Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak zakończy się 2 seria?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 Conry

Conry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 22.03.2006 - |16:49|

pierwsza seria zakończyła sie dużym boomem- otwarto właz. jak myslicie, jak zakończy sie seria druga? ja osobiście obstawiam:
-michael znajdzie walta i przyjdą razem do obozu
-w retrospekcjach jacka, zobaczymy to czego nawet o nie widział- ludzi pakujących ojca jacka do trumny i wkładanie PEŁNEJ trumny do samolotu (frankenstein :))
-wyspa jest prawdopodobnie wulkaniczna, a wiec: wybuch wulkanu
- rozbije sie kolejny samolot/statek
- rozpocznie sie wojna lostowicze vs othersi
  • 0

#2 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 22.03.2006 - |17:25|

Raczej przyjdzie Michael z Waltem, ale za nimi przyjda inni i może być niezła wojna o Walta.
  • 0

#3 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 22.03.2006 - |17:31|

Jak się zakonczy pierwszy sezon mniej wiecej powiedziane jest w ostatnich spoilerach.

Napewno zakończy się jakąś większą zagadką - coś w stylu Łabędzia z 1 sezonu...

TAK!!! Niech żyją spoilery (które nie wiem jak się ukrywa :P )

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 22.03.2006 - |17:32|

• 0

Dołączona grafika

#4 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 22.03.2006 - |19:01|

pewnie zakończy się,odkryciem nowego bunkru,albo odkryją jakąś tajemnicy związaną z othersami
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#5 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 22.03.2006 - |21:06|

stanie się coś z innymi, wróci michael z waltem, pewnie jakis nowy bunkier i cos co sprawi ze bedziemy czekac na poczatek 3 sezonu :D
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#6 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 22.03.2006 - |21:50|

Prędzej niż w to, że Michael wróci z Waltem do obozu uwierze, że Michael zobaczy gdzieś Walta takiego jak go widziała Shahon i cośtam dziwnego zacznie gadać.
Ale i tak obstawiam, że wydarzy się coś związanego z innymi, np. dowiemy się coś o nich (jakiś fragment, nie wszystko - żeby efektownie zakończyć sezon z wieloma bardzo ważnymi pytaniami) - pomysłów jest tyle, że nie chce mi sie pisać ale to musi być coś efektownego, coś co jeszcze bardziej rozbudzi naszą wyobraźnie i zostawi jeszcze więcej pytań przed 3 sezonem - więc IMO to, że np. Michael wraca sobie spokojnie z Waltem do obozu zupełnie odpada.
  • 0

#7 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 23.03.2006 - |01:01|

Sezon 2 zakonczy sie powrotem Walta oraz ujawnieniem się Innych. Tak mówią spoilery.

To w takim razie, co zaserwuje nam 3 sezon?

Ja osobiście nie polegał bym na spoilerach, chociaż jak sa to spoilery od twórców, to juz inna bajka :). Uważam, że Walt powinien sie pojawić pod koniec caaałego LOST'a i to on powinien zrobić wielkie BOOM!
2 sezon zakończy się podobnie jak 1, czyli wielkie zamieszanie a na końcu kolejna tajemnica.

Nikt nie wspomniał tutaj o ... czarnym dymku! Myśle że to właśnie on nam się objaśni pod koniec 2 sezonu, kiedy bedzie próbował przeszkodzić naszym bohaterom. Albo nie tyle co wyjaśni, ale zarzuci potwornie ciekawą zagadką, odnośnie źródła tego mutanctwa :afro:
  • 0

#8 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 25.03.2006 - |21:15|

Moje zdanie jest takie:
Seria zakończy się wyjaśnieniem kim i dlaczego jest Henry. Rozwiązanie będzie zaskakujące. Być może ujawini się coś nowego, co spowoduje wzrost napięcia podczas czekania na sezon nr 3. Henry będzie postacią pozytywną. Będzie musiał jednak pewnie zginąć. Może chciał powstrzymać chore zapędy naukowców z Dharmy?

Użytkownik Dooku edytował ten post 25.03.2006 - |21:16|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#9 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 25.03.2006 - |21:31|

Moje zdanie jest takie:
Seria zakończy się wyjaśnieniem kim i dlaczego jest Henry. Rozwiązanie będzie zaskakujące. Być może ujawini się coś nowego, co spowoduje wzrost napięcia podczas czekania na sezon nr 3. Henry będzie postacią pozytywną. Będzie musiał jednak pewnie zginąć. Może chciał powstrzymać chore zapędy naukowców z Dharmy?

mysle ze to kim jest henry wyjasni sie wczesniej, nie bedzie postacia pozytywna ale moze zginac

mi sie wydaje ze na wyspe zleci kometa ,i wszyscy sie schowaja w bunkrze

1) watpie zeby sie zmiescili, to ponad 40 osob
2) troche by im bylo duszno, niewygodnie, a co 108 minut by ich budzil alarm.
3) nie spadnie kometa :D
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#10 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.03.2006 - |23:07|

3) nie spadnie kometa :D

a poza tym nie przeżyliby tego nawet jeśli spadłaby z drugiej strony globu - się nie chwalę ale jestem dobrze prosperującym astronomem :]
  • 0

Dołączona grafika

#11 sunny tiger

sunny tiger

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 29.03.2006 - |09:12|

Moje zdanie jest takie:
Seria zakończy się wyjaśnieniem kim i dlaczego jest Henry.

Nie mów... miałam nadzieję że to się wreszcie wyjaśni w najbliższym odcinku :look:
  • 0

#12 MorpheusTM

MorpheusTM

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 05.04.2006 - |01:08|

A ja przeczuwam, że ostatni odcinek poświęcony będzie "czarnemu dymkowi" ... - to tyle co chciałem pisemnąć :)
  • 0

#13 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 05.04.2006 - |16:36|

Hm ... według mnie 2 seria zakończy się wyrwaniem Walta przez Michaela z rąk innych, po czym Othersi wypowiedzą otwartą wojnę naszym lostowiczom, a co do pana Gale'a to myślę, że okaże się postacią pozytywną ...
  • 0

#14 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |22:55|

Jedno jest pewne.
To będzie coś super wielkiego i tajemniczego.

jest jeszcze jedna pewna rzecz... odcinek ostatni tj. 23 będzie trwał prawie 2 godzinki - fajnie nie :D ??? ale będzie się długo ściągął.... :(
  • 0

Dołączona grafika

#15 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 07.04.2006 - |14:08|

A kiedy się skończy druga seria Lost ? :>

24 maja 2006 w USA, czyli około 6 rano (nie znam się na przeliczaniu czasu) 25 maja w Polsce. Odcinek będzie trwał około godziny i 24 minut, czyli składać będzie się z dwóch części.
P.S. Jak obstawiam na końcu zobaczymy albo
a) wspomnienia wszystkich rozbitków z chwili katastrofy, czyli na przykład jak Jack wylądował w dżungli, jakim cudem, kto gdzie leżał i przeżył
B) wspomnienia Rousseau... byłyby bardzo ciekawe i co nieco mogłyby wyjaśnić
c) wspomnienia Desmonda - pokazałaby dużo z Calvinem, jak umarł, jak Desmond tu trafił itd.
d) wspomnienia Libby? No bo kiedy je pokażą. Został im albo 2x22, albo 2x23... Nie mają za dużego wyboru. :P

Użytkownik boone edytował ten post 07.04.2006 - |14:08|

• 0

#16 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 07.04.2006 - |14:33|

a) wspomnienia wszystkich rozbitków z chwili katastrofy, czyli na przykład jak Jack wylądował w dżungli, jakim cudem, kto gdzie leżał i przeżył

myśle że tego nie będzie :P w sam pierwszy odcinek włożyli ogromne ilości pracy i kasy i raczej nie będą powtarzać tego co należy do pierwszego sezonu ~> pozatym co to nam da :P
Najlepiej gdyby odkryli tajemnice bunkrów ;] No i dowiemy sie jusz wszystkiego o Hanrym . . .

PS: Ja tez sie nie moge dozekać wspomnień Libby :D

Użytkownik paula19 edytował ten post 07.04.2006 - |14:35|

• 0

#17 Tosiek

Tosiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 08.04.2006 - |10:29|

Ja myślę że dowiemy się naprawdę dużo o rganizacji Dharma, co napewno trochę wyjaśni :look:
  • 0

#18 Hasan

Hasan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.04.2006 - |20:53|

mi sie wydaje, ze mr Eko i Locke znajda pomieszczenie oznaczone "?"
tak mogloby wynikac z zapowiedzi, ktore pojawiaja sie w necie...
chcociaz rownie dobrze mozemy sie dowiedziec czegos wiecej o Henrym, albo moze powroci Desmont ;)
  • 0

#19 _piter

_piter

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 10.04.2006 - |14:45|

Myślę, że pod koniec 2 serii dowiemy się prawdy o Henrym, inni dowiedzą się o nim i będą chcieli go odzyskać B) B) B)
  • 0

#20 Authentic

Authentic

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.04.2006 - |17:06|

patrzac na trailery do odcinka s02e19 wyraznie widac ze Locke przerysowywuje cos na kartke i moim skromnym zdaniem raczej na pewno jest to mapa z drzwi. w jednym z prom. widac nawet jak ponownie wlacza sie UV w pokoju i widac mapke.
Jest wiec duze prawopodobienstwo ze Locke gdy juz skonczy szkic wybierze sie do miejsca docelowego. Zakladam (zreszta jak pewnie wszyscy), ze majac na mysli miejsce docelowa mowie o lokacji oznaczonej " ? ".
Co do Mr. Eko to pewnie najzwyczajniej w swiecie sie do Locka dolaczy, lub też sam Locke mu to zaproponuje bo wie ze eko jako jedyny jest rownie --wstaw odpowiednie slowo-- co on.
Tak wiec zakladam ze faktycznie 2 sezon zakonczy sie na dotarciu do tej lokacji. Jakby nie patrzec wszystkie wydarzenia beigna w tym wlasnie kierunku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych