Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S02E17 - Lockdown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
606 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 18.03.2006 - |11:03|

2x17: Lockdown (Locke)

Scenariusz: Carlton Cuse and Damon Lindelof
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 29.03.2006

Użytkownik wojtek edytował ten post 18.03.2006 - |11:05|

• 0

#2 sahrk

sahrk

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 30.03.2006 - |07:28|

Jak dla mnie to najlepszy odcinek drugiej serii.
25/10
Ogladajcie jak najszybciej NAPRAWDE WARTO!!!!!!!
  • 0

#3 carriera

carriera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30.03.2006 - |09:03|

Odcinek 9/10. Najlepsze jak zawsze zakończenie!

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Ps. To mój pierwszy post. Nie linczujcie ;)

--
"What's done is done"

Użytkownik carriera edytował ten post 30.03.2006 - |09:34|

• 0

#4 pl4y3r

pl4y3r

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30.03.2006 - |09:25|

Wlasnie skonczylem ogladac:) naprawde ostry odcinek...

Dołączona grafika

Mapa z pozycjami innych bunkrow?

Użytkownik pl4y3r edytował ten post 30.03.2006 - |09:28|

• 0

#5 timon

timon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 30.03.2006 - |09:35|

Odcinek bardzo dobry!!
A tutaj jak zwykle galeria z najciekawszymi momentami :)

http://timon.fotosik...lbumy/9986.html

Mysle ze Naprawde warto zobaczyc :D
  • 0

#6 zwyrson

zwyrson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30.03.2006 - |09:58|

ja bym dal 666/10 jesli to byloby mozliwe
kilka rzeczy sie wyjasnia ale jak zwykle sporo sie gmatwa...
masakra...
  • 0

#7 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 30.03.2006 - |10:43|

Rewelacyjny odcinek. Chyba najlepszy w 2 sezonie.
  • 0

#8 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:00|

(cofam to z missile) - znalazłem obrazek w lepszej rozdzielczości, tam nie jest napisane "missile":
http://img67.imagesh...lightmap2mn.jpg

Odcinek genialny!

Użytkownik franek edytował ten post 30.03.2006 - |11:07|

• 0

#9 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:19|

Odcinek baardzo dobry.
Jak dla mnie 8/10.

Widać, że jest 7 bunkrów i są zaopatrywane z powietrza.
A czy ktoś dopatrzył się kiedy zostalo wydane praw jazdy Gale'a?
Jeżeli ktoś ma wyraźny zrzut to poproszę.

Użytkownik Jinn edytował ten post 30.03.2006 - |11:19|

• 0

#10 timon

timon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:19|

Ciekawe czym jest ten znak zapytania w samym srodku??
  • 0

#11 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:24|

nie bede oryginalny mowiac, ze to jak dotad najlepszy odcinek 2 sezonu. Ale szybko dodam, ze tle pozostalych to nie bylo az takie trudne do osiagniecia ;-)

Wydarzylo sie bardzo duzo. Ale tak naprawde wiemy jeszcze mniej, a pytan jest 100 razy wiecej. No bo np zrzut jedznia z logiem DHARMA. Jeden pomysli, no to dowod na to, ze eksperyment dalej trwa, a DHARMA istnieje i go nadzoruje z zewnatrz. Ale zaraz drugi powie, ze DHARMA istnieje, ale nie wie o buncie naukowcow i problemach na wyspie (widza, ze co 108 min zostaje wpisany kod, to znaczy ze wszystko jest ok i przysylaja prowiant). A jeszcze trzeci stwierdzi, ze logo DHARMY to zaden dowod, przeciez ktos sie moze pod nia podszywac (ona moze juz nawet nie istnieje), by nie ujawnic swojej prawdziwej tozsamosci i zamiarow. No i w ogole pomysl zrzucania na wyspe, po ktorej biegaja obiekty badawcze prowiantu jest dosc ryzykowny...

Podobna sytuacja jest z Henrym. Koncowka wyjasnia jedynie to, ze podaje sie za truposza. Ale czy to znaczy, ze faktycznie jest Innym? Nie koniecznie. Przeciez rownie dobrze mogl faktycznie podrozowac z murzynem i stal sie wypadek. Pytanie, dlaczego wymyslil historie z zona? Byc moze dlatego, ze cel jego lotu nie byl do konca prawy ani chwalebny i oczywiste jest wtedy, ze chcial go ukryc przed kimkolwiek, kogo spotka.

No i wreszcie samo wpisywanie kodu. Po raz kolejny tworcy zagrali na te sama nute. W ostatniej chwili ktos wpisuje kod i maszyneria sie zatrzymuje. Juz by sie chcialo powiedziec, skonczcie ta zabawe i pokazcie co sie stanie. Ale zaraz mozna dodac - a skad wiemy, ze Henry wpisal ten kod? A moze to jest Inny i wylaczyl maszynerie inaczej. To by tlumaczylo, dlaczego drzwi przeciwwybuchowe sie podniosly i dlaczego Lock mial okazje popatrzec na mapke widoczna w ultrafiolecie. A moze jednak wpisla ten kod i dzrzwi sie same podniosly.

Jak widzicie, zamiast odpowiedzi tworcy jedynie rozmnozyli pytania i w takim tempie, to spokojnie materialu starczy im na 5-6 sezonow. Tylko, czy takie przeciaganie i ciagle gmatwanie wytrzymamy?

Użytkownik borderline edytował ten post 30.03.2006 - |11:28|

• 0

#12 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:32|

Zrzut z prawa jazdy: http://lost-media.co...5033&fullsize=1
Daty wydania chyba tam nie ma. Ta data przy kciuku to data urodzenia, zresztą zamazana. Rok urodzenia wygląda na 1964...
  • 0

#13 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:33|

Podobna sytuacja jest z Henrym. Koncowka wyjasnia jedynie to, ze podaje sie za truposza. Ale czy to znaczy, ze faktycznie jest Innym? Nie koniecznie. Przeciez rownie dobrze mogl faktycznie podrozowac z murzynem i stal sie wypadek. Pytanie, dlaczego wymyslil historie z zona? Byc moze dlatego, ze cel jego lotu nie byl do konca prawy ani chwalebny i oczywiste jest wtedy, ze chcial go ukryc przed kimkolwiek, kogo spotka.

Jeżeli z nim podróżował to po co się pod niego podszywa???
Wymyślił historię z żoną bo ni pomyśła, że ktoś może go rozkopać.

Jak widzicie, zamiast odpowiedzi tworcy jedynie rozmnozyli pytania i w takim tempie, to spokojnie materialu starczy im na 5-6 sezonow.

Oni namnożyli czy ty je mnożysz?
  • 0

#14 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:37|

Oni namnożyli czy ty je mnożysz?

heh, skoro sugerujesz, ze nie potrzebnie mace, to bardzo chetnie wyslucham Twojej, jednoznacznej interpretacji wydarzen z tego odcinka :hyhy:
  • 0

#15 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.03.2006 - |11:49|

Jeszcze odnośnie prawa jazdy, teraz dopiero zauważyłem, że to prawo jazdy jest ważne do 2003 roku. Ktoś wie, na ile w Minnesocie się wydaje prawo jazdy?

No i oczywiście nie mogło być inaczej, niż że facet mieszka pod numerem 815 ;)
  • 0

#16 TKK 9000

TKK 9000

Szeregowy

• Email
  • 13 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2006 - |12:01|

Jak brzmi alarm wprowadzenia kodu a Locke lezy i krzyczy "Henry Henry " to alarm gasnie .. pojawiaja sie mechaniczne dzwieki jak w 2x14 i teraz slychac jak zatrzaskuja sie hierogilfy na zegarze .... ja uslyszalem 3 'tick' ale moze ktos kto oglada w HR uslyszy wszyskie 5 .......
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |12:18|

Odcinek rzeczywiście zabójczy. Retrospekcja bardzo dobra, choć były lepsze. Smaczku jej nadaje przypadkowe spotkanie Locke z Nadią Sayida. Kolejne powiazanie pomiędzy bohaterami. Poboczny wątek na wyspie piorunujacy. Gra w pokera równa się najlepszym wątką pobocznym z pierwszego sezonu. Dowidaujemy się ciekawego faktu z życia Jacka. Mam nadzieje, że kolejne Jackowa retrospekcja pokaże właśnie ten okres. Troche niepodoba mi się, że Jack tak odsuwa od zasadniczych spraw Kate. Może ma jej za złe ten nagły przypływ pielegniarskich uczuć w stosunku do Sawyera z poczatku sezonu? Wątek główny rozbrajający. Wannabe Henry odgrywa swoją role znakomicie. Locke w pełni mu ufa. gdyby Sayid nie był tak dociekliwy, nie tylko zyskał by zaufanie wszytskich, ale stał by się bohaterem. Z drugiej strony Inni to straszni partacze. Czy nie mogli zbobyć jakiegoś ciała kobiety i pochowac w tym grobie, a przynajmniej zniszczyć dokumenty. Gdyby nie one Henry zawsze mógłby wyznać że jest geyem, a ten murzyn to jego partner życiowy.

Czy ktoś zauważył w retrospekcji, gdy Locke wychodzi z swojego pickupa pod motelem, nad jego głowa przelatuje samolot Oceanic.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#18 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.03.2006 - |12:33|

racja racja odcinek pierwsza klasa i rzeczywiście nie jestem oryginalny pisząc że to najlepszy odcinek - jednak taka jest prawda!!!! Szkoda tylko, że Lock będzie teraz wyłączony z akcji na parę odcinków dopuki sobie nogi nie "zreperuje" :> Jeżeli twórcy utrzymają obecne tempo serialu to nie wiem czy zdążę oglądać...
No, idę oglądać drugi raz... teraz klatka po klatce :D

i jeszcze mały OT (za który przepraszam):

Podczas gdy bunkier się zamknął i Lock wsówał się pod grodzie - BRAKŁO PRĄDU !!!! :censored: myślałęm, że zawału dostanę... ostatnim obrazem jaki widziałem, był grymas na twarzy Lock'a jak mu się ten kolec wbił...
  • 0

Dołączona grafika

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |12:38|

Jeszcze odnośnie prawa jazdy, teraz dopiero zauważyłem, że to prawo jazdy jest ważne do 2003 roku. Ktoś wie, na ile w Minnesocie się wydaje prawo jazdy?

No i oczywiście nie mogło być inaczej, niż że facet mieszka pod numerem 815 ;)

W większości stanów na pięc lat. To jest jednak nieistotne. Ważne, ze straciło ważność w 2003. Prawo jazdy traci ważność naogół w urodziny właściciela. Wiadomo więc, że prawdziwy Hnery wylecił w podróż balonem przed tą data. To może pozwolić odgadnąć przybliżoną datę katastrofy. Wykluczam, że Hnery zapomniał pzredłużyć prawojazdy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#20 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.03.2006 - |12:50|

Odcinek faktycznie świetny.
Ten Henry (a raczej nie Henry ;) ) to ciekawa sprawa. Bo nawet jak kłamał o tym kim jest i jak znalazł się na tej wyspie to nieznaczy że jest Innym bo jakoś mi to nie pasuje. Inni chyba by się lepiej postarali m.in. z tym grobem. Chociaż kto wie.

Ciekawe czy te drzwi w bunkrze nie zamknęły się na czas zrzutu tej dostawy od Dharmy. Choc z drugiej strony raczej nic w tym czasie nie przelatywało nad wyspą a jakoś to się musiało tam dostać.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych