No cóż mówi się trudno i żyje się dalej, na szczeście przetrwa Stargate Atlantis, które będzie miało czwarty sezon.
Ostatnie 10 odcinków SG-1 zostanie wyemitowane od marca do maja. W kolejnym sezonie będzie już tylko Stargate Atlantis.
Producenci myślą o kolejnym serialu w świecie Stargate, ale na pewno nie ruszy razem z czwartym sezonem Atlantis, może razem z piątym, dokładne informacje z Sci-Fi Channel pojawią się w tym tygodniu.
:censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
Więcej informacji na: http://www.gateworld...ed_iatlan.shtml
UPDATE 22.08.2006
Scenairusze są zrobione prawie do końca sezonu 10, zostały im może ze 3-4 odcinki, w których możnaby było coś pomieszać, a to nie za dużo, żeby skończyć wątek Ori, no chyba, że to Ori wygrają i rozwalą Ziemię, a część ludzi przejdzie do galaktyki Pegaza, kilkoro bohaterów trafi do Atlantis, ale nie na pełny etat, może będzie inna baza, o której będzie się wspominać, albo coś. Do szczęścia z SG-1 potrzebuję czasem Sam i Vali oraz Jacka, reszta mi obojętna, Teal'c niech się zajmie Jaffa, Daniel nie powienien był wracać, po tym jak odszedł w sezonie 5, Cameron - bez rewelacji itd
Wracając do sensownej końcówki, scenarzyści raczej myśleli już o sezonie 11, a nie o kończeniu wszystkiego w 10'tce, więc teraz raczej nie będzie rewelacyjnie, no chyba, że dostaną więcej czasu, bo w końcu premiera S10E11 dopiero w marcu, chociaż zdjęcia mają się zakończyć jak zawsze, a jakiekolwiek przedłużenia to większe koszty, więc nie wiadomo jak będzie.
Ja myślę, że jeśli już konczyć to nie na siłę w sezonie 10, tylko jakoś zaszaleć i zrobić chociaż 10 odcinków sezonu 11 i tam skupić się tylko na Ori. Połowa odcinków, budżet podobny jak przy 20'tu, to dałoby prawdopodobnie rewelacyjny koniec. A można by dac im więcej czasu na świetne przygotowanie całości, żeby kazdy odcienk był lepszy od poprzedniego, albo w najgorszym wypadku coś a'la Farscape: PK Wars, ale 10 odcinków na pewno byłoby lepszych.
Cooper daje nadzieję, że jeszcze coś będzie, czyli raczej, nie będą kombinować jak zakończyć wszystko w sezonie 10. Pytanie, czy to co będzie potem, da radę, czy to będzie inna stacja TV, czy może powrót do Showtime, albo opcja, tylko na DVD (to chyba najgorsze rozwiązanie), co do filmu kinowego, to lepiej chyba nie, bo trzeba będzie za dużo kombinować i zrobić go za mocno autonomicznym.
Wczoraj było mi bardzo smutno, że SG-1 dostało cancela, wydawało się, że albo powinno się pujść zapić albo chwycić za poduszkę. Dzisiaj po deklaracjach producentów jest nadzieja, że sezon 10 to nie będzie koniec i na razie będę się jej trzymał, bo totalne dno to SG-1 osiagnęło w sezonie 7, 9 dawało radę, a w 10 połowa odcinków z 6'ciu bardzo mi się podobała (czyli 3 - 01, 03, 06), a to o niebo lepeiej niż w sezonie 7.
Teraz pozostaje czekać na jakieś dobre informacje
UPDATE 12.10.2006
TAK w końcu dobre wieści
MGM dało zielone światło i będą 2 filmy Stargate SG-1 (bezpośrednio na DVD).
Jest też sznasa, że Sci-Fi Channel i tak je wyemituje, bo często tak robią z produkcjami Direct-To-DVD.
Na razie aktorzy jeszcze nie mają kontraktów na filmy, ale to pewnie tylko kwestia czasu.
Pierwszy film wyjaśni do końca wątek Ori (czyli po S10E20 nie wszystko stanie się jasne).
W drugim będziemy mieli podróże w czasie i możliwe, że zostanie przygotowany grunt pod trzeci serial w świecie Stargate.
Premiera obu filmów planowana jest na jesień 2007.
Cały news tutaj: http://www.gateworld...coming_to.shtml
Użytkownik kwiatek edytował ten post 12.10.2006 - |00:36|