Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fifa World Cup 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.05.2006 - |12:09|

Witajcie.
Juz niedlugo zaczną się mistrzostwa świata. Pewnie wielu z nas będzie chciało wypowiedzieć się na ten właśnie temat. Dlatego już teraz tworzę ten post, aby nie łączył się z tematem SPORT. Będzie bardziej przejrzyście.

No i pamiętajcie już 9 czerwca o 21:00 Polska Dołączona grafika - Dołączona grafika Ekwador :clap:

Pozdrawiam.
  • www.gwrota.com

#2 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 16.05.2006 - |00:45|

Jak narazie to do skomentowania jest skład ;) Chyba dla wszystkich jest on zaskoczeniem.
  • 0

#3 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 16.05.2006 - |12:44|

Dla mnie głównym zaskoczenie to atak i niektórzy pomocnicy. Janas twierdzi ze nie wxiol Dutka, bo ten nie gra w klubie a co z Mila i Kosowskim oni też nie graja. Kose jeszcze rocumiem ale Mila on nic na zgrupowaniach nie pokazał. Zamiast niego mogł by pojechac Baszczykowski rewelacyjny sezon. A co do ataku to nie wiem dlaczego zabral Rasiak, Jelenia i Brożka. Według mnie powinni w tej formacji jechać Franek, Saganowskii król strzelców Piechna. Co do reszt to czemu to ok. Zobaczymy jak t drużyna się zaprezentuje i kto wybiegnie w pierwszej jedenastce
  • 0

#4 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 16.05.2006 - |18:35|

Bramkarze spoko całkiem dobry wybór, obrona i pomoc też. Napastnicy to jednak błąd, Brożek Rasiak i Jeleni. Kirkor masz racje, gdzie do cholery Franek, Sagan i Piechna? Janas chyba był bardzo zmęczony jak podejmował wybór... ;)
  • 0

#5 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 16.05.2006 - |18:41|

ja się tam na piłce nie znam i za nią nie przepadam... ale wyniki mistrzostw będę śledził... jednakże... ciekawie Janas zrobił biorąc Bosura (dobry wybór) nie biorac Dudka nawet na rezerwę....

P.S.: ładnie w krk piorunami wali :]
  • 0

Dołączona grafika

#6 Zoisyte

Zoisyte

Wielki Organizator

• VIP
  • 295 postów
  • MiastoJabłonna

Napisano 17.05.2006 - |08:55|

NAPASTNICY
Paweł Brożek
Ireneusz Jeleń
Grzegorz Rasiak
Maciej Żurawski

POMOCNICY
Damian Gorawski
Piotr Giza
Arkadiusz Radomski
Radosław Sobolewski
Mirosław Szymkowiak
Sebastian Mila
Jacek Krzynówek
Kamil Kosowski
Euzebiusz Smolarek

OBROŃCY
Dariusz Dudka
Mariusz Lewandowski
Seweryn Gancarczyk
Mariusz Jop
Michał Żewłakow
Marcin Baszczyński
Jacek Bąk

BRAMKARZE
Artur Boruc
Tomasz Kuszczak
Łukasz Fabiański

I tylko jedno pytanie.
Janas - wariat czy wizjoner??

Najważniejsze że mamy w kadrze brazylijczyka - "Boazerio" :)
  • 0

Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

#7 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.05.2006 - |09:15|

Najważniejsze że mamy w kadrze brazylijczyka - "Boazerio" :)

...vel Trocinnio vel Drewnaldihnio

czyli największa piłkarska porażka od czasu Jacka Gmocha :D :D :D :D
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#8 Zoisyte

Zoisyte

Wielki Organizator

• VIP
  • 295 postów
  • MiastoJabłonna

Napisano 17.05.2006 - |09:28|

Może ktoś zaczepi nogą o deskę i się wyłoży :)
Albo wpadnie na drzewo :)

I będziemy mieć przewagę liczebną :)

A to dla fanów Drzewca
http://www.maxior.pl...ndex&id=18952

Użytkownik Zoisyte edytował ten post 17.05.2006 - |11:00|

• 0

Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

#9 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |12:02|

Z bash.org.pl

<SETH^> upload ten dedykuje Janasowi ktory bardzo slusznie wydymal dudka
<SETH^> TPSA ma miekko w gaciach hehe - pelno reklam z idolem mundialu ktory na mundial nie jedzie
<SETH^> posiedzi w domu i pogada z krystyna z gazowni

hehe :D
  • www.gwrota.com

#10 OMFAN

OMFAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.05.2006 - |14:21|

Janas dokonał dobrego wyboru prócz Gorawskiego i Mili.
Dudek nie jedzie dla tego że na mś trzeba być zawsze gotowy zagrać na 100%,a chyba nie jest w stanie , bo nie gra w klubie.
  • 0

#11 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 17.05.2006 - |14:39|

To i ja cos dorzuce, dla mnie to kawał miesiaca :)

Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie przed treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął uderzać w niego piłką.
- Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to dobrze, rozumiesz?
Wstał nasz nowy Murzyn, lekko poszarzały i odzywa się do trenera Janasa:
- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu żonę,
dzieci, a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej niż niejeden Polak!
Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:
- Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#12 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 17.05.2006 - |15:55|

Dudek się krząta po mieście, widac ,ze myslał o wyjeździe na mistrzostwa a zostało jedynie TV :/

Co tam robi drewinio ? nie wiem. Najgorsze jest to, ze rachunek prawdopodobieństwa nie kłamie - Drewinio kiedys wkońcu strzeli bramkę, a Janas chyba wpadnie we euforie :/

Mila to kolejne nieporozumienie - jak to mówia: Nikt nie przerwaca się na boisku jak on :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#13 Loboot

Loboot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOleśnica/Wrocław

Napisano 17.05.2006 - |15:57|

Co do skladu Janas zrobil bardzo dobrze.

Dudek nie ma prawa grac w reprezentacji jesli nie gra w podstawowym skladzie Liverpoolu.
Boruc owszem pare wpadek mial ale jest w lepszej dyspozycji Fabianski i Kuszczak sa mlodzi utalentowani i juz teraz wielkie kluby sie o nich bija nie zdziwlbym sie jak by przed samym poczatkiem MS Boruc stracil 1 miejsce na rzecz jednego z tych dwojga.

W obronie dobrze ze Rzasa nie jedzie w sumie nawet tez bym wywalil dziadka Baka bo jest wolny jak zolw.

W pomocy jest duzy problem z Mila ten czlowiek to praplita co dostaje pilke to podaje do druzyny przciwnej jak ktos do niego podbiega od razu upada na ziemie (moze lubi calowac innym korki :hyhy: ) to ze strzelil bramke WO nie nobilituje go do wyjazdu nie gra w 1 skladzie swej druzyny jest becwalem na jego miejsce lepiej bylo powolac Marcina Burkhardta. Takze bym nie bral Kosowskiego on gra dobrze jak mu sie chce a takich dni jest malo biega z tymi swoimi dlugimi wlosami i pilki traci bo nie widzi zbytnio komu podac przetrzymuje pilke wtedy kiedy powinno grac sie szybka pile nie podaje zawodnikom co mu wychodza na zagranie jest tempym gnojem co powinien po [beeep]e dostac (jak ja go nie znosze) on tylko niszczy wszystkie kontrataki jakie druzyna przeprowadza wstrzymuje tempo gry zamiast przyspieszac nie jest godny powolania za niego wzialbym Niedzielana ktor gralby w ataku a Zurawia prznioslbym jako wysunietego pomocnika przed Szymka A Smolarka do ataku obok Niedzielana. Takze Błaszczykowski powinien jechac.

Teraz napastnicy nie wiem czemu ludzie sa tak ograniczeni i pisza glupoty na temat Rasiaka czlowiek nie jest zlym pilkarzem to ze mial problemy w Tottenhamie to normalne kazdy potrzebuje zaaklimatyzowac sie w nowym miejscu jedni robia to szybciej inni pozniej. na jego problem miala wplyw nie uznana bramka takze w debiucie przeciwko Liverpoolowi to mu podcielo skrzydla. On gra dobrze glowa zgrywa pileczki i bedzie dobrym wzmocnieniem zespolu.
Jelen tez gra w Plocku dobrze jest mocna podpora plockiej druzyny i ma mozliwosc wniesc troche swiezosci do kadry Brozek to troche loteria sam nie wiem czy na niego bym sie zdecydowal predzej raczej wzialbym chyba Saganowskiego.

Teraz do innej niby kontrowersyjnej sytuacji z Frankowskim decyzja wzorowa ze nie pojechal co ma druzynie dac zawodnik ktory przez pol roku nie strzelil ani jednej bramki powiedzcie co on da skoro go tak bronicie chlopak jest zalamany psychicznie on tak bardzo chce strzelic gola ze juz nie mysli logicznie tylko zabiera nawet pilki swoim partnerom z kadry byle tylko oddac strzal i liczyc a noz moze trafi w koncu (przyklad z ostatniego meczu gdy Mila sie skladal do strzalu Franek mu ja zabral i sam strzelil nie celnie zreszta).

Takze od teraz jak juz macie mowic kawaly na rasiaka lepiej zacznijcie gadac na Franka co od pol roku nie strzelil zadnej bramki.

Wiecej juz mi sie pisac nie chce :P
  • 0
PRZECZYTAJ REGULAMIN

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.05.2006 - |18:18|

A ja tak od strony technicznej. Wszyscy nadawcy, którzy kupili prawa do transmisji z World Cup 2006 będą mieli sygnał z dźwiękiem w Dolby Digital według http://www.satkurier...kat=45&id=31951 . I teraz otwartą kwestią pozostaje czy Polsat i TVP będą też go nam udostępniać :huh:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#15 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 18.05.2006 - |19:07|

Dowcipów by nie było o Rasiaku jakby umiał grac we reprezentacji....
@Loboot - wystarczy popatrze na gre Rasiaka we reprezentacji i dowcipy same się cisną na usta :/

Chyba, ze uważasz że jest dobrym piłkarzem bo strzelił 2 bramki Wyspom Owczym ?.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#16 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 18.05.2006 - |19:41|

Jakim piłkarzem Rasiak by nie był to teraz i tak wypada a nawet należy trzymać za niego kciuki.
  • 0

#17 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.05.2006 - |16:34|

O składzie nie ma co rozmawiać bo świętym obowiązkiem Janasa jest to, że to ON decyduje kto jedzie. Słusznie powiedział:

"Mi nikogo nie brakuje"

Narazie trzeba mieć wiarę, że będzie dobrze i być całym sercem za reprezentacją. Na krytykę przyjdzie czas po mundialu. Przypominam, że mimo iz nie ma tam ulubieńców kibiców to nadal jest to preprezentacja POLSKI. Czyli stanowcze NIE dla takiego zachowania kibiców jak w Chorzowie.

Co do samych Eliminacji to problem jest taki, że pierwszy mecz Polaków to w zasadzie będzie mecz o wyjscie z grupy. Polska MUSI go wygrać. Dlaczego? Bo Ekwador ma ten komfort, że ostatni mecz grają z Niemcami.

P.S Postawiłem na Polske 50 zł płacą 1:100, czuje ze bede bogaty :)

Dowcipów by nie było o Rasiaku jakby umiał grac we reprezentacji....
@Loboot - wystarczy popatrze na gre Rasiaka we reprezentacji i dowcipy same się cisną na usta :/

Chyba, ze uważasz że jest dobrym piłkarzem bo strzelił 2 bramki Wyspom Owczym ?.

Mam nadzieje, że język kołkiem Ci stanie jak Rasiak wpakuje gola Niemcom :)
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#18 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 31.05.2006 - |20:25|

Ostatni mecz reprezentacji był naprawdę ciekawy, pokazaliśmy klasę
  • 0

#19 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 31.05.2006 - |20:47|

Kolejne mistrzostwa i koleja kompromitacja , nawet żadnej nadzieji sobie nie robię ,że z grupy wyjdą.
Jako patriotka :hyhy: będę kibicować Brazylii i Włochom.
  • 0

#20 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 31.05.2006 - |21:13|

Coż były kawały o Rasiaku, teraz pewnie będą o Kuszczaku heh.Po wczorajszym ,,pięknym'' meczu nie widzę mundialu w zbyt jasnych kolorach.Praktycznie każda formacja zagrała poniżej krytyki.Wcale mnie nie dziwi reakcja kibiców na trybunach :/ Z taką grą to nie mamy czego szukać na mistrzostwach.Jedynym pocieszeniem jest to ,że Ekwador i Kostaryka tez nie prezentują się jakoś zbyt dobrze.Zobaczymy jak zagrają z Chorwacją bo tu poprzeczka będzie zawieszona wyżej niż w meczu z Kolumbią.Tak czy siak dalej mam nadzieję,że wyjdziemy z grupy bo Ekwador i Kostaryka uważam są w naszym zasięgu(choć tak samo miało być z Koreą a jak było to chyba wszyscy pamiętają).Pozostaje nam wierzyć(choć nie ma żadnych racjonalnych przesłanek ku temu)w to ,że stanie sie cud i...Kostaryka i Ekwador będa w gorszej formi niż my ;]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych