Danielle
Napisano 24.02.2006 - |16:30|
Napisano 24.02.2006 - |16:38|
Wszstko wskazuje, że wyspa była zasiedlana kolejnymi falami w powiązaniu z kolenymi katastrofami począwszy od Black Rock, po lot 815. Jeżeli jacyś ludzie z tych katastrof przetrwali do czasow akcji filmu (lub ich potomkowie) to tworzyć oni beda odzielne społeczności. Dodatkowo możemy miec jedną, lub wiecej grup wywodzaca sie z DHARMA. kazda z tych grup, przynajmniej na poczatku jest obca, dla pozostałych. I tak Danielle była obca dla grupy 815. Z czasem staje się coraz mniej obca, choc ciągle daleko jej do integracji. Jeśli więc mówisz o Inności, czy Obcości, należy zawsze wyjaśnic co się ma na myśli.Witam. Nie zauważyłem tematu o Rosseau. Moim zdaniem ona ma cos wspólnego z "The Others". Zachowuje się tak, jakby była pod wpływem jakichś środków. Co o tym myślicie?
Użytkownik Jonasz edytował ten post 24.02.2006 - |16:39|
Genesis
Napisano 24.02.2006 - |16:40|
Napisano 24.02.2006 - |16:46|
Ciągle to nie jest precyzyjne określenie. Chodzi ci o tych których szepty słychac, czy o Zeke, czy o Ethana (zakładajac, że sa z odziellnych grup), czy o Godwina. Na razie znamy tyle. Henrego trudno jeszcze zajkwalifikować do którejs.Chodziło mi o Innych znanych jako The Others.
Genesis
Napisano 24.02.2006 - |17:10|
Napisano 24.02.2006 - |17:29|
W świetle tej definicji jest ona The Other. cały problem w tym, że nie wyraziłeś się precyzyjnie pisząc wcześniejCo ty taki czepliwy. Chodzi mi o szepciarzy. Btw. Nie wiesz przecież ile jest grup othersow. Pod pojęciem The Others rozumiem wyszystkie grupy znajdujace na wyspie oprocz rozbitkow z lotu 815
Moim zdaniem ona ma cos wspólnego z "The Others".
Genesis
Napisano 24.02.2006 - |19:48|
Co ty taki czepliwy. Chodzi mi o szepciarzy. Btw. Nie wiesz przecież ile jest grup othersow. Pod pojęciem The Others rozumiem wyszystkie grupy znajdujace na wyspie oprocz rozbitkow z lotu 815
Jeśli przyjąć taką definicje to sam sobie odpowiedziałeś, nie była w samolocie, więc jest inna. Ale wydaje się, być niezależną inną i nie współpracować z żadną grupą. Raczej też ma z nimi na pieńku jak rozbitkowie.
A to, że zachowuje się jak chora psychicznie... To zapewne przez tak długi pobyt na wyspie w samotności i strachu przed tymi, których ona nazywa innymi.
Napisano 24.02.2006 - |19:55|
Ciekawe jak Ty byś się zachowywał jak byś spędził 16 na takiej dziwnej wyspie, będąc SAM, tracąc dziecko i słysząc często ludzkie szepty - ale ci ludzie nie chcieli by się ujawnić :> ?Zachowuje się tak, jakby była pod wpływem jakichś środków
Napisano 25.02.2006 - |10:17|
Napisano 25.02.2006 - |10:26|
Gdyby Daniell byla z innymi to juz dawno by wciagnela w to Sayida ;] a przynajmniej prubowala
Napisano 01.03.2006 - |15:53|
Napisano 01.03.2006 - |15:57|
Jest to możliwe, ale jak na razie nie ma faktów na poparcie tej tezy.A może nie chce się ujawniać? Zbiera informacje i przekazuje je Zeke. Wkońcu znał on imiona rozbitków
Zeke mógł informacje takie wydobyć od Walta. Zobacz, że wszyscy rozbitkwoie, ci z grupy trzymającej władzę mają bardzo charakterystyczne cechy. łatwo ich opisac i łatwo rozpoznać.
Skład Hunting Party, mógł wydobyć także og kate, która pochwycił zanim nastąpiło spotkanie na polanie.
Widzisz! wszytko da się wyjasnić i nie ma potzreby tworzenia kosmicznych teorii.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.03.2006 - |15:58|
Genesis
Napisano 01.03.2006 - |16:21|
Napisano 01.03.2006 - |16:25|
Chyba że Dark Territory jest dla nich niedostępne. Pamiętajmy, że system alarmowy jest tam bardzo aktywny, i być może jej szczególnei wyczulony na osobników z tej grupy.Masz racje. A wracając do tematu, ciekawe jak daniel znalazła nadajnik przez który nadaje wiadomość. "Inni" chyba nie wiedzą o tym, że jest tu jakis nadajnik, bo jak nie chcą aby ktokolwiek przybywał na wyspe to usuneli by wiadomość.
Genesis
Napisano 03.03.2006 - |22:04|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 05.03.2006 - |23:10|
hmm. po epizodzie 2x15 mozna wywnioskowac ze Othersi na czele z Zekem tak do konca nie zdołali rozszyfrowac rozbitków z grupy (Jacka ,Kate itd)Chyba że Dark Territory jest dla nich niedostępne. Pamiętajmy, że system alarmowy jest tam bardzo aktywny, i być może jej szczególnei wyczulony na osobników z tej grupy.
Ethan nawalił !
Ale tez mozna wywnioskowac ze to ludzie z Dharmy i musza wiedziec o bunkrach,nadajniku.
no napewno jakis pojecie musza miec.No a po co te kostiumy i rekwizyty (BRODA)
??
Napisano 06.03.2006 - |18:00|
Po objeżeniu 2x15 stwierdziłem, iż Rosseau oddała dziecko Innym ponieważ mieli szczepionke na chorobę, na którą zachorowała Alex. Dowody:
- Dannielle pyta się o zdrowie dziecka
- Na koniec serialu mówi słowa: "A jeżeli będzie zarażone, mam nadzieję, że wiesz co zrobić."
To mówi samo za siebie wolała oddać dziecko, by je uleczyli, niż by umarło. Teraz francuska może znaleźć swoje dziecko żywe.
Napisano 06.03.2006 - |18:02|
Ciekawa koncepcja. Dlaczego więc nie dołaczyła do nich.Te rekwizyty i broda to przykrywka,by pasażerowie lotu 815 myśleli, że są jakimiś tubylcami którzy skaczął w kawałku szmaty na karku po dżungli.
Po objeżeniu 2x15 stwierdziłem, iż Rosseau oddała dziecko Innym ponieważ mieli szczepionke na chorobę, na którą zachorowała Alex. Dowody:
- Dannielle pyta się o zdrowie dziecka
- Na koniec serialu mówi słowa: "A jeżeli będzie zarażone, mam nadzieję, że wiesz co zrobić."
To mówi samo za siebie wolała oddać dziecko, by je uleczyli, niż by umarło. Teraz francuska może znaleźć swoje dziecko żywe.
Genesis
Napisano 06.03.2006 - |18:06|
I jeszcze jedno. Gdy Claire mowi o dziewczynie (że ma niebieskie oczy) jest przez dłuższy moment pokazana Danielle. Ma niebieskie oczy i czarne włosy tak jak dziewczyna. Na 98% to jest Alex. Czemu nie na 100%? Bo ten serial lubi zaskakiwać i właśnie to w nim lubie.
Napisano 07.03.2006 - |10:43|
Pytanie skoro został oddana przez danniel jako małe dziecko i została wychowana przez Othersów to czemu pomogła Claire ??
Podstawowe pytanie na które trzeba uzyskac wiarygodna odpowiedz zeby gdybac sobie dalej !
A pytanie numer 2 brzmi ...Czy Danniel tak na pewno oddała im swoje dziecko z własnej woli <bo jesli on było chore a oni mieli szczepionke to chyba nawet by nie zastanawiała sie aby zaryzykowac wlasnym zyciem dla leku!
Moja teoria jest taka ze Danniel nie chciła oddac Dziecka ,ale Chciała szczepionke a jak to sie odbylo to trzeba by jeszcze dopracowac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych