.... serial mnie powalil, lubie takie klimaty, nie wiezienne oczywiscie. Serial opowiada o dwoch braciach, Michael'u Scofield'zie i Lincoln'nie Burrows'ie, z czego ten ostatni siedzi w celi smierci a pierwszy dobrowolnie "wchodzi" do wiezienia by wraz z bratem uciec. Intryga polega na tym ze Michael ma wszystko rozplanowane, nawet poszczegolnych wspolwiezniow ma "rozpracowanych" nim zaczyna odbywac wyrok.
Oczywiscie serial nie dzieje sie w calosci we wiezieniu a po czesci na wolnosci - Lincoln jest wrobiony we morderstwo braka wice-prezydenta USA. I tutaj pojawiaja sie zli goscie w postaci agentow Secret Service i tajemniczej, bogatej kobiety. Sporo trupow produkuje duet agentow - wiec dla milosnikow zbrodni tez kazdy znajdzie cos dla siebie
Serial mnie wgniotl we fotel, duzo brakuje "tym swiezym" serialom ktore mielismy we przerwie sg1/sga/bsg, prison break jest wg mnie rewelacyjny, akcja, intryga, przygoda, to wszystko tam znajdziecie.
Dla chcacych dowiedziec sie czegos wiecej polecam linka: http://www.epguides.com/PrisonBreak/
Graja aktorzy malo znani, no moze poza naczelnikiem wiezienia ktorego gra Stacey Keatch.
Polecam.

Logowanie »