Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gattaca (1997)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 antek

antek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25.08.2003 - |20:14|

Czy ktoś może mi coś powiedzieć bliżej o tym filmi??
Ja osobiście kocham sie w gatunku Sci-Fi ale ten tytuł mi jakoś umknoł.
  • 0

#2 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 25.08.2003 - |21:41|

http://google.pl twoim przyjacielem. ;)
  • 0

#3 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 25.08.2003 - |21:51|

społeczeństwo prawie jak u Orwella , tylko idealni genetycznie mogą uczestniczyć w eksploracji kosmosu i koleś niespecjalnie wpaniały ma układ z idealnym ale sparaliżowanym po wypadku facetem w celu pobierania od niego materiału genetycznego dla wszędobylskich czujników kontrolnych.
  • 0
Dołączona grafika

#4 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 26.08.2003 - |08:38|

Poszukaj w archiwum starego forum, tam bardzo ladnie byl przyblizony ten film.
  • 0

#5 horse

horse

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 27.08.2003 - |21:35|

Film bardzo dobry. Mówi o tym, że nie ma tak naprawdę granicy możliwości. Nic co sami tworzymy nie jest idealne, nawet nowy człowiek. Na doskonałoś monopol ma Bóg. A przy okazji fajna akcja, niezłe napięcie ciężko przewidzieć co się dalej stanie.
  • 0

#6 Walekmst

Walekmst

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • MiastoTauri

Napisano 27.08.2003 - |21:39|

no i gra Uma Thurman :P
  • 0
Dołączona grafika

#7 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2003 - |00:53|

Czy ktoś wie coś na temat edycji DVD tego filmu w Polsce? Tzn. czy kiedyś była jakaś bo szukałem i tytuł nie jest dostępny w żadnym ze sklepów internetowych...
  • 0

#8 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.09.2003 - |08:55|

Czy ktoś wie coś na temat edycji DVD tego filmu w Polsce? Tzn. czy kiedyś była jakaś bo szukałem i tytuł nie jest dostępny w żadnym ze sklepów internetowych...

Hehe, około miesiąca temu także zainteresowałem się tym tematem. DVD był kiedyś dostępny, lae dostanie go teraz graniczy z cudem. MediaMarkt miał sprowadzić i nic. Moja rada? Kup za 9GBP w amazon.co.uk
  • 0

#9 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 12.10.2003 - |18:48|

Możecie przeczytać na starym forum, że ten film mi się nie podobał... Jak widać po liczbie postów (na tym forum, jak i na starym), ten film nie jest ciekawy, skoro jest mało wypowiedzi na jego temat. Na starym forum, większość wypowiedzi, to była kłótnia mnie z dwoma osobami(nie podzielali mojego punktu widzenia, że film jest do [beeep]). Pytam się więc czemu taki marny film ma osobny temat... W to miejsce, można by postawić takie filmy jak np: "Diuna"....

Czemu? Czy moderatorzy nie mają gustu?!?!?!?!?
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#10 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.12.2003 - |01:10|

Bo jest pewnie sporo ludu którym ten film jednak się podobał i ja się do nich jak najbardziej zaliczam... załóż sondę czy "Gattaca" powinna zostać zastąpiona przez "Diune". Nie sadze aby moderatorzy w tym wypadku nie mieli gustu może tobie go brak .

Jeśli ktoś nie oglądał a nie chce mu się szukać to proszę oto recenzja:

http://film.onet.pl/...1,recenzje.html

...polski operator Sławomir Idziak....

A ten kawałek mi się osobiście bardzo spodobał :)

Użytkownik Wiluss edytował ten post 18.12.2003 - |01:19|

• 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#11 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 14.01.2004 - |23:33|

Niechce nikogo straszyć ale to nas czeka naprawde :) Nikt niebędzie mi bruździł w DNA I ja i JUNIOR damy se rade. Prubówki phiiiiiiih ...
  • 0

#12 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 18.01.2004 - |20:34|

Bo jest pewnie sporo ludu którym ten film jednak się podobał i ja się do nich jak najbardziej zaliczam... załóż sondę czy "Gattaca" powinna zostać zastąpiona przez "Diune". Nie sadze aby moderatorzy w tym wypadku nie mieli gustu może tobie go brak .

Mineły 3 (słownie trzy) miesiące i w tym super interesującym temacie pojawiły się aż 3 (słownie trzy) nowe posty. Faktycznie ten temat jest arcyciekawy
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#13 arci

arci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 30.01.2004 - |16:34|

Jedno słowo Tandeta
  • 0

#14 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 23.02.2004 - |13:09|

Mineły kolejne 2 (słownie dwa) miesiące i pojawił się tylko jeden post.... bez komentarza. Prosze administratora, albo moderatrów, o wstawienie w miejsce Gattaki lepszego filmu o którym, można by podyskutować i który by coś wnosił: lepszy od tej żenady był by nawet Street Fighter... Moi drodzy, ten film to KICHA!!!!!!!
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#15 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 23.02.2004 - |14:02|

Masz jakies uprzedzenia? To dobry film. Ja tak uwazam i nie jestem w tym osamotniony.
Popatrz na oceny na IMDB 7,5/10 przy prawie 20 tys. glosujacych.
http://www.imdb.com/title/tt0119177/
Dla mnie sam fakt ze pamietam podstawowa obsade i nawet co niektore sceny potrafie sobie przypomniec swiadczy ze jest w nim cos dobrego. A ogladam mnostwo filmow i zazwyczaj od biedy pamietam ze dany tytul ogladalem i nic wiecej.
A czy zaraz wszyscy musza o nim dyskutowac? Sam film nie mial wielkiego rozglosu. Stad pewnie dyskusja o nim raczej watla.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#16 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 23.02.2004 - |14:38|

Mały miał rozgłos? A czy coś poradzimy tworząc ten temat? Skoro mało osób go oglądało, mało osób jest nim zainteresowanych, to czemu zajmuje on takie "honorowe" miejsce w tym temacie?
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#17 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 23.02.2004 - |14:57|

Ciezko byc zainteresowanym czyms o czym nie ma sie pojecia ze wogole istnieje. A ten temat moze odrobine rozpropagowac film.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#18 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 29.02.2004 - |19:32|

Ktos sie wkurzyl i nagle 23.02 juz zostalo napisanych pare postow ;)

Interpretacja filmu moze byc rozna. Jesli ktos chce sie posmiac prosze obejrzec American Pie, natomiast jesli szukasz filmu z moralem to Gattaca doskonale sie do tego nadaje. Ukazuje bowiem stosunki miedzyludzkie i nietoleracje wobec drugiego czlowieka. Jest jednak nadzieja, nie wszystko jest stracone. Niektorzy mimo wszystkiego sa wstanie sie zmienic i dostrzec, ze nie powinno tak byc, jak w swiecie opisanym w Gattace.
  • 0

#19 Blue

Blue

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04.03.2004 - |02:10|

Film jest super a wprzeciwieństwie do: t3, matrixa2 i paru innych niemiałem uczucia jak by czegoś brakło, tak jak bym zjadł obiad i cały czas był głodny. Gattaca stanowczo zaspokoiła mój głód, co wdobie przesytu efektami specjalnymi, a braku fabuły, wydaje mi sie tym bardziej wartościowe.

Użytkownik Blue edytował ten post 04.03.2004 - |02:12|

• 0

#20 HENTAI

HENTAI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoToruń

Napisano 27.03.2004 - |10:45|

film bardzo fajny
niby przyszlosc a wszystko wygladalo jak z lat 60
zakonczenie bardzo ciekawe (zawsze lubie jak ktos wazny umiera)
  • 0
WATASHI WA KIREI DESU

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych