Skocz do zawartości

Zdjęcie

SGA - Przesyłanie Nuków?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#1 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 23.07.2006 - |23:36|

Jak eszystklim wiadomo Wraith bardzo szybko nauczyli się blokować ludzki ( asgardzki ) transporte co uniemożliwiło przesyłanie głowic bezpośrednio do statków Wraith i ich nisczenie. Ja mam jednak pytanie. Jeżeli nie można przesyłać do statków czemu nie przesyłać kołop statków tuż przed osłonami ?

Napewno wyżądziło by to więcej szkody nić działka i rakiety. A na dokładke zablokowało by na jakiś czas czujniki obcego statku ( na chwile ale zawsze ).

Tego nie rozumiem dlaczego tak nie robią ???
  • 0

#2 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 24.07.2006 - |05:38|

Wiesz co to jest zagadka czemu oni tego nie spróbowali do tej pory, ale po ostatnim odcinku mam pewne wątpliwości czy jest sens używańa tej taktyki jeżeli bezpośrednie ttafienie w HS nie wyżądzilo za dużych uszkodzń to co do piero wybuch gdzieś nie daleko HS

Sory za lekki chaos ale jeszcze j4estem troche przed poranną kawą :(

pozdro
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#3 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.07.2006 - |08:31|

Ja mam jednak pytanie. Jeżeli nie można przesyłać do statków czemu nie przesyłać kołop statków tuż przed osłonami

Statki WRAITH o ile się orientuje nie posiadają osłon wię moze to wyrządzic nawet duże szkody chyba

sot ale uisats25 chodzi nie o strzelanie tylko przesyłanie bomb a to różnica bo po przesłaniu bomby na HS ten odrazu wybuchał cały i nic nie zostawało

Użytkownik kozuch edytował ten post 24.07.2006 - |08:34|

• 0

#4 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 24.07.2006 - |09:00|

kozuch tak wybuchały ale po przesłaniu bomby do wnętrza HS wybuchał ale przesłanie bomby w pobliże HS bedzie podbne do bezpośredniego trafienia co jak się okzauje nie jest zbyt efektywne przynajmniej jeżeli chodzi o pojedyńczy strzał tak że ja nadal pozostane przy swojej pierwotnej opini :)

pozdro
  • 0

#5 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 24.07.2006 - |09:43|

Niby nie efektywne jest bezpośrednie trafienie ale jednak wywołuje znaczne uszkodzenia na HS'ie... myśle że ze 4 takie głowice zniszczyły by roja :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#6 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.07.2006 - |10:16|

Hive Shipy mają osłony, tylko drone'y przelatują jak przez masło, inna (czytaj ludzka) broń już nie, no chyba, że ktoś zsabotuje Hive'a, jak na przykłąd w S03E01.
A z tą atomówką to jest tak jak z petardą. Jeżeli położysz petardę na otwartej dłoni i ona wybuchnie to najwyżej okopci Ci rękę, a jak zaciśniesz dłoń w pięść, to do końca życia ktoś będzie Ci musiał otwierać piwo w puszce.
Czyli od środka dużo, dużo, czy już mówiłem dużo, bardziej skuteczne.
  • 0
Master of possimpible ;)

#7 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.07.2006 - |11:53|

One nie mają osłon tylko system zagłuszania sygnału transportera.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#8 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.07.2006 - |13:14|

To są 2 różne rzeczy, osłony osłonami, a niemożność przesłania materii za pomocą technologii Asgardu, bo sygnał jest blokowany to co innego.
  • 0
Master of possimpible ;)

#9 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.07.2006 - |14:03|

No właśnie. Jedyną osłoną Hive'ów jest pancerz. Gdyby tak nie było, to rakiety by się odbiły.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#10 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 25.07.2006 - |01:56|

Znaczy tak, jeżeli chodzi o osłony to nie zdania sa podzielone ale jednak nawet w normalnej walce ( bez sabotowania ) ludzie w nich nawalaja z dzialek i rakiet i jakies tam szkady sa wyżądzane a atomówka myśle, że napewno ma większą siłę rażenia.

Co do transportera to jest on zagłuszany tylko z wnętrza statu ( bo niby jak przetransportowali by sheparda ze skoczka na dedala w końcówce 1 sezonu ??? ) więc przesłanie atomówki w jego podliże nie było by problemem.

Wiesz co to jest zagadka czemu oni tego nie spróbowali do tej pory, ale po ostatnim odcinku mam pewne wątpliwości czy jest sens używańa tej taktyki jeżeli bezpośrednie ttafienie w HS nie wyżądzilo za dużych uszkodzń to co do piero wybuch gdzieś nie daleko HS

Sory za lekki chaos ale jeszcze j4estem troche przed poranną kawą :(

pozdro

A jeszcze jednno:

O jakim bezśpośrednim trafieniu i czym bo jakoś tego nie kojarze ( kojarze trafienie bezpośrednie ale w SG1 w statek Orai ) w 10x01
  • 0

#11 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 25.07.2006 - |05:40|

O jakim bezśpośrednim trafieniu i czym bo jakoś tego nie kojarze ( kojarze trafienie bezpośrednie ale w SG1 w statek Orai ) w 10x01

3X01 Podczas walki z HS vs Dedal&Orion Dedal wystrzelił chyba 13 atomówek z czego jedna doszła do celu reszta trafiła w darty lub została zstrzelona

Co do transportera to jest on zagłuszany tylko z wnętrza statu ( bo niby jak przetransportowali by sheparda ze skoczka na dedala w końcówce 1 sezonu ??? ) więc przesłanie atomówki w jego podliże nie było by problemem.

W tedy Wraith jeszcze nie stosowli zagłuszania tak że można było używać transportera bez żadnych przeszkód zagłuszanie zaczeli dopiero używać podczas tej bitwy gdzzie nasi zatakowalu 12 HS które leciały na Atlantyde, a i jeszcze taki daatal to był początek 2x01 The Siege - Part 3
  • 0

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.07.2006 - |00:32|

w dziale o BSG jak dobrze pamiętam, było mówione, co się dzieje jak Atomówka wybucha w próźni kosmicznej...

dla przypomniania, powiem, ze NIC, no prawie nic, bo materiał reszczepiony nie ma na co działać i siła uderzenia jest bardzo nikła...

@kwiatek: jakoś nie umiem sobie przypomnieć odcinka, gdzie widać było by osłony na HSie, bo nawet jak były walki HS vs HS to ich broń efektownie wybuchała na pancerzu...

a jeszcze powiem, że z przesyłanie jest pewien bug w serialu (ehh nie pierwszy nie ostatni)

bo o ile pamiętam, Wreith zagłuszają NAMIERZANIE transportera, przez co nie można podaś współrzędnych, ale przecież można namierzyć całą przestrzeń w około HSa, więc czemu potem nie prześlą w ciemno (mająć "mały" czarny punkt, to można przeciez w niego trafić...) bo przeciez nie ma znaczenia, czy bomba zmaterializuje się w ścianie, czy w hangarze, efekt i tak będzie taki sam...
Co innego gdyby chcieli coś ze środka przesłać, albo gaz tam posłać, bo wówczas muszą być konkretne namiary...

Użytkownik Toudi edytował ten post 26.07.2006 - |00:33|

#13 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 26.07.2006 - |05:22|

Toudi Bardzo słuszna uwaga kurcze że sam na to nie wpadłem ciekawe czy scenażyści wpadną na to w w przyszłości, wpadłem na coś innego jeszcze jak wiemy prezesyłać można bardzo duże obiekty to czemu nie sprubują nabierzyć HS i przesłąć go w jakąś planete czy gwiazde czy w co kolwiek innego nawet na kurs rozpędzonego darta tak żeby on w niego uderzył :)
  • 0

#14 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 26.07.2006 - |06:25|

Toudi Bardzo słuszna uwaga kurcze że sam na to nie wpadłem ciekawe czy scenażyści wpadną na to w w przyszłości, wpadłem na coś innego jeszcze jak wiemy prezesyłać można bardzo duże obiekty to czemu nie sprubują nabierzyć HS i przesłąć go w jakąś planete czy gwiazde czy w co kolwiek innego nawet na kurs rozpędzonego darta tak żeby on w niego uderzył :)

:clap: To jest pomysł godny RODNEY'a :clap: ale myślę, że im wiekszy obiekt, tym więcej mocy potrzeba, a z tego co zauważyłem, to dedal jest jakieś 100 razy mniejszy od HS, więc pewnie by im się bateria skończyła zanim by przesłali hive'a gdziekolwiek
  • 0

#15 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.07.2006 - |10:16|

ale darty juz by mogli :)
więc łapać te latające wokół i przesyłac prosto w HS
zysk podwójny a efekt może byc porzadany. :D

::. GRUPA TARDIS .::

#16 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.07.2006 - |12:41|

psjodko Darta to mogli by i tuz przed HS materializować :) dziobem w HS.. wątpie by wychamowały :)

#17 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 26.07.2006 - |12:56|

Słuchajcie a te transportery tak mogą czy one działają, że jak transportują z poza statku to zawsze materializacja jest na statku ( np. dedalu ). Więc jakby darta złapali i im się zmaterializował w środku dedala to był by problem.

W Star treku transportery działały dowolnie skąd/do się chciały a czy te nie mają jakiś z góry określonych miejsc materializaci przedmiotu. Albo na przykład jak się coś przsyła gdzieś to miejsce dcelowe może być dowolne ale wyjścia znajdować się na dedalu ????

PS. Troche dart za szybkie aby złapać namiar transportera.
  • 0

#18 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 26.07.2006 - |14:22|

Spokojnie da się przenieść coś większego jak np budynek co jest pokazane w odcinku SG-1 9x07 Ex Deus Machina tak że nie jest wymagane materializowanie tego na pokładzie można to przesłąć z jednego punktu do drugiego. Fakt że darta było by trudno namierzyć ale jak nie ma żeczy nie możliwych :)
  • 0

#19 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 27.07.2006 - |06:38|

Spokojnie da się przenieść coś większego jak np budynek co jest pokazane w odcinku SG-1 9x07 Ex Deus Machina tak że nie jest wymagane materializowanie tego na pokładzie można to przesłąć z jednego punktu do drugiego. Fakt że darta było by trudno namierzyć ale jak nie ma żeczy nie możliwych :)

No właśnie :o zapomniało mi się o tym domu, co go przenieśli ze środka miasta w kosmos :look: tak więc coś dużego mogą przenieść i to z poza statku - poza statek hmm....

no cóż scenarzyści też ludzie. wszystkiego wymyśleć nie mogą :wacko:
  • 0

#20 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 27.07.2006 - |06:48|

hmm sądze że akurat to wymyślili tylko że gdyby to działało to mieli byśmy rozwiązanie problemu z wraith przynajmiej na jakiś czas zamin by wykombinowali jak zrobić osłoy lub rozszerzyć obszar zagłuszania na zewnątrz HS.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych