Tajemnicza choroba, o której mówiła Russo.
Napisano 22.09.2006 - |10:40|
Napisano 22.09.2006 - |10:58|
Napisano 22.09.2006 - |14:15|
Sądze, że gdyby nawet nie wiedzieli to by jakimś czasie się połapali. Przecież szpiegowali rozbitków przez drugi bunkier (ten ze znakiem ?) i widzieli, że nic im się nie dzieje przez tyle czasu.a moze Ethan i reszta Othersow, nie wie że nie ma choroby? przeciez jak widzielismy porwanym pobieraja krew do analizy.
Napisano 23.09.2006 - |22:13|
Według niej te szepty komtrolują othersów a choroba im na to pozwala?
Napisano 24.09.2006 - |13:18|
Napisano 25.09.2006 - |14:21|
Napisano 25.09.2006 - |14:27|
Dlatego bo dziecko też by było zdrowe , ale Córeczka Danielle pomogła Claire i nie oddała Dziecka innym.
Użytkownik Buzzek edytował ten post 29.10.2006 - |19:37|
Napisano 25.09.2006 - |17:02|
Napisano 25.09.2006 - |17:18|
Twój błąd. Wyglądało to tak:To nie bylo czasem 50 dni? Kiedy Jack rozmawial z Zeke, spytal sie go ile tu jestescie. JAck odpowiedzial ze 48(czy cos w tym stylu) dni, a Zeke na to "To prawie 50" Moze ta choroba ujawnia sie po 50 dniach?
Zeke: How long you've been here on the island?
Jack: 50 days
Zeke: Uh, 50 days. That's, what, almost two whole months...
Tak więc jeśli Zekowi chodziło o chorobę to także chodziło mu o 2 miesiące.
E. J. Walten
Napisano 25.09.2006 - |18:13|
Genesis
Napisano 02.10.2006 - |14:21|
Napisano 11.11.2006 - |17:20|
"Te niebezpieczne bakterie, powodując zakażenia górnych i dolnych dróg oddechowych, mogą prowadzić do zapalenia płuc, posocznicy czy też groźnego zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych." Szczególnie są one niebezpieczne dla dzieci do dwóch lat.
Ta obserwacje można połaczyć z tym że co mówiła Danielle że jej towarzysze zachorowali i umarli. Mój wnisoek jest taki że ktoś na tej wyspie prowadzi eksperymenty broni biologicznej.
Sadam Hujajn a Sayid jest jego tajnym agentem
Moja odsewacja odpowiada tez na pytanie dlaczego Inni chieli porwać dziecko w pierwszym sezonie, może chcieli je uratowac. Moze znależli jakieś lekarstwo.
Po drugie Nasz lekarz pracyje w szpitalu Swiętego Sebatiana który jest "Orędownikiem w czasie epidemii" (jak podaje wikipedia). [/url]
Polecam wyszukiwarkę i nie klonuj więcej tematów.
Hans
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 11.11.2006 - |17:37|
Napisano 12.11.2006 - |15:21|
Napisano 12.11.2006 - |22:52|
:sma1:
Napisano 13.11.2006 - |11:18|
A moim zdaniem z tą chorobą to chyba kantują....sądzę, że wszelkie niebezpieczeństwa w tym choroba mogła służyć jako "odstraszacz" do opuszczania bunkra, a co za tym idzie porozumienia naukowców; w końcu kiedyś był jakiś INCYDENT....albo istnieje i jeszcze pokaże się nam w kolejnych odcinkach...
:sma1:
"Choroba" - niby po to, żeby towarzystwo z bunkrów nie łaziło po wyspie? I nie zobaczyło za wiele? (streszczenie TLE podaje, że jednak są jakies eksperymenty z wirusami na zwierzętach, czy tu na wyspie tez eksperymentowali?)
Z wyciętego fragmentu taśmy wynika też, że nie wolno używać kompa do innych celów, tylko do klepania cyferek. Gadu-gadu Walta i Michaela sugeruje, że jest wyspowy intranet (sugerują to też napisy na mapie z drzwi). - co wiedział Radzinsky, że ocenzurował taśmę?
Jeszcze nie poznalismy wszystkich bunkrów z wyspy...
Co oznacza tajemniczy incydent? Wypadek? Czy może jakieś starcie dwóch grup, co miały sprzeczne interesy? Atak - tylko kto zaatakował Dharmę? Bunt wewnątrz?
Ehh, 3 miesiące czekania :sam2:
Napisano 14.11.2006 - |11:42|
Przejrzałem tematy tego forum i nikt nie poruszył tego wątku. Więc ja to zrobie. O owej chorobie po raz pierwszy mówi Russo. Potem mówi także o niej Kelvin. Wydawaćby się mogło, że to blef. Nasi rozbitkowie są na wyspie już dwa miesiące i nikt poważnej nie zachorował. Sugerować może to także zachowanie Kelvina po wyjściu z bunkra. Ale przecież Ethan przeciwko czemuś szczepił Clair i jej dziecko. Był to, z czego pamiętam ten sam środek, który sobie wszczykiwał Desmond. I samemu dziecku też coś dolegało (odcinek ze wspomnieniami Clair w II sezonie). Nie wiem co o tym myśleć. Moim zdaniem jakiś wirus jest jednak na tej wyspie, i prędzej czy później się nam ukarze. Pytanie tylko w jaki sposób się owa choroba objawia. Nie jest przecież powiedziane, że wygląda jak "tradycyjna" tropikalna choroba- gorączka, majaki i w konsekwencji śmierć. Russo podobnno zabiła swoją załoge. Może po zachorowaniu w człowieku zachodzą zmiany psychiczne, przez które staje się niebezpieczny dla otoczenia. Sugerować mogą to słowa Goodwina, na pytanie dlaczego Tamci porwali pierw silnych męrzczyzn. Ten watek pojiał się już w dyskusjach nad poszczególnymi odcinkami, ale postanowiłem załorzyć dla niego odzielny temat, żeby podyskutować tylko o mim. Co o tym sądzicie?
Dziecko Claire nie było chore na żadną chorobę o której mówi Danielle. Zobacz co mówi o tym specjalista w tym odcinku-doktor Jack... A co do tej tajemniczej choroby ogólnie, to na razie uważam, że to ściema...
Użytkownik robercik edytował ten post 14.11.2006 - |11:50|
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 14.05.2007 - |18:54|
Nasuwa mi się kolejne skojażenie. Być może wypadek łodzi francuskiej ekspedycji przypadkowo zbiegł się z masakra (czystką) ludzi Dharmy. Załoga Danielle (lecz nie ona sama, która będąc w zaawansowanej ciąży nie uczestniął w badaniach Wyspy) mogła zastać zatruta bronią chemiczną. Np obłok gazy został przeniesiony z Othersville do miejsca gdzie aktualnie znajdowali się Francuzi. Gaz już znacznie rozrzedzony, nie zabił od razu, lecz spowodował długą, śmiertelną chorobę, zinterpretowaną przez Danielle jako infekcja.
Genesis
Napisano 14.05.2007 - |19:00|
Tylko, że z tego wynika, że Dharma wiedziała o czystce, a z tego co podano nam w dotychczasowych odcinkach wynika, że oni o niczym nie wiedzą i wciąż wydaje się, że wszystko jest w porządku, być może załoga Swana nawet o czystce nie wiedziała, dopiero Kevin albo prędzej Radzinsky zorientował się co się stało, zaznaczył w miejscu wioski znak "?" gdyż teraz nie wiedział co się tam dzieje i popełnił samobójstwo, od tamtej pory Kelvin żył samotnie w strachu przed najeźdzcami aż do przybycia Desmonda (wspomina chyba o nich jemu "wrogie plemie" czy coś takiego) jednak nie miał możliwości skonraktowania się z kierownictwem gdyż stacja Flame została również opanowana.W Retrospekcjach Desmonda w finale drugiegi sezonu, Inman wychodząc z bunkra ubiera sie w stroj ochronny i maskę. Oczywiście robi to by zmylić Desmonda, lecz fakt, że na wyposarzeniu bunkra znajdowały się takie przedmiaty dają wiele do myśłenia. Być może Dharma wyposażyła jej ostatnie placówki w ochronę przed atakiem bilogicznym/chemicznym Innych. Podobnym do tego który zniszczył cała populację Utopiaville.
To natomiast bardzo mi się podoba myślę, że to bardzo dobre wytłumaczenie tego co się stało z Danielle i jej ekipą, zobaczymy czy się potwierdzi w serialu.Nasuwa mi się kolejne skojażenie. Być może wypadek łodzi francuskiej ekspedycji przypadkowo zbiegł się z masakra (czystką) ludzi Dharmy. Załoga Danielle (lecz nie ona sama, która będąc w zaawansowanej ciąży nie uczestniął w badaniach Wyspy) mogła zastać zatruta bronią chemiczną. Np obłok gazy został przeniesiony z Othersville do miejsca gdzie aktualnie znajdowali się Francuzi. Gaz już znacznie rozrzedzony, nie zabił od razu, lecz spowodował długą, śmiertelną chorobę, zinterpretowaną przez Danielle jako infekcja.
Zapraszam do Lublina
Napisano 14.05.2007 - |19:13|
Dharma wydaje się byc instytucja w której pionowy przepływ informacji był utrudniany. Pracowanicy nizszego szzcebla utrzymywani byli w nieswiadomosci niektorych spraw. Wyraźnie pokazano to w "Man Behind..." Operatorowie Swana mogli być niepoinformowani o problemach gdzie indziej.Tylko, że z tego wynika, że Dharma wiedziała o czystce, a z tego co podano nam w dotychczasowych odcinkach wynika, że oni o niczym nie wiedzą i wciąż wydaje się, że wszystko jest w porządku, być może załoga Swana nawet o czystce nie wiedziała, dopiero Kevin albo prędzej Radzinsky zorientował się co się stało, zaznaczył w miejscu wioski znak "?" gdyż teraz nie wiedział co się tam dzieje i popełnił samobójstwo, od tamtej pory Kelvin żył samotnie w strachu przed najeźdzcami aż do przybycia Desmonda (wspomina chyba o nich jemu "wrogie plemie" czy coś takiego) jednak nie miał możliwości skonraktowania się z kierownictwem gdyż stacja Flame została również opanowana.
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych