Skocz do zawartości

Zdjęcie

Robin Hood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.10.2006 - |09:32|

Otwieram nowy temacik bo uważam że warto, a mianowicie wyszedł pierwszy odcinek kultowego serialu, jakim jest Robin Hood, nie będę opisywał o czym jest serial, bo to byłby idiotyzm.
Serial kosztował BBC kupe kasy wiec zapowiada się rewelacyjnie. Nawet były niezłe przejścia z tym serialem bo ktoś w tamtym miesiącu ukradł tasmy matki ze studia i żadał okupu za nie (i to nie małego, nie pamiętam sumy). Nie wiem jak się skończyła sprawa, ale chyba dobrze bo serial się ukazał

Jeszcze małe pytanko czy hatak nie miałby ochoty na tłumaczenie tymbardziej że smith wyskoczył z ramówki, to może Robin mógłby zająć jego miejsce w tłumaczeniu (tylko moja sugestia) :)

Nie wiem jakie będą dalsze emisje, wiem tyle że bbc nakręciło 13 odcinków, ale na tvtome jest podana emisja tylko jednego, chyba że baze jeszcze nie uaktualnili

Użytkownik johnass edytował ten post 08.06.2010 - |13:42|

• 0

#2 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 08.10.2006 - |13:51|

Kontynują Robin Hood of Sherwood? Po co, kto tam niby gra i kiedy toczy się akcja? Powiem bez ogródek: po kiego grzyba? Legendy się nie reaktywuje. To tak jakby robić dalszy ciąg Blade Runnera. Tamten serial miał klimat, fabułę i obsadę której się już nie powtórzy. Jestem przeciw i mam nadzieję że srial nie odniesie sukcesu.

I mam nadzieję że w końcu doczekm się wydania serii trzeciej u nas na DVD.
  • 0

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.10.2006 - |13:59|

kurde jeszcze nie widziałeś pilota a już krytykujesz najpierw obejżyj a potem nawijaj czy ci się podobał czy nie, a ty tu na sucho się uwziąłeś :(
A tak dla porównania doktorka reaktywowali po długim okresie czasu i serial ma branie.
  • 0

#4 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 08.10.2006 - |14:07|

Malpka dramatyzujesz.BSG tez jest remake i zobacz jak dobrze sobie radzi.
Co do Robina to przyjemny serial pelen humoru :)
Jak ja uwielbiam ten angielski akcent (zaraz mi sie przypomina latajacy cyrk) ;)
Nie jest to arcydzielo ale nie jest to tez szmira.Ocenia 7,5 :)
PS:Ten znajomy Robina ktorego widzimy w Locksley wyglada jak Michal Wisniewski w wieku 40 lat :bag:
Oto jego facjata:
http://img220.images...age=hehelz8.jpg
Podobny prawda:)?

Użytkownik Przemek edytował ten post 08.10.2006 - |14:26|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#5 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 08.10.2006 - |18:36|

Tak, ale BGS 1978 to komedia podczas gdy Robin nadal się mocna trzyma.Być może użyłem zbyt mocnych słów, tylko uwierzcie że dla mnie ten serial to coś na krztałt religii. Raczej nowe wersji nie obejżę i dla dobra ogółu nie będę zabierał głosu w tym temacie.
  • 0

#6 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 08.10.2006 - |21:44|

To nie jest (chyba) remake genialnego serialu "Robin of Sherwood" tylko po prostu serial o Robin Hoodzie :) brakuje kilku postaci na czele z Hernem.
Taśmy skradli w Budapeszcie, żądano 1 mln funtów okupu, taśmy wkońcu odzyskano, ale nie wiem w jaki sposób. Jak na razie serial zbiera same niepochlebne recenzje, ale chyba gorszy od amerykańskiego "The New Adventures of Robin Hood" nie jest :D
  • 0

#7 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 09.10.2006 - |07:45|

Jak na razie serial zbiera same niepochlebne recenzje, ale chyba gorszy od amerykańskiego "The New Adventures of Robin Hood" nie jest :D

Jesli jest gorszy od "The New Adventures" (ktore dla mnie bylo beznadziejne), to ja sie nawet za ogladanie nie zabieram. A jaki jest klimat filmu - bardziej na powaznie, czy na wesolo, a moze thrillerowato ? :)
  • 0

#8 adamuss

adamuss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoJelcz Laskowice

Napisano 10.10.2006 - |15:10|

wiecie moze czy ktos sie zabiera do tlumaczenia tego serialu?
  • 0

#9 Camilo

Camilo

Szeregowy

• Email
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.10.2006 - |21:52|

wiecie moze czy ktos sie zabiera do tlumaczenia tego serialu?

Ja to mialem tlumaczyc i nawet polowe mam przetlumaczone, ale ten serial jest tak beznadziejny, ze szkoda go zamieszczac jako pozycje stala do tlumaczenia. Takie kolejne odgrzanie czegos co juz bylo. Powielanie tych samych watkow. Na dodatek widac, ze jest to niskobudrzetowy serial. Az tak nisko, ze maja tam idealnie wyprofilowane strzaly do lukow (pewnie zawodowe ;). Nie stac ich bylo na reczna robote. :P
  • 0

#10 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 12.10.2006 - |08:20|

Zobaczyłem pierwszy odcinek tej nowej serii BBC, i szkoda mojego czasu, jest nieudolnie, niskobudżetowo i pachnie zdechłą padliną. Choć podszedłem do serialu bez uprzedzeń, bez zamiaru porównywania go do magicznego "Robin of Sherwood" to i tak srodze się zawiodłem. Wiadomo, że europejskie stacje TV nie mają takich środków jak te w USA, a cały ten 13 odcinkowy serial kosztował pewnie tyle (a zapewne mniej) niż pilot "Lost", to jednak razi w tym serialu pustka, dekoracje są ubogie, broń na pierwszy rzut oka dla laika wygląda sztucznie, jak z odpustu kościelnego. Aktorstwo to kolejna hańba realizatorów, kwestie są wypowiadane tak niedbale, że ma się wrażenie oglądania próby aktorskiej a nie już zmontowanego materiału – może jednak nie odzyskali skradzionych kaset z pierwszymi odcinkami i montowali na podstawie nieudanych ujęć. Sam dobór obsady też nie daje radości widzowi, kolejne postacie są dobrane chyba na podstawie łapanki w gorszych dzielnicach Liverpoolu, Robin to jakiś fircyk, jego niby śmieszny kompan Munch (taki Jaskier, co to ino ballady chce śpiewać) to żałość, a nad Marian spuśćmy kurtynę milczenia (grubą i nieprzepuszczającą światła), reszta obsady gra na poziomie sitcomów Polsatu. Nie mam kompletnie pojęcia w jakim celu powstał ten serial, jak na razie wyziera brak scenariusza, funduszy, możliwości aktorskich, co tu dużo mówić, brak wszystkiego co mogło by zapewnić mu sukces. Jednakże jest jeden plus serial jest lepszy od "The New Adventures of Robin Hood" i plasuje się właśnie gdzieś pomiędzy "The New…" a "Robin of Sherwood" z tym, że jednak bliżej tego pierwszego serialu.
  • 0

#11 Mad Jack

Mad Jack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.10.2006 - |12:53|

Własnie obejrzalem 1 odcinek. Faktycznie nie powala na kolana. Od razu mozna zauwazyc , ze to angielski serial. Angole tak wlasnie kreca i nie ma co marudzic. Obsada faktycznie taka jakby troche malo znana, Robin bez wyrazu itd. itp Jestem jednak sklonny obejrzec jeszcze ze 2 odcinki, zeby sie upewnic. Moze jakos sie rozkreci(choc malo prawdopodobne).Choc z drugiej strony to jesli chodzi o aktorow, to w filmie z 1984 tez obsada nie byla topowa, a jednak film jak najbardziej(muzyka zreszta tez). Pozyjemy zobaczymy, ja jeszcze ich nie skreslam.
  • 0

#12 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.01.2007 - |18:19|

No i zakończyłem oglądanie całego sezonu. Pomimo że wszyscy opluwali ten serial od samego początku ja stwierdzam że jest to bardzo udana reanimacja, może faktycznie pierwsze odcinki nie powalały ale każdy następny jest lepszy.
Nie pozostaje mi nic innego jak czekać z niecierpliwością na drugi sezon, który już oficjalnie został potwierdzony.
No i serial ma jedną zaletę według mnie ma najładniejszą aktorkę grająco Marion :D , wszystkie popszednie, to były straszne pasztety :-D , a szczególnie ta w filmowej wersji z Kevinem Costnerem, także ta z Robina z Sherwood nie wiele jej ustępowała, za to ta aktoreczka im się udała (wreszcie jakaś naprawdę ładna).
Kurde ale sie rozgadałem o tych panienkach, to tyle jeśli chodzi o Robina czekam na kolejny sezon. :)
  • 0

#13 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 31.01.2007 - |19:30|

Od najbliższej niedzieli (4.II) serial co tydzień o 20:00 w TVP 2

Przynajmniej tak wynika z zapowiedzi puszczanych w TVP 2 :]
  • 0

#14 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 01.02.2007 - |07:32|

Od najbliższej niedzieli (4.II) serial co tydzień o 20:00 w TVP 2

Przynajmniej tak wynika z zapowiedzi puszczanych w TVP 2 :]

Oczywiście puszczanie w naszej tv nowych seriali jest rzeczą chwalebną, choć jak dla mnie nosi to znamiona paniki wywołanej sukcesem Prison Break i zbliżającego się kolejnego mocnego "argumentu" w postaci CSI: Miami :huh:
  • 0
kaminaclose.jpg

#15 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.02.2007 - |09:41|

no super sprawa za mną już dawno pierwszy sezon i jako jeden z nielicznych (który tak przy okazji założył temat o robinie) twierdził że robin to dobry serial, no i jest na tyle dobry że nasza dwójeczka kupiła go.
Ach jak ja już nie mogę sie doczekać drugiego sezonu, czekam na niego bardzij niż na doctora who. :D
  • 0

#16 cat

cat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.02.2007 - |23:00|

Trudno mi się przyzwyczaić do nowego Robina. jakos nie mogę zaakceptować zgoła nie średniowiecznej fryzury bohatera, współczesnego języka szeryfa, który, notabene strasznie mi działa na nerwy! Marion też się wcale nie udała - daleko jej do zwiewności i naturalnej świeżości Judi Trott. brakuje mi brudnych wieśniaków, przekonujących wielmożów, po prostu przybliżenia średniowiecznych realiów. Zamiast tego mamy historyjkę w kolorowym opakowaniu. Z bohaterów najbardziej podobają mi się Gisburne i Much. To chyba jedyne wyraziste postaci w serialu. Szkoda.
  • 0

#17 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 03.02.2007 - |23:11|

Puszczanie Robin Hooda w niedziele o 20.00 to automatyczna porażka tego serialu w Polsce
  • 0

#18 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 04.02.2007 - |00:29|

Hehe, aluzja do PB? Ja już 1 sezon Prisona obejrzałem 4 razy, i rzygam na widok więzienia :P

Na Robina lookne o zobacze co i jak.
  • 0

#19 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.02.2007 - |13:11|

pożyjemy zobaczymy, w końcu są to dwa odmienne gatunki, z jednej strony goście w więziennych workach na kartofle z drugiej chłopaki w rajtuzach, ja nie będe żadnego ogladał bo oba ogladam na bieżąco, ale szczerze to nawet robin mnie bardziej zauroczył ostatnio niż prison break, może przez to że fajna ta aktoreczka co gra MARION.
  • 0

#20 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 04.02.2007 - |14:21|

A mi to bedzie sie chyba zawsze najbardziej podobal Robin Hood z lat 80 z Michaelem praedem i synem Connerego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych