Skocz do zawartości

Zdjęcie

Vanished

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#1 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 23.08.2006 - |13:08|

Obejrzałem pilot i zapowiada się calkiem ciekawie. Oglądając skojarzyło mi się to z Traveler. Widze również podobieństwa z filmami, których tytułów niestety nie pamietam wiec nie przytocze, ale fabuła dość znana (jesli mozna tak powiedziec po pilocie). Akcja wciągająca i intrygująca, co bedzie dalej? Moim zdaniem drugi przebój (jak dla mnie) tego roku zaraz po traveler (ale na razie opieram sie tylko na pilotach wiec wszystko sie moze zmienic (ale watpie, np.blade nie przypadl mi do gustu od poczatku i tak zostalo, skasowalem po 3 odcinkach.)

Czy ktos ogladal obie wersje? Ja widziałem preair czy sa jakies roznice?
  • 0

#2 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 23.08.2006 - |13:13|

Tak tylko wtrące. W jaki sposób Traveler moze byc przebojem tego roku, jesli ma premierę w styczniu 2007?
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#3 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.08.2006 - |13:17|

hehe własnie zakladalem temat o tym serialu ale mi sie komp zwiesił :P

Bardzo dobry pilot wedlug mnie.Bardzo ciekawa fabuła,dobra gra aktorska,niezly klimat dla mnie - FBI ;P
Nie moge sie doczekac kolejnego odcinka.

Tak tylko jedno mi sie rzuciło w oczy,na samym poczatku,jak ten porywacz dostał kulke w łeb..to jakim cudem wcisnał guzik ?to jakis posmiertny skurcz reki wcisnał przycisk ^_^ ??
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#4 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 23.08.2006 - |14:12|

Tak tylko wtrące. W jaki sposób Traveler moze byc przebojem tego roku, jesli ma premierę w styczniu 2007?

Czytanie zr zrozumieniem nie boli!

(ale na razie opieram sie tylko na pilotach

• 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.08.2006 - |14:38|

Pilot tego serialu obejrzałem sobie zaraz po 1 odcinku 2 sezonu Prison Break. I muszę stwierdzić że miałem prawie 2 godziny dużych emocji. Narazie Vanished zapowiada się bardzo ciekawie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.08.2006 - |16:14|

Obejżałem pierwszy episod, nazwijmy go pilot. Niezły, acz nie rewelacyjny. Stawiam go na poziomie Winfdall. Może sie rozkręci.

Zwracam także uwagę na zapowiedziny nowy serial Jeriho. zapowiada się dobrze.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 23.08.2006 - |17:22|

Tak tylko jedno mi sie rzuciło w oczy,na samym poczatku,jak ten porywacz dostał kulke w łeb..to jakim cudem wcisnał guzik ?to jakis posmiertny skurcz reki wcisnał przycisk ^_^ ??

On chyba już go miał wciśniętego i jak puścił to wybuchło :P.

A co do różnic w wersji DVDSCR i HDTV to ponoć są inni aktorzy i powycinane niektóre sceny (takie info dostałem od KuBy).
  • 0

#8 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 23.08.2006 - |18:14|

mam nadzieje ze jednak wersja hdtv okaze sie lepsza scenowo i aktorsko :P bo tylko na taka moge liczyc :P
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#9 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.08.2006 - |21:46|

Pilot mi sie podobał. Sadze ze bedzie rywalizowal o widzow z Travelerem. Podobny klimat spisku, nikt nie wie co sie dzieje itd Narazie oceniam na duzy +

ps. aktor grajacy glownego sledczego przypomina mi Mala z Firefly ;)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#10 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.08.2006 - |07:52|

Ja też już jestem po :) Jak jużwiele razy mówiono - serial zapowiada sięciekawie. W każdym razie zagościł u mnie w kompie :D
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#11 KuBa:)

KuBa:)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.08.2006 - |15:26|

A co do różnic w wersji DVDSCR i HDTV to ponoć są inni aktorzy i powycinane niektóre sceny (takie info dostałem od KuBy).

Tak zgadza się, parę scen jest wyciętych z hdtv, i w ostatniej scenie zarówno w dvdscr jak i w hdtv są takie same dialogi ale zupełnie inni aktorzy... ;)

Już we wtorek kolejny odcinek więc będę zabierał się do pracy... :)
  • 0

#12 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 26.08.2006 - |17:12|

Ludzie, przestancie kaleczyc jezyk polski!
Nie mowi sie do diaska "widzialem pilot" a "widzialem pilota".
Inaczej - wasze posty wygladaja jak jakichs Zulusow na stypendium kulturalnym Samoobrony :/
  • 0
Dołączona grafika

#13 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 26.08.2006 - |17:22|

Ludzie, przestancie kaleczyc jezyk polski!
Nie mowi sie do diaska "widzialem pilot" a "widzialem pilota".
Inaczej - wasze posty wygladaja jak jakichs Zulusow na stypendium kulturalnym Samoobrony :/

Oj nie masz racji. Widziałem pilot. Nie powiesz przeciez widziałem: komputera, samolota, samochoda, glosnika, monitora itd...

BTW Ja przy tym pilocie zasnałem...
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#14 mjong pa/ma

mjong pa/ma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 26.08.2006 - |19:01|

kolejny serial dyskontujący sukcesy innych (ot choćby 24).
druga wpadka tego sezonu, niestety. (pierwszą było Jericho - nuda i flaki)
  • 0

#15 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 26.08.2006 - |21:42|

Obejrzałem pierwszy odcinek, ale akurat średnio mi się spodobało... mnóstwo wątków ułożonych według mnie jakoś tak chaotycznie - agent prowadzący śledztwo przeskakuje z miejsca na miejsce w niemalże magiczny sposób, wątki z "klasycznych" seriali o "teoriach spiskowych" mieszają się z jakimś okultyzmem? ;) A przynajmniej takie mam wrażenie. Cóż, pierwsze odcinki PB też wydały mi się mocno chaotyczne i nudnawe, może tutaj też się rozwinie jakoś sytuacja. Na razie oceniłbym pilota na -3/6...

ps. aktor grajacy glownego sledczego przypomina mi Mala z Firefly ;)

Też mi go przypominał :D
  • 0
kaminaclose.jpg

#16 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 26.08.2006 - |21:52|

A mnie się podobało. Myślę, ze to może być konkretna senasacja ze smaczkiem politycznym.
  • 0

#17 WiTT

WiTT

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 31.08.2006 - |10:49|

Bardzo prosta zasada - snajper dał ciała. Osobnik dostał kulkę w czaszkę z przodu, a zatem odruchy nerwowe człowieka jeszcze działały. Snajper jeśli ma unieszkodliwić kogoś, powinien wpakować kulkę w tył czaszki, u zbiegu z karkiem. Wtedy są unieruchomione nerwy takiego osobnika, i właśnie po to aby nie mógł już wcisnąć guzika od detonatora.
Autorzy scenariusza tutaj też to wyjaśnili. Było w pewnym momencie że to nie jego wina była że ten chłopak zginął, ale on ją wziął na siebie. I zresztą słusznie, bo jeśli był tylko jeden snajper to powinien tak poprowadzić tego typka aby ustawił się tyłem do niego. A tak snajper nie mógł za wiele zdziałać (dlatego powinno zawsze ich być dwóch).

Tom Clancy nie raz to opisywał w swoich książkach B)

Poza tym serial jest ciekawy, intryga się zakręca coraz bardziej już w drugim odcinku. Pierwszy był niezły.. 3 trupy już na początku hehe ;)

Użytkownik WiTT edytował ten post 31.08.2006 - |10:51|

• 0

#18 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.08.2006 - |13:50|

Oj nie masz racji. Widziałem pilot. Nie powiesz przeciez widziałem: komputera, samolota, samochoda, glosnika, monitora itd...

Jesteś pewien? ;)
Co prawda skończyliśmy z Ogrodnikiem szkoły (osobno !) grubo ponad 20 lat temu ale...

pilot
Dlaczego pilot (urządzenie) ma niejednoznaczną odmianę w bierniku i dopełniaczu liczby pojedynczej? (Słownik ortograficzny PWN i Słownik poprawnej polszczyzny PWN podają, że: „B.=M. a. D”. Od czego to zależy? Kiedy B.=M., a kiedy B.=D.?).
M. pilot
D. pilota
B. pilot/pilota
Biernik lp. równy dopełniaczowi mają zwykle nazwy istot żywych - zwierząt i ludzi - pozostałe zaś mają biernik tożsamy z mianownikiem. Istnieje jednak ogromna liczba wyjątków od tej reguły, które w dodatku układają się w serie, np. nazwy tańców, grzybów, samochodów, wielu owoców i potraw mają biernik równy dopełniaczowi mimo nieżywotnego znaczenia. Do tych wyjątków należy też pilot (np. telewizyjny), który w bierniku ma formę pilota - mówi się W ręku trzymał pilota raczej niż W ręku trzymał pilot. Być może ktoś, kierując się znaczeniem tego wyrazu, uzna, że powinien on mieć dopełniacz równy mianownikowi, ale takie użycia są rzadkie. W cytowanych przez Panią słownikach PWN powinna więc być podana tylko jedna końcówka biernika lp. w znaczeniu 'urządzenie' - pilota. Postaramy się nanieść zmianę przy najbliższej okazji.
Mirosław Bańko

I to by było na tyle. :)

PS.
Jakby ktoś nie wiedział:

Dr Mirosław Bańko pracuje w Wydawnictwie Naukowym PWN, gdzie kieruje Redakcją Słowników Języka Polskiego. Jest zatrudniony też w Uniwersytecie Warszawskim. Zajmuje się leksykografią oraz gramatyką i kodyfikacją współczesnej polszczyzny. Jest współautorem Słownika wyrazów kłopotliwych, autorem Słownika peryfraz, czyli wyrażeń omownych i redaktorem naczelnym Innego słownika języka polskiego PWN.

Użytkownik psjodko edytował ten post 31.08.2006 - |17:49|

::. GRUPA TARDIS .::

#19 Bruce

Bruce

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 31.08.2006 - |21:18|

W cytowanych przez Panią słownikach PWN powinna więc być podana tylko jedna końcówka biernika

Więc jak taka Pani mogła się pomylić to czemu my nie? ;)
Mnie nie przeszkadzają takie błedy.. gorzej jeżeli ktoś napisze: żeka, rzaba, czy muzg.
(są też takie aparaty ;) )
Ja osobiście jeżeli chodzi o pilot(do tv) to odmieniam pilota.
Ale jeżeli chodzi o premierowy odcinek to odmieniam pilot.
  • 0

#20 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 31.08.2006 - |22:42|

no i po 2 odcinku :)
Tak naprawde nie wiem co sie dzieje :>,wszystko pogwatmane jest,nie mam zadnych pomysłow,przypuszczen ocb :D
To dobrze,bo z niecierpliwoscia czekam na kolejny odcinek,zeby dowiedziec sie wiecej !!!
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych