Użytkownik Toudi edytował ten post 27.02.2009 - |17:53|
Ankieta i temat
The Matrix Reloaded (2003)
Napisano 25.08.2003 - |20:19|
Napisano 25.08.2003 - |20:23|
Pozdrawiam Herosista
Napisano 25.08.2003 - |21:45|
Napisano 25.08.2003 - |22:03|
Napisano 27.08.2003 - |11:34|
Gdyby to nie była kontynuacja Matrixa, gdyby nie było tych pseudofilozoficznych bzdetów to powstałaby całkiem fajna rąbanka. A tak, to dno. Wolałbym, gdyby nie kontynuowali pierwszej części.
Napisano 27.08.2003 - |11:43|
Mam takie samo zdanie. Jeszcze te sceny walki mnie zanudzały.ajaj! Matrix 2 jest kijowy! Nie zostało w nim nic, co czyniło Matrixa Matrixem! Powstał film klasy B! Żadnych głębokich przemyśleń, ta filozofia za 3 zeta przedstawiona w infantylnych dialogach woła o pomstę do nieba!
Gdyby to nie była kontynuacja Matrixa, gdyby nie było tych pseudofilozoficznych bzdetów to powstałaby całkiem fajna rąbanka. A tak, to dno. Wolałbym, gdyby nie kontynuowali pierwszej części.
Napisano 27.08.2003 - |14:44|
mam takie samo zdanie efekty boskie, fabula troche dziwna i zakrecona. Ale dla samych efektow warto ten film obejrzec.Film jest taki sobie swietne efekty ale warstwa fabularna słaba.Mogło byc lepiej ale z niecierpliwoscia czekam do listopada
Napisano 27.08.2003 - |20:10|
kiedyś w jakiejś komedii futurystycznej był plakat reklamujący film RAMBO 6546
JAK WIEDZĄ ŻE TYLĘ BĘDĄ KRĘCIC NIECH OD RAZU POWIEDZĄ ŻE TO SERIAL
Napisano 27.08.2003 - |21:42|
Napisano 27.08.2003 - |23:08|
Napisano 27.08.2003 - |23:52|
OFFTOPIC: Ciekawe czy tam też winiety wprowadzą ?za to zbudowali 5 km autostrady hehehe
ONTOPIC: Obejrzałem go ze sporym opóźnieniem, więc wysłuchałem sporo negatywnych opinii przed obejrzeniem. Idąc do kina nie miałem złudzeń, że film będzie lepszy lub chociaż tak dobry jak poprzedni. Z seansu nie wyszedłem mocno rozczarowany moje oczekiwania były raczej niskie a jak na bijatykę z efektami specjalnymi to nawet niezły ale kultowym filmem to raczej nie będzie i żadnego "głębokiego" sensu nie ma co w nim szukać.
/Kowalsky
Napisano 28.08.2003 - |00:01|
Napisano 28.08.2003 - |09:02|
Okazuje się, że "nasz" Matrix jest w innym Matrixie w tym celu, żeby ludzie, którzy próbują się wyzwolić z systemu nie trafiali do rzeczywistości. Dla zwykłych ludzi to i tak nie ma znaczenia, w ilu są systemach. No i jeszcze Wyrocznia+Keymaker+Przepowiednia zostały stworzone tylko po to, aby tych ludzi zebrać w jednym miejscu i wtedy zniszczyć. Ale żeby to ułatwić został stworzony jeszcze jeden program: Neo. Tak, mołoby się okazać, że Neo jest programem w tym "prawdziwym Matrixie" (W którym też jest Zion i pierwszy Matrix) i nawet o tym nie wie, a ma taką moc, bo jest tak zaprogramowany, a to w celu skupienia wokół siebie buntowników. Tak więc w Revolutions Neo pomógłby się wszystkim z Zionu wyzwolić z tego prawdziwego Matrixa, i okazałoby się, że on nie może, bo przecież nie ma ciała, a w takim razie zostaje. No a jest to film amerykański, więc zostaje z nim także Trinity i całują się na tle maszyn bombardujących Zion.
Takie moje przemyslenia....
Napisano 28.08.2003 - |09:38|
Hmmm Pozwolcie ze wypowie sie tutaj jeszcze jeden sceptyk. Looknalem sobie wczoraj Matrixa: Reloaded wiec tak na swiezo sie wypowiem.A z drugiej strony możnaby ciekawie rozwinąć wszystko w Matrixie Revolutions. Mogłoby np. być tak:
Okazuje się, że "nasz" Matrix jest w innym Matrixie w tym celu, żeby ludzie, którzy próbują się wyzwolić z systemu nie trafiali do rzeczywistości. Dla zwykłych ludzi to i tak nie ma znaczenia, w ilu są systemach. No i jeszcze Wyrocznia+Keymaker+Przepowiednia zostały stworzone tylko po to, aby tych ludzi zebrać w jednym miejscu i wtedy zniszczyć. Ale żeby to ułatwić został stworzony jeszcze jeden program: Neo. Tak, mołoby się okazać, że Neo jest programem w tym "prawdziwym Matrixie" (W którym też jest Zion i pierwszy Matrix) i nawet o tym nie wie, a ma taką moc, bo jest tak zaprogramowany, a to w celu skupienia wokół siebie buntowników. Tak więc w Revolutions Neo pomógłby się wszystkim z Zionu wyzwolić z tego prawdziwego Matrixa, i okazałoby się, że on nie może, bo przecież nie ma ciała, a w takim razie zostaje. No a jest to film amerykański, więc zostaje z nim także Trinity i całują się na tle maszyn bombardujących Zion.
Takie moje przemyslenia....
Moim zdaniem stracilem wczoraj ok 2 godz czasu. Nie spodziewam sie ze kontynuacja wniesie cos do fabuly - bedzie jeszcze wiekszy total roz[beeep] z jeszcze bardziej zakreconymi efektami i jeszcze plytsze watki. Bo gdzie tu sens? Matrix w Matrixie? Przypomina mi sie pewien film - chyba jeszcze sprzed Matrixa ale za to glowy nie dam - nazywal sie 13 pietro - tam tez byl system, a wlasciwie symulacja, w ktorej zyli ludzie i mozna bylo sobie w nia wchodzic , pod koniec okasalo sie ze symulacja powstala w symulacji. Film byl za to troszke glebszy. W matrixie mamy natomiast (2 bo jedynka byla swietna i mogliby moim zdaniem na niej poprzestac) wielkie mordobicie - sceny walk ciagna sie tak ze az staja sie nudne , Wielki poscig dla ktorego wybudowali autostrade (swoja droga mnie sie wydala smieszna scena w qrej Tinity uciekajac z Klucznikiem na scigaczu zawraca i jedzie z powrotem (chyba im sie autostrada konczyla ), poza tym bez sensu jest cala idea tej ucieczki: jesli dobrze zrozumialem film to Klucznik jest programem - jak wiec mozna zabrac program do realnego swiata (wtedy jeszcze nie podejzewaja ze ten realny to tez program (sic!)))
Mnie sie generalnie nie podobalo (moze sie powtarzam ale co tam ) - podsumowujac film plytki tak ze dno widac. Moze cz 3 bedzie lepsza (szczerze w to watpie), coz zobaczymy choc po obejrzeniu 2 na pewno mocno sie zastanowie przed wydaniem kasy na bilet do kina.
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 28.08.2003 - |09:45|
Kuźwa, kino dzisiejszych dni schodzi na psy. Szkoda, że sceny pogoni nie kręcili w Polsce. To by przynajmniej zostało nam 5 km autostrady, he he he.
Pozdrawiam
Napisano 28.08.2003 - |10:01|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Napisano 28.08.2003 - |10:02|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 28.08.2003 - |10:11|
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych