Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial nie wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#1 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |22:18|

Jest temat dotyczący wyboru najlepszego serialu. Pomyślałem, że może wybrać też serial najgorszy (taka nasza złota malina :D czy coś w tym rodzaju), albo przynajmniej nielubiany. Wiadomo, że są gusta i guściki, ale zawsze powiedzieć można.
Ja stawiam na Revelation. Jakoś nie przekonał mnie ten mini serial, co do rozwiązań i pomysłowości. Wizja religijności i dziwnych mitów to trochę jakieś dziwne powiązanie z historią i paru innymi rzeczami.
No i osobiście jakoś nie podpasował mi SAAB, choć wielu się tym serialem zachwyca. Niezbyt przekanał mnie on do swojej wizji kosmosu i całej tej walki z niby kosmitami, a wsumie jak sięokazuje ze starszymi braćmi.
Na trzecim miejscu stawiam Earth 2 i EFC. Mam wrażenie, że oba te seriale zrobiono trochę sztucznie, jakby brakowało twórcom pewnej linii.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |18:32|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#2 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 05.05.2006 - |22:26|

SAAB i EFC? Osz Ty...ale niech Ci bedzie,gusta,subiektywizm i takie tam... ;)

Osobiscie stawiam na LEXXa. Nie,ze uwazam go za totalny szit,ale dla mnie troche jak z kabaretem MUMIO-odwalamy jakies dziwadla,zeby moc jakby co powiedziec "nie rozumiesz przeslania".

a poza tym to "Melrose place" bylo glupie,bo sie wszyscy zdradzali i nigdy nie bylo wiadomo kto kogo teraz stuka... ;)
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#3 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.05.2006 - |22:35|

SAAB i EFC? Osz Ty...ale niech Ci bedzie,gusta,subiektywizm i takie tam... ;)

Osz ty orzeszku jeden ..... :P Owszem gusta i guściki, ale nie podobaa mi się i koniec.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2006 - |00:43|

No i osobiście jakoś nie podpasował mi SAAB, choć wielu się tym serialem zachwyca. Niezbyt przekanał mnie on do swojej wizji kosmosu i całej tej walki z niby kosmitami, a wsumie jak sięokazuje ze starszymi braćmi

Jakimi "starszymi bracmi"? :o Albo ja przespalem to )ogladajac sabb z 7 razy) albo cos ci sie pomylilo (albo ja czegos nie pamieta, ale to malo prawdopdobne).

Ja zaglosuje na Bones, jedyny serial po ogladnienciu tylko 1 odcinka powiedzialem "dosc".

Użytkownik Modes edytował ten post 06.05.2006 - |00:44|

• 0

#5 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 06.05.2006 - |07:17|

Najbardziej niestrawne było dla mnie Carnivale :(

Natomiast SAAB i LEXX sa świetne :P, @Modes na koniec serii okazało się, że mamy wspólne pochodzenie razem z Pijawami
  • 0

#6 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 06.05.2006 - |08:25|

Zdecydowanie Surface - po odcinku w którym wypłyneli zlepionym na szybko bojlerem ze dna oceanu... podziekowałem :/

Threshold - widziałem pierwszy odcinek we TV4 i dziekowałem sobie że nie oglądałem go we DivXie :)

Totalna zagadka jest dla mnie Lexx - ale nie widziałem nic poza czołowką która mnie skutecznie zniechęciła :P

Inne które jakoś mi nie weszły to chyba Andromeda tak gdzieś od około 4x05, wcześniejsze były OK.

Obecnie rozczarowywuje mnie The unit, ale dam mu szansę.

Jako fan serialu CSI a dokładnie Las Vegas ;) nie potrafię sie przyzwyczaic do CSI NY.

Moze potem sobie jeszcze jakies przypomne.

Update:

Własnie sobie przypomniałem.... klasyk :)

- Enterprise - sezon 1 i 2 :).... no i może początek i zakończenie 4 :).. tak to moj numer jeden, surface spada na pozycje numer 2 :)

Użytkownik mmisiek edytował ten post 06.05.2006 - |08:40|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.05.2006 - |08:50|

Sezon 1 Babylon 5, mimo że s3 i 4 są bardzo dobre a s2 i s5 dobre.

Na dodatek tylko zniechęca nieznających B5 do dalszego oglądania i ogólnie źle nastawia ludzi do serialu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2006 - |09:14|

No wlasnie, ja ogladnelem B5 TYLKO i wylacznie dlatego ze ludzie na ofurm i znajomi polecali seral, bo sezon 1wszy to jakas pomylka jest ;)
  • 0

#9 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 06.05.2006 - |10:05|

Sleeper Cell - zasypiałem na każdym odcinku, który oglądałem. W końcu dałem sobie spokój...

Surface - pierwszy sezon obejrzałem, ale na drugi już mnie nikt nie namówi. Serial zupełnie bez polotu...
  • 0
Everything happens for a reason!

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.05.2006 - |10:56|

Jak dla mnie to będą:
Carnivale - próbowałem ale nie dałem rady wyjśc poza odc 3.

Threshold - obejrzałem właśnie 5 odcinków z tv4 - strata czasu. Jedno słowo na określenie nijakość coś próbowali zrobić ale sami nie wiedzieli co. Jestem zły bo miałem nadzieję na dobry serial ale wyszedł z tego bzdet. :angry: :/

Anioły w Ameryce - zapowiadali niewiadomo co a został z tego bełkot. Przereklamowany z dorobioną ideologią.Kilka ,,kiszących" się w własnym sosie i kółku adoracji osób. Interesujący byc może dla amerykanów szczególnie tych którzy wtedy podobnych problemów doświadczyli ale nic poza tym.

CSI:NY - nie tyle najgorszy ile rozczarownie. Dobrzy aktorzy - Sinise którego lubię. Ala ogląda się z średnim zainteresowaniem , BEZ zaangażowania w losy postaci po prostu sobie leci i tyle. Niestety :(

Andromeda - sezon 5 pomyłka. Jakby scenariusz pisali w chwili wolnej na szybcika przed każdym odcinkiem. I sami nie wiedzieli jak z tego wybrnąc. :/ A mogło być tak pięknie gdyby np zakończyli wcześniej choćby tak,że głębia wygrała [ale to tak nie po amerykańsku]

Natenczas tyle mi przychodzi do głowy ale zawsze coś się znajdzie.Podsumowując najgorsze są te seriale które dobrze się zapowiadały ale ich potencjał ZMARNOWANO .

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.05.2006 - |10:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.05.2006 - |13:07|

No to i ja napisze swoje, głównie powtórze kolege wyżej

Są to największe zawody

1. Angels in America - mój bożyszcze Al Pacino, wielkie zachwyty krytyki a oglądałem FILOZOFICZNY BEŁKOT o jakiś popaprańcach. Na dodatek jest to na podstawie sztuki która dostała Pulitzera :blink:

2. Carnivale - zobaczyłem cały s1, także zachwyty krytyki, co więcej robiony przez gościa od BSG. Plastycznie nie przecze jest świetny ale na dobra sprawę nie wiadomo o co w tym chodzi, a i akcja też się wlecze.

3. Threshold - ni pies ni wydra, z jakimiś karykaturami postaci

4. CSI-NY dokładnie jak napisał kolega wyżej

Użytkownik Quendi edytował ten post 06.05.2006 - |13:16|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#12 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.05.2006 - |13:28|

Z seriali ktore gladalem ostatnio to zdecydowanie najgorsze okazaly sie :

1. Threshold - obejrzalem pilota i 2 odcinki i zupelnie mnie nie wciagnal. Takis taki bez sensu i polotu.

2. Surface - niestety ten serial tez uwazam, za jeden z gorszych - mimo ze oglada sie go calkiem przyjemnie. Zbyt infantylny i dziecinny (szczegolnie 1 polowa sezonu). Nie twierdze ze to ostatni shit, ale w porowaniu do LOST, Invasion, The 4400, Stargate, Desperate Housewives czy TAKEN (a te seriale ogladam na bierzaco) - wypada zdecydowanie najgorzej. Zdecydowanie najlepsza jest... siostra glownego bohatera, jest na czym oko zawiesic :)))

Użytkownik DanielP edytował ten post 06.05.2006 - |14:39|

• 0

#13 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 06.05.2006 - |13:28|

CSI: NY może nie najgorszy ale wole LV
Joey- brak mi reszty paczki
Anioły w Ameryce -liczyłem na coś lepszego a dostałem taki bełkot
4 sezon 24
Bez śladu niektóre odcinki są kiepskie, ale ogolnie niezły
ST Enterprise
Tajemnice Smallville obejrzałem trochę na TVN i jakoś tak mi niepasuje

... i jak chcecie mnie torturować przykujcie mnie do telewizora i włączcie jakąś telenowele z płd ameryki

Użytkownik Avarhis edytował ten post 13.07.2006 - |19:58|

• 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.05.2006 - |13:43|

Z seriali które miały swoją premierę w tym, kończącym się już, sezonie to:
1. Surface
i tutaj mogę wkleić wypowiedź marcina

pierwszy sezon obejrzałem, ale na drugi już mnie nikt nie namówi.

2. The Unit
zapowiadało się ciekawie ale im dalej tym coraz gorzej, może jeszcze coś z tego będzie, zobaczymy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 06.05.2006 - |16:53|

Bym byl zapomnial
Andromeda-pomysl nie jest zly,1 sezon nawet machnalem caly,ale pozniej...nudnawe, bez polotu, bez konkrtengo watku (niby pozniej ocs tam bylo,ale..),dziecinne.a 5ty sezon to juz w ogole jakas sciema jest.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#16 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.05.2006 - |16:59|

A dla mnie największy szmelc jaki widziałem to Masters of Horror :hyhy: :hyhy:
  • 0

#17 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 06.05.2006 - |18:38|

Njagorsze to oczywiscie LEXX i Invasion... zwłaszcza to drugie nuuuuda i jeszcze raz nuuuuda.... Surface moim zdaniem jest duzo lepszy...ale o gustach sie nie dyskutuje....
  • 0
Dołączona grafika

#18 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.05.2006 - |19:36|

Njagorsze to oczywiscie LEXX i Invasion... zwłaszcza to drugie nuuuuda i jeszcze raz nuuuuda.... Surface moim zdaniem jest duzo lepszy...ale o gustach sie nie dyskutuje....

To eszcze zalezy od wieku ;)
Zapewne dzieciakom do gustu przypadnie Surface.
Jak mialm 12 lat tez podobalo mi sie ET :)
  • 0

#19 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2006 - |19:59|

DanielP: i po co znow zaczynasz "dyskusje" na temat Invasion vs Surface? Idz do topika o obu serialach, tam masz coanjmniej 4 takie "dyskusje".

Ja moge od siebie jeszcze dodac:
Lost
Desperate Housewifes
The Loop (nowy, komedia)

Jeszcze jest kilka, ale nie sa one slabe poprostu mnie nie zaciekawily (np. invasion, the unit, thief).
  • 0

#20 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.05.2006 - |21:17|

No to ja pewnie wsadzę kij w mrowisko jak powiem że moje typy to

3 miejsce - zdecydowanie Andromeda - jak dla mnie to takie popułczyny po StarTreku

2 miejsce - Lexx - jakby trochę nie wiadomo o co chodzi

1 miejsce - The Winner Is - stanowczo Firefly. Tak właśnie tak. MOIM zdaniem jest to najnudniejszy, najślamazarniejszy serial sf jaki widziałem.
Zmusiłem się nawet do obejrzenia Serenity - aby dać mu szanse - ale to jeszcze pogłębiło pierwotne wrażenie.

Jednak to tylko moje wrażenia.

W ocenie nie brano pod uwagę Babylon 5 bo go jeszcze nie widziałem :) a mam zamiar.

Użytkownik Lukassuss edytował ten post 06.05.2006 - |21:18|

• 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych