Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co jeszcze jest w Atlantis?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mary$

Mary$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.08.2006 - |20:59|

Co mogą znaleźć w nieprzeszukanej jeszcze części Atlantis? Mam na myśli broń, statki ksmiczne, labolatoria itp. :huh:
  • 0

#2 Melkor

Melkor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.08.2006 - |21:55|

hmmm... broń ? a i owszem to bardzo prawdopodobne, ale nie sądzę aby to była jakaś broń którą pokonają "wampirki", prędzej będzie to cos w rodzaju ZAT'ów z SG1, co do statków kosmicznych to raczej wątpie, nie sądzę by nawet takie miasto jak Atlantis pomieściło w sobie duży statek kosmiczny, poza Jumperami nie będzie tam nic innego, prędzej znajdą tam jakieś urządzenia techniczne bądź schematy, które będą mogli wykożystać do modyfikacji Dedala, np. urządzenia maskujące.
  • 0
Melkor - Lord of Darkness !!!

#3 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.08.2006 - |21:58|

Melkor: bron podobna do Zatow juz mamy :) To bron Wraith, zarowno wersja duza (staff) jak i mala (zat). ;)
  • 0

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.08.2006 - |22:06|

No cóz odppowiedz jest dość prosta i oczywista:
Znajdą wszystko to co wymyslą scenarzyści i co bedzie potrzebne w jakims kolejnym odcinku.
Ot i wszystko :)

::. GRUPA TARDIS .::

#5 Mary$

Mary$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.08.2006 - |22:34|

nie sądzę by nawet takie miasto jak Atlantis pomieściło w sobie duży statek kosmiczny, poza Jumperami nie będzie tam nic innego, prędzej znajdą tam jakieś urządzenia techniczne bądź schematy, które będą mogli wykożystać do modyfikacji Dedala, np. urządzenia maskujące.

Nie myślałem o dyżym statku kosmicznym, ale a czymś rozmiarów Dedala (w porównaniu do Atlantis jest dość mały, więc wystarczyłby jakiś hangar).
  • 0
"Ludzie dzielą się na żywych, martwych i tych, co pływają po morzu..."

#6 DJ_Sooflet

DJ_Sooflet

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 26.08.2006 - |22:57|

Hehe myślę że to zależy tylko od wyobraźni scenarzystów... chociaż raczej kieszonkowej fabryki ZPMów lub DRON to nie znajdą, bo serial straciłby sens... Ale na pewno atlantis kryje tajemnice które mogłbyby być tematem na cały sezon odcinków (w sensie 22 odcinki ale nie jeden po drugim tylko od czasu do czasu).
  • 0

#7 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.08.2006 - |13:08|

Temat rzeka :) W każdym razie będzie to zależało od potrzeb serialu i problemów, które będą musieli rozwiązać scenarzyści :) OSobiście stawiam na jakieś techniczne zabawki. Może jakaś broń podobna do tej na Dakarze ?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#8 Melkor

Melkor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.08.2006 - |15:10|

Nie myślałem o dyżym statku kosmicznym, ale a czymś rozmiarów Dedala (w porównaniu do Atlantis jest dość mały, więc wystarczyłby jakiś hangar).

z tego co sie przyglądałem Atlantis to nie widziałem żadnych wrót które mogłyby być wylotem z hangaru, czegoś co przypominało by hangar na powierzchni nie widać więc musiał by być pod powierzchnią, a jak wspomniałem nie widać nic co by przypomoinało wylot :)

Melkor: bron podobna do Zatow juz mamy :) To bron Wraith, zarowno wersja duza (staff) jak i mala (zat). ;)

słuszna uwaga coś podobnego do zatów z SG1 już mamy, ale pytanie brzmiało " co znajdą w Atlantis?"
więc ja odpowiadałem w tym kontekście, miałem na myśli broń pozostawioną przez Lantian, poza tm było już kilka pojedynków z Wraith i jakoś nie widzę by nasi sie kwapili do jej zabierania ze sobą, coprawda używają jej w danej misji, ale nie zabierają do bazy ( nie wiem dlaczego ) na nowe misje wychodzą już ze swoją standardową ziemską bronią ( może dlatego że staff mało poręczny jest, a może dlatego by ludzie na odwiedzanych palenetach nie brali ich za sojuszników Wraith )
  • 0

#9 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.08.2006 - |08:13|

Podzielam zdanie jacka :D Wydaje się, ze nigdy nie poznamy wszystkich zakamarków Atlantis, gdyż scenarzyści potrzebują pewnych szybkich i prostych rozwiązań do kolejnych odcinków, a takie mogą brać właśnie z nieodkrytych częsci miasta. Dlatego spodzieam się, ze co kilka/kilkanaście odcinkow mieszkańcy będą znajdować jakieś dzwine pomieszczenia, laboratoria, bronie, tajemnicze urządzenia, może jakieś pojazdy (tutaj stawiałbym na pojazd do pływania pod wodą).
I tak to będzie się kręcić przez najbliższe kilka sezonów.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#10 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 28.08.2006 - |11:30|

Mogliby znaleźć jakiś trunek (wraz z receptą) o niespotykanych właściwościach na ludzki układ nerwowy, coś w rodzaju piwa tylko sto razy lepsze ;-)
W ogóle niezłe byłoby jakieś centrum rozrywki pradawnych - np multipleks wraz z filmografią.
  • 0

#11 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.08.2006 - |12:04|

Ja bym obstawiał jakąś fabryczkę, czy może hangary na lądzie. ( gdzieś te statki klasy aurora musieli produkować) może w hangarku będą ze 2 lub 3 takie w pełni sprawne. Ale by fajnie było.

Równie odbrze mogli by znaleźć jakieś wrota tam, albo pierścienie. Oczywiście wszystko zamaskowane.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#12 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.08.2006 - |09:17|

z tego co sie przyglądałem Atlantis to nie widziałem żadnych wrót które mogłyby być wylotem z hangaru, czegoś co przypominało by hangar na powierzchni nie widać więc musiał by być pod powierzchnią, a jak wspomniałem nie widać nic co by przypomoinało wylot :)

Zwróć uwagę na to...jak wygląda wylot z hangaru dla skoczków...a poamiętasz odcinek o Aurorze...było mówione, że WRACAJĄ do Atlantis, nigdy nic nie wiadomo, co scenarzyści wykombinują....

A pierwszy odcinek o Orionie....czy gdzieś było widać, że gdzieś jest hangar, który mieści tak byczy statek...

:) :)
  • 0

#13 Melkor

Melkor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.09.2006 - |10:25|

Zwróć uwagę na to...jak wygląda wylot z hangaru dla skoczków...a poamiętasz odcinek o Aurorze...było mówione, że WRACAJĄ do Atlantis, nigdy nic nie wiadomo, co scenarzyści wykombinują....

A pierwszy odcinek o Orionie....czy gdzieś było widać, że gdzieś jest hangar, który mieści tak byczy statek...

:) :)

zwróciłem uwagę na wylot skoczków, i uważam iż jest on za mały by móg się w nim zmieścić statek typu ORION, w odcinku o Orionie nie pokazali jego hanagaru od zewnątrz, ale nie wydaje mi się by mieścił sie on w miescie typu ATLANTIS, takie miasto jest raczej za małe, prędzej bym podejżewał umiejscowienie takiego hangaru na lądzie, fakt powrotu Aurory do Atlantis nie musi się równać z lądaowanie takiego kolosa w miescie, równie dobrze moze zostać na orbicie a ludzi można transportować do miasta za pomocą wiązki przesyłowej lub cos w tym stylu jak kręgi w SG1 :)
  • 0

#14 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 11.09.2006 - |15:39|

A ja chciałbym, aby znaleźli fabryczkę wrót lub chociaż montażownię.
  • 0

#15 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 12.09.2006 - |11:50|

moze pare satelit jakie widzielismy w siege part 1?
  • 0

#16 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 18.09.2006 - |14:15|

Furlingów w tabletkach ! :D
I kilka takich ładnych hologramów, jak w "Pegasus Project"

Użytkownik black hose edytował ten post 18.09.2006 - |14:50|

• 0

#17 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.09.2006 - |15:12|

Może znajdą jakieś urządzenie które pozwala ludziom Ascendować? :D Wiemy przecież że Pradawni przyśpieszyli proces swojej ewolucji poprzez technologię. Już w jednym z pierwszych odcinków znaleźli urządzenie, które było "etapem przejściowym" w pracach nad ascendacją. Więc kto wie?
  • 0

#18 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 18.09.2006 - |15:44|

taki motyw już był w SG-1 (Prototype 9x09) -> urządzenie d modyfikowania DNA (używane tez przez Nirrti)
  • 0

#19 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.10.2006 - |09:56|

Ja czekam na to kiedy odkryją jak latać Atlantydą, fajnie będzie jak przeniosą się na inną planetę, z morza na zwykły teren (jak się da), serial by zmienił trochę klimat.
  • 0

Dołączona grafika

#20 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 10.11.2006 - |15:20|

Póki co pomysł eksploracji Atlantydy zdaje sie całkowicie został zarzucony na rzecz walk z Wraithami. Szkoda, bo nie miałbym nic przeciwko jakieś akcji w stylu "eksperymentalny model robota bojowego" :-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych