Skocz do zawartości

Zdjęcie

Daniel Jackson [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.09.2006 - |14:41|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Szukam, szukam.... i jakoś nie mogę znaleźć żadnego tematu o mojej ukochanej postaci z wyjatkiem "Daniel vs Jonas", co się chyba nie liczy.

Więc co myślicie o Danielu oraz, przy okazji o Shanksie? Ponieważ nie ma osobnego działu o aktorach, zrobimy szampon i odżywkę 2 w 1 i będzie na szybcika.... ;)

Więc wypowiadajcie się na jego uroczy temat!

Będę ścigała z toporkiem Tau'ri, którzy będą go obrażali, a Jaffa i Goa'uldów wykoszę trucizną na symbionty... A kysz od mojego Daniela! :P

P.S. Czy to prawda, że aktorka grająca Caroline Lam to prywatnie żona Shanksa? :blink:

Użytkownik Darth Paula edytował ten post 14.06.2007 - |10:38|

• 0

#2 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 11.09.2006 - |19:11|

Czy nie zauwarzyliście czasem że w SG-1 Daniel zaczoł odgrywać lidera serialu po odejściu RDA, zwłaszcza w tym sezone jego postać jest bardzo rozbudowana. Cameron zamiast zająć miejsce RDA jako lidera serii to odszedł bardziej na bok, moim skromnym zdanie powini zamiast nazwiska Camerona na okładkach i reklamach dawać nazwisko Shanksa gdyż do on stał się teraz główną postacią serialu. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#3 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.09.2006 - |19:31|

Tak, zauważyłem, że zaczął... I bardzo dobrze, bo lubię tę postać.
  • 0

#4 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.09.2006 - |20:27|

Dla mnie Daniel w chwili obecnej to nafajniejsza postać serialu. Zgadzam sie z Mormanem ze jego rola bardzo urosła po odejsciu RDA. Wg spoilerow Daniel nas bardzo zaskoczy w tym sezonie i nie potrafie sie juz tego doczekac. Jego postac jest najbardziej perspektywiczna jesli chodzi o dolsze losy StarGate.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#5 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.09.2006 - |21:07|

Zobaczcie jak się Daniel zmienił. Na początku archeolog/naukowiec, był tak jakby z boku. W filmie miał grać rolę takiego jajogłowego nieudacznika :) A teraz mozemy go obserwować na lini frontu prawie non stop. A to akcja z oddziałem specjalnym, albo wraz z jakąś grupą szturmową :) poddał sie militaryzacji, nie ma co ;P

Osobiście do postaci Daniela Jackosna nic nie mam, jednak drażni mnie troche aktor M.Shanks, który gra tą rolę :/ wystarczy obejrzeć dodatki, żeby zrozumiec o czym mówie. Tak czy owak bez Daniela to nie byłoby to samo SG-1.

Użytkownik Badas edytował ten post 11.09.2006 - |21:08|

• 0

#6 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 11.09.2006 - |22:00|

Jak by nie było to już ostatnia postać z oryginalnego filmu.
  • 0

#7 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.09.2006 - |08:35|

Jak by nie było to już ostatnia postać z oryginalnego filmu.

No chyba nie ostatnia, jest jeszcze Teal'c. Ale fakt postać Daniela jest bardzo rozbudowana. Poznajemy go dokładniej. Szkoda że dopiero teraz. Gdy serial dobiega końca. Można byłoby zorbić to wcześniej.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#8 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.09.2006 - |09:56|

No chyba nie ostatnia, jest jeszcze Teal'c.

hmm to Teal`c był w filmie? Nie potrafie siebie przypomniec. Z orginalnego filmu w serialu pojawili się: Daniel Jackson, Jack O'Neil, Feretti i Kawalsky.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#9 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 12.09.2006 - |10:08|

Darth Paula : TAK-TAK.... Michel Shanks prywatnie to mąż serialowej dr.Lam. Właśnie urodziło im się dziecko wiosną 2006 roku,dlatego tak mało jej na ekranie,a i doktorek pewnie wybędzie na jakiś czas,bo chciał poniańczyć trochę berbecia.To już 3 dziecko dr.Jacksona naszego!!!
Osobiście bardzo go lubię,zawsze był takim promykiem w tym serialu,choć niezaprzeczalnie cenię sobie również Sam i O'Neilla.Ale to temat poświęcony naszemu doktorkowi. No i plus dla charakteryzacji za miłą odmianę fasonu okularków ...
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#10 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 12.09.2006 - |10:30|

Z orginalnego filmu w serialu pojawili się: Daniel Jackson, Jack O'Neil, Feretti i Kawalsky.

Jeśli chodzi o składy drużyn, bo poza tym jeszcze Catherin Langford. Scara. Share, jej Ojciec i już chyba nikt więcej.

Użytkownik black hose edytował ten post 12.09.2006 - |10:34|

• 0

#11 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.09.2006 - |17:18|

Wow... Nie wiedziałam, że Daniel ma takie uznanie :-D . Zaraz pewnie przybędą jacyś antyfani i zaczną nas przeganiać :).

Póki co jednak zgadzam się z wami - Cameron jest po DJ, choć w zamierzeniu miał być dużo przed. No ale przecież do nie wina (wina? Raczej zasługa!) Shanksa, tylko scenarzystów, którzy jego postać umiejscowili na pierwszym planie... :)

A że uległ militaryzacji to nic dziwnego - sami byście się zrobili commando, gdybyście dziewięć lat musieli strzelać z pukawki w obronie własnej i przyjaciół :).

Tak, tak, Daniel zmienił swój image... I to na dobre! Już w początkowych sezonach skrócił włosy i całe szczęście, bo wyglądał niezbyt dobrze, a powtórkę tego mamy w Moebius :). Potem fason okularów i na końcu na chwilkę zarost :) Ale w końcu się ogolił ^_^ . Nie wspomnę oczywiście o tym, że "przypakował". Wszystkie zmiany wg. mnie wyszły mu na dobrze... :)
  • 0

#12 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 12.09.2006 - |20:39|

Siur.... oj,przypakował,przypakował.Może nie tak jak Teal'c, ale mało co a wyglądałby,jakby nogi wychodziły mu z ramion...hehehe... Po przerwie w 6 sezonie,kiedy pojawił się w 7,był bosko "udomowiony",czyli życie rodzinne wyszło mu na dobre,czyli się zaokrąglił,oj tak... nadal jest dla mnie buziaczkiem...
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#13 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 13.09.2006 - |21:16|

Hmm.. Ja Daniela bardzo lubię i choć w niektórych moemntach zachowywał się, jak ciota.. NO ale widac tego wymagał scenriusz.. szczególnie czasami dziwnie się zachowywał w pierwszych sezonach.. Ale im dalej, tym lepiej :) No to może, ja jeszczę dorzucę, że jedno z dzieci Schanks ma też z aktorką, która wcieliła się wpostać Sha're.. Rodzinnie się robi w SG-1.. POza tym przykładem można podać przykład klanu De Luise - Peter (reżyser, producent i takie tam), Michael (pułkownik z Wormhole X-treme), Dom (Urgo), David (Piotruś, niedoszły luby Samanthy).. Hehe..Nie ma co. Odlot

edit: aha zapomniałbym. W ostatnim odcinku SGA 3x08.. rodzeństwo Hewlettów występuję ;) hihi.. A grają kogo? Uwaga.. też rodzeństwo..;) Rodney i jego siostra :D hihi

Użytkownik DonBolano edytował ten post 13.09.2006 - |21:21|

• 0

#14 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 14.09.2006 - |09:29|

Rodzina zatrudnia rodzinę, a potem wszyscy piszą, że aktorstwo drewniane...
(ale rodzeństwo Hewlettów się podobało)
  • 0

#15 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.09.2006 - |13:42|

Nie od dziś wiadomo, że wszystko jest po znajomości :) Role w SG-1 również :D
  • 0

#16 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 16.09.2006 - |17:21|

Daniel to świetna postać, nie ma co. Chociaż brakuje mi jego postawy z poprzednich sezonów. Stał się takim kozakie trochę, nie ma już tego błysku w oczach na widok artefaktów, bo i nie ma też takich rzeczy w serialu (niestety). Co do nowych okularów, moim zdaniem są absolutnie paskudne :D

No to może, ja jeszczę dorzucę, że jedno z dzieci Schanks ma też z aktorką, która wcieliła się wpostać Sha're..

Widać, za bardzo chciałwczuć się w rolę :D
  • 0

#17 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.09.2006 - |14:32|

Daniel to świetna postać, nie ma co. Chociaż brakuje mi jego postawy z poprzednich sezonów. Stał się takim kozakie trochę, nie ma już tego błysku w oczach na widok artefaktów...

A to w dużej mierze dlatego, że przez dwa pierwsze sezony aktorowi się jeszcze chciało naśladować Jamesa Spadera, czyli odtwórcę oryginalnej roli dr Jacksona (sam o tym mówił w wywiadach), a potem zabrał się za tworzenie własnej wizji tej postaci. Do tego dodajmy jeszcze lekceważenie roli przez autorów scenariuszy, no i mamy Shanksowego Daniela. Ech, szkoda gadać.

Nota bene, ostatnio postać Samanthy Carter też wypada fatalnie, chociaż mniej z powodu jej złego grania, bo uważam Amandę Tapping za bardzo dobrą aktorkę, ale raczej znów z powodu kiepsko napisanej roli.

Cały serial zresztą cierpi od co najmniej roku na syndrom 9-tego sezonu "Z Archiwum X", którego fani nie chcą nawet uważać za część swojej ulubionej serii. :D

Ogólnie mówiąc, czas zamknąć tę trumnę, bo zmartwychwstania nie będzie, a przykro patrzeć.
  • 0

#18 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.09.2006 - |19:29|

Ano okulary sa do bani.. A Samanthe mogliby uśmiercić.. Daniel by poszedł do Atlantis.. Teal's do rodzinki, a Vala hmm.... Własny serial :D hehe
  • 0

#19 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.09.2006 - |16:32|

Valę lubię, ale bez Daniela to już nie to samo :), więc osobnego serialu bym nie robiła...

E tam, okulary ma fajne! :P Mi się podobają i o to najważniejsze!

To prawda - SG-1 pleśnieje... Ale jeszcze ten 11 sezon mogliby zrobić... :) Tak na pożegnanie...
  • 0

#20 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.09.2006 - |20:26|

Valę lubię, ale bez Daniela to już nie to samo smile.gif, więc osobnego serialu bym nie robiła...

Zgadzam się, 50% atrakcyjności Vali to właśnie jej interakcje z Danielem. Daniel solo - TAK. Vala solo - NIE. Daniel+Vala - jak najbardziej TAK :)

Co do okularów - to kiedy ogrywał rolę archeologa (początkowe sezony) to faktycznie pasowały mu. Ale jakby to wyglądało kiedy Daniel w okularach szturmuje siedzibę The Trust, albo wyrusza na akcję na statek-matkę Goauldów ;d
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych