Skocz do zawartości

Zdjęcie

Elizabeth Weir

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.01.2007 - |22:44|

Za bardzo nei wiedziałem, gdzie to umieścić, tematu o Weir typowego nie ma, a i to dosyć kluczowa postać. Nie przez wszystkch uwielbiana.

Każdy wie kim jest. Ale ogólnie, to ta pani najpierw w wyniku zmiany prezydenta przejęła cywilną kontrolę nad SGC następnie po ukazaniu się bardziej intratengo stanowiska dla przedstawicieli międzynarodowych przejęła cywilną kontrolę nad zdobywaniem technologii w mieście Pradawnych, oddając SGC w prawowite ręce wojska ;].
Weir pod wpływem ataku Anubisa na Ziemie i bitwy na Antarktydzie strasznie się zmieniła. Szczególnie zewnętrznie.

Do sedna newsa, można to nazwać spoilerami do informacji dotyczących obsady serialu w przyszłości ;]

Torii Higginson już nie w obsadzie.

Torri Higginson grająca Elizabeth Weir nie będzie już w głównej obsadzie sezonu czwartego Atlantis – ujawnił Brad Wright. Weir będzie jedynie powracającą postacią. Podąża ona śladami Paul’a McGillion’a grającego Carson’a Beckett’a który odszedł z serialu w obecnym sezonie. W ilu dokładnie odcinkach powróci nie wiadomo. Postać Aiden’a Ford’a odeszła w serialu po pierwszym sezonie i powrócił cztery razy w następnym, od tego momentu zapadła o nim cisza. Z drugiej strony Weir może pozostać przy dowodzeniu Atlantis tylko nie wystąpi we wszystkich odcinkach. Takie postacie jak Beckett w pierwszym sezonie, Helenka czy Janet Fraiser w SG-1 pojawiały się w ponad połowie odcinków ze statusem postaci powracającej.
Log65: Happy camper

#2 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.01.2007 - |23:21|

I bardzo dobrze. Irytuje mnie ta baba. Nie potrafię znieść jej drewnianej gry. Najlepiej żeby wypadła z serialu w ogóle i zastąpił ją ktoś z charyzmą.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#3 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 15.01.2007 - |23:46|

<5>

dzisiaj przeglądałam forum gateworld i szalenie się ucieszyłam
weir nie pasuje mi do roli dowódcy atlantis. ma zdecydowane kłopoty z aktywnym działaniem i wszystko na siłę próbuje rozwiązywać na drodze dyplomacji. ok - taki jest jej zawód, ale z drugiej strony często zdecydowanie przesadza, vide 'the game'. tej placówce moim zdaniem jest potrzebny ktoś z charakterem, pazurem, dobrą koncepcją i doświadczeniem w zarządzaniu dużą grupą ludzi; niekoniecznie wojskowy :P

tylko ciekawe, jak scenarzyści to rozwiążą - poleci ze stanowiska dowódcy, przeniosą ją gdzieś indziej, sama odejdzie, czy też stanie się coś nieprzewidzianego a la ford?
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#4 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 16.01.2007 - |00:17|

;///// Jak dla mnie bardzo zły news:| Ogólnie zawsze odbierałem ją jako bardzo racjonalnie działająca postać:) Mam nadzieje że nie dadzą jakiegoś jakiegoś wojskowego który będzie jak kukiełkowy Hammond z Sg1 200 czyli "jestem generałem i ma się kręcić. Kręcenie jest dużo fajniejsze od nie kręcenia" -> a tak właśnie odbieram niektóre zachowania generała Landrego jak między innymi z dr Lee rozmawia:P Liczę że dadzą tam jakiegoś cywila i że AIO nie da sobie wcisnąć wojskowego nad którym niemieli by pełnej kontroli:D

tylko ciekawe, jak scenarzyści to rozwiążą - poleci ze stanowiska dowódcy, przeniosą ją gdzieś indziej, sama odejdzie, czy też stanie się coś nieprzewidzianego a la ford?

Albo dadzą jej kopniaka w górę :) Powstać ma trzeci serial (trzeci projekt jakiś pewnie) to może będzie jak Onell teraz, czyli "gdzieś tam jest w bliżej niesprecyzowanym miejscu i nadzoruje":P
Ogólnie to już prawie tradycja:) Pierw Hammond dostał posadę w której nadzoruje wszystkie projekty związane z obroną ziemi, potem O'Neill zaczął robić praktycznie to samo (może była jakaś subtelna różnica ale to mało ważne teraz) no i Weir może dołączy do tego "klubu":)

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 16.01.2007 - |09:30|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#5 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.01.2007 - |00:32|

Nie wiem czy może Atlantis ma się charakteryzowac większą dynamiką postaciową, ale sygnały o takich wyciekach ciut jednak niepokoją. Najpierw Beckett teraz Weir. Sytuacja jest podobna do SG-1 gdzie prawie w tym samym czasie odszedła Janet i Hammond.
Weir osobiście jakoś ani nienawidziłem, ani nie uwielbiałem. Płakać raczej szczególnie nie będę, ale na osłodę poproszę jakąś Pradawną wstawić w jej miejsce ;]

Użytkownik SGTokar edytował ten post 16.01.2007 - |00:33|

Log65: Happy camper

#6 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 16.01.2007 - |09:47|

Hm trochę mi szkoda.
Jednakże nie wyobrażam sobie tej postaci tylko w 3 4 odcinkach albo musi jej nie być wcale albo musi być na pełny etat.
Nie wydaje wam się to dziwne Amanda Tapping przechodzi do Atlantis a Torii Higginson odchodzi?
Może chcą zrobić to co z Jackiem w 8 sez ale Amanda by tam bardziej pasowała. Z drugiej strony tylko pułkownik ? Awans o 2 stopnie to możliwe ale.... hm
Po drugie spoiler do sg1 10x20 jest dziwaczny nie wiem jak to wszytko interpretować i po co te zmiany.
  • 0

#7 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 17.01.2007 - |14:09|

Jak dla mnie to Elizabeth Weir jest osoba która dobrze gra swoja role.

I bardzo dobrze. Irytuje mnie ta baba. Nie potrafię znieść jej drewnianej gry. Najlepiej żeby wypadła z serialu w ogóle i zastąpił ją ktoś z charyzmą.

"drewniana gra" ... hmm. Przeciez nie mamy doczynienia z aktorką która zdobyła Oskara - gra napewno najlepiej jak potrafi. Jak niby ma być - moze jak Rodney???? Ta jego głupia gadka ze jest wszechwiedzący i bez niego nic nie da sie zrobic, a gdy przychodzi chwila w której grozi wszystkim smierć ten nagle staje się bohaterem.
Torii Higginson gra tak jak wymaga jej rola. Ma być zrównowazona, logicznie myślaca w styuacji zagrozenia i prowadzić negocjacje w dyplomatyczny sposób - jak to dyplomata.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#8 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |16:24|

Weir pod wpływem ataku Anubisa na Ziemie i bitwy na Antarktydzie strasznie się zmieniła. Szczególnie zewnętrznie.

Faktycznie. Z blondynki zrobiła się brązowa i przestała chodzić z sukienkach na rzecz spodni. :-D

Tak na serio. Niektórzy mają jej do zarzucenia, że za dużo myśli, a za mało robi. Moim zdaniem to właśnie ona jest od myślenia, a taki Ronon od robienia. Bazą badawczą, jaką jest Atlantyda nie może rządzić postrzelony wojskowy, który najpierw wystrzeli atomówkę, a potem się okaże, że sąsiedzi przyszli tylko cukru pożyczyć. Weir jest dyplomatą i ta rozwaga jest jej atutem. Mówi po woli i z sensem, jasno i na temat. Nie pozostawia niedomówień typu "Wiesz co masz zrobić". To dzięki niej i jej rozwadze istnieje jeszcze ta baza. Jeżeli komuś przeszkadza "drętwość" jej mowy, to powinien posłuchać polityków w sejmie. Jeśli ona jest drętwa, to polityków nie ma jak scharakteryzować. Nie potrafię sobie wyobrazić irytującego niekiedy Rodney'a, który negocjuje sprawy związane z Atlantydą na Ziemi czy w Pegazie. Jedyną osobą, którą AIO traktuje poważnie jest właśnie Weir.

Czasami nie rozumiem zamysłów producentów i scenarzystów. Pozbyli się Forda a na jego miejsce wstawili Ronona. Z mojego punktu widzenia niczego, to nie zmienia w fabule filmu. Może być co najwyżej pretekstem do powstania kilku odcinków z "przeszłości" Ronona. Pozostawienie wątku Forda samemu sobie też jest dziwaczne. Mogli spokojnie pozbyć się go na zawsze posyłają go jako weterana walk z Wraith, odznaczonego medalem do domu. Wątek zamknięty i nie kusi żeby po kolejnych 5 sezonach nagle reaktywować postać. Przynajmniej z doktor Fraisier postąpili "honorowo" i ją zabili, choć ta decyzja też była dla mnie po prostu szokiem, z którą przez klika kolejnych odcinków nie mogłem się pogodzić.

Teraz przyszła kolej na Becket'a i ponoć na Weir. Nie wiem co zostanie z serialu po tym jak wymienią w końcu całą załogę bazy. Chyba inny serial.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#9 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 17.01.2007 - |17:54|

Masz racje a ja nadal czuje że wpier,... tam Carter jak Jacka w 8 sez naprawdę coś tak czuje.
I nie rozumiem nadal czemu lekkarze dostają po d... to jerst wredne.
A co do doktorka to pewnie za mało lasek będzie w serialu :P Tapping już się dla mnie nie liczy sorry ale tak jest.
Jak Weir ubiją to się zdenerwuje za dużo już tego będzie
Ten serial się robi niejaki Robalki se znikły replikatory czasem coś tam namotają
W sg1 był główny wątek chociaż był a tu już nie wiadomo co to jest wszyscy sobie latają coś znajdą i tyle nie rozumiem już sensu serialu jedna wielka zapchajdziura.
żadnego celu miało być ratowanie świata itd a teraz co jest takie coś ,że Atlantis sobie a niech robaczki ludzi pożerają co to nas obchodzi mamy 1 fajne plemie i neandertalczyka i nam starczy. Nagle głównym wątkiem się zrobiły się replikatory "Ale to już było'
  • 0

#10 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |18:37|

Problemu nie stanowi aktorstwo, tylko scenarzyści.
IMO nie potrafia dobrze poprowadzić wątku kobiecej postaci.
Carter- wątek miłosny spartolony jak tylko się da, sama postać też mnie kiepsko przekonuje- najlepiej było gdy była blisko związana z Tok'ra
Weir- właśnie w najświeższym odcinku mieliśmy przykład co do kiepskiego prowadzenia tej postaci.
Teyla- wogóle do mnie nie dociera ta postać ,od samego początku jedyny pomysł jaki mieli związany z tą postacią to DNA wraith.
Vala- powoli zaczyna się robić z niej grzeczna dziewczynka- wolałem korsarkę.

Freiser- Jedyna postać kobieca do której nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

Oglądając Sunday rozśmieszył mnie brak jakiejś postaci z przeciętną urodą (nawet jednego grubego faceta), wszyscy szczypli pinkni i wogóle. Pewnie jak jakiś naukowiec miał powyżej 45 lat lub był nie atrakcyjny fizycznie to nie brali na Atlantis, po co więdza jak nie ma na co popatrzeć.
  • 0

#11 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 17.01.2007 - |18:56|

A mnie się to nie podoba. Producenci maja w d. widzów. Tak samo było w SG-1. Jonas, Hammond, Janet. Teraz w SGA Ford, Becket i Weir. Nie rozumiem tego. Tak samo z SG1 znikł Jack, mogli chociaż dać info w odcinku że dostał awans. A tu nic nie było.
  • 0

#12 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 17.01.2007 - |21:22|

Sokar dokładne jak Atlantis przeżyje 4 sezon to będzie bardzo dobrze ...
Macie racje Janet była jedyna fajną postacią Sam jeszcze czasem ale reszta :(
Ja jestem tylko ciekaw co zrobią z Wair i kto ją zastąpi jak Carter to ja wysiadam naprawdę ...
  • 0

#13 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.01.2007 - |21:33|

osobiscie lubie dr Weir i uwazam, ze aktorka gra dobrze. no ale jesli ma odejsc, trudno.
nie do konca zgadzam sie z Sokarem - no ilez ci bohaterowie moga przezyc? predzej czy pozniej ktos w miare wazny musi zginac. inaczej seria robi sie nieprawdopodobna do szescianu (bo do kwadratu to juz jest :D )
jest o tym troche mowa w temacie a propos odcinka w ktorym staje sie krzywda Beckettowi :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#14 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 17.01.2007 - |23:20|

pewnie musi być skądś kasa na na pewno niemałą gażę carter i z serialu trzeba kogoś wywalić ;P
[tak sobie gdybam]
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#15 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 18.01.2007 - |09:07|

Tak ciekawe ile wynosi odszkodowanie za odstąpienie od umowy jeśli są tak zdesperowani , żeby ją tam wcisnąć ? Pewnie ze 30 mil albo lepiej wiec producent nie mając kasy kazał po prostu i już :)
  • 0

#16 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 18.01.2007 - |13:08|

Nie jestem fanem Weir, i jakos ta postać mi nie pasuje. Ale jeśli ma odejść, to w jakiś sposób serial może na tym ucierpieć....dlatego, ze pamiętamy jak kurczowo trzymała się tej posady....
  • 0
Dołączona grafika

#17 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 18.01.2007 - |16:44|

Weir ogólnie mi nie podchodzi. W sezonie pierwszym nadawała się wyłącznie do ukamienowania, chociażw 3 coraz bardziej zaczyna mi się podobać (choć wciąż byum ją wykopał). Załuję, że nie została w serialu aktorka , która grała Weir w pierwszym odcinku, w którym ta postać się pojawiła :/
  • 0

#18 ETPlayer

ETPlayer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.01.2007 - |01:13|

o ile nie zrobia calego odcinka na to tylko zeby ja pożegnać to ok, bo w koncu ostatecznie wyjdzie na jaw ze serial nie ma swojej konkretnej fabuly tylko miota sie z odcinka na odcinek byle cos było...
  • 0

#19 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.01.2007 - |01:30|

Carter raczej nie wrzucą.. ona nie pasuje na role dowódcy, a wychodziło by jej to gorzej niż Weir. Ogolnie na wiadomosc odejsca Weir z serialu to ani nie jestem smutny ani szczęśliwy. Poprosty nic to dla mnie nieznaczy. Wracając do Carter.. Ma wsytąpić w 14 odc 4 sezony Atlantisa także raczej jej nie wsadzą jak pisałem wyżej. Pozatym ona jest też naukowcem. Powinni zatrudnić jakiegoś nowego aktora na dowodzenie Atlantis. Kogoś kogo widzowie polubią. No i Waltera mogliby przenieść jako.. hmm asystent i technik. A zamiast Teili też powinni dać jakąś ładną kobitke.. Byłoby już lepiej. Bo co Teila gada głupoty tylko pozatym ma brzydką twarz i niepasuje mi do teamu zwłaszcza flagowego. Wogóle w mojej opini nawet na sprzątaczke się nienadaje. Powinni ją uśmiercić.
  • 0

#20 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 17.06.2007 - |18:12|

Rany boskie.nie znosze aktorki,ktora gra Weir. Ta baba nie ma nic w sobie. Jakas taka zimnawa i nadaje sie prosto do ukamieniowania.No a ten jej usmiech to skaranie boskie.Mam nadzieje,ze w ktoryms z odcinkow ,ktos jej mocno skopie d***e,tak ze bedzie lezala do konca sparalizowana , albo przejdzie ,, na drugi swiat.'' :sam2: :sam9:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych