano 19.01.2007 - |13:18|
I mnie wlasnie chodzi o te amerykanskie realia.
Ciekawe ile osob zrozumialo np. ze "Tom Cruise - wychodz z szafy" oznacza "Tom, przyznaj sie ze jestes gejem" smile.gif Niestety ludzie spoza stanow nie zrozumieja "drugiego dna" tego serialu. Jesli ktos oczywiscie kuma wszystkie podteksty, to gratulacje mu za to.
Ja wiem czy tak do końca nie zrozumieją. Każdy kto się choć trochę interesuje światem, coś tam skuma z tego... z klimatów SF ;P To chyba większość ludzi czai co to jest Scjentologia, i w co wierzą Tom Cruise i np. John Travolta ;P Poza tym, jest masa odnośników do światowej rzeczywistości i tematów na czasie, ośmieszanie idiotycznych spraw (robionych na skalę afery) i tak dalej. Nie w kazdym odcinku co prawda, ale jednak serial moze smieszyc...a z drugiej strony w wielu momentach jest bardzo niesmaczny....
Napisano 06.02.2007 - |16:44|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych