Skocz do zawartości

Zdjęcie

Caprica - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
215 odpowiedzi w tym temacie

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.04.2006 - |01:45|

Stacja SCI FI Channel ogłosiła, że uniwersum BSG otrzyma drugi serial o tytule "Caprica"!

Akcja będzie umiejscowiona 50 lat przed wydarzeniami z BSG i opowiadać będzie o historii dwóch rodzin Adamów i Graystonów. Jutro napiszę coś więcej, bo na razie mam juz dość ;) (no chyba, że ktoś pofatyguje się na stronę Gateworld i zrobi to za mnie... ja wstanę raczej późno ;) ).

Szybki komentarz: Ludzie kolejny serial do wbicia na blachę :D Jak tu nie kochać Ameryki ;) :clap: Jeszcze nie mogę w to uwierzyć :clap: :clap:

GateWorld

EDIT: Jest rano, mogę napisać coś więcej

Otóż serial określony został jako saga familijna i opowiada historię Adamy i powstania Cylonów. Kiedy serial się zaczyna społeczeństwo Kolonialne posiada trwały pokój. Technologia jaką się otaczają sprawiła, że życie każdego zmieniło się na lepsze. Ale niedługo ma nastąpić niespotykany przełom w robotyce, który sprawi, że połączenie sztucznej inteligencji z ciałem maszyny stanie się faktem. Powstanie pierwszy Cylon. Śledząc losy dwóch rodzin Adamów i Graystonów, Caprica przedstawi nam złożoną intrygę, akcję i politykę w serial który ma być pierwszą sagą rodzinną osadzoną w realiach SF.

Produkcją ma się zająć Ronald D. Moore i David Eick, scenarzysta 24 Remi Aubuchon oraz NBC Universal Television Studio.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 27.04.2006 - |12:32|

• 0

->1019<-

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.04.2006 - |05:02|

Jaaaaaaaaaaacie nie mogę ale świetna sprawa :D :D :clap: trzeba będzie powiększyć sobie HDD :( czy kiedyś to się skończy ;) A poważnie mówiąc oby tylko nie wsadzili do tego serialu złych pomysłów które im odpadły przy produkcji BSG i nie pozwoliłyby żeby ,,Caprica" dorównała i utrzymała poziom BSG. Pożyjemy zobaczymy co im z tego wyjdzie. Niemniej czekam z niecierpliwością bo jak mówią DOBRYCH seriali nigdy dość.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:44|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 27.04.2006 - |19:40|

No ja mam jakoś poważne wątpliwości... Saga rodzinna ?? SF ?? Obym się mylił.
  • 0

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.04.2006 - |21:29|

A ja jestem jak najbardziej ZA, BSG w lżejszym klimacie do tego być może nawet familijnym, mniam mniam.

Nie ma się jednak co łudzić , że klimatem, napięciem, akcją można przebić BSG.
Po prostu bardziej mroczniej niż holocaust rasy ludzkiej się już nie da, do tego BSG zaczyna się jak u Hithcocka czyli od "trzęsienia ziemi (holocaustu) a potem napięcie rośnie"
Dodatkowo BSG to od razu bitwy w kosmosie, zagadkowi ludzie-cyloni, mesjanizm, rozmowy 6 z Gaiusem itd.

W Caprica I Wojna z Cylonami to będzie FINAŁ, jeśli serial pożyje to zacznie się w finale s3, najwcześniej.
Niemniej można dużo wycisnąć kręcąc serial o 12 koloniach, polityce, korporacjach i nadchądzącej wojnie oraz co najważniejsze ludzkości na innych planetach w sosie S-F na poważnie bez tego całego techno-bełkotu, poprawności politycznej i utopi serwowanej przez poprzednie generacje S-F.

P.S. Zaczołem oglądać SG-1. Drżyjcie fani SG-1 :hyhy: s1e3 z Mongołami :blink: = KUPA WSZECHCZASÓW

Użytkownik Quendi edytował ten post 27.04.2006 - |21:33|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 mdh

mdh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27.04.2006 - |22:45|

Przyznam, że jestem zaszokowany. Jak widać BSG odniosło ogromny sukces. Tylko czy czasem zawirowanie przy kreceniu spin offa nie spowoduje, ze samo BSG po prostu bedzie mniej dopieszczone. W koncu doba ma tylko 24h a takie przedsiewzięcie jest bardzo zajmujace. Oby panowie nie chcieli ugryźć więcej niż są w stanie przełknać.
Choć z drugiej strony czy jest sie nad czym zastanawiać? W końcu to tylko ploteczki... Neo nie dodał, że na gateworld napisali, iż to dopiero wstawienie na liste kandydatów do produkcji. No i, że cały proces jest dlugi, bo to tylko dalekosiężne plany stacji i nie jest to formalne zakwalfikowanie serii do produkcji. Zaś tak sie składa, że wiele seriali z tego czy innego powodu nigdy nie oglada światła dziennego... niestety. Zresztą nawet jesli serial pójdzie do produkcji to i tak go jeszcze w tym roku nie zobaczymy. Więc panowie... Nie ma sie jeszcze czym podniecać ;)
Przy dobrych wiatrach o ile w ogóle pojawi sie w sezonie 2007/2008 to bedzie dobrze :)
  • 0

#6 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.04.2006 - |02:01|

oby tylko nie spalili tematu:D a moze byc ciekawie te 50 lat przed BSG jak bedzie tak jak BSG zrobione moze bedzie perelka:D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#7 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 29.04.2006 - |15:42|

Doh, i na sile dalej pakuja w tych Adama itp..
Jak na spin offa, to mogliby skoncentrowac sie na innej grupie ludzi niekoniecznie umiejscowionych na statku.
  • 0

#8 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 30.04.2006 - |15:53|

Niezly pomysl, mam nadzieje, ze serial nie będzie tym czym jest Atlantis dla SG1 IMHO..... a ta cała otoczka i historia powstawnia cylonów może być naprawdę przednia.
  • 0
Dołączona grafika

#9 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.04.2006 - |16:49|

No ja mam jakoś poważne wątpliwości... Saga rodzinna ?? SF ?? Obym się mylił.

podzielam te obawy :/
co za duzo to nie zdrowo. plusem moze byc pokazanie historii Cylonow, ich bunt, ich ewoluowanie, itp itd :)
mogliby raczej zrobic serial o Cylonach :P
  • 0

#10 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 30.04.2006 - |22:15|

Przyznam ze ja sie nie dziwie.W Los Angeles kogokolwiek nie pytalem kazdy mowil - BSG to wiecej niz serial.Zauwazylem ze nie tylko ja po prostu czecze te dzielo :)
Ciesze sie na nowe doznania,nowe watki,wiele wyjasnionych spraw ktore scenarzysci zgranie napoczeli by kazdego z Nas-wnikliwych widzow zaciekawic i na jakis czas pozostawic w nieswiadomosci tak bardzo drazniacej :)
Moim zdaniem ten serial jako JEDYNY ze wszystkich seriali SCI Fi trzyma wysoki poziom i ma mozliwosci na wiecej niz 10 sezonow :) Po prostu ten klimat...wciska w fotel i nawet SG wydaje sie dziecinna igraszka....:)
Nie moge sie doczekac..Ogladam sezony juz 10 raz i ciagle mam malo...Kiedys byla taka gra "Sanitarium"Miala klimat,graja w nia do dzis uwazajac za naj naj naj przygowke wszechczasow,takie same miejsce ma dla mnie BSG...Zakochalem sie bez pamieci w tym serialu...ciagle go malo:)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |11:29|

no tak, teraz w usa jest moda na seriale sf dla calej rodziny, dozwolone od lat 6..

(btw, ogladam SG-1 z dziecmi w wieku 6 i 8 lat i sa w siodmym niebie jak jest jakas rozroba :) , juz nawet wszystko zajarzyly - roznice miedzy tokra i goauldami, itd )

a taka saga rodzinna.. hmm, moze i cos ciekawego w tym bedzie.. ; z gory ustalona liczba epizodow, jakis scenariusz trzymajacy sie kupy - to mogloby byc niezle. pozyjemy, zobaczymy :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#12 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.05.2006 - |11:36|

Zaczyna więc robić się z tego uniwersum na miarę Babylon 5. Boję się, że - podzielając obawy niektórych - to może wyjść ze szkodą dla głównego serialu. Bo jak by nie patrzył - jest to wyjątkowe dzieło. A nawet Universum B5 powstawało po kolei. Najpierw Serial i kilka filmów, a potem dopiero Krucjata i nie rozpoczęta seria o Zwiadowcach.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#13 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.05.2006 - |21:30|

spin-off do SG1 powstal po siedmiu sezonach, a tutaj bedzie to znacznie szybciej. uwazam ze powinni jeszcze z tym troche zaczekac, jakis sezon, dwa, gora trzy.
  • 0

#14 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 18.05.2006 - |09:15|

Możliwe. Też sądzę, że miimo wszystko powinni poczekać. Choć z drugiej strony - po zastanowieniu - możliwe, że twórcy mają już przygotowane pewne rzeczy. Innymi słowy - byli przygotowani na taką ewentualność.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#15 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 05.06.2006 - |16:48|

2 czerwca w New York Museum of TV&Radio odbyło się spotkanie serialowej ekipy z fanami przed prezentacją 2x20 gdzie Ronald D. Moore udzielił informacji na temat Caprici.
http://www.mtr.org/index-bsg.htm
Również w SFXMagazine przedstawił swoja koncepcje nowego serialu.
http://trekweb.com/a...rica-Will.shtml
RDM wyjawił że Caprica ma się zając rzeczami na które nie mają czasu w obecnym serialu - życie dwóch rodzin pracujących w rywalizujących korporacjach pracujacych nad AI. Wyścig ma się zakończyć stworzeniem Cylonów. Militarne zastosowania nowej technologii ma zainteresować rząd - wiadomo jak to się skończy doomsday - ów wątek to pretekst nad dyskusją nieograniczonego rozwoju nowych technologii. Technika w Caprica ma byc bardziej nowoczesna (póżniejszy "regres" ma byc spowodowany restrykcjami po wojnie) na konie RDM powiedział że przedsatwione wydarzenia będą tylko tłem dla głównego wątku czyli sagi rodzinnej. Ma to być bardziej soap opera aniżeli space opera.

Użytkownik Borlog edytował ten post 05.06.2006 - |21:55|

• 0

#16 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.06.2006 - |01:02|

no jesli tak bedzie wygladal ten serial (stworzenie cylonow, badania nad AI, itp itd) to ja poprosze ten serial jak najszybciej:)
takie cos wyjasni wiele spraw i bedzie wspanialym uzupelnieniem dla BSG :)
jak znam zycie to jeszcze nie ma nic na temat startu serialu? bo jesli bylo to nie zauwazylem :/
  • 0

#17 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.08.2006 - |19:51|

eeee....dla mnie spin-off to za wczesnie...jesli w ogole powinien byc :/
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#18 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 29.08.2006 - |22:16|

no jesli tak bedzie wygladal ten serial (stworzenie cylonow, badania nad AI, itp itd) to ja poprosze ten serial jak najszybciej:)
takie cos wyjasni wiele spraw i bedzie wspanialym uzupelnieniem dla BSG :)
jak znam zycie to jeszcze nie ma nic na temat startu serialu? bo jesli bylo to nie zauwazylem :/

Ja też nie mogę się doczekać :-D Mam nadzieje że ten spin-off będzie miał taką samą super fabułę jak BSG. Oby RDM miał nadal dobre pomysły na obie produkcje
  • 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#19 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 11.09.2006 - |17:16|

a kiedy w przybliżeniu mozna się spodziewać tego spin-offu ? informacje o nim sa z kwietnia (?), a jest wrzesień..zatem czy cos juz wiadomo ?

Użytkownik martina29 edytował ten post 11.09.2006 - |17:16|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#20 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 13.09.2006 - |22:57|

Mi szczerze mówiąc nie udało się znaleźć oficjalnych informacji (pół-oficjalnych też nie) na temat daty ewentualnej premiery, ale nie przypuszczam, żeby miała nastąpić w trakcie trwania emisji samego BSG.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych