Skocz do zawartości

Zdjęcie

W pierwszym odcinku 3 serii SGA (lato 2006):

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Co się stanie na początku III sezonu SGA? (101 użytkowników oddało głos)

...na początku III sezonu SGA:

1. John "nuke 'em all" Sheppard rozwali hive ship'y ładunkiem nuklearnym (4 głosów [4.21%])

Procent z głosów: 4.21%

2. John "nuke 'em all" Sheppard rozwali hive ship'y w inny sposób (16 głosów [16.84%])

Procent z głosów: 16.84%

3. Rodney McKay rozwali hive ship'y (15 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

4. Michael - nasz Konrad Wallendrod, "szpieg z krainy deszczowców, carramba" unieszkodliwi statki Wraith (20 głosów [21.05%])

Procent z głosów: 21.05%

5. Wraith dolecą do Ziemi i zostaną tam rozwaleni w pył (13 głosów [13.68%])

Procent z głosów: 13.68%

6. Wraith dolecą do Ziemi i zmiotą a raczej pożywią się Tauri (1 głosów [1.05%])

Procent z głosów: 1.05%

7. Akcja się potoczy zupeeełnie inaczej! (26 głosów [27.37%])

Procent z głosów: 27.37%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.02.2006 - |10:56|

Zabawmy się w jasnowidzów :)

Ponieważ po emisji finałowego odcinka 2 sezonu SGA rozpoczęła się zawzięta dyskusja odnośnie tego, co się stanie na początku 3 sezonu przygotowałem małą sondę i zapraszam do oddawania głosów :)

ps. głosowałem na opcję nr 1. Zawsze mi się podoba gdy wrogów (w filmach) traktuje się ładunkami nuklearnymi B)

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 02.02.2006 - |23:13|

• 0
Dołączona grafika

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2006 - |11:04|

Ja obstawiam Micheala, dlaczego? Juz pisalem w komentarzach do 220 :).
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.02.2006 - |14:56|

Dolecą do Ziemi i porwą a następnie szybko ZJEDZĄ WSZYSTKICH ale to ABSOLUTNIE WSZYSTKICH scenarzystów SGA.

Najlepiej wraz z ich notatkami :clap:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 02.02.2006 - |15:20|

Ja myślę, że do Ziemi nie dolecą. Chciałbym żeby dolecieli i np. nacięli się na Ori. No i żeby akcja Atlantis splotła się z SG-1. Niestety obawiam się, że "Atlantydzi" poradzą sobie sami i jakimś psim swędem wygrzebią się z tych tarapatów. Niestety Atlantis sprawia wrażenie oddzielnego serialu i scenarzyści nie wykorzystują szansy by związać z sobą dwa seriale. Może to dla nich za trudne, a może tamtejszy widz miałby problem z oglądaniem (i zrozumieniem) dwóch seriali jednoczesnie. Niemniej jednak i tak Atlantis bije na łeb SG-1, przynajmniej ja tak uważam. Ale do Ziemi nie dolecą, a szkoda :(. Gdyby dolecieli to byłbym pozytywnie zaskoczony.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#5 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.02.2006 - |16:04|

Chyba masz rację. Nic z tego nie wyjdzie. Raczej 3 sezon rozpocznie się od prób zniszczenia statku roju. Być może będzie walka w naszej galaktyce, ale zakończy się pomyślnie. Może wykorzystają znaleziony statek, albo możliwości obronne Atlantydy? W każdym razie nie będzie prób połączenia wątków z obu seriali.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#6 Anihilator

Anihilator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.02.2006 - |17:25|

Też uważam że Wraith nie dolecą do Ziemi, za dużo problemów z wmawianiem ludziom, że widzieli tylko balon meteorologiczny który się rozbił.:)
  • 0

#7 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 02.02.2006 - |19:22|

Quendi dobre szkoda ze nie mozliwe :(

a tak wogule to cos mi sie wydaje ze wraith nie wydostaana sie nawet z galaktyki pegaza. zostana zgladzenie przez mackeya sheparda i ronona. po czym zostana odebrani przez zaloge dedala i wruca bezpiecznie do domku.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#8 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 02.02.2006 - |19:41|

Okaże się że Zelenka zmienił w bazie położenie Ziemi na galaktykę Ori :lol: :lol: :lol:
Wright zjedzą kapłanów :) potem Ori objawią się królowej... itp.

a tak na prawde, to podejrzewam że scenarzyści wymyśla coś bardziej niedorzecznego

Użytkownik Merlin edytował ten post 02.02.2006 - |19:42|

• 0

#9 xawier

xawier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2006 - |03:30|

jak dobrze wiemy na statku znajdują się mackey sheppard i ronon a może
Wraith złapali i przetrzymują Forda i robią na nim eksperymenty bo aktualnie nie wiemy gdzie on sie znajduje. Z taką ekipką to poradzą sobie wszędzie i ze wszystkimi a więc:
1 rozwalą kilka statków roji bo napewno beda wiecej niż 2 żeby polecieć na ziemię;
2 przy okazji znajdą jakąs planetkę gdzie znajduja sie jakieś gadżety pradawnych
3 wrócą bezpiecznie do miasta

HAPPY END
  • 0

#10 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2006 - |11:36|

Ja stawiam na naszego terminatora-transformatora-człowieka-wreight-Micheala :) :)

Przecie widać, że go niesamowicie rusza sumienie (o ile takie cuś ma), on pomoże naszej super McKeyowo-Rononowo-Sheppardowej drużynce (może jeszcze sie Ford przybłęda) i nie użyją atomówki tylko (teraz dorzucamy Dedala [najbardziej mi sie podobało porównanie wielkości Dedala i tych 2 Hs'ów, a ja myślałem że ten statek jest miarowo duży, przecież jak ląduje na Atlatydzie to zajmuje całą platformę]). Dedal podrzuci w jakiś dziwny sposów retrowirusa, McKey go jakoś szprytnie uaktywni, w tym czasie Ford i Sheppard (Ronon osłania McKeya) zdobywają darta i Sheppard dzięki swoim niesamowitym umiejętnością zabiera McKeya sprzed oczu królowej roju, Ronona, Forda i Michaela i lecą na najbliższą planetę, z tamtąd dostają się zpowrotem na Atlantyde.

Rozbijamy to na 2-3 odcinki, dorzucamy kilka ciętych i żartobliwych powiedzonek Shepparda, unieszkodliwiamy po drodze ok 150 Wreight i jest gicior.

Jak ktoś zrozumiał mów wywód to jest boski :) :) :afro: :afro: :afro: :afro:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Użytkownik Manik edytował ten post 04.02.2006 - |11:37|

• 0

#11 seboss

seboss

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 06.02.2006 - |11:34|

Witam
Z mojej strony do powyższych wypowiedzi dodam :
- Pamiętajcie że z bazy Atlantydy Wright zabrali 2 informacje. Położenie wszystkich znanych światów, oraz plany misji Aurora.
-Nie zapominajcie, że Wright nie posiadają technologi napędu dorównującego napędowi Asgardu wiec podróż na Ziemię zajęła by kilkadziesiąt jak nie kilkaset lat. Uważam, że w celu dotarcia do Ziemi posłużą się statkiem Pradawnych który naprawią i czy też uruchomiom dzięki danym wykradzionym z Atlantydy :]
- Przechodząc do konkretów myślę że nawet do naszej galaktyki nie dotrą. wcześniej ekipa super mocarzy (McKey, Ronan, Shepard) ich wykończy, jednocześnie wymazując wszystkie skradzione dane :P
Nie wykluczone że przy pomocy Michela albo Forda.

PS. Też ubolewam nad indywidualnością obu seriali. Jak by się akcja rozkręciła gdyby w większym stopniu połączyli wątki obu seriali :afro:
  • 0

#12 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2006 - |12:16|

Uważam, że w celu dotarcia do Ziemi posłużą się statkiem Pradawnych

...mmm..a Wraith maja statek pradawnych?
  • 0
Dołączona grafika

#13 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2006 - |12:26|

Tego nie wiemy, ale w sumie istnieje taka możliwość. W końcu rządzą tą galaktyką od ładnych paru tysięcy lat i mogło im coś w łapska wpaść, a że są głupi, to dotąd pewnie mają problemy z rozgryzieniem tego typu znalezisk :D
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#14 seboss

seboss

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 06.02.2006 - |12:36|

Tego nie wiemy, ale w sumie istnieje taka możliwość. W końcu rządzą tą galaktyką od ładnych paru tysięcy lat i mogło im coś w łapska wpaść, a że są głupi, to dotąd pewnie mają problemy z rozgryzieniem tego typu znalezisk :D

Stąd właśnie moje domysły że takie rozwiązanie Wright wybiorą :)
  • 0

#15 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.02.2006 - |12:55|

No ale nie zapominajmy jeszcze o Asgardzie. Przecież na Dedalu jest takowy szaraczek. Może zatelefonuje po pomoc do swoich kumpli??? To by był numer :)

Użytkownik jack edytował ten post 06.02.2006 - |12:56|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#16 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.02.2006 - |13:09|

Uważam, że w celu dotarcia do Ziemi posłużą się statkiem Pradawnych który naprawią i czy też uruchomiom dzięki danym wykradzionym z Atlantydy

Nawet jesli by taki statek posiadali to nie zapominaj iz naped okretow klasy Aurora to naped miedzygwiezdny wiec i tak zajmie im to kilkadziesiat lat na dotarcie do ziemii
  • 0

#17 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2006 - |13:16|

No ale nie zapominajmy jeszcze o Asgardzie. Przecież na Dedalu jest takowy szaraczek. Może zatelefonuje po pomoc do swoich kumpli??? To by był numer :)

Znajac zycie Asgard "jest chwilowo zajęty". A co do diwajsow - to gdyby mieli COŚ to by tego uzyli. Skoro nie uzyli - to wdajac sie w gdybanie - niczego ciekawego nie maja poza jednym, co na mnie zrobilo wrazenie - tym diwajsem w dartach do teleportacji....

btw: bo mi sie przypomnialo:
ktos pamieta? byl taki odcinek SGA, w ktorym nasze dzielne chlopaki odkryly w jaskini na planecie tajne laboratorium badawcze Wraith.
Pytanie: czy tam przypadkiem nie bylo jakiegos urzadzenia maskujacego? Bo jesli bylo, to znaczyloby ze Wraith znaja technologie maskowania...
Pamieta ktos ten odcienek?

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 06.02.2006 - |13:19|

• 0
Dołączona grafika

#18 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.02.2006 - |17:19|

O ile mnie pamięć nie myli to dane z Aurory zawierały sposób na udoskonalenie napędów tak że podróż na ziemie już nie trwa całe lata tylko kilka dni...
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#19 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.02.2006 - |17:51|

jednym, co na mnie zrobilo wrazenie - tym diwajsem w dartach do teleportacji....

jaki to diwajs ? chdzo ci o lost boys? tam gdzie shepard ich zabral?
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#20 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2006 - |18:40|

jaki to diwajs ? chdzo ci o lost boys? tam gdzie shepard ich zabral?

Chodzi o "normalny" transporter Wraith, ktory dematerializuje "jedzenie" i w formie energetycznej zabiera z ziemi podczas polowania, a potem materializuje na hive shipach.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych