Skocz do zawartości

Zdjęcie

Veronica Mars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.03.2006 - |00:38|

Opis z Filmweb:

"Veronica Mars jeszcze do niedawna wiodła idealne życie siedemnastolatki. Miała wszystko: wspaniałego chłopaka - swoją wielką miłość, popularność i wspaniałą rodzinę. Wszystko jednak runęło, kiedy pewnego dnia jej najlepsza przyjaciólka i zarazem siostra jej chłopaka-Lilly Kane, została zabita.

Ojciec Veronica'i szeryf Neptune oskarżył o to ojca Lilly. To kosztowało go utratę posady, a wkrótce potem żony. Veronica musiała wybrac między przyjaciółmi i społeczeństwem miasta, a ojcem, którego kochała ponad wszystko. Wybrała to drugie. Od tamtej pory stała się wyrzutkiem. Wszyscy znajomi odwrócili się, nawet jej chłopak. Teraz pracuje z ojcem w jego agencji detektywistycznej.

Na własną rękę chce rozwiązać zagadkę śmierci Lilly, udowodnić, że to nie Abel Koontz (oskarżony) popełnił zbrodnię. Odkrywa przy tym ciemne sekrety Neptune."

Wrażenia:

+++++ nie ma co ukrywać, otwórczyni głównej roli jest BARDZO mniam :hyhy:
++++ Bardzo dobrze zagrana główna postać, aktorka grała też epizody w Shield i Deadwood
+++ jak na serial dla nastolatków ciekawa fabuła, serial nie jest głupawy

Ogladałem s1e1-12

Ocena -5, nie moja grupa wiekowa ale nastolatkom powinno się podobać

Nagrody:
American Film Institute Awards 2005

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:48|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 20.03.2006 - |19:30|

No cóż - moim zdaniem - Veronica Mars to naprawdę rewelacyjny serial - i to nie tylko dla nastolatków. Od kilku miesięcy wraz z dziewczyną, śledzimy niesamowite perypetie tytułowej bohaterki :)
Ja jestem po trzydziestce, moja dziewczyna ma niecałe 28...więc zdecydowanie nie jesteśmy nastolatkami i typowych seriali o "high school" nie lubimy. Ale ten serial jest znakomity!!
Właśnie oczekujemy na napisy do odcinka 2x14....

Użytkownik kris.m edytował ten post 20.03.2006 - |19:31|

• 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.03.2006 - |20:14|

Prawde mówiąc też zaraz będe miał 30 i serial naprawde mi się podoba.
Zresztą tą 5- troszkę zaniżyłem. Moge dać spokojnie 5
Przyznaje ukrywam się ;)

Zresztą po Dead Like Me dokończe Veronice Mars.

Niemniej skoro ludziom koło 30 tak się podoba VM znaczy się że tzw "TARGET" czyli nastolatki będą go oceniały w granicach 5+/6-
Jak by nie było VM była wsród 10 najlepszych seriali.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#4 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.03.2006 - |22:30|

Jako ze tez naleze do grupy "pod trzydzieche" to sobie zassam ten serial - moze mnie wciagnie.
A jak z napisami do niego ?. Sa robione czy tez musze wytezyc umysl i we orginale ogladac ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#5 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.03.2006 - |22:43|

Są i to na bieżąco
Właśnie kończy się s2.

VM przerwałem tylko dlatego że ogólnie robie przegląd wszystkich nagrodzonych seriali i sprawdzam co i jak.
Zostało mi już niewiele ;)
  • 0

#6 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 06.05.2006 - |21:50|

Prawde mówiąc też zaraz będe miał 30 i serial naprawde mi się podoba.
Zresztą tą 5- troszkę zaniżyłem. Moge dać spokojnie 5
Przyznaje ukrywam się ;)

Zresztą po Dead Like Me dokończe Veronice Mars.

Niemniej skoro ludziom koło 30 tak się podoba VM znaczy się że tzw "TARGET" czyli nastolatki będą go oceniały w granicach 5+/6-
Jak by nie było VM była wsród 10 najlepszych seriali.

Ja jestem nastolatkiem. Czyli niby "target". Veronica Mars... słyszałem, że w USA ludzie się tym zachwycają... I ja... jako target mówię, że na razie jakoś mnie nie urzekło. Co prawda jest coś... co sprawia, że chcę dalej oglądać i pewnie będę... ale gdyby nie to, że tytułowa bohaterka jest naprawdę urocza :D a jej przygody z rówieśnikami ze szkoły są mi znane w pewnym sensie to wcale bym się tym nie zainteresował.
Jak na razie jestem na etapie 1x03... dopiero, więc wiele o serialu jeszcze nie wiem. No i nadrobię obydwa sezony, a potem znowu się odezwę :P Muszę się dowiedzieć jak zakończy się sprawa śmierci Lily :D Problem szkoły w tym serialu jest nawet... niezły... Na pewno lepszy niż setki innych seriali o amerykańskich problemach... amerykańskich nastolatków. :P
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.05.2006 - |22:29|

Muszę powiedzieć że jestem już na bieżąco z VM czyli kończe s2.

Uważam że scenarzyści wykonali zadanie i nadal serial idzie do przodu mając ciekawą fabułe.
Nie zdradze tajemnicy że główny wątek w s2 jest inny, czyli VM nie robi nas w bambuko jak Lost.

Dodatkowo za główną bohaterke, ciekawą fabułe i co najwazniejsze to, że się bardzo miło ogląda serial wskakuje na oceny 5+.

Jak by nie było jest to nowa jakość w tym segmencie wiekowym.
  • 0

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2006 - |22:36|

A mnie sie serial nie podoba. Serial jako serial jest dobry, ale nie wciagnal mnie a dalem mu 4 szanse (4 odcinki), chodz skoro "kompletuje" The unit i thief tylko dlatego ze moge to VM tez moge ;) jak sie bedzie nudzic latem to sobie puszcze.
  • 0

#9 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.05.2006 - |09:03|

Po dobrych opiniach na temat tego serialu postanowiłem sobie ściągnąć wersje DVD-Rip pierwszego sezonu. Wypaliłem sobie na płytki i aktualnie jestem po obejrzeniu 1x10.

Muszę powiedzieć że serial mnie wciągnął i jest faktycznie bardzo ciekawy. Oczywiście duży plus tego serialu to główna bohaterka :hyhy: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#10 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 07.05.2006 - |10:05|

No ja też już powoli kończę drugi sezon (zostały 2 odcinki do obejrzenia). Mam nadzieję, że będzie 3 sezon - przynajmniej nie widziałem nigdzie informacji, że dano CANCEL. Tylko jestem ciekawy co wtedy będzie - Veronica na studiach, już poza Neptune ?
Kto wie, może być to i dobre posunięcie, gdyż podobna sytuacja w Buffy - jak w 4 sezonie poszła na studia - odcinki stały się dużo lepsze!!!

Użytkownik kris.m edytował ten post 07.05.2006 - |10:05|

• 0

#11 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.05.2006 - |13:55|

No ja też już powoli kończę drugi sezon (zostały 2 odcinki do obejrzenia). Mam nadzieję, że będzie 3 sezon - przynajmniej nie widziałem nigdzie informacji, że dano CANCEL. Tylko jestem ciekawy co wtedy będzie - Veronica na studiach, już poza Neptune ?
Kto wie, może być to i dobre posunięcie, gdyż podobna sytuacja w Buffy - jak w 4 sezonie poszła na studia - odcinki stały się dużo lepsze!!!

Co do ciagu dalszego to na razie nie anulowano tego serialu, jednak ogladalnosc jest nizsza niz oczekiwano co moze spowodowac, ze 3 sezon jednak nie powstanie. Z drugiej strony, produkcja takiego serialu nie jest chyba az tak kosztowna, wiec moze jednak 3 sezon powstanie. Oficjalnego stanowiska jednak jeszcze nie ma.
  • 0

#12 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.05.2006 - |12:08|

To sezon 2 sie juz skonczyl, musze przyznac, ze byl lepszy niz pierwszy, do tego ostatni odcinek to chyba najlepszy ze wszystkich.
Mam nadziej, ze kolejny sezon jednak powstanie, szukalem wczoraj na necie info o tym jak to w koncu jest i Veronica Mars byla jednym z seriali w glosowaniu "Save one show", ktore bylo jakis miesiac, moze troche wiecej, temu i wlasnie Veronica Mars otrzymala ponad 50% glosow (nastepny serial mial cos kolo 7%), jednak informacja o tym czy serial ma byc kontynuowany czy nie ma podobno zapasc 15 maja (takze juz za kilka dni). To tyle co wczoraj wyszukale, linkow niestety nie zapisywalem, ale polecam w google wpisdac "save one show" jak ktos chce orginalne wiadomosci poczytac.

Użytkownik mortis4321 edytował ten post 11.05.2006 - |12:09|

• 0

#13 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 16.05.2006 - |20:47|

Mam dobrą wiadomość, telewizja CW (która jak to piszą powstała z "popiołów" UPN i WB) zdecydowała się kontynuować serial Veronica Mars!!!! Tak więc będziemy mieli 3 sezon!!! Zakontraktowano 22 odcinki, ale jeśli wyniki oglądalności będą słabnąć to będzie tylko 13.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 16.05.2006 - |21:30|

• 0

#14 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.05.2006 - |20:50|

Świetny finał s2.
Główna aktorka gra znakomicie.
No i sensowna, liniowa, wciągająca fabuła.

BRAWO i dzięki za s3

Użytkownik Quendi edytował ten post 16.05.2006 - |20:52|

• 0

#15 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 16.05.2006 - |20:58|

Mam dobrą wiadomość, telewizja CW (która jak to piszą powstała z "popiołów" UPN i WB) zdecydowała się kontynuować serial Veronica Mars!!!! Tak więc będziemy mieli 3 sezon!!! Zakontraktowano 22 odcinki, ale jeśli wyniki oglądalności będą słabnąć to będzie tylko 13.

Świetna wiadomość, że będa kontynuować serial, bo juz zdążyłem polubić bohaterów. Jak dla mnie od czasu Buffy nie było równie dobrego serialu o tematyce nastolatka kontra... :]

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 16.05.2006 - |21:30|

• 0

#16 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 16.05.2006 - |21:38|

@Marlowe: Jest przynajmniej 6 seedów w wersji na ipoda.

Też uważam, że Veronica Mars, jest znakomitą "kontynuatorką" Buffy. Pomimo, że nie mamy tam żadnych wampirów czy demonów:). Zresztą sam Joss Whedon uwielbia ten serial, a do tego jeszcze te epizody z Cordelią, Willow.. itp:)

I jeszcze info na temat 3 sezonu: to na razie plotki, ale ponoć Veronica pozostaje w Neptune i będzie dalej mieszkać z ojcem. Wallace i Mac będą razem z nią w koledżu, a ich współlokatorzy ( z kampusu) wejdą na stałe do obsady - będą to zupełnie nowe postacie. Ponoć Duncana Kane już nie będzie (i dobrze...:) Jak na razie to szykuje się kilka spraw do rozwiązania:
1. Tajemnicza Amber (napis wyryty na samochodzie Beavera).
2. Sprawa zlecona Keithowi przez Kendal Casablancas (możliwe, że poszukiwanie męża)
3. W koledżu - powrót do sprawy dziewczyn z ogolonymi głowami.
4. Może znowu pojawi się jej matka? (sen w ostatnim odcinku)
No i nie zdziwiłbym się, gdyby na początku sezonu znowu byłoby jakieś duże BUM!!!!!!

A teraz dla tych co jeszcze serialu nie znają i zastawnawiają się czy oglądać: jest to po prostu takie bardziej swobodne i rozrywkowe Miasteczko Twin Peaks z klimatami Buffy, ale jak na razie bez wyraźnego udziału sił nadprzyrodonych :)
Podobieństwem do Twin Peaks, może być choćby jedna - ciągle przewijająca się dziewczyna, która od początku serialu jest martwa :)

Użytkownik kris.m edytował ten post 16.05.2006 - |22:27|

• 0

#17 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 16.05.2006 - |21:49|

@Marlowe: Jest przynajmniej 6 seedów w wersji na ipoda.

Wyjdę na ignoranta, ale to wersje pod ipoda da się na pc ogladać? -_-

A wracając do VM to oby 3 sezon nie skończył sie po 13 odcnikach (a lapiej oby nie skończył sie na 3 sezonie).
  • 0

#18 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 16.05.2006 - |22:26|

Wyjdę na ignoranta, ale to wersje pod ipoda da się na pc ogladać? -_-

Z tego co widzę, to plik mp4 - więc nie powinno być problemów z odtworzeniem :)
  • 0

#19 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 23.05.2006 - |03:16|

Jestem właśnie w połowie drugiego sezonu i serial jest obecnie w trójce moich ulubionych. Choć podobnie jak przedmówcy wyżej, tez mi bliżej do 30 niż 18, dałem sie porwać jego urokowi, który go odróżnia od innych "teen drama". A Neptune High jest dla mnie godnym kontynuatorem Sunnydale High.

Gdyby ktoś chciał dogłębniej podyskutować os serialu, to właśnie na swoim forum otworzyłem sub-forum o tym serialu. Zapraszam.

Użytkownik Marlowe edytował ten post 23.05.2006 - |03:17|

• 0

#20 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 28.05.2006 - |18:49|

Jestem już na 2x11, a miałem się odezwać po zakończeniu 1 sezonu.
Wracając do rzeczy.
Ostatnio przeglądałem sobie jaką oglądalność mają amerykańskie seriale i załamałem się tym, że Veronica Mars jest na 145 miejscu ze średnią oglądalnością 2,3 mln... Na Wspólnej, M jak Miłość, wszystkie polskie seriale mają większą oglądalność. Serial jest więc w mojej opinii niedoceniany.
1 sezon był dziwny. To znaczy było kilka odcinków (szczególnie na początku sezonu) które po prostu zniechęcały mnie do całego serialu, zastanawiałem się nawet czy nie przestać oglądać Veronici. Jednak mniej więcej od 16 odcinka, akcja zaczęła przyspieszać i zakończenie 1 sezonu stało się dla mnie najbardziej zaskakującym z możliwcyh (chyba, że jestem mało wymagający)...
2 sezon to zupełnie inna bajka. Do gry weszli nowi bohaterowie, między innymi cała rodzina Casablancas.
A i historia zupełnie inna. Tym razem zamiast wyraźnego wątku tajemniczego morderstwa, mamy kilka innych wątków - zabójstwo Felixa, katastrofa autobusu, zmarły z nazwiskiem Veronici itd. Jak by na to nie patrzeć, uważam, że 2 sezon (przynajmniej jak na razie) jest dużo lepszy od 1... Wątki detektywistyczne, wątki tajemnic, wątki szkolne, młodzieżowe i miłosne w jak najlepszym wykonaniu. Serial idzie w moich notowaniach do góry i aż dziwie się, że ma tak kiepską oglądalność.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych