Skocz do zawartości

Zdjęcie

2 grupy othersów!?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#1 skolsik

skolsik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.02.2006 - |22:06|

Według mnie na wyspie mamy 2 grupy othersów. Jedna to bosonodzy z dżungli, a druga to ekipa Zeke:
1) po pierwsze grupa Zeke wygląda na bardziej cywilizowanych, mają łódź, broń. Natomiast grupa z dzungli przypomina raczej zombie, szczególnie w scenie kedy przechodza obok Jina i Eko, a ten miś ciągn
ięty po ziemi... myślę, że ludzie z dzungli to efekt uboczny eksperymentów związanych z hipnozą.
2) Stroje obu ekip różnią się, ludzie Zeke mają uniformy dharmy, przynajmniej coś takiego widać na shotach z filmu w momencie zapalenia pochodni. Natomiast Etan(oczywiście mógł się przebrać w ceu infiltracji) jak i reszta ludzi dżungli nie ma takich stroi, co widać w momencie porywania ludzi z tylnej części samolotu.
3) Etan zabija Scota/Steva, Charlie zostaje uratowany w sytuacji krytycznej. Natomiast grupa Zeke choć ma broń tylko rani Sawyera na tratwie(tylko, ponieważ uważam,że celowo został trafiony w ramię, biorąc pod uwagę możliwości strzeleckie, które pokazane zostały w czasie spotkania z Zeke, uważam to za bardzo realne), no i tylko lekkie draśnięcie, podczas spotkania.

Według mnie grupa Zeke nie jest wrogo nastawiona do rozbitków. Oto moje argumenty
1) być może zabrali Walta, aby uchronić go przed zabraniem do dżungli. Otersi z Etanem na czele upodobali sobie porywanie dzieci, jak wiemy zarówno Aaron jak i Walt nie są zwykłymi dziećmi. Zeke wiedząc o tym mogł zabrać Walta, sam zresztą powiedział, że chłopak jest bezpieczny.
2) Zeke mówi,że to jego wyspa, ale pozwala rozbitkom na niej żyć, po co? Jeśli uważał by ich za wrogów, to czemu pozwala im się wzmacniać, otworzyć właz, zdobyć bunkier z pokaźnym arsenałem broni?! Zeke śledzi ich ruchy, wypomina Lockowi, że jeśli przychodzi się w gości nie otwiera się zamkniętych pokoi, ale nie atakuje.
3) Zeke to były naukowiec, a jego grupa, to prawdopodobnie pozostałości ekip badawczych z wyspy. Umysły światłe, bardzo rzadko są zdolne do czynienia zła. W mojej opini nawet tak długi pobyt na wyspie nie zmienił by poglądów naukowców. To nie sa zabójcy, porywacze, to odkrywcy...

Według mnie możliwe jest to,że grupa Zeke i rozbitkowie połączą siły, choć może przeszkodzić w tym Sawyer, który pałą rządzą zemsty na Zeke, a Sawyer nie odpuszcza nawet żabie;)
Byc może w następnym odcinku kiedy to Claire odnajdzie kolejny bunkier Dharmy potwierdzi się moja opinia o 2 grupach othersów na wyspie:)
  • 0

#2 Gander

Gander

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 21.02.2006 - |00:58|

No nie za bardzo - a Goodwin? Też był kulturalny i pokojowo nastawiony. Poza tym jak już tak wykładał Anie karty na stół to napomknąłby o drugiej grupie "Othersów". Ja bym raczej uznał że są dwie grupy od różnych zadań, ale na pewno ze sobą współpracują...
  • 0

#3 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 21.02.2006 - |09:32|

Moim zdaniem Goodwin i Ethan należeli do grupy "cywilizowanej". Goodwin bardzo kulturalnie i pokojowo skręcił kark facetowi, a Zeke jako światły naukowiec nie zawahał się przystawić pistolet do głowy Kate. Z tego powodu obstawiam, że do pierwszej grupy należą wszyscy "cywilizowani". Druga grupa to pewnie efekt eksperymentów (pranie mózgów albo choroba o której wspominała Francuzka).

Wydaje mi się, że musi być jeszcze ktoś - prawdziwi naukowcy. Zastanawiam się, dlaczego grupa Zeke'a nie weszła do bunkra po żywność i broń. Albo mają tego pod dostatkiem (nie wyglądają na to), albo nie znają rozmieszczenia bunkrów/boją się ich/inna nieznana przyczyna/. A ktoś obsługuje inne komputery, a wiemy że conajmniej jeden jest.
  • 0

#4 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.02.2006 - |11:11|

Też uważam, że na wyspie są dwie grupy, jak już napisałem w dziale Bohaterowie, w temacie "The Others - Inni"

--->

"Moim skromnym zdaniem, mozna "Innych" podzielic na 2 grupy:
1 grupa: Ludzie zdolni do wszystkiego, zamieszkujący wyspe juz jakiś czas (Brodacz, Ethan itp.). Ludzie zaawansowani technicznie, używający sprzętu i tym podobnych. Ethan należał do nich, ale był tylko zwykłym, szarym "pionkiem", po którym nikt nie płakał. Jego siła mogła się brać z tego, ze faszerują się jakimiś zastrzykami (tj. Deasmond, który coś sobie wstrzykiwał - 1 odcinek 2 serii). Co do Goodwina, to pewny nie jestem, w końcu zabił, ale nie wykazywał chęci porywania dzieci, tylko poprostu szpiegował, zapewne chciał uniemożliwić sygnał przez radyjko Anie-Lucii oraz ją obezwładnić. W filmie projektu Dharma, pokazany był taki brodaty, wyglądający na 30-letniego mężczyznę doktorek - nasz Brodacz ma teraz zapewne koło 60-tki (a film ma jakieś 30 lat) - być może to własnie on, czymś albo zainfekowany, albo poprostu uczestnik jakiegoś projektu.
2 grupa: Ludzie "chodzący na bosaka". Żyją w najwyższej symbiozie z wyspą i nie zostawiają śladów. Z zachowania wynika ze albo nie są sobą, albo poprostu tacy się urodzili (chociaz dziecko z misiem jest u nich i raczej zastosowano mu "pranie mózgu" w postaci szoku albo czegos tam jeszcze ). Jak na razie za mało o nich wiemy.

Może tez być tak, że obydwie grupy ze sobą współpracują, ale kontrole ma ta 1 nad 2 i jeżeli tak jest, to znaczy ze 1 grupa sama "stworzyła" grupke 2."

Taka jest moje zdanie na ten temat :)

Sprostowanie do do Deasmonda - raczej to co sobie wstrzykiwał, to były te jego niby lekarstwa na tą zaraze, która niby panuje na zewnątrz, a czy panuje, się mam nadzieje okaże :)

Użytkownik Chuck Norris edytował ten post 21.02.2006 - |11:14|

• 0

#5 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 21.02.2006 - |13:40|

Ethan należał do nich, ale był tylko zwykłym, szarym "pionkiem", po którym nikt nie płakał.

Ci goście chyba generalnie nie są zbytnio płaczliwi.
  • 0

#6 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2006 - |15:19|

A co myślicie o gościu torturowanym przez Saida i wprowadzonym do akcji przez Francuzkę?? Czy uważacie tak jak Said, że on kłamie i wcale sie nie rozbił na tej wyspie??
  • 0

#7 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 21.02.2006 - |19:06|

skolsik: Wszyscy Inni działają razem. Przecież to od Goodwina "bosacy" mieli listę ludzi do porwania. Radzę oglądać LOSTa uważniej.
  • 0

#8 streamer

streamer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.02.2006 - |21:21|

skoro maja liste od Goodwina wiec umieja czytac i pisac, a wiec nie sa az tacy niecywilizowani...

byc moze poruszaja sie boso, aby nie zostawiac sladow oraz aby szybko i bezszelestnie sie przemieszczac, moim zdaniem sa terroryzowani przez grupe Zeka

zauwazcie, ze rozbitkowie w miare uplywu czasu dziczeja, maja zwizdy, nieprzewidywalnie sie zachowuja, mozliwe ze to tylko kwestia czasu jak zaczna biegac brudni na bosaka po wyspie - grupa Zeka tylko czeka na to az ci bardziej inteligenti pozabijaja sie nawzajem (Locke , Jack , Sayid , nawet Sawyer) i przejma kontrolne nad pozostalymi, pytanie tylko po co ? moze chodzi o jakis przemyt lub tajne badania
  • 0

#9 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 21.02.2006 - |22:05|

skoro maja liste od Goodwina wiec umieja czytac i pisac, a wiec nie sa az tacy niecywilizowani...

Jeśli założymy, że ci "dzicy" Inni bylie kiedyś normalni, i zmieniła ich choroba, umiejętność czytanie nie wydaje się wcale dziwna.

Z drugiej strony to wszystko można interpretować na tyle sposobów...

Twórcy mogliby w końcu wrócić do tematu tez zarazy! Jak ekipa Rousseau się zaraziła? Jeśli dzicy Inni są zarażeni, dlaczego Goodwon się nie zaraził?
  • 0

#10 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.02.2006 - |08:58|

Wg mnie ta zaraza to nic innego jak choroba psychiczna wywołana brakiem perspektyw na dalsze życie w świecie normalnym, ludzie po jakimś czasie tracą jekie kolwiek nadzieje na to że ktoś ich uratuje, więc zaczynają myśleć tylko o śmierci, ta coroba to może być depresja... Poza tym, że tracą nadzieję na ratunek to na wyspie dzieją się dziwne rzeczy nie wiemy jak częst załoga Daniel spotykała w lesie czarny dym itd. to wszystko sprowadza przypadkowych mieszkańców wyspy do obłędu... A jeżeli już miały by tam być prowadzone jakieś badania to tylko na tyc przypadkowych ludziach coś w stylu "Cube" z tym że w tamtym filmie ludzie byli od samego początku w milion razy bardziej ekstremalnej sytuacji...
  • 0

#11 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 23.02.2006 - |12:06|

ta coroba to może być depresja...

Na depresję by nie umarło nagle tyle osób i to tak szybko. Poza tym jak założymy, że ten gość z ostatniego odcinka (nie pamiętam jak się nazywał) nie jest othersem i mówił prawdę to to nie może być depresja bo mówił, że jego żona dostała nagle wysokiej gorączki, majaczyła itd..
  • 0

#12 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 23.02.2006 - |12:09|

DEPRESJA ?? BUHAHAHA ALE SIE USMIALEM

Desmond tez byl chory!
  • 0

#13 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2006 - |19:25|

DEPRESJA ?? BUHAHAHA ALE SIE USMIALEM

Desmond tez byl chory!

Więc powiedz co to może być za choroba wg Ciebie?? Jak dla mnie ma to duży sens, poza tym nie mówiłem o samej depresji, ponieważ duży wpływ na zachowanie ludzi jest brak nadziei na ratunek...

Na depresję by nie umarło nagle tyle osób i to tak szybko.

Chodzi Ci o te osoby, które zabiła Daniell?? Jeżeli tak to depresja jest chorobą śmiertelną :P Kto zachorował na ta chorobę dotychczas?? Załoga Daniell i ew. żona bogatego rozbidka, który najprawdopodobniej nie miał żony, zakładając że kłamie...
  • 0

#14 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 24.02.2006 - |00:42|

Ja tam myślę że oni w głębi duszy się świetnie na tej wyspie bawią i nawet im przez głowę nie przechodzi, że mogą zostać uratowani - poprostu, zapomnieli o tym i tyle :clap:
  • 0

#15 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.02.2006 - |11:34|

Tak szczerze ja też bym nie myślał o uroatowaniu, bo to fajna przygoda i zabawa... Jeszcze jakby trochę więcej fajnych kobiet było :D to byłby wypas na maksa!!
  • 0

#16 Reak

Reak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 24.02.2006 - |12:32|

Może i są dwie grupy othersów, ale należy wziąść pod uwagę, ZE NAPEWNO DRUDZY MNIEJ CYWILIZOWANI OTHERSI NIE POWSATALI PRZEZ ŻADEN WIRUS. stwierdzam to po zdaniu które wypowiedział Desmond w drugim odcinku "Zachorowało, zmarło!" Zmarło!!! A nie zmieniło się.
  • 0

#17 mr.Eko

mr.Eko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 24.02.2006 - |12:44|

Możliwe, że grupa Zeke, to też rozbitkowie...
tyle, że rozbili się już dawno, np. statkiem na czarnej skale i teraz próbują się izolować aby nie zachorować, jak ci "bosi", których widział Eko i Jin
Tylko dlaczego porywaliby dzieci?

W każdym razie myślę, że istnieją dwie grupy rozbitków, możliwe, że współpracują ze sobą, albo są jakoś od siebie zależni.
  • 0

#18 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 24.02.2006 - |12:47|

Napewno ta chorob to nie depresja... QUARANTINE by oznaczalo "uwaga zdesperowani rozbitkowie" a pozatym zona baloniarza miala goraczke! ;]
  • 0

#19 mr.Eko

mr.Eko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 24.02.2006 - |13:03|

Napewno ta chorob to nie depresja... QUARANTINE by oznaczalo "uwaga zdesperowani rozbitkowie" a pozatym zona baloniarza miala goraczke! ;]

Też wątpie w to, żeby tą chorobą była depresja, raczej jakas poważna choroba psychiczna.
Ale też nie przyjmowałbym jako dowodów słów baloniarza, bo nie wiadomo czy mówił prawde, a nawet jeśli mówił to nie wiemy czy chodziło "tą" chorobę.
  • 0

#20 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 24.02.2006 - |19:35|

Na choroby psychiczne niebierze sie serum (desmond)

Wrzuccie foto tego serum poszukamy co to za lek...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych