Mam do zaproponowania ciekawy konkurs-zakład : Otóż kiedy uważacie, że ekipie Atlantis uda się zmusić miasto do lotu ?
Myślę że jest to bardzo ciekawy, intrygujący i drążący wewnętrznie temat zarówno dla mnie, dla was, jak i dla scenarzystów serialu. od samego początku pierwszego sezonu było bowiem wiadomo, że pradawni tysiące lat temu "przenieśli" miasto z ziemi do odległej galaktyki używając jego własnych silników.
Osobiście stawiam, że scenarzyści "nie wytrzymają napięcia" i użyją atutu jakim jest przeniesienie miasta w celu podwyższenia oglądalności, albo po prostu kiedy chwilowo nie będą mieli pomysłów na żaden inny wątek, o co jest naprawdę łatwo. W sumie w Stargate SG-1 też jest podobnie - chyba 90% wątków zostało rozpoczętych wcześnie (3-4 sezon) a później scenarzyści z nich korzystali i je rozwijali.
Możliwe, że lot miasta już jest zaplanowany... ja osobiście obstawiam MAKSIMUM koniec sezonu 4 (przypominam że w stargate sg1 także do końca sezonu 4 rozwinęło się większość głównych wątków).
IMHO Nie ma się nawet co o to spierać - dla samych scenarzystów kwestia powinna być TAK DRAŻNIĄCA, że wcześniej czy później poderwą miasto do lotu. Poza tym był chyba taki odcinek, w którym Rodney uruchomił silniki próbnie na krótką chwilę (tylko nie pamiętam po co).
W końcu jedyne co potrzeba żeby poruszyć atlantis, to 3 ZPMy (da się "łatwo" zorganizować), Rodney + paru naukowców (znajdzie się), trochę technobełkotu (parenaście minut dla scenarzysty - banał), osobnik posiadający gen pradawnych do sterowania krzesełkiem (też nietrudno znaleźć) i jazdaaaaa...
A jakie sezony wy obstawiacie ? Dodam tylko, że obstawianie "wysokich" sezonów jest ryzykowne, bo istnieje wtedy zawsze ryzyko zamknięcia/przerwania kręcenia serialu, chociaz wątpię, bo SG-1 to naprawdę świetny serial i nie wiem co trzeba by zrobić żeby go uśmiercić...
ZASADY KONKURSU:
Wygrywa ten, komu NAJWCZEŚNIEJ przed premierą odcinka, w którym Atlantis poleci uda się odgadnąć w jakim sezonie to będzie.
- Jeśli dwie osoby dadzą taką samą odpowiedź, to liczy się data wysłania posta - im starsza, tym lepsza.
- Jeśli dwie trafne odpowiedzi będą różniły się czasowo o kilka - kilkanaście godzin, to można rozważać rozdzielenie nagród pomiędzy obydwu szczęśliwców .
Do wygrania 100.000 złotych oraz nowiutki sprowadzany z niemiec mercedes CLS-350, przebieg 0KM, z fabrycznie cofanym licznikiem i przebijanymi numerami silnika !
Zachęcam do obstawiania - nagrody czekają .
UWAGA : w związku z pojawiającymi się wątpliwościami, wyjaśniam że przez "ODLOT MIASTA" rozumiem też sytuację, kiedy silniki miasta zostaną uruchomione, miasto przeleci pewien dystans (nawet krótki), po czym osiądzie spowrotem
SGTokar raport//
Odpowiedź na pytanie już jest znana, oto wyniki ankiety:
Sonda skasowanaMyślę, że Atlantis poleci...
...w sezonie 3 [ 24 ] [26.37%]
...w sezonie 4 [ 26 ] [28.57%]
...w sezonie 5 [ 12 ] [13.19%]
...w sezonie 6 [ 6 ] [6.59%]
...w sezonie 7 [ 1 ] [1.10%]
...w sezonie 8 [ 1 ] [1.10%]
...później [ 4 ] [4.40%]
Nie poleci w ogóle ! [ 17 ] [18.68%]
Suma głosów: 91
Użytkownik SGTokar edytował ten post 15.04.2007 - |14:40|