Skocz do zawartości

Zdjęcie

Egzamin gimnazjalny 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |16:13|

No cóż egzamin tuż tuż, a my ( ja, PaWs i parę innych osób ) na forum siedzimy.... może moglibyśmy liczyć na jakieś porady od osób, które mają to już za sobą?

P.S.: porada typu: "Nie siedź na forum tylko się ucz" - jest mi już dobrze znana ;P
  • 0

Dołączona grafika

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.04.2006 - |16:19|

No cóż egzamin tuż tuż, a my ( ja, PaWs i parę innych osób ) na forum siedzimy.... może moglibyśmy liczyć na jakieś porady od osób, które mają to już za sobą?
P.S.: porada typu: "Nie siedź na forum tylko się ucz" - jest mi już dobrze znana ;P

W czasie egzaminu bez chwili przerwy powtarzaj 4-8-15-16-23-42 a zdasz na 100%.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.04.2006 - |16:23|

moze w taki sposob sobie odpowiedzi los(T)owac :>
ale dawajcie jakies bardziej powazne rady... 'bo to zawazy na naszej przyszlosci' tak jak to mowi moja wychowawczyni :D

Użytkownik PaWs edytował ten post 25.04.2006 - |16:25|

• 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.04.2006 - |16:35|

które mają to już za sobą?

Oj z tym może być ciężko, ja tego nie mam za sobą, oni przed sobą, w trakcie też nie jestem i się z tego bardzo cieszę :) << zapewne spora grupa osób na forum ma identycznie (no dobra wszytkie roczniki od 85 w dół :))

Ps ta rada:

Nie siedź na forum tylko się ucz

Jest najlepszą radą jaką można usłyszeć.

PS2 po odpowiedzi to sie trza było zgłosić do nauczycieli, ponoć w niektórych szkołach dawali...

#5 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |16:45|

po odpowiedzi to sie trza było zgłosić do nauczycieli, ponoć w niektórych szkołach dawali...

u nas powiedziano żeby wejść sobie na stronkę OKE i tam szukać odpowiedzi ale dopiero po południu...
  • 0

Dołączona grafika

#6 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.04.2006 - |17:09|

Kree, spróbuj ascendowac za pomocą różnych płynów, to zdasz....
Na studiach na razie działa, niewiadomo jak w 4 semestrze ;)
Log65: Happy camper

#7 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.04.2006 - |17:16|

egzamin gimnazjalny? oj młodzieży czym sie przejmujecie...
  • 0

#8 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.04.2006 - |17:23|

Kree, spróbuj ascendowac za pomocą różnych płynów, to zdasz....
Na studiach na razie działa, niewiadomo jak w 4 semestrze ;)

A jakie plyny masz na mysli, bo rozne to nie wiele mow :P

egzamin gimnazjalny? oj młodzieży czym sie przejmujecie...

No wiesz od tego egzaminu zalezy czy dostaniemy sie do jakiejs szkoly, napiszesz go zle to juz ma cala przyszlosc przed soba zrabana ;)
  • 0

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.04.2006 - |17:32|

No wiesz od tego egzaminu zalezy czy dostaniemy sie do jakiejs szkoly, napiszesz go zle to juz ma cala przyszlosc przed soba zrabana wink.gif

Olej to, nic od tego nie zależy... wasze roczniki już nie musza sie bić o szkołę, to szkoły się o was biją (znaczy się o kasę) jak wam pójdzie źle, to obniżą wam progi, bo przecież za puste sale też muszą płacić... ..........

#10 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |17:39|

Olej to, nic od tego nie zależy... wasze roczniki już nie musza sie bić o szkołę, to szkoły się o was biją (znaczy się o kasę) jak wam pójdzie źle, to obniżą wam progi, bo przecież za puste sale też muszą płacić... ..........

Toudi masz rację - jednak np. w Krakowie jest wielu dobrych uczniów, a ja jestem szarym, przeciętnym uczniem; idzie to w taki głupi sposób: Ty masz 180, Ty 150, a ja mam 149 i do widzenia - wszystko już zajęte :/

OT: Przypomniał mi się 1 odcinek "Gumisiów" (na Księciunia i na ogry spadły duuuuże kamienie) i Toudi śpiewał: "Na mnie nie spadło :D na mnie nie spadło, na mnie ni.... łuuuuup :clap:
  • 0

Dołączona grafika

#11 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.04.2006 - |17:58|

Toudi masz rację - jednak np. w Krakowie jest wielu dobrych uczniów, a ja jestem szarym, przeciętnym uczniem; idzie to w taki głupi sposób: Ty masz 180, Ty 150, a ja mam 149 i do widzenia - wszystko już zajęte :/

Wysoko mierzysz :hyhy: ja licze max na 130-145 pkt. wiecej to napewno nie bede mial :> ale akurat mniej wiecej tyle bede potrzebowal ^_^ z tymi miejscami to wcale nie jest tak dobrze... przynajmniej w tych szkolach do ktorych ja chce isc :D
  • 0

#12 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |20:32|

Dobra - życzcie mi szczęścia jutro i pojutrze lub nie - ale myślę, że jeszcze tu wróce...
  • 0

Dołączona grafika

#13 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.04.2006 - |20:49|

Jedynadobra rada to spokoj, opanowanie ;] i podchodzic bezstresowo :P
  • www.gwrota.com

#14 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.04.2006 - |21:19|

Ja w nocy przed maturą z polskiego trzaskałem w Quake 3, ale mną lepiej sie nie sugerować, bo ja jestem bardzo dziwnym człowiekiem. Za 5,5 strony dostałem 4 a pisałem ok 2h 20min.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#15 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 25.04.2006 - |21:26|

W dzien przed maturka mialem mala imprezke zaprawowa z kumplami :clap:
Z polskiego mialem 4(1 bled rzeczowy :/ ), z jakeis 5-6 stron tresci, po jakich 2 godzinach. Ale wyszedlem dopeiro po 4, bo komisja nie chciala tak wczesnie pracy ode mnie wziasc, podbno popsulbym morale w sali :/ i zebym nie "przeszkadzal" innym dosalem nowe miejsce w "lozy", a dokladniej to mnie przesuneli z 1 rzedu przed komisja do rzedu jeszcze blizej komisji :clap:
Ale milo wspominam tamte czasy, to nei to samo co klepanie pracy magisterskiej w domu, no wlasnie, zamiast szukac materialow o ja znowu fora przegladam i seriale ogladam ;)
  • 0

#16 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |21:32|

Jak pomyślę ile czasu "zmarnowałem" siedząc na forum zamiast się uczyć to mi się słabo robi...
No cóż... do zobaczyska jutro po humanie... :(
  • 0

Dołączona grafika

#17 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.04.2006 - |21:40|

Ja w nocy przed maturą z polskiego trzaskałem w Quake 3,

pfffff ja w ET i mną też się nie sugerujcie :)
z Polaka dali mi 3 (ale kij z tym humanistą nie jestem)

ale tego świństwa jakie mi zrobili na macie to im wrzyciu nie zapomnę....
Po 2 godzinach wyluzowanego pisania (liczyć nie było co zadania były za proste) postanowałiłem zrobić zadanie na 6 (kurde na piśmie musiałem dać mojej mate matyczce że je zrobię, to był warunek by mi dała 6 na koniec maty) no więc kolejną godzinę straciłem na to zadanie na 6, ale je zrobiłem...

Kurde jedyna osoba w szkole, i wiecie co, te :cenzura: z ministerstwa obniżyli skalę i nie trzeba było robić tego chorego zadania by mieć 6 (wystarczyło zrobi te standardowe trzy na max punktów i się miało 6)

Umiecie sobie wyobrazić jak się wkur..em?

A żeby było śmieszniej, to aula (tam gdzie pisałem ja i moja klasa mat-inf) nie została jako jedyna w szkole poinformowana o obniżeniu progu.... (a może i jako jedyna w moim mieście....)

No a mogłem sobie po 120 minutach iść do domu... a siedziałem tam do pełnej 4 zegarowej godziny, bo do "toalety" musieli biegać...

A byłbym zapomniał, na maturze pierwszy raz w życiu miałem tablice matematyczne w rękach :)

Więc powiem jeszcze raz, te szkolne egzaminy państwowe to farsa, a nie egzaminy (o ściąganiu nie będę nawet wspominał, bo nie warto)

Idźcie se pograć w ET (o wiele lepsze niż Q3) egzaminów i tak wam nie pozwolą oblać.... choćbyście chcieli...

#18 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.04.2006 - |21:52|

Hehe egzamin gimnazjalny lajcik jest. Gorzej matura. :P Pamiętam, że przed samym testem byłem bardzo pesymistycznie nastawiony, ale nie poszło mi tak źle, bo łącznie uzbierałem 162pkt (10 za konkurs z infy) i spokojnie się dostałem tam gdzie chciałem. Ucz się! I Powodzenia!
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#19 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.04.2006 - |21:58|

a ja nigdy nie zdałem egzaminu gimnazjanego ;) :P

ale na poważnie

Wszystko zależy od punktu widzenia

Przed testem kompetencji do LO, masakra co to będzie; mięło pół roku, łeee bułka z masłem

Przed maturą apokalipsa, tragedia, minęło pół roku, łeee małe piwo

Przed egzaminem gdzieś w sesji (ostatni termin, nóż na gardle itp), maskra co to będzie, już koniec - minie trochę czasu, łeeee.... ten materiał - to bajka, czytanka.....

Wszystko zależy od punktu widzenia :)

Użytkownik SGTokar edytował ten post 25.04.2006 - |22:01|

Log65: Happy camper

#20 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.04.2006 - |09:30|

SGTokar, jak to jest, że ostatnimi czasy co tylko powiesz, to chce mi się mówić "indeed". Atmosfera Zlotowa czy co?? :D Tak czy inaczej każdy egzamin przed jego odbyciem wydaje się straszny, okropny i tylko do oblania... a potem... przyjdzie jeszcze gorszy egzamin, który teżbęzie "tylko" do oblania... Samo życie panowie :)
  • 0

->1019<-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych