Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Dresden Files

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#1 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.12.2006 - |19:57|

ased on Jim Butcher's best-selling novels, The Dresden Files tells the story of Harry Dresden (Paul Blackthorne), a regular-guy private detective with extraordinary abilities. While most people see assaults, kidnappings or murders as the work of people with a depraved indifference for human pain, Harry is as likely as not to see the work of supernatural villains.

That's because he's a wizard. The real thing (and the only one listed in the Chicago phone directory). Whether consulting for the police on seemingly inexplicable crimes or following his own cases, he battles dark forces with a wry sense of humor.

The story begins when local gangster Tommy Tom and his girlfriend Jennifer Randall are found dead in a hotel room, their hearts having literally exploded from their chests. There's no natural explanation for the gruesome scene — no forced entry, no sign of struggle and no evidence that the two organs had become fatally claustrophobic. So police Lt. Connie Murphy turns to Harry Dresden, wizard.

Zapowiada sie ciekawie, pierwszy odcinek juz 21 Stycznia, godzine przed BSG.

Użytkownik johnass edytował ten post 30.05.2010 - |11:41|

• 0

#2 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.12.2006 - |20:36|

Największym plusem jest to, że The Dresdent Files będzie nowym lead in do BSG :D zamiast tej tandety Doctor Who. Napewno zobaczę pierwszy odcinek, bo w sumie ostatnio SCIFI mile mnie zaskoczyło The Lost Room. Jeżeli uda im się połączyć kryminał z sf i do tego dorzucą dawkę dobrego humoru może być nieżle. JA CHCE POLSKIE SCIFI CHANNEL!!!

Użytkownik leviathan edytował ten post 21.12.2006 - |20:36|

• 0

#3 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.01.2007 - |01:00|

Krótko i na temat:

The Dresden Files - S01E01 - Birds Of A Feather - 21-Jan-2007
The Dresden Files - S01E02 - The Boone Identity - 28-Jan-2007
The Dresden Files - S01E03 - Hair Of The Dog - 11-Feb-2007
The Dresden Files - S01E04 - Rules Of Engagement - 18-Feb-2007
The Dresden Files - S01E05 - Storm Front - 25-Feb-2007

Podobnie jak z BSG 4 lutego nie ma nowego odcinka.

Pierwszy sezon ma 13 odcinków.
  • 0
Master of possimpible ;)

#4 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 22.01.2007 - |18:54|

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek i powiem, że pilot jest bardzo konkretny. Jeśli nie spie... ciągu dalszego, to może być mega przebój. Pomysł jest świetny, realizacja bardzo dobra, aktorzy OK - The Dresden Files ma wszystko, czego trzeba. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy.

Użytkownik jooboo edytował ten post 22.01.2007 - |18:56|

• 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.01.2007 - |20:15|

Serial dobry, jednak niczym mnie w 1 odcinku nie zaskoczyl. Ogladac bede ogladal ale jak narazie sie nie zapowiada bym czekal na niego z zapartym tchem.
  • 0

#6 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.01.2007 - |02:36|

gdzieś już to widziałem, nie pamiętam gdzie, ale jest to dziwnie znajome...

pilota warto zobaczyć, a co dalej zobaczymy :)

#7 St.

St.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 23.01.2007 - |21:44|

Akta H.Dresdena (wyd.przez Amber)wg mnie z tomu na tom są coraz lepsze. Mam nadzieje że tak będzie z ekranizacją.
  • 0

#8 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.01.2007 - |22:45|

Pierwszy odcinek całkiem niezły. Mam nadzieję, że z odcinka na odcinek będzie się rozkręcał.
  • 0

#9 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 23.01.2007 - |23:15|

Właśnie obejrzałem - całkiem, całkiem, zobaczymy jak się rozwinie.
  • 0

#10 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 26.01.2007 - |00:58|

zgadzam sie. Odcinek mi sie podobał i czekam na wiecej. Mam nadzieję, że bedzie coraz lepiej. Z checia poznam pelne zdolnosci Dresdena:)

Użytkownik martina29 edytował ten post 26.01.2007 - |00:59|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#11 abdel

abdel

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 27.01.2007 - |19:27|

Hmm ammi sie odcinek tak srednio podobał , jak ktos wyzej stwierdził serial ma wszytsko co potrzeba ale mimo to taki mały niedosyt mi został po pilocie. Pokazali te flashbacki z dzicinstwa jak niby ma jakies zdolnosci telekinetyczne ale w walce z tym skinwalkerem tak z deczka dostał, i tak dziwnie go porobił. Brakowalo mi jakiejs takiej pozadniejszej tłuczki na wprowadzenie. W trakcie ogladania miałem wrazenie jak bym ogladał zakonczenie sezonu, to takie wprowadzenie strasznie z marszu mi sie wydaje ale ogulnie cacy. Czekam na cd z niecierpliwoscia
  • 0

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.01.2007 - |15:06|

Na razie trudno mi ocenić ten serial po 1 odcinku. Zapowiada się interesująco ale co będzie dalej to zobaczymy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.01.2007 - |15:27|

Dziwne odczucia zagubienia w odcinku "pilotowym" prawdopodobnie są wynikiem tego, że "Birds of a Feather" wcale początkowo nie miał być pierwszym odcinkiem. Oryginalnie przygotowanym pilotem jest "Storm Front", który na skutek decyzji producentów został przycięty z półtoragodzinnego filmu do odcinka normalnej długości i zostanie puszczony jako bodajże czwarty w sezonie. W każdym razie dopiero za jakiś czas.
  • 0

#14 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.01.2007 - |20:28|

Dziś się zebrałem na obejrzenie tej nowości. Serial ma ogromny poteciał, który mam nadzieję zostanie wykorzystany. Jak na jeden odcinek to nie ma co się rozpisywać, napisze tylko tyle - jest OK. Liczę na dużo większą dawkę mistycyzmu.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#15 krzysiek80

krzysiek80

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29.01.2007 - |09:11|

Polski opis serialu:
The Dresden files to serialowa ekranizacja stworzona na motywach bestseleru Jima Butchera która opowiada historię mieszkającego w Chicago prywatnego detektywa Harrego Dresdena (w tej roli Paul Blackthorne), który wykorzystuje swoje paranormalne umiejętności w pracy detektywistycznej i pomaga lokalnej policji w rozwiązywaniu najbardziej zagmatwanych spraw. Harry Blackstone Copperfield Dresden figuruje w chicagowskiej książce telefonicznej pod M, jako Mag. Jest najlepszy w swoim fachu i zarazem jedyny.
Historia zaczyna się w chwili gdy lokalny gangster Tommy Tom i jego dziewczyna Jennifer Randall zostaną odnalezieni martwi w hotelowym pokoju. Nie byłoby w tym zabójstwie nic szczególnego, gdyby nie fakt, że z ciał obojga ofiar wyrwano ich serca. Brak jakiegokolwiek racjonalnego wyjaśnienia tego zabójstwa skłonił policję do skontaktowania się z magiem – Harrym Dresdenem.
  • 0

#16 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.01.2007 - |12:08|

ciężko mi powiedzieć, co sądzić o tym serialu, z jednej strony obejrzę następny odcinek, a z drugiej wydaje mi się to jakieś momentami naciągane i z miejsca wrzucone w skomplikowaną intrygę z niezbyt udanymi próbami jej przedstawienia (tak jak ktoś wyżej wspomniał - nie wygląda to do końca na pierwszy odcinek)
  • 0

#17 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 29.01.2007 - |16:00|

Z ciekawosci zapoznalem sie z serialem.Po drugim odcinku moge smialo powiedziec ze warto.Nie ma tutaj niczego przelomowego ale jednak klimat z kazdym odcinkiem ( mimo ze dopiero dwa zobaczylismy) staje sie coraz bardziej wyrazisty i...ciekawy :) Daje mu szanse , oczywiscie polecam :)
Moim zdaniem Terrence Mann odwala kawal dobrej roboty.To w tym serialu moja ulubiona postac :)
Polecam Wam ksiazki Jima Butchera na ktorych opiera sie ten serial.Naprawde swietna laktura.

Użytkownik Przemek edytował ten post 29.01.2007 - |16:12|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#18 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.01.2007 - |16:07|

Jestem po pilocie i mi się podoba.
Jeśli zrobią to z sensem to może być to całkiem miły serial.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#19 Eugen

Eugen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.01.2007 - |21:48|

Nie chcę być jedyny w gronie, w którym wszyscy serial chwalą, ale po pierwszym odcinku to zaliczyłbym go do TV4 obok Buffy i tym podobnych. Drugi odcinek to druga szansa ode mnie, ale jak nie będzie "previously" i porządnej ścieżki fabularnej to zostawiam.
  • 0

#20 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.01.2007 - |22:17|

Mam nadzieje, że scenarzyści postarają się przynajmniej o porządny wątek główny. Nie chce co odcinek nowego dziwadła.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych