Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bohaterowie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Diana

Diana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 29.01.2006 - |14:26|

Których bohaterów z GWIEZDNYCH WOJEN lubicie najbardziej? Ja z nowej trylogii Obi-Wana , a ze starej Hana Solo , a wy?
Pozdrawiam :lol:
  • 0

#2 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 30.01.2006 - |03:33|

Hm... Nie będę orginalny jesli powiem,że Obi Wan jest w serii I-III najbardziej żywą postacią i najlepiej zagraną. Orginalna Trylogia - tu mam sentyment do Luke Skywalkera (w końcu obejrzałem SW w podstawówce wiele lat temu) - młody chłopak, zostaje Rycerzem. Marzenie ! Ale lubię tez bardzo Hana Solo, za to,że nie jest jednoznaczny, to łobuz ale o złotym sercu. No i R2D2 :).
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#3 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 30.01.2006 - |13:32|

W starej trylogii zdecydowanie najciekawszą postacią jest Solo - ma charyzmę i charakter.
W nowej - wydaje mi się, że Obi-Wan.

Ale moim ulubieńcem jest Darth Vader. I tu jest problem...

Największy błąd popełniono wybierając aktora do roli Anakina - ta postać powinna być kluczowa i najbardziej wyrazista, jednak Hayden Christensen jest zbyt słabym aktorem by przekazać ładunek emocjonalny targający tą postacią. W EP3 jakoś sobie radzi, jednak w EP2 jest to porażka.

Może mnie zjecie, ale uważam, że dużo lepszym aktorem byłby do tej roli Leonardo DiCaprio. Fani podnieśli larmo gdy pojawiły sie pogłoski o jego udziale w tym filmie. Ale prawda jest taka, że jest on o niebo lepszym aktorem i , co najważniejsze, potrafił by zagrać postać rozdartą między dobrem a złem. Zresztą wielokrotnie już grywał role tego typu.
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#4 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.01.2006 - |22:41|

Może mnie zjecie, ale uważam, że dużo lepszym aktorem byłby do tej roli Leonardo DiCaprio. Fani podnieśli larmo gdy pojawiły sie pogłoski o jego udziale w tym filmie. Ale prawda jest taka, że jest on o niebo lepszym aktorem i , co najważniejsze, potrafił by zagrać postać rozdartą między dobrem a złem. Zresztą wielokrotnie już grywał role tego typu.

Fakt Leoś jest lepszym aktorem, ale Christensen wyrobił się w swej grze i w trzecim epizodzie pokazał co potrafi. Trzeba przyznać, że świetnie pokazał osobę rozdartą między dobrem a złem.
To oczywiście tylko moje zdanie.
  • 0

#5 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 31.01.2006 - |10:57|

Fakt Leoś jest lepszym aktorem, ale Christensen wyrobił się w swej grze i w trzecim epizodzie pokazał co potrafi. Trzeba przyznać, że świetnie pokazał osobę rozdartą między dobrem a złem.
To oczywiście tylko moje zdanie.

To fakt, że wyrobił się i w EP3 zagrał już nieźle, ale że zepsuł EP 2 mu nie wybaczę :bangin:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#6 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.01.2006 - |13:03|

No tak w Ataku Klonów grał, można powiedzieć żałośnie, ale ode mnie Złotą Malinę za najgorszą grę aktorską w gwiezdnych Wojnach dostaje Natalie Portman.
  • 0

#7 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 31.01.2006 - |14:19|

No tak w Ataku Klonów grał, można powiedzieć żałośnie, ale ode mnie Złotą Malinę za najgorszą grę aktorską w gwiezdnych Wojnach dostaje Natalie Portman.

Przy jej potencjale to fakt - choć w Mrocznym Widmie nie było tak źle...
No i ślicznie wyglądała w tym podartym ubraniu na koniec EP2 :hyhy:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#8 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 31.01.2006 - |17:46|

A ja wolę Yodę. Tego nikt nie przebije:)
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#9 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.01.2006 - |22:00|

Tak Yoda wymiata. Taki malutki i niepozorny, ale chyba nikt nie chciałby nadziać się na jego "sztylecik". To tego bardzo podoba mi się jego sposób mówienia.
  • 0

#10 dawid-ori

dawid-ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 01.02.2006 - |13:02|

mi też przypadł do gustu sposób mówienia Yody
a najlepszy aktor to Obi-Wan (nowa trylogia), Luke i Solo (ze starej)
  • 0

#11 snake

snake

Szeregowy

• Email
  • 11 postów

Napisano 26.02.2006 - |08:54|

Z nowej trylogi hm... chyba Anakin , a ze starej Vader ten jego oddech .

Użytkownik snake edytował ten post 26.02.2006 - |08:55|

• 0

#12 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.02.2006 - |09:37|

A ja powiem, tak ja uwielbiam Flipa i Flapa :) czyli C3PO i R2D2 , Artoo za jego piski i zgrzyty i dogryzanie Threepiowi:) a Threepia za "Oh my" i "Oh dear" :) to sa 2 najbardziej barwne postacie od I do VI epizodu. W epizodzie II tekst kiedy Artoo ciągnie głowę Threepia i Threpio mówi(notabene fajnie przetłumaczone ): " Dłużej tak nie pociągnę"
w epizodzie VI kiedy został bogiem ewoków Han mówi : "Może bys użył swoich boskich wpływów i nas z tego wyciągnął" Threepio odpowiada : "Moje oprogramowanie nie przewiduje udawania boga". No i to jak opowiada ewokom ich przygody.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 27.02.2006 - |09:42|

• 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#13 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 05.03.2006 - |13:19|

Wlaśnie miałam napisać o robotach. A z innych bohaterów - Boba Fett.
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#14 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.03.2006 - |01:12|

Z starej trylogii to Yoda jest top 1 Han Solo top 2 dostanie a Luke z Leią na top 3 jako brat z siostrą stanie :)

--------------------------------------------
O nowej się nie wypowiem :censored:
  • 0

#15 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.06.2006 - |19:38|

Kiedy Fel był w 181 to jeszcze nie był szwagrem Wedga... z tego co pamiętam.

Fel stał się szwagrem Wedge'a jeszcze w czasach imperialnych (ksiązki seria X-Wing), chyba jeszcz przed wstąpieniem Wedge'a do rebelii

Tak apropos , to czy clonetrooperzy siedzący za sterami ARC'ów w czasie wojen klonów mieli wogóle tarcze w myśliwcach ? Z tego co pamiętam to ginęli od pierwszej salwy myśliwców droidów ...... :huh:

A oglądając ST np. w ANH atak na gwiazdę śmierci odnoszę ciągle wrażenie że X'y też nie miały tarcz. :) Za szybko wybuchają.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 30.06.2006 - |19:40|

• 0

#16 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 30.06.2006 - |20:13|

Fel stał się szwagrem Wedge'a jeszcze w czasach imperialnych (ksiązki seria X-Wing), chyba jeszcz przed wstąpieniem Wedge'a do rebelii
A oglądając ST np. w ANH atak na gwiazdę śmierci odnoszę ciągle wrażenie że X'y też nie miały tarcz. :) Za szybko wybuchają.

Właśnie kurnia o co tu chodzi ? Kolejny przykład - Episode III - początek sekwencji bitwy nad Coruscant , na myśliwiec Obi Wan'a spadają " buzz droidy " i jak gdyby nigdy nic kroją powierzchnię maszyny laserami....... eeeee , o co tu chodzi ? A co z osłonami ? Może ktoś mi powie że Stara Republika jeszcze nie znała takiej techniki ? Drugi przykład - szczątki myśliwca wbijające się w niszczyciel republikański ....... :bag:

Użytkownik Surin edytował ten post 30.06.2006 - |20:14|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#17 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 30.06.2006 - |23:33|

Okret z osobowoscia Jedi w kompie to bylo Oko Palpiego.

Moc pol na mysliwcu (i okretach) jest wprost proprcjonalna do postaci siedzacej w kokpicie (albo na pokladzie). Mowiac po ludzku - poza lukiem i eskadra lotrow (i czasami wazniejszych gostkach z imperium - mysliwiec z Thrawnem jako pilotem bylby niezniszczalny :D) wszyscy piloci to taki warsowy odpowiednik trekowych redshirtow - do odstrzalu. Zeby glowni bohaterowie mogli latac po uslanym efektownymi wybuchami polu walki.

Ostatecznie R2D2 jako glowna postac przetrwal trafienie z dzialka mysliwca ktore to trafienie bez problemow niszczylo cale mysliwce :D

Powiedzmy tak - wrogowie wiedzą że jeśli usmażą daną postać , która jest bardzo ważna w książce to będą mieli przes***** i już nigdy nie zawitają w żadnej innej powieści , więc mają się na baczności,,,,,

Z drugiej strony bohaterowie mają lepszy refleks i fart , gdyż posiadają imiona które zapadają w pamięć a nie jakiś tam "najemnik " , " mechanik " czy " pilot myśliwca " :hyhy:
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#18 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.07.2006 - |08:23|

Ostatecznie R2D2 jako glowna postac przetrwal trafienie z dzialka mysliwca ktore to trafienie bez problemow niszczylo cale mysliwce :D

To niebyło trafienie bepośrednie tylko draśnięcie :D, bohaterzy filmów SW nie mogą być trafieni bezpośrednim strzałem u nich zawsze jest draśnięcie (Leia na Endorze), odpanienie :) rączków (Luke i Anakin(ATOC)/Vader(ROTJ)), tudzież Mrożonka Hortexu ™ (Han), niegroźny strzał w silnik (Wedge), odpadnienie :D różnych członków (Threepio), podrapanie (Luke na Hoth), chwilowe odcięcie dopływu powietrza (Lando w ESB) i oczywiście są też ci nietykalni (Chewbacca).

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 01.07.2006 - |08:25|

• 0

#19 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 02.07.2006 - |14:52|

To niebyło trafienie bepośrednie tylko draśnięcie :D, bohaterzy filmów SW nie mogą być trafieni bezpośrednim strzałem u nich zawsze jest draśnięcie (Leia na Endorze), odpanienie :) rączków (Luke i Anakin(ATOC)/Vader(ROTJ)), tudzież Mrożonka Hortexu ™ (Han), niegroźny strzał w silnik (Wedge), odpadnienie :D różnych członków (Threepio), podrapanie (Luke na Hoth), chwilowe odcięcie dopływu powietrza (Lando w ESB) i oczywiście są też ci nietykalni (Chewbacca).

Jak to ładnie napisał James Luceno w " Jednoczącej Mocy " - " w trakcie zaciętego ataku juuzhańskich myśliwców , wydawało sie jakby myśliwce Sojuszu nie miały tarcz " ........... i tą logicznym cytatem , kończymy dyskusję :D
  • 0

#20 holger

holger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWronki

Napisano 02.07.2006 - |19:31|

(...) i oczywiście są też ci nietykalni (Chewbacca).

To dlaczego nie przeżył, gdy Dobido spadł mu na głowę? :huh:
Jestem osobą tolerancyjną, ale tego panu Salvatore nigdy nie wybaczę!!! :angry: GLu$iowi, który to zatwierdził - też! :censored:

Użytkownik holger edytował ten post 02.07.2006 - |19:33|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych