Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bunkier - The Flame

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 31.07.2006 - |18:26|

Jest to bunkier pokazany na mapie podczas lockdownu , prawie nic o niej nie wiem oprócz nazwy i loga
The flame jest położona pomiedzy the swan a the staff !@!
Piszcie swoje uwagi i informacje !
  • 0

#2 agusia

agusia

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 13.12.2006 - |18:34|

No cóż, jakoś nikt nie pisze:D Ale wg. mnie za wczesnie na rego typ posty
  • 0

#3 Tupac

Tupac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13.12.2006 - |19:13|

Pożyjemy zobaczymy W nastepnych odcinkach może wyjaśnią co tam jest. Raczej w 3 sezonie na pewno.
  • 0
To Live and Die in L.A

#4 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 13.12.2006 - |19:58|

Zaciekawił mnie twój temat :) Na lostopedi mają kilka ciekawych teori
-Stacja może być pod wodą, to by wyjaśniało jak Ethan Rom dostał się na plażę i zabił Scott'a
-Może znajdować się blisko Wodospadu.
-Stacja jest zaznaczona na mapie obok dwóch przecinających lub łączących się rzek.
-Stacja została zamknięta z powodu Incydentu Stacja będzie przypuszczalnie następną odkrytą przez zagubionych.
-Potwór pochodzi z Płomienia, bo "nie ma dymu bez ognia" (potwór wygląda jak obłok czarnego dymu).
  • 0

#5 Tupac

Tupac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13.12.2006 - |20:56|

Na razie nie możemy nic spekulowac na większą skalę. O stacji nic nie wiemy, poza jej mniej-więcej położeniem. Wszystko to są tylko domysły.
  • 0
To Live and Die in L.A

#6 CubuS

CubuS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoTarnowskie Góry, Ohio

Napisano 19.02.2007 - |18:13|

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.02.2007 - |19:34|

• 0

#7 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 14.03.2007 - |17:06|

Praktycznie wiemy już co to za bunkier i za co odpowiadał, ale za krótko go widzieliśmy, żeby się o nim rozpisywać. Bunkier wygląda jak małe ranczo z wielkim "talerzem" anteną satelitarną. Ciekawi mnie co myślicie o tym bukrze. Czy myślicie, że Mikhail naprawdę żył tam sam może dziwne pytanie, bo była tam Bea, ale może zjawiła się tam na chwilę, żeby wziąźć mięso dla innych czy coś, bo jest tam wiele zwierząt.
  • 0

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.03.2007 - |18:05|

Praktycznie wiemy już co to za bunkier i za co odpowiadał, ale za krótko go widzieliśmy, żeby się o nim rozpisywać. Bunkier wygląda jak małe ranczo z wielkim "talerzem" anteną satelitarną. Ciekawi mnie co myślicie o tym bukrze. Czy myślicie, że Mikhail naprawdę żył tam sam może dziwne pytanie, bo była tam Bea, ale może zjawiła się tam na chwilę, żeby wziąźć mięso dla innych czy coś, bo jest tam wiele zwierząt.

O ile dobrze pamiętam w serialu nie naużywa sie słowa "bukier". My tak to sobie tłumaczymy bo nam wygodniej. Hatch, od poczatku do końca był nazywany hatchem, choc zupełnie niescisle. Najogólnie na mapie Radziskiego pokazane był "Dharma facilities" lub niektóre z nich. Niec nie implikowało, ze wszyskie miały miec konstrukcje podobną do Swana, Arrow czy stacji medycznej.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 15.03.2007 - |18:04|

O ile dobrze pamiętam w serialu nie naużywa sie słowa "bukier". My tak to sobie tłumaczymy bo nam wygodniej.

Masz rację. Nie było użytego słowa bunkier i przeprasza wszystkich których wprowadziłem w błąd, ale jak Jonasz zauważył tak sobie tłumaczymy, bo wygodniej i mi też wygodniej, a poza tym to chba bez większego znaczenia jak się go nazwie, ale jeszcze raz przepraszam.
  • 0

#10 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 10.04.2007 - |20:37|

No właśnie też mnie to strasznie nurtowało. Widocznie przybyła do stacji przed Kate, Johnem i Sayidem, bo była w tej podziemnej części. A co do tego to Bea nie była ubrana tak jak reszta innych. Tylko była ubrana w "szmaty" a w odcinku "Three minutes" wyglądała na kogoś ważnego, a teraz musiałaby orzywozic mięso do wioski ?
  • 0

#11 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 10.04.2007 - |21:11|

moim zdaniem wcale nie wygladala na nikogo waznego - po prostu miala za zadanie przypilnowac Michaela - gdyby nikt nie zauwazyl: Kate zajal sie Tom, Jackiem - Juliet, Sawyerem - Danny. "Opiekunka" Michaela byla Bea. Nie sadze jednak, by byla tu mowa o przywozeniu miesa... Moim zdaniem, Othersi planowali ucieczke juz od dawna, a wybuch lodzi tylko im to ulatwil, wiec Bea mogla o owym zwijaniu manatek informowac Mikhaila...

Użytkownik margoq edytował ten post 10.04.2007 - |21:12|

• 0

#12 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.04.2007 - |06:36|

Mnie intryguje tylko jedno - stacja komunikacyjna, z anteną satelitarną - położona w dolinie, a nie na szczycie góry!
Zdaje się, że albo twórcy pojęcie o komunikacji mają raczej blade, albo... całość to fake.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#13 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 11.04.2007 - |09:30|

A może wybudowali tu, bo po górach lata czarny dymek? Ale nie wydaję mi się żeby to był fake.
  • 0

#14 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.04.2007 - |12:23|

Mnie intryguje tylko jedno - stacja komunikacyjna, z anteną satelitarną - położona w dolinie, a nie na szczycie góry!
Zdaje się, że albo twórcy pojęcie o komunikacji mają raczej blade, albo... całość to fake.

Antena satelitarna nie musi być wysoko. Wystarcza, ze "widzi" swojego satelitę nad horyzontem.
  • 0
Genesis

#15 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.04.2007 - |13:29|

@Jonasz - ale wtedy to się nie trzyma qpy - bo by wynikało, że satelita im "odleciał", jak Des ze Swanna zrobił "Bum"... A dr Candle pokazujący się na filmie po wygranej Łysola w szachy mówi że antena [i sonar] nie działają.
Coś mi tu po prostu śmierdzi - który moment jest zatem ściemą?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#16 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:02|

Może jednak doktorek coś kręci..
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.04.2007 - |17:13|

@Jonasz - ale wtedy to się nie trzyma qpy - bo by wynikało, że satelita im "odleciał", jak Des ze Swanna zrobił "Bum"... A dr Candle pokazujący się na filmie po wygranej Łysola w szachy mówi że antena [i sonar] nie działają.
Coś mi tu po prostu śmierdzi - który moment jest zatem ściemą?

Satelity tak po prostu nie odlatują. Kto mówi i kiedy mówi o "odlatywaniu" satelity. Możesz przytoczyć odpowiedni cytat. Satelita została tam gdzie była. Po prostu stracili z nią kontakt. Powodów ku temu może być wiele.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 11.04.2007 - |17:14|

• 0
Genesis

#18 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 11.04.2007 - |17:14|

Tom nie zdążył powiedziec dlaczego się tak stało więc nic nie mozemy powiedziec na pewno.
  • 0

#19 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 11.04.2007 - |17:51|

Tom nie zdążył powiedziec dlaczego się tak stało więc nic nie mozemy powiedziec na pewno.

TOM?! a co on ma do tego?!
  • 0

#20 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 11.04.2007 - |18:04|

Antena nie działa przez wybuch Swanna. Tak mi się wydaje :huh:

Adrianowi pwnie chodziło o Mikhaiła :unsure:

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 11.04.2007 - |18:05|

• 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych