Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bones

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#1 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.04.2006 - |22:44|

Ostatnio obejrzałem 2 pierwsze odcinki tego serialu. A ponieważ już kilkanaście odcinków siępojawiło, więc parę zdań o tym serialu. Tym bardziej,że nie ma on jakiegoś osobnego tematu (szukałem i nie znalazłem).
Jak dla mnie jest to kolejny serialik o roli nauki w rozwiązywaniu zagadek kryminalnych. Wpisuje się w całą serię: mamy matematyka, biologów, lekarzy i chyba kilka innych zawodów mniej lub bardziej formalnych, w tym nawet medium. Mimo wielu podobieństw do innych tego typu projektów, to jednak muszę przyznać, że mnie trochę zafascynował, być może dlatego, że lubię filmu z taką tematyką (oczywiście, gdy jest to rzetelne ujęcie od strony naukowej).

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:49|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#2 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 27.04.2006 - |23:26|

Ja po pierwszym odcinku bylem raczej sceptycznie nastwiony (zwlaszcza po samym poczatku - scena na lotnisku) jednak im dalej tym moim zdaniem serial jest coraz lepszy. oczywiscie podobnie jak np w Numb3rs mam czesto wrazenie, ze to przegiecie co ta dr Brennan jest w stanie "wyczytac" z samego szkieletu (albo nawet z jakiegos pojedynczego fragmentu), jednak mimo wszystko calosc oglada sie bardzo dobrze. Duza zaleta jest tez dosc spora dawka humoru czy to ze strony tych kolesi co pracuja z pania dr czy to ze strony kolesia z FBI.
Ogolnie jest to jeden z seriali, ktore obecnie ogladam z wieksza przyjemnoscia. Dla tych co jeszcze nie slyszeli/czytali juz teraz wiadomo, ze 2 sezon na pewno zostanie nakrecony.
  • 0

#3 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.05.2006 - |11:29|

Pierwszy sezon zakończył się i stacja zapowiada emisję sezonu 2 :clap:
Serial (IMHO) jeden z najlepszych w kończącym się sezonie.
Ponieważ tematyka pokrywa się niemal z moim zawodem więc miałem okazję poddać go krytycznemu oglądowi
i muszę powiedzieć, że niezmiernie rzadko wystepowały jakieś błędy (lub przegięcia).
Specjaliści antropolodzy naprawdę moga odczytać ze szkieletów lub ich fragmentów niezwykłe dla
śmiertelnika informacje.
Wszystkie choroby, wypadki i cały sposób życia osoby zapisuje się nieodwracalnie w kościach i zębach.
Specjalista z dużą łatwoscią odczyta te informacje.
Serial z odcinka na odcinek się rozwija, mamy coraz bardziej pogłębiany porteret psychologiczny głownych
bohaterów. I co najciekawsze wszystkie watki z poszczegolnych odcinków zazebiają się i wyjasniają.
Oczywiście są elementy SF (jak chociazby wyposażenie techniczne laboratorium Jeffersona) ale jeżeli ktoś
się spodziewa ufoludków itp spraw to się srodze zawiedzie.
Jedyną rzeczą stuczną w serialu jest sama głowna bohaterka - Bones. Naukowiec tak bardzo
wyekstrahowany ze społeczeństwa, że nawet nie wie kto to jest Volkanin !
W USA nie do pomyslenia. :D
Dodatkowa duża dawka humoru czyni z tego serialu dośc przyjemną rozrywkę.

Polecam.

Dla osób wrażliwych informacja, że sceny drastyczne, aczkolwiek są, to są pokazane bardzo krótko i w sposób dość oględny...

PS.
Oczywiście zapomniałbym - jedna z głownych ról gra aktor znany nam z Buffy i Angela - David Boreanaz.
Tym razem już niest wampirem a sceptycznym do bólu agentem FBI.

Użytkownik psjodko edytował ten post 26.05.2006 - |11:50|

::. GRUPA TARDIS .::

#4 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.07.2006 - |10:54|

JEstem już po połowie sezonu. I rzeczywiście muszę przyznać :P , że jest to kolejny ciekawy serial. Może trochę podobny do Numb3rs, i tego typu seriali - czyli naukowcy kontra przestępcy. Ale mimo tych podobieństw - posiada naprawdę to coś, co przyciąga i sprawia, że sięchce dalek go oglądać.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#5 kavasir

kavasir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28.07.2006 - |23:51|

A wie ktoś może, czy będzie 2 sezon, bo w necie nic nie moge znaleść na ten temat, a wlaśnie skończyłem pierwszy sezon i mam ciśnienie na kolejne odcinki.
  • 0

#6 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29.07.2006 - |08:50|

Dla tych co jeszcze nie slyszeli/czytali juz teraz wiadomo, ze 2 sezon na pewno zostanie nakrecony.

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania <_<
  • 0

#7 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 02.08.2006 - |06:30|

A wie ktoś może, czy będzie 2 sezon, bo w necie nic nie moge znaleść na ten temat, a wlaśnie skończyłem pierwszy sezon i mam ciśnienie na kolejne odcinki.

2 sezon rozpoczyna sie 13 wrzesnia.

#8 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.08.2006 - |06:03|

Przesunięto emisję i juz wczoraj ukazał się pierwszy odcinek 2 sezonu.
Ciekawe jaki będzie.

#9 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.08.2006 - |19:02|

Odcinek fajny, sezon nieźle się zaczął, oby dalej trzymał fason. :clap:

Użytkownik waski edytował ten post 31.08.2006 - |19:02|

• 0

#10 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 03.09.2006 - |00:55|

Fakt, odcinek niezly. Jak zwykle glownym watkiem jest "jakas" ale dowiadujemy sie takze kilku rzeczy o ojcu pani doktor. Wlasnie to mnie w tym serialu meczy, pewnie podobnie jak to bylo w pierwszym sezonie nie zobaczymy zapewne odcinka w calosci poswieconego poszukiwaniom ojca, no ale jakos to przeboleje bo serial oglada sie dobrze :) .
  • 0

#11 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 03.09.2006 - |07:58|

Fakt, odcinek niezly. Jak zwykle glownym watkiem jest "jakas" ale dowiadujemy sie takze kilku rzeczy o ojcu pani doktor. Wlasnie to mnie w tym serialu meczy, pewnie podobnie jak to bylo w pierwszym sezonie nie zobaczymy zapewne odcinka w calosci poswieconego poszukiwaniom ojca, no ale jakos to przeboleje bo serial oglada sie dobrze :) .

Cały pierwszy sezon był poświęcony poszukiwaniu matki.
I ostatni ocinek to wyjaśnił (i oczywiście postawił mnóstwo nowych pytań).
Teraz wygląda, że zajmą się ojcem.
Podejrzewam, że ostatni odcinek doprowadzi do spotkania ale jak to zwykle pojawi się
znów mnóstwo nowych zagadek.

PS.
Poszukiwania "rodziny" dr Bones wątek drugo- albo i trzeciorzędny w serialu.
To informacja dla tych co jeszcze tego nie oglądali.
A oglądać warto :)

#12 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 03.09.2006 - |08:23|

Obejżałem 2 pierwsze odcinki i troszke mnie rozczarował.... :/

Nie wiem może szukam dziury w całym ale po obejzeniu ostatnio CSI strasznie mnie to kłuje w oczy jak np we 2 odcinku na miejsce zbrodni wpada ekipa "zezowatych", hop, lecą do drzwi, robia dwa zdjęcia i jazda noga do worka. A gdzie zdjecia okolicy?. we CSI jakoś to bardziej realnie jest pokazane.
Na pewno zobacze jeszcze kilka odcinków, jak zauważe jeszcze jakies takie sprzeczności to pożegnam serial.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#13 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 03.09.2006 - |08:57|

Nie wiem może szukam dziury w całym ale po obejzeniu ostatnio CSI strasznie mnie to kłuje w oczy jak np we 2 odcinku na miejsce zbrodni wpada ekipa "zezowatych", hop, lecą do drzwi, robia dwa zdjęcia i jazda noga do worka. A gdzie zdjecia okolicy?. we CSI jakoś to bardziej realnie jest pokazane.

To nie jest serial dokumentalny.
I to, że robią dokładnie zdjęcia okolicy i jeszcze mnóstwo innych rzeczy to
możesz sobie założyc domyślnie.
Gdyby pokazywali CAŁĄ prace kryminologów to byś rzaucił serial w diabły po 5 min. odcinka. :)

#14 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 03.10.2006 - |18:06|

Zmieniłem zdanie - serial rewelacyjny, najlepsza postac Bootha wykreowana przez Davida Boreanza :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#15 Karolinka

Karolinka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.01.2007 - |13:51|

Hej, mam małe pytanie....czy ktos zna tytuł i wykonawcę piosenki, która leci pod koniec 11 odc. 2 serii??
P.S. Serial świetny :)))
  • 0

#16 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 09.02.2007 - |11:12|

moje kochane Bones (KOŚCI) od marca w TV4 :D
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#17 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 09.02.2007 - |11:16|

Wiadomo w jakie dni i o której godzinie bedzie leciał??? Może se obejrze bo wiele osób chwali ten serial :] Byle nie okazał sie takim Numb3rs, bo ten to mnie znudził po 1 serii.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#18 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.02.2007 - |17:20|

Wiadomo w jakie dni i o której godzinie bedzie leciał??? Może se obejrze bo wiele osób chwali ten serial :] Byle nie okazał sie takim Numb3rs, bo ten to mnie znudził po 1 serii.

W piątki o 22:00
  • 0

#19 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.02.2007 - |20:33|

Zaczelem z nodow ogladac ten serial ... i akurat na zabicie nudy sie nadaje, nic wiecej.
  • 0

#20 abdel

abdel

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 12.02.2007 - |22:09|

Widziałem 1 sezon tego serialu i faktycznie piersze odcinki nadaja sie jedynie do zabicia nudy gdzies tak do 12 odcinka chyba połowy sezonu ale dalej jest coraz lepiej , jest chumor , jest sheep, jest ciekawa fabuła choc nie ma głownego watku co mnie troche boli ale generalnie serial jest dobry
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych