Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Deasmond jest cukrzykiem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2006 - |23:06|

W 1 odc. drugiej serii LOST'ów główną postacią był Deasmond, który na początku odc. wstrzykuje sobie w rękę jakiś lek, który może być insuliną jednak ( z doświadczenia ) wiem, że insuliny niestosuje się w takich dawkach!!!

Czy ktoś mógłby mi pomóc w prowadzonych przezemnie badaniach???

tu jest link : http://img474.images...?image=a5ie.jpg
  • 0

Dołączona grafika

#2 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.02.2006 - |23:18|

No może to być insulina, a może jakas substancja , którą mieli brac członkowie projektu , aby
sen ich nie dopadł i mogli wpisywac kod ;)

Pozdrawiam
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#3 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2006 - |23:24|

Możliwe, jednak jakby na to niepatrzeć Deasmond zabrał ze sobą cały zapas tego leku podczasz ucieczki z bunkra...
  • 0

Dołączona grafika

#4 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.02.2006 - |23:30|

No tak masz racje, więc ten fakt wskazywałby na to , iż jest on cukrzykiem i jest to insulina, ale nadal budzą wątpliwości ilosci tego środka jakie Desmond sobie wstrzykiwał.
  • 0

#5 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 26.02.2006 - |23:39|

możliwe ze to substancja ktora utrzymuje ich kondycje i nie pozwala chorować, coś w stylu bajerów dla astronautów

Użytkownik amadi edytował ten post 26.02.2006 - |23:40|

• 0

#6 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2006 - |23:42|

możliwe ze to substancja ktora utrzymuje ich kondycje i nie pozwala chorować, coś w stylu bajerów dla astronautów

Astronauci nie mają żadnych specjalnych środków utrzymujących ich w zdowiu - nazywają się one lekarstwa zabraze z Ziemi, więc tak czy siak oni muszą ćwiczyć w kosmosie żeby niecierpieć na zanik mięśni...
Ta kwestia wciąż pozostaje otwarta...
  • 0

Dołączona grafika

#7 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.02.2006 - |23:50|

Astronauci nie mają żadnych specjalnych środków utrzymujących ich w zdowiu - nazywają się one lekarstwa zabraze z Ziemi, więc tak czy siak oni muszą ćwiczyć w kosmosie żeby niecierpieć na zanik mięśni...
Ta kwestia wciąż pozostaje otwarta...

No i znowu poparcie w sprawie tych astronautów ;)

Propozycję leku na utrzymanie kondycji juz przedstawiłem.
No i jakże szybko z Vol 7 ja odrzucilismy :)

Pozdrawiam
  • 0

#8 gilfuin

gilfuin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 27.02.2006 - |00:20|

Wydaje mi się, że może być to lek na ową tajmeniczą chorobę, która dotknęła np. towarzyszy Danielle...
  • 0

#9 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.02.2006 - |00:56|

Hmm...

Jeśli to jest lek na tę chorobę, to wynikałoby z tego , ze projekt przewidywał zapoczątkowanie tej choroby, a może nawet juz wczesniejsze jej istnienie.
A więc pytanie - Dlaczego Danielle nie bierze tego leku , przecież ona tez brała udział w tym projekcie ?
Ba!!! - Nawet więcej !!!- Dlaczego jej towarzysze nie brali leku i doprowadzili do zachorowania, skoro również uczestniczyli w tej misji ?

Skoro nie brali, to co było tego powodem ? Zbyt skromne zapasy leku ?
Dlaczego tego nie zgłosili ? Dlaczego nikt nie zareagował ?

Pozdrawiam
  • 0

#10 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.02.2006 - |03:06|

szperajac w google znalazlem takie cos:

I decided to figure out the content of Desmond's vials. It has "CR" printed on labels in front of numbers 4-81516-23 42

One of my finds :

Paxil, Paxil CR

DRUG CLASS AND MECHANISM: Paroxetine is an anti-depressant drug that affects the chemicals that nerves in the brain use to communicate with one another. These chemical messengers, called neurotransmitters, are released by one nerve and taken up by other nerves. Neurotransmitters that are released but not taken up by other nerves are taken up by the nerves that release them ("reuptake"). Many experts believe that it is an imbalance among the amounts of the different neurotransmitters that are released that causes depression (http://www.medicinen...?articlekey=342). Paroxetine works by inhibiting the reuptake of serotonin by the nerves that release it, an action which allows more serotonin to be available to be taken up by other nerves. Paroxetine is in a class of drugs called selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs), a class that also contains fluoxetine (http://www.medicinen...?articlekey=818) (Prozac) and sertraline (http://www.medicinen...?articlekey=865) (Zoloft).

http://www.medicinen...ine/article.htm

wynika z tego ze w buteleczce byl narkotyk majacy dzialnie anty stresowe
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#11 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 27.02.2006 - |07:06|

taa szukajcie ale niewiem czy zauwazyliscie ale na butelce jest 4 8 15 16 23 42... duzo sie z tego dowiecie...
  • 0

#12 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.02.2006 - |07:47|

Czy przypadkiem kolega matlas nie wspomniał w swom poście o tych liczbch ? ;)

I decided to figure out the content of Desmond's vials. It has "CR" printed on labels in front of numbers 4-81516-23 42

Pozdrawiam
  • 0

#13 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 27.02.2006 - |10:12|

To pewnie jakaś mieszanka witamin i minerałów i innych takich bzdur, czy coś w tym stylu.

Użytkownik Eko edytował ten post 27.02.2006 - |10:13|

• 0

#14 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 27.02.2006 - |13:56|

Podzielam zdanie Eko. Domyślam się, że są to jakieś witaminy bądź inne minerały potrzebne człowiekowi, który odżywia się mocno konserwowanym jedzeniem (sos do sałatek o ważności 7 lat?!) i niezbyt często wychodzi na słońce i świeże powietrze.

Ewentualnie - to placebo, środek który ma zapobiegać chorobie rzekomo występującej na wyspie. Taki zabieg ze strony Dharma Initiative z pewnością sprawiłby, że Desmond nieczęsto niepotrzebnie wychylałby nosa z bunkru.
  • 0

#15 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 27.02.2006 - |16:59|

Jaki sens ma twierdzenie ze to lek na chorobe ? ? ?

Przecież kolega Desmonda .. zdaje się że Calvin zmarł na ta chorobe a dostęp do leku mieli identyczny....

Wydaje mi się ze to obala tą teorie .. ale moze tylk mi się wydaje.

EDIT: Racja ! ! ! Mój błąd.... Nigdzie nie ma informacji ze zmarł na tą chorobe ... sorka za wprowadzanie w błąd...

Pozdrawiam, martinczesiek.

Użytkownik martinczesiek edytował ten post 27.02.2006 - |20:20|

• 0

#16 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.02.2006 - |17:03|

Jaki sens ma twierdzenie ze to lek na chorobe ? ? ?

Przecież kolega Desmonda .. zdaje się że Calvin zmarł na ta chorobe a dostęp do leku mieli identyczny....

Wydaje mi się ze to obala tą teorie .. ale moze tylk mi się wydaje.

Wiemy że Kavin zmarł, na co to już domysły.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#17 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 27.02.2006 - |17:05|

@martinczesiek: W tym przypadku może mieć znaczenie fakt, że Calvin na wyspie przebywał dłużej niz Dasmond. Poza tym - nie wiem czy swoją wypowiedź kierujesz akurat do mnie, jeśli tak - wcale nie napisałem że to co wstrzykuje sobie Dasmond jest lekiem. :-)

Jeśli natomiast chodzi o śmierć Calvina. Czy aby na pewno w serialu było powiedziane, że umarł on z powodu tej tajemniczej choroby? Wydawało mi się, że przyczynę śmierci Calvina zbyto milczeniem albo jego śmierć wynikła z przyczyn naturalnych (starość?).
  • 0

#18 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 27.02.2006 - |17:19|

@spok .... chygba kilka osób to sugerowało....

@jonasz A Desmond nie mówił przypadkiem że Calvin zachorował ? moim zdaniem tak powiedział.... ale moze się myle....

EDIT: Racja ! ! ! Mój błąd.... Nigdzie nie ma informacji ze zmarł na tą chorobe ... sorka za wprowadzanie w błąd...

Pozdrawiam, martinczesiek.

Użytkownik martinczesiek edytował ten post 27.02.2006 - |20:22|

• 0

#19 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 27.02.2006 - |17:24|

Czy aby na pewno w serialu było powiedziane, że umarł on z powodu tej tajemniczej choroby?

na 100% nie było.
  • 0

#20 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 27.02.2006 - |17:37|

na 100% nie było.

Tak też myślałem. Dzięki za naprowadzenie na prawidłowy tor myślenia. ;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych