Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Gallactica

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 25.12.2003 - |23:31|

Co to wogóle jest? Mini-seria czy film?

Odczucia mam mieszane. Cokolwiek by to nie było, jest dziwne... W sumie żadnej akcji nie ma, najwięcej to tam widać tego samego korytarza, którym ciągle ludziska łażą. W dodatku wszystko jakby było kręcone taką kamerą jeszcze na korbę...

Ale z drugiej strony fajny pomysł, choć nie jakoś specjalnie oryginalny, ale jadnak ciut inny od reszty terminatorów.
Podstawowa różnica to przynajmniej przez pewien czas rozejm pomiędzy rasami...

W każdym razie całe to sprawie wrażenie wyrwanego ze środka. Moze to część czegoś większego, tylko ja zwyczajnie o tym nie wiem? Bo wszędzie jakieś niedokończone wątki...
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.12.2003 - |12:26|

Co to wogóle jest? Mini-seria czy film?

Z tego co słyszałem to jest film zapowiadający kilku odcinkowy serial . Zresztą produkcja serialu ma zależeć od przyjęcia filmu .

W każdym razie całe to sprawie wrażenie wyrwanego ze środka. Moze to część czegoś większego, tylko ja zwyczajnie o tym nie wiem? Bo wszędzie jakieś niedokończone wątki...

Cyba chodziło im o taki efekt , bo przecież akcja dzieje się 40 lat po orginalnym serialu , mamy tu odrodzenie kultury 12 koloni i kolejny atak Cyklonó. Wątki są pozostawione prawdopodobnie na kontynuacje w serialu .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 26.12.2003 - |13:15|

Jakim oryginalnym serialu? O to mi właśnie chodzi. O co chodzi? :unsure:
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.12.2003 - |13:39|

Jakim oryginalnym serialu? O to mi właśnie chodzi. O co chodzi? 

Coś około 25 lat temu (lub więcej ) była nakrecona właśnie pierwsza Battlestar Galactica - film pełnometrażowy o ataku Cyklonów na pierwsze 12 koloni i serial o walce z nimi i szukaniu ziemi z której się wywodżą . W serialu między innimi grał Dirk Benet (Bużka z A-Team) . W stanach był całkiem popularny , natomiast unas można było obejżeć go na kasetach z wypożyczalni video : Był prolog i kilka odcinków serialu . Nowa BSG jest kontynuacją , co żresztą widać jak technicy pokazują dowudcy okrętu myśliwca z poprzedniej wojny (konfliktó z Cyklonami ).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 12.01.2004 - |15:10|

No tak żeby jeszcze polskie literki były.
Jakby ktoś miał to poproszę.
  • 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

#6 masedo

masedo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.01.2004 - |02:15|

A może ktoś zna jakieś bliższe informacje o filmie bo mnie udało się znaleść tylko dane o starej jego wersji :( jeszcze tego nie mam u siebie.
mówie tutaj o: Reżyseria / Scenariusz / Obsada / itd
z góry dziękuje ;)
  • 0
z pozdrowieniami
masedo

#7 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 13.01.2004 - |10:44|

A może ktoś zna jakieś bliższe informacje o filmie bo mnie udało się znaleść tylko dane o starej jego wersji :( jeszcze tego nie mam u siebie.
mówie tutaj o: Reżyseria / Scenariusz / Obsada / itd
z góry dziękuje  ;)

Od Cylon Wars minęło już czterdzieści lat. Największy wróg ludzi jednak znowu atakuje używając humanoidalnych robotów i niszczących ataków nuklearnych (a la Terminator 3). Flota ludzi została prawie całkowicie zniszczona, wraz z nią wszystkie 12 koloni. Ocalał jednak Battlestar Galactica i wraz z niewielką grupą uratowanych uchodźców próbuje podjąć równorzędno walkę. Jednak jeszcze przed bitwą wiedzą ze przegrali, jedyną nadzieją zostaje odnalezienie mitologicznej 13 Koloni Kobal zwanej w legendach Ziemią.

Opsada
Commander Adama ... EDWARD JAMES OLMOS
Laura Roslin ... MARY McDONNELL
Dr. Gaius Baltar ... JAMES CALLIS
Number Six ... TRICIA HELFER
Capt. Lee Adama (Apollo) ... JAMIE BAMBER
Lt. Kara Thrace (Starbuck) ... KATEE SACKHOFF
Lt. Sharon Valerii (Boomer) ... GRACE PARK
Col. Tigh ... MICHAEL HOGAN
Chief Petty Officer (CPO) Tyrol ... AARON DOUGLAS
Billy Keikeya ... PAUL CAMPBELL
Petty Officer Dualla ... KANDYSE McCLURE
Aaron Doral ... MATTHEW BENNETT

Szczegóły:
http://www.scifi.com/battlestar/
  • 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

#8 masedo

masedo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.01.2004 - |01:18|

Wielkie dzięki slawo59, nie mogłem nic konkretnego namierzyć ale pewnie kiepsko szukałem ;)
  • 0
z pozdrowieniami
masedo

#9 Gość_jaskil_*

Gość_jaskil_*
  • Gość

Napisano 26.01.2004 - |14:40|

wlaśnie obejrzałem calkiem niezłe czy ktos coś wie o serialu :huh:

Użytkownik jaskil edytował ten post 26.01.2004 - |22:45|

• 0

#10 Tomo

Tomo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26.01.2004 - |22:44|

BattleStar.Galactica.2003.Part.1.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM
BattleStar.Galactica.2003.Part.2.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM

ogladalem cos takiego:) i nawet ciekawy ten film mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie serial (przydaly by sie tez napisy do filmu) ja ogladalem bez ale nie kazdy zna angielski:)
  • 0

#11 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 27.01.2004 - |17:18|

ogladalem cos takiego:) i nawet ciekawy ten film mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie serial

Serial jest , opowiada o wydażeniach które działy się 20 lat wcześniej - czytać poprzednie posty .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 Rexsik

Rexsik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02.03.2004 - |15:47|

Witam

Mi osobiście podobał się ten film, można powiedzieć jest on bardzo realistyczny w porównaniu z innymi filmami SF o tej tematyce i to mi się podoba. Kto wie może już nie długo kosmos przemierzać będą odpowiednie wersje pływających po oceanach lotniskowców... :-)
Film warty obejrzenia, polecam

pozdrawiam
  • 0

#13 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.04.2004 - |16:59|

Kiedyś oglądałem w TV oryginalne filmy. Zdaje się, że w trzecim odcinku załoga Galactici trafiła na Ziemię. Mieli już w tedy urządzenie maskujące do myśliwców. :D Ciekawe, czy pomysł się powtórzy.
Przed wczoraj miałem okazję oglądnąć pierwszy odcinek nowego cyklu. Niestety tylko jeden. Drugi odcinek miał jakieś uszkodzenia i musiałem go wyrzucić. :( Ale jeszcze go dostanę. :D
Film może nie był specjalnie porywający, ale i tak przyjemnie się oglądało. Zauważyłem, że Cyloni mają całkiem nowy statek bazę. Teraz wygląda jak rozgwiazda. Moment jego ukazania zrobił na mnie wrażenie. :D
Galactica zaś wygląda jak dawniej. Została tylko nieznacznie podrasowana.
Klimat filmu najbardziej mi przypominał SAAB. Wróg atakuje znienacka, niszczy wszystko i nie można go powstrzymać. Dla ludzi nie ma żadnej nadziei. Jednak napięcie nie jest tak duże jak w SAAB. Ten film/serial zapowiada się słabiej od SAAB czy SG. Jednak parzwdziwy fan s-f będzie miał co oglądać.
Największe zastrzeżenia mam do walk jakie prowadzone były w "Battlestar Galactica". Wyłącznie przy pomocy rakiet. Żadnych dział chociażby laserowych. Zwykły Ha'tak podbił by bez trudu "tamtą" galaktykę.
  • 0

#14 gary

gary

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19.07.2004 - |14:07|

straszna nuda film do pifka ogladasz i zapominasz ale to tylko moje zdanie :afro:
  • 0

#15 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 19.07.2004 - |15:07|

straszna nuda film do pifka ogladasz i zapominasz ale to tylko moje zdanie :afro:

Tak Cię zanudził, że zapomniałeś co to są kropki, przecinki, duże litery? Może masz to wrodzone?

gulus wiedząc, że się wpie... komuś w paradę
  • 0

#16 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 29.07.2004 - |22:31|

Mi osobiście film się naprawde podobał i z miłą chęcią dorwał bym kontynuacje ....
Jak by ktoś miał jakieś namiary...to byłbym wdzięczny ;P
  • 0

#17 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 30.07.2004 - |12:35|

BattleStar.Galactica.2003.Part.1.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM
BattleStar.Galactica.2003.Part.2.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM

ogladalem cos takiego:) i nawet ciekawy ten film mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie serial (przydaly by sie tez napisy do filmu) ja ogladalem bez ale nie kazdy zna angielski:)

Napisy są już dawno. Do wersji DVD są w końcu robione :D
  • 0

#18 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 31.07.2004 - |11:56|

Mi osobiście film się naprawde podobał i z miłą chęcią dorwał bym kontynuacje ....
Jak by ktoś miał jakieś namiary...to byłbym wdzięczny ;P

kontynucja tzn. serial ruszy dopiero w styczniu 2005
  • 0

#19 Mithrandir

Mithrandir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoToruń

Napisano 09.01.2005 - |18:14|

battlestar.galactica.s01e01.ws.pdtv.xvid-sfm.avi a do tego gdzie znaleść napisy bo na hattak nie ma :(
  • 0

#20 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.01.2005 - |18:52|

mithrandir - sprawdz na napisy.info i napisy.org, na ktoryms z nich na pewno sa bo sciagalem jakis czas temu

tak przy okazji, to mogles dac post do dzialu napisy, a nie tu.

Użytkownik Nom edytował ten post 09.01.2005 - |19:00|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych