Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Lost Room (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#1 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.12.2006 - |16:31|

Wczoraj na kanale SCIFI maiał premiere nowy miniserial z Peterem Krauze (Six Feet Under) w roli głównej pt. The Lost Room. Czy ktoś już oglądał? Jakie są wasze wrażenia? Na tv.com jest dość wysoka ocena pierwszego odcinka. Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi - link do trailera

• 0

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.12.2006 - |17:12|

Wczoraj na kanale SCIFI maiał premiere nowy miniserial z Peterem Krauze (Six Feet Under) w roli głównej pt. The Lost Room. Czy ktoś już oglądał? Jakie są wasze wrażenia? Na tv.com jest dość wysoka ocena pierwszego odcinka. Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi - link do trailera

Ogladałęm. Film ciekawy, choć dość skomplikowany. Wytrzymałem 1,5h i poszedłem spac. Miałem trudny dzien i byłem zmęczony. Dzisiaj druga część. Być może obejżę, ale raczej nie. Chyba zwycięży House.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 13.12.2006 - |00:39|

z racji ze jest to mini serial to chyba wiadomo ile odcinków bedzie, ktoś może wie ile??? Bo trailer ciekawie wygląda, poza tym oglądałem six feet under, wiec fajnie bedzie móc obejrzeć w roli gółównej ponownie petera krauze :]
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#4 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.12.2006 - |00:54|

Czekałem na ten miniserial (wszystko sie pokonczylo i Heroes i Jerycho, za tydzien BSG :/) i trzeba jakos zapelnic tą przerwe :)
  • 0
Dołączona grafika

#5 mjong pa/ma

mjong pa/ma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 13.12.2006 - |02:18|

Rand

z racji ze jest to mini serial to chyba wiadomo ile odcinków bedzie, ktoś może wie ile???

z tego co doczytałem na stronie SciFi.com a także TV.com to trzy odcinki prezentowane dzień po dniu

Użytkownik mjong pa/ma edytował ten post 13.12.2006 - |02:23|

• 0

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.12.2006 - |04:27|

Jest na demonoid.com

@Jonasz Ty oglądałeś to na kanale sci-fi? W polsce to chyba niemożliwe.

W Polsce chyba niemożliwe. Na szczęście świat na Polsce się nie kończy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.12.2006 - |15:12|

Sci-Fi Channel nie nadaje w HD ani PD, więc max to DSR, ten PDTV to pewnie źle nazwane DSR.
Nie będzie innej wersji do czasu jak to zostanie wyemitowane na innym kanale, albo pojawi się na DVD.

PS
The.Lost.Room.Part.1.WS.DSRip.XviD-aAF
The.Lost.Room.Part.2.WS.DSRip.XviD-aAF

PS2
The.Lost.Room.Part.3.WS.DSRip.XviD-aAF

PS3
Emisja HD na Sky One
Part 1 - 24.01.2007
Part 2 - 31.01.2007
Part 3 - 07.02.2007

kwiatek sorry, że w Twoim poście.

Na tym proponuję zakończyć rozmowe offtop temat wersji i skąd pobrać... macie wyjaśnione co ja i dlaczego... - Toudi

Użytkownik kwiatek edytował ten post 14.12.2006 - |14:19|

• 0
Master of possimpible ;)

#8 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.12.2006 - |15:08|

No to jestem wreszcie po pierwszej części. Powiem tak: jeżeli przejdziecie przez pierwsze 20 minut ( troche nudnawe), to potem jest już bardzo, bardzo dobrze. Świetnie się sprawdza motyw z "nadprzyrodzonymi" przedmiotami. Podoba mi się cała ta otoczka wokół pokoju (kojarzy mi się trochę z grą Silent Hill 4 hehe) i domysły co to tak naprawdę jest. Peter Krauze jak zwykle świetnie gra. Całości dopełnia bardzo klimatyczna muzyka. Ogólnie rzecz biorąc bardzo mi się serial podoba i jestem ciekaw jak to wszystko rozwiążą, a może nie rozwiążą :P i zobaczymy wkrótce cały sezon :D , w sumie przecież przedmiotów jest ponad sto więc spokojnie na serial by starczyło.

P.S. Czy mi się wydaję, czy mimo iż jest to DSRIP, to wygląda o wiele lepiej niz Battlestar Galactica :huh:

Użytkownik leviathan edytował ten post 16.12.2006 - |15:09|

• 0

#9 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.12.2006 - |16:21|

po trzech częściach muszę powiedzieć, że The Lost Room jest wart obejrzenia; mimo ckliwego motywu córki(relacje między ojcem, a córką były tak przesłodzone, że niedobrze mi się robiło); no i nie najlepszego zakończenie(zbyt holywoodzkie); za to poszukiwania i powolne zdobywanie wiedzy o przedmiotach było bardzo interesujące; 7/10;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.12.2006 - |23:36|

Nudny troche, jak wszytskie miniserie SciFi Channel :/
  • 0

#11 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 19.12.2006 - |12:50|

Absolutnie nie zgadzam się z poprzednikiem. The Lost Room jest bardzo dobry, realizacja doskonała, aktorstwo również i naprawdę warto to zobaczyć. Jedyne, co mogłoby być lepsze, to wyjaśnienie istnienia samego pokoju, ale nie będę spojlerował - zobaczcie sami.
  • 0

#12 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.12.2006 - |17:41|

jooboo: No wyjasnienie istnienia samego pokoju mogloby byc lepsze ... bo w aktualnej wersji miniserii ono nie istnieje (nie ma wyjasnione jak powstal pokoj i dlaczego sie dzieje to co sie dzieje).
  • 0

#13 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.12.2006 - |18:34|

Może i dobrze, że kwestia pokoju została bez wyjaśnienia. Natężenie niesamowitości jest w tym filmie tak wielkie, że obawiam się, że wyjaśnienie byłoby rozczarowaniem. W każdym razie, pospolite wyjaśnienie. Musiałoby to być coś naprawdę niezwykłego i nieprzeciętnego, a widocznie scenarzyście nie przychodziło nic do głowy.

Mimo wszystko, została otwarta furtka - zawsze może powstać dalszy ciąg. Nie tylko nie wiemy, co było przyczyną "Wydarzenia", ale także nie jest jasne, czy Joe Miller został Obiektem i jakie będą tego konsekwencje. Istnieją też nadal zwalczające się organizacje, Liga i Nowa Religia Porządku. Niezły zawiązek serii.
  • 0

#14 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 19.12.2006 - |19:11|

tylko nie bijcie za to pytanie...
czy to dsr se sci fi channel jest w dobrej jakości ? tzn lepsze od zwyczajowego ?( gdzies w tym wątku chyba, ktoś poruszył ta kwestie), bo tyak sie zastanawiam czy ogladac z ciekawości teraz, czy opłaca się czekac na hdtv aż do lutego ( prawie).
Z niektórych wypowiedzi wynika, że miniseria jest naprawdę ciekawa i juz sama nie wiem co robić.
Więc jak to jest z ta jakościa. Plis odpowiedzcie dobrzy ludzie.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#15 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 19.12.2006 - |21:14|

Jakosc jest lepsza niz na przyklad biezace odcinki BSG, ktore tez sa ze SciFi Channel.
Oczywiscie nie dorownuje dobremu dvdrip-owi czy hdtvrip-owi, ale bez problemu mozna obejrzec.

Użytkownik dzidzia edytował ten post 19.12.2006 - |21:15|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#16 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.12.2006 - |22:10|

tylko nie bijcie za to pytanie...
czy to dsr se sci fi channel jest w dobrej jakości ? tzn lepsze od zwyczajowego ?( gdzies w tym wątku chyba, ktoś poruszył ta kwestie), bo tyak sie zastanawiam czy ogladac z ciekawości teraz, czy opłaca się czekac na hdtv aż do lutego ( prawie).
Z niektórych wypowiedzi wynika, że miniseria jest naprawdę ciekawa i juz sama nie wiem co robić.
Więc jak to jest z ta jakościa. Plis odpowiedzcie dobrzy ludzie.

Tak jak już wcześniej pisałem jakość ku mojemu zdziwieniu jest bardzo dobra, a sam serial po obejrzeniu całości jest po prostu świetny. Zapomniałem wcześniej wspomnieć o znakomitej muzyce, a fakt nie wyjaśnienia pochodzenia pokoju zostawia wolną furtkę do nakręcenia całego sezonu, w końcu BSG też zaczynała od miniserii :D .
  • 0

#17 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.12.2006 - |22:32|

Co do jakosci to prawda, duzo lepsze nasycenie barw i lepsza ostrosc.

I na tym zakończmy dyskusję o jakości ripów :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 20.12.2006 - |00:14|

• 0

#18 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 31.12.2006 - |20:07|

Bardzo fajny. Właśnie skończyłem 4,5h maraton :) ..... Fajny pomysł, dobra realizacja i do niczego zakończenie... Niezakończone wątki sugerują ciąg dalszy, oby tak było... 7.5/10

Ocena byłaby wyższa gdyby film zawierał jakieś elementy horroru/thrillera :) Tak jak przedmówcy wspominali skojarzenia z Silent Hill 4 są i tak dość nachalne ....

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 31.12.2006 - |20:07|

• 0

#19 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 03.01.2007 - |21:06|

Jestem pod wielkim wrażeniem jedna z lepszych minserii jakie widziałem. Idealnie zakończenie. Tylko przydało by się coś więcej. Może serial. Ale tak po 12 odcinków na sezon. Może szefowie Scifi Channel coś pomyślą
  • 0

#20 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 05.01.2007 - |01:35|

Świetna miniseria. Naprawde wciągająca! Nie spodziewałem się aż tak ciekawie zrealizowanego miniserialu! Zakończenie, bardzo fajne. Może stanowić furtkę dla serialu, bo wiele wątków pozostało niewyjaśnionych. Zwłaszcza wątek Zakonu i Legionu.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych