Vanished
Napisano 23.08.2006 - |13:08|
Czy ktos ogladal obie wersje? Ja widziałem preair czy sa jakies roznice?
Napisano 23.08.2006 - |13:13|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 23.08.2006 - |13:17|
Bardzo dobry pilot wedlug mnie.Bardzo ciekawa fabuła,dobra gra aktorska,niezly klimat dla mnie - FBI ;P
Nie moge sie doczekac kolejnego odcinka.
Tak tylko jedno mi sie rzuciło w oczy,na samym poczatku,jak ten porywacz dostał kulke w łeb..to jakim cudem wcisnał guzik ?to jakis posmiertny skurcz reki wcisnał przycisk

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 23.08.2006 - |14:12|
Czytanie zr zrozumieniem nie boli!Tak tylko wtrące. W jaki sposób Traveler moze byc przebojem tego roku, jesli ma premierę w styczniu 2007?
(ale na razie opieram sie tylko na pilotach
Napisano 23.08.2006 - |14:38|
Napisano 23.08.2006 - |16:14|
Zwracam także uwagę na zapowiedziny nowy serial Jeriho. zapowiada się dobrze.
Genesis
Napisano 23.08.2006 - |17:22|
Tak tylko jedno mi sie rzuciło w oczy,na samym poczatku,jak ten porywacz dostał kulke w łeb..to jakim cudem wcisnał guzik ?to jakis posmiertny skurcz reki wcisnał przycisk
??
On chyba już go miał wciśniętego i jak puścił to wybuchło
A co do różnic w wersji DVDSCR i HDTV to ponoć są inni aktorzy i powycinane niektóre sceny (takie info dostałem od KuBy).
Napisano 23.08.2006 - |18:14|
Napisano 23.08.2006 - |21:46|
ps. aktor grajacy glownego sledczego przypomina mi Mala z Firefly
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 24.08.2006 - |07:52|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 26.08.2006 - |15:26|
Tak zgadza się, parę scen jest wyciętych z hdtv, i w ostatniej scenie zarówno w dvdscr jak i w hdtv są takie same dialogi ale zupełnie inni aktorzy...A co do różnic w wersji DVDSCR i HDTV to ponoć są inni aktorzy i powycinane niektóre sceny (takie info dostałem od KuBy).
Już we wtorek kolejny odcinek więc będę zabierał się do pracy...
Napisano 26.08.2006 - |17:22|
Oj nie masz racji. Widziałem pilot. Nie powiesz przeciez widziałem: komputera, samolota, samochoda, glosnika, monitora itd...Ludzie, przestancie kaleczyc jezyk polski!
Nie mowi sie do diaska "widzialem pilot" a "widzialem pilota".
Inaczej - wasze posty wygladaja jak jakichs Zulusow na stypendium kulturalnym Samoobrony :/
BTW Ja przy tym pilocie zasnałem...
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 26.08.2006 - |19:01|
druga wpadka tego sezonu, niestety. (pierwszą było Jericho - nuda i flaki)
Napisano 26.08.2006 - |21:42|
ps. aktor grajacy glownego sledczego przypomina mi Mala z Firefly
Też mi go przypominał
Gość_jooboo_*
Napisano 26.08.2006 - |21:52|
Napisano 31.08.2006 - |10:49|
Bardzo prosta zasada - snajper dał ciała. Osobnik dostał kulkę w czaszkę z przodu, a zatem odruchy nerwowe człowieka jeszcze działały. Snajper jeśli ma unieszkodliwić kogoś, powinien wpakować kulkę w tył czaszki, u zbiegu z karkiem. Wtedy są unieruchomione nerwy takiego osobnika, i właśnie po to aby nie mógł już wcisnąć guzika od detonatora.Tak tylko jedno mi sie rzuciło w oczy,na samym poczatku,jak ten porywacz dostał kulke w łeb..to jakim cudem wcisnał guzik ?to jakis posmiertny skurcz reki wcisnał przycisk
??
Autorzy scenariusza tutaj też to wyjaśnili. Było w pewnym momencie że to nie jego wina była że ten chłopak zginął, ale on ją wziął na siebie. I zresztą słusznie, bo jeśli był tylko jeden snajper to powinien tak poprowadzić tego typka aby ustawił się tyłem do niego. A tak snajper nie mógł za wiele zdziałać (dlatego powinno zawsze ich być dwóch).
Tom Clancy nie raz to opisywał w swoich książkach
Poza tym serial jest ciekawy, intryga się zakręca coraz bardziej już w drugim odcinku. Pierwszy był niezły.. 3 trupy już na początku hehe
Użytkownik WiTT edytował ten post 31.08.2006 - |10:51|
Napisano 31.08.2006 - |13:50|
Oj nie masz racji. Widziałem pilot. Nie powiesz przeciez widziałem: komputera, samolota, samochoda, glosnika, monitora itd...
Jesteś pewien?
Co prawda skończyliśmy z Ogrodnikiem szkoły (osobno !) grubo ponad 20 lat temu ale...
Dlaczego pilot (urządzenie) ma niejednoznaczną odmianę w bierniku i dopełniaczu liczby pojedynczej? (Słownik ortograficzny PWN i Słownik poprawnej polszczyzny PWN podają, że: „B.=M. a. D”. Od czego to zależy? Kiedy B.=M., a kiedy B.=D.?).
M. pilot
D. pilota
B. pilot/pilota
Biernik lp. równy dopełniaczowi mają zwykle nazwy istot żywych - zwierząt i ludzi - pozostałe zaś mają biernik tożsamy z mianownikiem. Istnieje jednak ogromna liczba wyjątków od tej reguły, które w dodatku układają się w serie, np. nazwy tańców, grzybów, samochodów, wielu owoców i potraw mają biernik równy dopełniaczowi mimo nieżywotnego znaczenia. Do tych wyjątków należy też pilot (np. telewizyjny), który w bierniku ma formę pilota - mówi się W ręku trzymał pilota raczej niż W ręku trzymał pilot. Być może ktoś, kierując się znaczeniem tego wyrazu, uzna, że powinien on mieć dopełniacz równy mianownikowi, ale takie użycia są rzadkie. W cytowanych przez Panią słownikach PWN powinna więc być podana tylko jedna końcówka biernika lp. w znaczeniu 'urządzenie' - pilota. Postaramy się nanieść zmianę przy najbliższej okazji.
— Mirosław Bańko
Dr Mirosław Bańko pracuje w Wydawnictwie Naukowym PWN, gdzie kieruje Redakcją Słowników Języka Polskiego. Jest zatrudniony też w Uniwersytecie Warszawskim. Zajmuje się leksykografią oraz gramatyką i kodyfikacją współczesnej polszczyzny. Jest współautorem Słownika wyrazów kłopotliwych, autorem Słownika peryfraz, czyli wyrażeń omownych i redaktorem naczelnym Innego słownika języka polskiego PWN.
Użytkownik psjodko edytował ten post 31.08.2006 - |17:49|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 31.08.2006 - |21:18|
Więc jak taka Pani mogła się pomylić to czemu my nie?W cytowanych przez Panią słownikach PWN powinna więc być podana tylko jedna końcówka biernika
Mnie nie przeszkadzają takie błedy.. gorzej jeżeli ktoś napisze: żeka, rzaba, czy muzg.
(są też takie aparaty
Ja osobiście jeżeli chodzi o pilot(do tv) to odmieniam pilota.
Ale jeżeli chodzi o premierowy odcinek to odmieniam pilot.
Napisano 31.08.2006 - |22:42|
Tak naprawde nie wiem co sie dzieje :>,wszystko pogwatmane jest,nie mam zadnych pomysłow,przypuszczen ocb
To dobrze,bo z niecierpliwoscia czekam na kolejny odcinek,zeby dowiedziec sie wiecej !!!

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »