Witam! Według mnie wyspa znajduje się gdzieś w rejonach południowego bieguna arktycznego. Dlaczego tak uważam? Po pierwsze: W odcinku PILOT 2, pierwszej serii przez niektóre momenty widać kraksę samolotu (zaraz przed oderwaniem się tylnej części samolotu, i jak ona się odrywa), a co za tym idzie było widać co znajduje się na lądzie, czy tam na ziemi. JA widziałem białe podłoże, hmm. wydaje mi się że był to śnieg. Po drugie: To by wyjaśniało fakt misia polarnego również w PILOT 2 - jakies wielkie pole elektromagnetyczne, które osłania wyspę, i przez które jest tylko jedno wyjście (kierunek 335 - ostatni odcinek 2 serii). Może ta wyspa ma swój klimat i dlatego jest tam tak ciepło, które spowodowało to pole... A na około jest mróz maxymalny

. Może poprostu misiek sobie jakoś wszedl do tego pola i znalazł się na wyspie... A oni go zastrzelili

. Po trzecie: W ostatnim odcinku 2 serii LOSTów stacja badawcza znajdowała się na biegunie (którym?). Znaleźli oni sygnał elektromagnetyczny (wyższy niż normalnie). Więc to musiało być niedaleko nich... Bo nie sądze że jest taka machina

która ma taką moc, żeby zwiększyć pole elektromagnetyczne na cały świat... Taka jest moja teoria! Ale fakt faktem nie jest ona doskonała;
1. Dlaczego akurat Ci z bieguna szukali sygnału właśnie na biegunie.. ?
2. Czy pole elektromagnetyczne może utworzyć takie ciepło, że na wyspie jest gorąco a na 'zewnątrz' jest lodowato... ?
3. Czy wyspa może być otoczona jakąś 'powłoką', z której jest tylko jedno wyjście - na kierunki 335... ???Pzdr... :afro: