UAKTUALNIENIA 19.04.2005 Battlestar Galactica Sezon 1
Na stronie znalazły się poprawione napisy z pierwszego sezonu BSG. Poprawiono literówki, interpunkcję i błędy ortograficzne. Ich autorem jest osoba spoza Grupy, która poprawiła je dla własnych celów i przesłała do mnie, abym ewentualnie coś z tym zrobił, co nastąpiło właśnie teraz :] Oczywiście nie oznacza to, że prace nad tym sezonem zostały zawieszone, przejdą one kolejną korektę, jak tylko będzie słownik BSG, nad którym prace wbrew pozorom nadal trwają, tylko, że troszkę wolniej
W sumie mogłem poczekać na ostateczną korektę, ale tak będzie mniej roboty później, a i może ktoś będzie miał okazję skorzsytać, bo nie wiem, kiedy będzie słownik, jak i kiedy ruszy korekta :]
Poprawiono napisy do ripów DVD, wersje HQ nie zostały na razie ruszone. Jak tylko napisy przejdą korektę "słownikową" (tak to nazwijmy), może znajdę trochę czasu i zrobię dopasowanie (zakładając, że te wersje które ja mam są tymi do tych napisów).
Przy tej okazji usunąłem też napisy do wersji pdtv, które są już w sumie nie potrzebne, a jeśli jednak komuś się one przydadzą, to szukać na napisy.org.
No i już tak trochę technicznie, to przerobiłem trochę katalogi, tak, żeby było mniej klikania... przy całym sezonie może człowieka coś trafić
Jakbym gdzieś się walnął, to dajcie znać, kopię starych napisów mam zachowaną.
OK, to chyba na tyle jeśli chodzi o front walki z napisami do BSG :]
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 05.07.2006 - |09:33|