"The Others" nie są kosmitami. Myślę, że projekt Dharma ma na celu stworzenie ludzi nieśmiertelnych. Projekt chciał uchronić ludzkość od zagłady przed jakąś chorobą (dlatego Desmont pytał się Locke'a czy ktoś zachorował na wyspie). "The Others" są założycielami Dharmy i pierwsze doświadczenia (przeprowadzane na tej wyspie) chcieli wykonać na sobie. Coś im nie wyszło (w filmie "Instruktaż" jest o tym mowa). I dlatego trzeba wpisywać te nieszczęsne liczby. Inni jakimś sposobem (nie wiem jakim, choć może być to związane z tym czymś co jest w bunkrze za ścianą) sprowadzili samolot na wyspę. Przeprowadzili już testy na wszystkich, którzy byli na wyspie ale wciąż potrzebowali królików doświadczalnych. Gdy samolot rozbił się porywali przybyszów i przeprowadzali na nich doświadczenia, mające na celu stworzenie człowieka doskonałego, co wydaje się być niemożliwe. Porwali córkę francuski, gdy była dzieckiem i uczyli ją od małego, że musi dla nich pracować. Porwali Walta, poniewaz jego paranormalne zdolności mogą się na coś przydać i teraz pozostaje tylko porywać kolejnych nieszczęsnych "Robinsonów" oraz przeprowadzać na nich testy. Taka jest moja teoria na wyspę.
Mam jeszcze drugą teorię. Pomógł mi przy tym kabel Sayida wychodzący z oceanu i przechodzący przez wyspę oraz Ethan. Myślę że wyspa jest czymś w rodzaju łodzi podwodnej. Centrum Dharma jest pod wyspą a cała wyspa jest tylko wierzchem unoszącym się nad powierznią wody. Ta teoria troche naciągana, ale może do kogoś trafi.
Użytkownik Lvs edytował ten post 01.02.2006 - |09:01|

Logowanie »