Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ethan Rom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 12.11.2005 - |11:58|

Ethan z pewnością należał do Others. i to większość wie.. świadczy o tym jego niesporzyta SIŁA ... (co jak co ale narąbać Jackowi to nie taka banalna sprawa) to że BARDZO ŚWIETNIE zna sie na wyspie (polował z Lockiem) zabijał niepostrzeżenie (anna mówiła że pojawiają sie wszędzie i o każdej porze) Nie dał się złapać (nawet przy tropieniu Locka)Ethan Rom = Other Man , chciał porwać kolejną osobę (Claire) ... :hyhy: to już chyba o czymś świadczy .... a co wy o nim myślicie ??

Użytkownik `Sawyer edytował ten post 12.11.2005 - |11:59|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#2 Marxter

Marxter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 13.11.2005 - |00:25|

Wcale nie jest oczywiste, że Ethan jest jednym z The Others. Dołożyć Jackowi, to wcale nie taki problem, zwłaszcza, że był zmęczony i zaliczył ciosy po upadku ze zbocza. Danielle też nie można było wytropić, więc to też żaden dowód. Dostanie się do obozu rozbitków też nie stanowiło problemu dla kogoś kto przebywał już długo na tej wyspie. A porwanie Claire było związane z jej dzieckiem i dzieckiem Danielle.
Dla mnie pytania są takie:
1. Jakie miał powiązania Ethan z Danielle. To że musiał mieć świadczy epizod "Exodus Part 2", gdzie Claire przypomina sobie o szarpaninie z Danielle jak była porwana przez Ethana.
2. Co jest prawdą odnośnie francuskiej ekspedycji? Czy rzeczywiście została tylko Danielle? Czy może Ethan był kolejnym ocalałym z załogi?
  • 0

#3 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 22.11.2005 - |20:33|

On jest other man. Nie było go na liście pasażerów. No i tak jak pisał Sawyer - dobrze nzał wyspę i w ogóle. No i jeszcze Ethan Rom - Other Man, a to też coś znaczy. Rozbitkowie2 też mieli swojego other, który pojawił się u nich zaraz po katastrofie. Others na nich czekali... Dharma? A pamięta ktoś jak nazywał się ten drugi od rozbitków2? Ale z tego to chyba other man nie wyjdzie...
  • 0

#4 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 01.12.2005 - |18:39|

Osoba o której mówisz Kasia to Goodwin
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#5 Kalibrowy

Kalibrowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.12.2005 - |17:23|

Mi sie wydaje, ze Ethan nie byl jednym z Nich. On po prostu znalazl sie jakims cudem na wyspie (moze plynal z wyprawa naukowa z Danielle, moze lecial samolotem, ktory znalezli Locke i Boone). Inni go znalezli i wywarli na niego ogromny wplyw, przez co nabyl wydaje sie nadludzka sile. Byc moze Inni kazali mu porwac dziecko Claire dla swoich celow i wtedy uwolnili go od swoich wplywow.. Moze tak, moze nie..
  • 0

#6 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 07.12.2005 - |17:04|

Dzięki Sawyer. Goodwin - dobry wygrywa. Ktoś już to napisał. Goodwin mówił, że oni zabierają dobrych, aby ich chornić. Tylko czy można mu wierzyć? A ja jednak myślę, że Ethan był other, chociaż Kalibrowy dał mi do myślenia. Ethan Rom = Other Man (to już zapewne wszyscy wiedzą) - to jest jakiś dowód. twórcy Losta lubią takie "gierki". A poza tym skoro rozbitkowie2 mieli swoje other to i rozbitkowie1 musieli mieć. Przecież Others wiedzą, że oni się tam rozbili, więc bez swojej wtyczki by ich nie zostawili.
  • 0

#7 kylokrzysiek

kylokrzysiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08.12.2005 - |19:11|

Kalibrowy niezły byłby z Ciebie bajkopisarz :D naprawde masz niezłą wyobraźnie :) Ja uważam że na tą wyspe po prostu ktoś ich na siłę sprowadził, miedzy innymi chodziło o Claire i jej dziecko, Ethan był czyimś pracownikiem, pracuje po prostu dla kogoś.. bo skąd by się wzięła maszyna (mechaniczna) na bezludnej wyspie.. (w Exodusie 1 dokładnie słyszymy ze to maszyna)

moja teorie komplikują te liczby, kapsuła, i niektóre cytaty...
  • 0

#8 pati

pati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.12.2005 - |19:20|

O jaką maszyne Tobie chodzi?
  • 0

#9 kylokrzysiek

kylokrzysiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08.12.2005 - |19:41|

no nie oglądałaś 23 odcinka? jak ten nauczyciel (Arzt chyba) uciekał przed czymś co tak sie poruszało.. wsłuchaj sie w ruchy Sama-Wiesz-Czego :) i powiedz mi ze to nie maszyna :))
  • 0

#10 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 09.12.2005 - |14:49|

Nigdy sie nie dowiemy co to jest dopóki tego nie zobaczymy, a ze to maszyna to mozesz jedynie przypuszczac :)
  • 0

#11 2rock

2rock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12.01.2006 - |12:25|

Też uważam że to jakieś maszyny ,zwłaszcza że Danielle powiedziała Kate że to...system zabezpieczeń (SIC!)
  • 0

#12 IwCiA

IwCiA

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13.01.2006 - |21:50|

a ja nie uwazam ze to sa maszyny. byc moze w czesci jest TO sterowane przez maszyny, ale gdy TO wcigalo Johna i wrzucono tam dynamit wydobyl sie czarny dym. maszyna bylaby tu za malo zaskakujaca... w tym jest cos paranormalnego. :>
  • 0

#13 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.01.2006 - |14:46|

Ethan miał dziwne spojżenie. Dziwną obsadę oczu. Przypominał mi jedna z postaci, którejś z serii StarTek. Nie ogładam tej serii to nie bardzo wiem. Podobne cechy miał ten wróżbita, który wysłał Claire do LA. Czy Inni z którymi spotkała się grupa ogonowa, tez mieli taką cechę? Nie mogę sobie przypomnieć.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#14 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.01.2006 - |20:58|

True, w "Star Trek IX: Insurrection" był taki jeden mało znaczący bohater, podobny do Ethana, jeden z ludu Ba'ku. O tego Ci chodzi?

Użytkownik Atlantis edytował ten post 17.01.2006 - |20:58|

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#15 pawelek

pawelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoRogowo

Napisano 09.02.2006 - |00:02|

Ethan miał spojrzenie jak jakiś niewyrzyty zboczeniec :/
  • 0

#16 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.02.2006 - |00:17|

Ciekawostka: wiecie, że aktor, który grał Ethana-- William Mapother, to kuzyn Toma Cruise'a :hyhy:
Urodzeniowe nazwisko Tomka brzmi: Thomas Cruise Mapother IV :]
  • 0

#17 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 09.02.2006 - |00:19|

Według mnie Ethan nie jest do końca "Inny". Eko mówi, że ich nie można wytropić, że nie zostawiają śladów. On zostawiał, bo po jakiś szli, gdy porwał Claire i Charliego, dopiero później znaleźli plastry. Wydaje mi się, ze mógłbyć jednym z załogi francuzki. Być może został 'zwerbowany' do tego złego obozu, tego, który dalej prowadzi eksperymenty na dzieciach. Przecież 'prawdziwi' 'oters' nie chcieli dziecka Claire, tylko Walta. Wydaje mi się więc, że rzeczywiście na wyspie są dwie grupy. Dobrzy i źli. Ciągle walczą między sobą, chcąc uzyskać przewagę 'werbują' rozbitków.
Trochę to zakręcone, ale być może 'coś' w tym jest.

Jeszcze chciałem dopisać, że wydaje mi się, że Claire ma we wspomnieniach francuzkę, bo to ona ją uwolniła od Ethana. Claire nie wiedziała, co się z nią dzieje, dlatego podrapała francuzkę. A Daniele, być może chciała dziecko Claire wymienić, na swoje, które jest 'we władaniu' tej drugiej grupy. Kto wie :P

Użytkownik Dooku edytował ten post 09.02.2006 - |00:22|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#18 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 09.02.2006 - |00:35|

Ciekawostka: wiecie, że aktor, który grał Ethana-- William Mapother, [...]

:rolleyes: :D

Według mnie Ethan nie jest do końca "Inny". Eko mówi, że ich nie można wytropić, że nie zostawiają śladów. On zostawiał, bo po jakiś szli, gdy porwał Claire i Charliego, dopiero później znaleźli plastry.

normalnie Inni nie zostawiaja sladow, ale:
1/ Ethan zapewne byl w butach (nie mam pod reka sez1 wiec nie wiem tego napewno)
2/ poza tym to mogl zostawiac slady takze dlatego, ze np niosl kogos z porwanych przez co byl ciezszy i musial zostawic jakis slad
3/ mogl to byc slad np Charliego
  • 0

#19 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 09.02.2006 - |00:40|

:rolleyes:
2/ poza tym to mogl zostawiac slady takze dlatego, ze np niosl kogos z porwanych przez co byl ciezszy i musial zostawic jakis slad
3/ mogl to byc slad np Charliego

Wyjaśnienie trafia do mnie całkowicie. Kolejna teoria spiskowa została obalona :D
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#20 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 10.02.2006 - |17:47|

Przecież 'prawdziwi' 'oters' nie chcieli dziecka Claire, tylko Walta. [...]
Jeszcze chciałem dopisać, że wydaje mi się, że Claire ma we wspomnieniach francuzkę, bo to ona ją uwolniła od Ethana. Claire nie wiedziała, co się z nią dzieje, dlatego podrapała francuzkę.

Nie wiemy czy Inni chcieli tylko Walta. Przecież Aaron też jest w jakiś sposób wyjątkowy - ten caly jasnowidz i w ogóle.
A mi sie wydaje, że Claire podrapała francuzkę wtedy, gdy ta w nocy na nią napadła.

Użytkownik Kasia edytował ten post 10.02.2006 - |17:50|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych