Skocz do zawartości

Zdjęcie

Autorun

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
141 odpowiedzi w tym temacie

#1 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 08.07.2006 - |22:09|

Zrobiłem na razie dwa autoruny (z 4) do Stargate Atlantis S2 do wersji HR HDTV, ale można je też wykorzystać do wersji HQ DVDRip. Grafiki są ze stron: http://www.thescifiworld.net i http://sg-atlantis.emedian.net.
Jeśli ktoś byłby nimi zainteresowany (autorunami) to niech da znać. Na razie dwa wyglądają tak:
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

EDIT
1. Dodałem dwa pozostałe autoruny.
2. Chce napisać o co mi chodzi. Otóż można by na stronie zrobic dzial albo tutaj na forum i umieszczać autoruny (Menu) do seriali tak jak jest np. na Phoenixcity tyle ze tam sa autoruny do seriali anime. Co wy na to? Dobry pomysł? Chyba ze ktoś zna jakąś stronę z ktorej można by ściagnąć takie autoruny (Menu) do seriali?

Gdyby temat był niezgodny jakoś z kierunkiem rozwoju grupy albo godził w czyjeś interesy to proszę o jego wykasowanie.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 09.07.2006 - |08:36|

• 0
Zawsze po grudzie

#2 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 10.07.2006 - |18:50|

Link do autorunów (Menu) do Stargate Atlantis Sezon 2
Stagate Atlantis Sezon Drugi
Stargate Atlantis sezon drugi HQ (z muzyką w tle)
Jeśli bedzie zainteresowanie mogę zrobić także do sezonu pierwszego.

Zrobiłem także autoruny do BSG Sezon drugi:
Dołączona grafikaDołączona grafika
Battlestar Galactica Sezon drugi
Battlestar Galactica sezon drugi (z muzyką w tle)

Za niedługo będzie też autorun do sezonu pierwszego i miniseri.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 18.10.2006 - |06:41|

• 0
Zawsze po grudzie

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.07.2006 - |22:26|

niestety QQQ ma rację, trochę za późńo... bo ostatni raz nagrywałem wraz z pojawieniem się pierwszej połowy 2 sezonu na dvd... 3 raz mi się już nie chce..

ps nie lepiej było do Laury dołożyć Laurę a nie Vipera?

#4 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 10.07.2006 - |22:37|

niestety QQQ ma rację, trochę za późńo... bo ostatni raz nagrywałem wraz z pojawieniem się pierwszej połowy 2 sezonu na dvd... 3 raz mi się już nie chce..

ps nie lepiej było do Laury dołożyć Laurę a nie Vipera?

Jest tak jak na labelach (niestety ilośc modeli albo pożądnych zdjęć statków z floty kolonii jest ogranicznona a wręcz brak żadnych, dlatego jest jak jest).
Pozatym co nagle to po diable, trzeba było poczekać do końca sezonu i dopiero nagrywać ;)
  • 0
Zawsze po grudzie

#5 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 11.07.2006 - |23:12|

Świetny pomysł z tymi autorunami :clap: . Masz zamiar zrobić autoruny do ST np. TNG?

Użytkownik estel333 edytował ten post 11.07.2006 - |23:13|

• 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#6 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 12.07.2006 - |08:21|

ja kiedyś dałem taki pomysł to dostałem warna ....:/ już niepamiętam jak to było.....
ale pomysł jest bardzo dobry....
  • 0

#7 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 12.07.2006 - |09:52|

Świetny pomysł z tymi autorunami :clap: . Masz zamiar zrobić autoruny do ST np. TNG?

Do TNG to ja sobie juz dawno temu zrobilem, tylko one nie są takie ładne (bez miniaturek, tylko tapetka i lista odcinków) nowych narazie nie zamierzam robić bo to troche czasu zajmuje.
Jak dostane Farscapa HQ to będe pewnie robil do niego autorun. I do nowych serii i seriali też.
  • 0
Zawsze po grudzie

#8 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2006 - |19:32|

tez sie zgadzam ze to swietny pomysl :)
bedzie moze ktos robil autoruny do 24, prison break, aliasa albo 4400?
  • 0

#9 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 13.07.2006 - |09:40|

PS. Mam wrazenie ze juz widzialem temat o autorunach na tym forum

Dobrze kojarzysz :) TUTAJ

Mam gdzieś autoruna do "24" ale to juz stare badziewie. Mogę conajwyżej pokazać jak to wygląda. Tylko najpierw musze to znaleźć :P bo płyty mam już chyba w wiecznym pożyczeniu,;)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#10 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.07.2006 - |09:53|

a ja mam takie pytanie czy w autorunach zamiast zwykłych zdjęć nie mozna by umieścic kawałków danego odcinka ? ( jakiś zapętlony kawałek filmu ) ?
  • 0

#11 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 13.07.2006 - |09:57|

a ja mam takie pytanie czy w autorunach zamiast zwykłych zdjęć nie mozna by umieścic kawałków danego odcinka ? ( jakiś zapętlony kawałek filmu ) ?

Jasne, teoretycznie można. Zależy od możliwości programu do tworzenia autoruna.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#12 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 13.07.2006 - |11:30|

Do 4400 chcesz do sezonu 1 i 2 czy tylko do 2?

Dobrze kojarzysz :) TUTAJ

Tak ale to był temat o autorunie do losta a tutaj założyłem aby prezentować autoruny różnych seriali.

Zrobiłem autorun na sezon 9 Stargate SG1 HQ (Dodałem także muzyczke, równiez w poprzednich autorunach.)
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Stagate SG1 S9 HQ

Aurorun do Battlestar Galactica sezon pierwszy
Dołączona grafikaDołączona grafika
Battlestar Galactica sezon pierwszy

Użytkownik gildor4 edytował ten post 27.08.2006 - |16:16|

• 0
Zawsze po grudzie

#13 Death Warrior

Death Warrior

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.07.2006 - |07:52|

Witam serdecznie :D

Mam pytanie. Czy ma ktoś może autoruny do wszystkich sezonów Stargate SG1?
Jeśli tak, to czy mógłbym prosić o udostępnienie ich? Byłbym bardzo wdzięczny .
  • 0

#14 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.07.2006 - |09:45|

A istnieje możliwość zrobienia AUTORUN do SG-1 i SGA ale na wersje DVDRIP czyli 2 dvd
  • 0

#15 corny84

corny84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.07.2006 - |14:49|

Witam,

przychylam się do prośby o autoruna do 4400 (sezony 1 i 2) oraz, co ważniejsze, Aliasa (sezony 1, 2, 3 - blagam, jestem o krok od wypalania!). Oczywiście w miarę możliwości ;)
  • 0

#16 Mr_Q

Mr_Q

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 26.07.2006 - |01:24|

Witam, potrzebuje małej porady, tworze autorun'y w programie CDMenuPro (najnowża wersja):

1. Jak zrobić Full Screen
2. Nie wiem dlaczego po pewnym okresie naciskajac dowolny button menu się wyłącza
3. Czy błedy Iso i Joilet (przy sprawdzaniu poprawności) mogą źle wpływać na działanie Menu.

A tymczasem przedstawiam screeny z wykonanej robótki:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Wybrane zdjęcie z katalogu, który jak widać na powyższych zdjęciach odpala się za pomocą button'u:
Dołączona grafika

Nie wiem jak Wy uważacie, ale mi podoba się to Menu Supernatural :P

Jako że mam schize na punkcie serialu ALIAS, na pewno w niedalekiej przyszłosci wykonam menu, oczywiscie stopniowo, material juz mam, tylko potrzebuje szybko rady jak zrobic menu w wersji full screen i dlaczego po pewnym momencie sie wylacza. No i oczywiscie, czy istnieje mozliwosc konwersji do menu dzialajacego na DVD stacjonarnych (wiecie manta, WIWA itp)

hmm najlepiej sami sprawdzcie po pewnym momencie naciskajac na button czy sie wylacza:

CLICK!
  • 0

#17 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 26.07.2006 - |09:42|

...tylko potrzebuje szybko rady jak zrobic menu w wersji full screen i dlaczego po pewnym momencie sie wylacza. No i oczywiscie, czy istnieje mozliwosc konwersji do menu dzialajacego na DVD stacjonarnych (wiecie manta, WIWA itp)

A napewno masz pełną wersjie CDMenuPro? Może jakiś trial albo coś w tym stylu i po paru kliknieciach się wyłącza?
A co do menu na stacjonarkach to nie da sie go przekonwertować. Mozesz sobie zrobić całe menu od nowa w jakimś programi do robienia dvd i przekonwertowac odcinki na dvd lub vcd i wypalic jako dvd. Np. DVDLab Pro, lub zrobić menu w divx6 jest taki specjalny programik (nie wiem czy odcinki nie muszą tez być w divx6) i wypalić. Tylko potrzebujesz do tego jeszcze playera stacjonarnego który ma wsparcie dla ivx6 i menu z divx6. Z tego co wiem narazie nie sprzedaja takich w polsce.
  • 0
Zawsze po grudzie

#18 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 26.07.2006 - |10:23|

Witam, potrzebuje małej porady, tworze autorun'y w programie CDMenuPro (najnowża wersja):

1. Jak zrobić Full Screen
2. Nie wiem dlaczego po pewnym okresie naciskajac dowolny button menu się wyłącza
3. Czy błedy Iso i Joilet (przy sprawdzaniu poprawności) mogą źle wpływać na działanie Menu.

Witam,

No w sumie mam te same pytania. Bo mam ten sam problem. Moje menu znajduje się w TYM poście.

A napewno masz pełną wersjie CDMenuPro? Może jakiś trial albo coś w tym stylu i po paru kliknieciach się wyłącza?

Też twierdzę, że mam pełną wersję, w dodatku wersję biznes, więc mogę nawet kompilować projekt. A mimo to menu czasami po kliku się wyłącza.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#19 Mr_Q

Mr_Q

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 26.07.2006 - |11:34|

A co do menu na stacjonarkach to nie da sie go przekonwertować. Mozesz sobie zrobić całe menu od nowa w jakimś programi do robienia dvd i przekonwertowac odcinki na dvd lub vcd i wypalic jako dvd. Np. DVDLab Pro, lub zrobić menu w divx6 jest taki specjalny programik (nie wiem czy odcinki nie muszą tez być w divx6) i wypalić. Tylko potrzebujesz do tego jeszcze playera stacjonarnego który ma wsparcie dla ivx6 i menu z divx6. Z tego co wiem narazie nie sprzedaja takich w polsce.

Przeboleje stacjonarke.

Hmm, mam pełną wersje, co prawda gdy testuje pojawia się mi info, zeby odblokowac program, ale przeciez wczesniej dokonałem rejestracji podając poprawnie "name" i "kod". Gdy juz skompiluje nie ma tej informacji, ale niestety wylacza sie. Szkoda, zachowuje wrazie czego backup, wiec jak znajdzie sie rozwiazanie problemu skompiluje raz jeszcze.

heh, zapomnialem:

Gildor powiedz mi jak zrobic full screen, niektorzy wolą taką opcję =] thx

Użytkownik Mr_Q edytował ten post 26.07.2006 - |11:36|

• 0

#20 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 26.07.2006 - |11:49|

Gildor powiedz mi jak zrobic full screen, niektorzy wolą taką opcję =] thx