Skocz do zawartości

Zdjęcie

Teoria Na Temat Położenia Wyspy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 matt_12321

matt_12321

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14.06.2006 - |16:34|

Witam! Według mnie wyspa znajduje się gdzieś w rejonach południowego bieguna arktycznego. Dlaczego tak uważam? Po pierwsze: W odcinku PILOT 2, pierwszej serii przez niektóre momenty widać kraksę samolotu (zaraz przed oderwaniem się tylnej części samolotu, i jak ona się odrywa), a co za tym idzie było widać co znajduje się na lądzie, czy tam na ziemi. JA widziałem białe podłoże, hmm. wydaje mi się że był to śnieg. Po drugie: To by wyjaśniało fakt misia polarnego również w PILOT 2 - jakies wielkie pole elektromagnetyczne, które osłania wyspę, i przez które jest tylko jedno wyjście (kierunek 335 - ostatni odcinek 2 serii). Może ta wyspa ma swój klimat i dlatego jest tam tak ciepło, które spowodowało to pole... A na około jest mróz maxymalny ;). Może poprostu misiek sobie jakoś wszedl do tego pola i znalazł się na wyspie... A oni go zastrzelili :P . Po trzecie: W ostatnim odcinku 2 serii LOSTów stacja badawcza znajdowała się na biegunie (którym?). Znaleźli oni sygnał elektromagnetyczny (wyższy niż normalnie). Więc to musiało być niedaleko nich... Bo nie sądze że jest taka machina :D która ma taką moc, żeby zwiększyć pole elektromagnetyczne na cały świat... Taka jest moja teoria! Ale fakt faktem nie jest ona doskonała;

1. Dlaczego akurat Ci z bieguna szukali sygnału właśnie na biegunie.. ?
2. Czy pole elektromagnetyczne może utworzyć takie ciepło, że na wyspie jest gorąco a na 'zewnątrz' jest lodowato... ?
3. Czy wyspa może być otoczona jakąś 'powłoką', z której jest tylko jedno wyjście - na kierunki 335... ???

Pzdr... :afro: :ph34r:
  • 0

#2 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 14.06.2006 - |17:01|

jak dla mnie to było morze - przecież to jest złudzenie optyczne (podobno powstaje na pewnej wysokości)...
jak misio "mógł sobie wejść w pole" ?
to z klimatem to już lekka przesada :]
dlaczego na biegunie? proste - tam pole magnetyczne Ziemi ma swój biegun (północny na półkuli południowej i południowy na północnej) nie powiem, że tam go nie ma bo to nieprawda, ale jest ono tam tak skoncentrowane, że zaburzenia pola są tam odczuwalne bardziej niż gdzie indziej....
  • 0

Dołączona grafika

#3 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.06.2006 - |17:49|

Witam! Według mnie wyspa znajduje się gdzieś w rejonach południowego bieguna arktycznego. Dlaczego tak uważam? Po pierwsze: W odcinku PILOT 2, pierwszej serii przez niektóre momenty widać kraksę samolotu (zaraz przed oderwaniem się tylnej części samolotu, i jak ona się odrywa), a co za tym idzie było widać co znajduje się na lądzie, czy tam na ziemi. JA widziałem białe podłoże, hmm. wydaje mi się że był to śnieg. Po drugie: To by wyjaśniało fakt misia polarnego również w PILOT 2 - jakies wielkie pole elektromagnetyczne, które osłania wyspę, i przez które jest tylko jedno wyjście (kierunek 335 - ostatni odcinek 2 serii). Może ta wyspa ma swój klimat i dlatego jest tam tak ciepło, które spowodowało to pole... A na około jest mróz maxymalny ;). Może poprostu misiek sobie jakoś wszedl do tego pola i znalazł się na wyspie... A oni go zastrzelili :P . Po trzecie: W ostatnim odcinku 2 serii LOSTów stacja badawcza znajdowała się na biegunie (którym?). Znaleźli oni sygnał elektromagnetyczny (wyższy niż normalnie). Więc to musiało być niedaleko nich... Bo nie sądze że jest taka machina :D która ma taką moc, żeby zwiększyć pole elektromagnetyczne na cały świat... Taka jest moja teoria! Ale fakt faktem nie jest ona doskonała;

2. Czy pole elektromagnetyczne może utworzyć takie ciepło, że na wyspie jest gorąco a na 'zewnątrz' jest lodowato... ?
3. Czy wyspa może być otoczona jakąś 'powłoką', z której jest tylko jedno wyjście - na kierunki 335... ???

Bez urazy ale teoria... do bani. Równie dobrze moge napisać teorie że wyspa znajduje się w Himalajach albo pod pałacem prezydenckim w Warszawie.
Co do twoich pytań:
1. daj mi jeden dowód na to że byli z bieguna (w Polsce też czasem są zawieje śnieżne)
2. To pytanie na które zarówno odpowiedź "tak" jak i "nie" będzie dobra, zależy tylko od argumentacji (fizyka teoretyczna ma szerokie horyzonty)
3. a czemu nie? przecież to serial S-F
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#4 Kastor

Kastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.06.2006 - |19:03|

Ludzie Jak by wyspa była na biegunie to słonce było by albo na horyzoncie przez 6 miesiecy albo byla by noc polarna .
  • 0

#5 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.06.2006 - |20:13|

Bieguny wcale nie muszą być dwa. Może być ich więcej. Tylko geograficzne bieguny są dwa.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#6 Ficek

Ficek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27.06.2006 - |21:30|

Witam.

Co do teorii o biegunie południowym. Obecność niedźwiedzi polarnych sugerowała by raczej coś zupełnie odwrotnego. Te zwierzęta nie występują na półkuli południowej, a ich środowisko naturalne to półkula północna (kraina Eskimosów). Więc nie można się sugerować tym zwierzęciem jako potwierdzeniem lokalizacji wyspy. Prawdopodobnie znalazły się tam na skutek eksperymentów prowadzonych na tym gatunku właśnie na wyspie. Nie bez powodu w filmie instruktażowym dla staji Łabędź pokazane są dwa egzemplarze tego gatunku z komentarzem dotyczącym eksperymentów zoologicznych.

Pozdrawiam
  • 0

#7 Pitwas

Pitwas

Szeregowy

• Email
  • 29 postów

Napisano 29.06.2006 - |14:07|

Zapominacie jeszcze o teori, która mówi o materializacji przedmiotów przez Walta (oczywiście chłopak robi to nieświadomie). Zmaterializował misia i kukułke (gdy w 14 odcinku 1 sezonu ''Special'' czytał o niej). Z resztą Othersi mówili, że Walt jest wyjątkowy.

Ps. Walt powinien pomyślec o Chucku Norisie wtedy rozbitkowie byliby uratowani :D
  • 0

#8 Cyndre

Cyndre

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoŁęczna (ok. Lublina)

Napisano 04.07.2006 - |00:40|

Ci na biegunie szukali sygnału gdyż byli pracownikami stacji badawczej która zajmowała się badaniem pola elektromagnetycznego całej Ziemi.
Lostów kręcą na jednej z wysp na Hawajach ;)
  • 0

#9 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 04.07.2006 - |10:16|

Ci na biegunie szukali sygnału gdyż byli pracownikami stacji badawczej która zajmowała się badaniem pola elektromagnetycznego całej Ziemi.
Lostów kręcą na jednej z wysp na Hawajach ;)

no aleś amerykę odkrył... co z tego, że kręca na Hawajach skoro z planu lotu wynika, ze oni są gdzieś na Pacyfiku, dalej, dużo dalej niż Hawaje...
  • 0

Dołączona grafika

#10 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 04.07.2006 - |11:07|

a dlaczego wyspa miałaby mieć jakiekolwiek położenie. Wszystko wskazuje (rejs Desmonda, odcięcie od świata) na to że wyspa wraz ze sporym obszarem wokół niej jest zamknięta w jakby bańce). A gdyby tak było to "Majkel & Łolt" płynąc na 325 dopłyną z przeciwnej strony wyspy, a raczej tam gdzie są rozbitkowie. W końcu "otrzymają tam pomoc".

No ale to zobaczymy, albo nie w 3 sezonie - w którym to nasza załoga będzie musiała rozwikłac wiele tajemnic np: celowość maskowania przez tubylców wszelkiego typu działań i swoich oblicz, same bunkry dharmy są tez tłumaczeniem działań bezcelowych..... po co? W jakim celu zaangażowane tak duże zasoby finansowe i inne żeby zrobić jakieś mało warte i mało sensowne eksperymenty.
  • 0

#11 gilmorowski

gilmorowski

Szeregowy

• Email
  • 11 postów

Napisano 05.08.2006 - |19:38|

Dlaczego tak uważam? Po pierwsze: W odcinku PILOT 2, pierwszej serii przez niektóre momenty widać kraksę samolotu (zaraz przed oderwaniem się tylnej części samolotu, i jak ona się odrywa), a co za tym idzie było widać co znajduje się na lądzie, czy tam na ziemi. JA widziałem białe podłoże, hmm. wydaje mi się że był to śnieg.

Białe podłoże to chmury. Przecież samolot w czasie katastrofy był na dużej wysokości, ponad chmurami i stąd ten rzekomy śnieg.
  • 0

#12 agrest-17

agrest-17

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 22.08.2006 - |09:11|

a dlaczego wyspa miałaby mieć jakiekolwiek położenie. Wszystko wskazuje (rejs Desmonda, odcięcie od świata) na to że wyspa wraz ze sporym obszarem wokół niej jest zamknięta w jakby bańce).

A może wyspa poprostu wisi w powietrzy unoszona powietrzem z Dharmy ?? Może być zawieszona w przestrzeni i w czsie(?) .

Użytkownik martha edytował ten post 06.12.2007 - |19:08|

• 0

#13 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 22.08.2006 - |15:01|

wg.mnie mało prawdo podobne bo niby jak wyspa i ocean maja wisieć unoszone powietrzem ?
  • 0

#14 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 22.11.2006 - |14:02|

Wyspa może być w każdym miejscu na ziemi, ponieważ według mnie wlecieli w coś podobnego do trojkąta bermudzkiego, dlaczego tak sądzę to proste biały obszar widziany po oderwaniu się tylnej części kadłuba to biała woda. Czytałem historie bombowca z drugiej wojny światowej. Samolot ten latał na oceanem ćwiczebnie po jakimś czasie zawrócił, lecz lądu nie było latał tak długo aż paliwa brakło i wtedy zobaczył coś i powiedział przez radio żeby ich nie szukali, ponieważ wlatują nad białą wodę i wtedy łączność się zerwała. Ekipy ratunkowe szukały ich bardzo długo, ale nic nie znalazły nawet tłustej plamy na wodzie kompletnie nic. Podobne miejsce jest na diabelskim morzu, lecz gdy naukowcy szukali podobnych miejsc znaleźli ich bardzo dużo.
Według mnie to samolot rozbitków wleciał w taki obszar i został przenieśony w inne miejsce.

Użytkownik kitket edytował ten post 22.11.2006 - |14:03|

• 0
4 8 15 16 23 42

#15 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.11.2006 - |08:09|

Czy ktoś zwrócił uwagę, jak często na wyspie pojawia się deszcz?
Leje zazwyczaj w ciągu dnia...
Jeśli tak - to możliwe jest położenie wyspy... blisko równika (obszar deszczy zenitalnych).
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#16 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 27.11.2006 - |15:04|

Jak dla mnie wyspa jest pewnego rodzaju " osobliwością " cos jak (zakrzywienie czasoprzestrzeni, czarna dziura czy trójkat bermudzki) połozona gdzieś na Pacyfiku - z mozliwością przemieszczania się. Działaja w jej obrębie pewne siły (nie zrozumiałe dla ludzi) być moze spowodowane polem elektromagnetycznym lub czymś innym. Zastanawianie sie nad tym teraz gdy mamy dostępnych tak mało informacji na jej temat jest bezowocne. Każdy z nas ma jakąś swoja teorie :) . Musimy poczekać na wiecej szczegółów - powiedzmy tak do 9 Sezonu :D :D :D :D
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#17 Hemzok

Hemzok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoAtlantyda

Napisano 05.12.2007 - |14:21|

Gdzie leży wyspa nie mam pojęcia, ale na pewno nie jest umieszczona w innym wymiarze. Łączności nie ma z powodu stacji Lustro.
  • 0

#18 sykko

sykko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19.12.2007 - |02:35|

Po obejzeniu odcinka w ktorym wystepuje ojciec Locka mam teorie, ze Wyspa to czyściec lub cos w tym rodzaju.
Wszyscy pasazerowie i załoga zgineli. Nasi bohaterowie "żyją" gdyż nie zapadł jeszcze nad nimi sąd i na wyspie sa testowani jacy sa naprawde. Inni to przewodnicy/testerzy, ktorzy inicjuja wydażenia w ktorych ujawnia sie prawdziwa natura naszych bohaterow.
Ci bohaterowie, ktorzy zgineli ruszyli w "dalsza droge". Na przyklad Charlie, ze zdegenerowanego rockmana stal sie dojzalym facetem, gotowym wziąsc na swoje barki odpowiedzialnosc za Aarona i jego matke....i tym podobne rzeczy, mam nadzieje, ze wiecie do czego zmierzam.

Oczywiscie teoria pelna dziur i w zasadzie oparta tylko na jedym odcinku
  • 0

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.12.2007 - |15:13|

Po obejzeniu odcinka w ktorym wystepuje ojciec Locka mam teorie, ze Wyspa to czyściec lub cos w tym rodzaju.
Wszyscy pasazerowie i załoga zgineli. Nasi bohaterowie "żyją" gdyż nie zapadł jeszcze nad nimi sąd i na wyspie sa testowani jacy sa naprawde. Inni to przewodnicy/testerzy, ktorzy inicjuja wydażenia w ktorych ujawnia sie prawdziwa natura naszych bohaterow.
Ci bohaterowie, ktorzy zgineli ruszyli w "dalsza droge". Na przyklad Charlie, ze zdegenerowanego rockmana stal sie dojzalym facetem, gotowym wziąsc na swoje barki odpowiedzialnosc za Aarona i jego matke....i tym podobne rzeczy, mam nadzieje, ze wiecie do czego zmierzam.

Oczywiscie teoria pelna dziur i w zasadzie oparta tylko na jedym odcinku

Teroria Czysca zostala juz dawno odrzucona pzrez scenarzystow. Powiedzieli to wyraznie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#20 janda

janda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.02.2008 - |00:03|

jestem za teorią bieguna - tylko nie wiem czy północnego czy południowego.Są na 100% w krainie mrozów i tylko osłona magnetyczna stwarza im zupełnie inne warunki i sprawia ,że są niewidzialni... stawiam kratę piwa o to ! :lol: pomyślcie idealnie ukryc tropikalną wyspę w takich warunkach.... po za tym wiele poszlak z filmu na to wskazuje delikatnie....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych