Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E07 - The Other 48 Days

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 19.10.2005 - |19:25|

2x07: The Other 48 Days

Scenariusz: Javier Grillo-Marxuach i Leonard Dick
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 16.11.2005

Użytkownik wojtek edytował ten post 26.11.2005 - |17:52|

• 0

#2 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 17.11.2005 - |10:26|

a wiec.

pomysl aby pokazac w ten sposob odcinek jest swietny. naprawde wczuc sie mozna w klimat i lepiej zrozumiec zachowanie tej grupy w kontekscie poprzednich odcinkow, zaczynajac od tego jak sawyera, jina i michaela wrzucili do dolu.

postac any lucia jest bardzo dobrze zarysowana. bardzo mi sie podoba. jest przywodca grupy i za wszelka cene chce ochraniac pozostałych wszelkimi mozliwymi srodkami.

co do nathana to pewnie jest sam sobie troche winien - swoim zachowaniem. poszedl do kibla na 2 godziny, w samolocie tez siedzial w kiblu. co on srake caly czas ma?

oczywiscie posuniecie any lucia bylo dyskusyjne.

jak narazie jest liderka w kategorii zabitych. zabila 1 osobe napewno i przycznila sie do smierci 1 osoby.

odnosnie Shanon. moim zdaniem Ana Lucia nie zabila Shannon.

1. odc. 2x06 prosze zwrocic uwage ze rana Shannon jest podluzna - cieta.
2. w odcinku ani przez chwile Shanon/Sayid oraz Ana Lucia i spółka nie są pokazani na jednym planie.
3. osoba, która stoi przed Sayidem to nie Ana Lucia. ta osoba trzyma nóż w lewej ręce.
4. Ana Lucia trzymala bron w prawej ręce, a lewą tylko dociskała rękojeść.

to chyba tyle.
Komentujcie!!

Użytkownik darekk44 edytował ten post 17.11.2005 - |13:14|

• 0

#3 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 17.11.2005 - |12:14|

rano byly problemy z torrentami, ale juz sie sciaga. planuje za godzine odpalic jak sie sciagnie. jestem w pracy, ale mam male sluchawki i powinno sie udac :-)

P.S. do Admina: jak obejrze dzis ten odcinke to zrobie edycje postu i napisze o swoich wrazeniach. prosze nie usuwac wiadomosci.
edit 11:29:
jeszcze tylko pare minutek zostalo :-))) i odpalam

widzialem juz urywek. odcinek opowiada historie - dzien po dniu tego co sie dziala z druga ekipa, ktora byla w ogonie samolotu.

żałosne - no more comments

a teraz do rzeczy :D
odcinek zaczyna się świetną sceną :rolleyes: zobaczycie sami co mam na myśli

znamy też kilka odpowiedzi na dręczące nas pytania
otóż Ana-Lucia uważała, iż w ich grupie jednym z Others jest niejaki Nathan (podobieństwo imienia do Ethan z pewnością zamierzona przez producentów), okazuję się jednak, że podejżenia owe były niesłuszne i niepotrzebnie go uwięzili, właściwie Nathan zostaje zabity trochę z winy Ana-Lucii. ona wpada trochę później na to kto jest prawdziwym Others w ich grupie, a jest nim niejaki Goodwin (o którym już wspominali) a spotkało go nadzianie się na kij Ana-Lucii.
w rozmowie Goodwin mówi, że może Others wcale nie atakują. oznaczałoby to jakieś inne rozwiązanie, a z tego co mówił wynika, iż tych co porywają nie zabijają, no a przynajmniej dzieci.
jak ktoś już zauważył, sprzęt z bunkra pochodzi z lat osiemdziesiątych. nóż znaleziony przy jednym z Others należał do amerykańskiej armii i jak twierdzi Ana-Lucia zaprzestano używania takich w latach 80tych.
oczywiście jest jeszcze to, iż Bernard rozmawiał z Boonem przez radio.
ale co najważniejsze, z ostatniej sceny dość jasno wynika, że to nie Ana-Lucia zabiła Shannon. Mike pyta "co to było?" więc zdziwienie na ich twarzach było oczywiste jak zobaczyli coś czego nigdy w życiu nie widzieli i nie myśleli, że zobaczą nawet w najgorszych snach. natomiast kto zabił Shannon i kogo widzi Sayid tego na razie nie wiadomo.
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#4 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.11.2005 - |12:58|

Mi osobiście podoba się szybkość z jaką zostały przedstawione wydarzenia z 48 dni :), szkoda tylko, że wcześniejsze odcinki nie zostały zrobione podobnie, niektórym to się należało :).

Jeśli dobrze zrozumiałem na liście zostały umieszczone dobre osoby? a zostawili samych z jakimiś grzeszkami?

radical... Jak dla mnie to Anna zastrzeliła Shanon, przecierz widać wystrzał, widać kto dostaje i widać, że Anna trzyma "rozładowany pistolet".

A pytanie Mike'a, on zdaje się stał najdalej i chyba nie widział do czego Anna strzelała

To jak mi się zdaje miejsce w które dostała Shanon:

tu

To jak mi się wydaje jest kawałek Anny, to coś koło łokcia to chya kij czy co ona tam nosiła z sobą

tu

A to Anna z bronią które już wystrzeliła ostatnim nabojem

tu

Więc nie wiem dla czego upieracie się, że to rana cięta? I że strzelał ktoś inny

Użytkownik Yubei edytował ten post 17.11.2005 - |13:53|

• 0

#5 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 17.11.2005 - |14:18|

właśnie czytałem wywiad z producentami.

Ana Lucia zabiła Shanon.

http://www.tvguide.c...ws/AskAusiello/
wywiad po angielsku, ciekawie nawet chlopaki mowia.
  • 0

#6 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.11.2005 - |14:57|

właśnie czytałem wywiad z producentami.

Ana Lucia zabiła Shanon.
http://www.tvguide.c...ws/AskAusiello/
wywiad po angielsku, ciekawie nawet chlopaki mowia.

Ohhhh nie!! naprawde? wow. .... przecierz to wcale nie wynika z odcinku.... :blink:

Ja tego wywiadu nie czytałem, zresztą po co w tym czy wcześniejszym odcinku widać do kogo strzela.

Myśle, że wykombinowali by to jakoś inaczej gdyby chcieli, żeby Anna zobaczyła wogóle kogo innego.

Na dobrą sprawe te głosy są już zmyłą, może właście do tego żeby zabić Shanon.

Choć gdzie czytałem co te głosy mówią i nie wydawało mi się żeby miały coś wspólnego z Others.

Walt któri pokazuje żenu być cicho może dawać fałszywy znak, Gdyby Said i Shanon wrzeszczeli to Lucia najpierw by sprawdziła kto sie wydziera a później strzelała.....
  • 0

#7 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 17.11.2005 - |15:33|

Odcinek świetny.
Bardzo obrazowo pokazali sytuację drugiej grupy, no i oczywiście posać Any Lucii. Po porzednim odc uwazałem ją za wredną i egoistyczną s(beep:P)ę, ale teraz zmieniłem o niej zdanie. Stara się wszystkich ochronić, nie przebierając w środkach. Co do "Others" to już sam nie wiem, na razie nie mam zdania.
No i jeszcze jedna kwestia - Shanon. Szczerze mówiąc, mimo informacji w poprzednich postach, nie wydaje mi się, zeby Ana Lucia zabiła Shanon. Sam nie wiem, ale coś mi tu nie gra i jestem bardziej skłonny przyjąć argumenty które przytoczyli darekk44 i radical.

Pozdro

Użytkownik Mario_1984 edytował ten post 17.11.2005 - |15:35|

• 0

#8 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.11.2005 - |16:10|

Sam nie wiem, ale coś mi tu nie gra i jestem bardziej skłonny przyjąć argumenty które przytoczyli darekk44 i radical.

Że Anna Lucia trzyma nóż? Na tym zdjęciu co chociażby ja podałem link cieżko powiedzieć czy to nóz...

"... ale co najważniejsze, z ostatniej sceny dość jasno wynika, że to nie Ana-Lucia zabiła Shannon ..." na podstawie czego tak wynika?

"Mike pyta "co to było?" więc zdziwienie na ich twarzach było oczywiste..." mogli się zdziwić, że ich ujżeli bo się tak daleko od plaży nie spodziewali.

A darekk44 zdaje się wycofał ze swojej wcześniejszej wypowiedzi, więc gdzie tu według ciebie argumenty?
  • 0

#9 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 17.11.2005 - |16:17|

no dobra czytałem ten wywiad i....
... na pytanie czy Shannon została zastrzelona producenci odpowiadają TAK i twierdzą, że widzowie trochę przesadzają się z doszukiwaniem pewnych rzeczy. nie mówią jednak przez kogo.
... natomiast o zdarzeniu mówią, że Ana-Lucia jest odpowiedzialna za śmierć Shannon, a to jeszcze niczego nie przesądza. poza tym nauczyłem się mieć dystans do tego co mówią i prezentują nam producenci (bo jeśli wierzyć we wszystko to istniały/ją linie Oceanic, istniał/je zespół Driveshaft, istniała/je Dharma Initiative na wszystko są oficjalne strony internetowe; tak jak z angielskim Jina, jak prawdopodobnie będzie ze zdjęciami Ana-Lucii jako policjantki, która zapewne nie będzie policjantką). chciałbym zwrócić uwagę, że Lost to serial, który być może jako pierwszy w historii przełamuje pewną barierę i wchodzi w interaktywny kontakt z widzem, a co za tym idzie, nawet wypowiedzi "odsłaniające kulisy" serialu są jego częscią, tworzą pewnego rodzaju otoczkę, są dobrane na daną chwilę tak, by zawsze pozostawić alternatywę.
zaś co do samej sceny widzę tyle:
1. Ana-Lucia strzela
2. Shannon dostaje kulkę
3. scena gdzie grupka Ana-Lucii widzi Shannon
4. najazd na Mike, który pyta "co to było?"
5. scena identyczna jak ta z pod numeru 3 tylko że żadnej Shannon, ani nikogo innego nie widzą
pytanie:
więc gdzie do cho...y jest Shannon?

cała ta scena to pic-fotomontaż
nie twierdzę, że Shannon nie dostała kulki, ale szczerze wątpię czy była to kulka od Ana-Lucii

pzdr

EDIT
"Ja to widze tak: przechodził "others" bo jak są głosy to musieli się tam pętać, ciachnął Shanon nożem ta się zatoczyła w niewłaściwą strone a Anna Lucia sprzedała jej jeszcze kulke. smile.gif I to by tłumaczyło ranę podłużną a później od postrzału....." - Yubei
no liczyłem na twoją inteligencję :D dobrze wykumałeś, bo ja wcale nie twierdziłem, że nie została dźgnięta nożem - wprost przeciwnie, a kulkę jak wynika z dzisiejszego odcinka też mogła dostać.
może ktoś znajdzie zdjęcia, ale coś mi się wydaje, że rana z odcinka 2x06 była na środku i trochę niżej, zaś tą co widzieliśmy dziś, która miała by być od postrzału, znajdowała się tuż pod prawą piersią. może się mylę, ale warto to sprawdzić.
ehhh czy trzeba wszystko łopatologicznie wykładać? przecież w wyrażeniu "nie twierdzę, że nie dostała kulki..." to wszystko jest ukryte.
no i jeszcze jedna kwestia, jeśli to Ana-Lucia zabiłaby Shannon, to nie wiem jakim cudem udaloby się producentom, aby ta postać była lubiana przez widzów, a taki mają zamiar, bo wciąż porównują ją do Sawyera.
pzdr
aha i wcale nie widzę powodów żeby ktoś miał Cię nienawidzieć
btw coś ci się pokiełabasiło bo najpierw cytujesz darekk44 a potem mnie, a traktujesz nas jako jedną osobę, a to już dziwne :hyhy:

Użytkownik radical edytował ten post 17.11.2005 - |18:33|

• 0
back from the dead :D

#10 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.11.2005 - |16:33|

Ale się czepiam :) znienawidzicie mnie.

Najpierw to:

1. odc. 2x06 prosze zwrocic uwage ze rana Shannon jest podluzna - cieta.

A to Twoja druga wypowiedź:

"... nie twierdzę, że Shannon nie dostała kulki, ..."

No to jak to wreszcie jest z tymi fotomontażami? najpierw cięta później kulista? Czy tych ran było więcej?

Ja to widze tak: przechodził "others" bo jak są głosy to musieli się tam pętać, ciachnął Shanon nożem ta się zatoczyła w niewłaściwą strone a Anna Lucia sprzedała jej jeszcze kulke. :) I to by tłumaczyło ranę podłużną a później od postrzału.....

SORKA RADICAL, faktycznie trochę sie zagolopowałem

Użytkownik Yubei edytował ten post 18.11.2005 - |08:14|

• 0

#11 Listopad

Listopad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 17.11.2005 - |20:17|

http://lost-forum.co...79&d=1132252616

kim jest ten koles????
  • 0

#12 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 17.11.2005 - |20:26|

w rozmowie Goodwin mówi, że może Others wcale nie atakują. oznaczałoby to jakieś inne rozwiązanie, a z tego co mówił wynika, iż tych co porywają nie zabijają, no a przynajmniej dzieci.

Pamiętacie co mówiła Daniel o szepatach itp? Ci co napadali grupę z tyłu samolu wcale nie byli TYMI Otherasmi. Sądzę, że to grupa osób, które w ten sposób starają się chronić przed zarażeniem o którym opowiadała Daniel. Porywają tych najniebezpieczniejszch, podatnych(?)no to, co się stało z grupą Daniel.
Zobaczcie jak ci inni_othersi łatwo umierają. Nie mają takiej siły jaką miał Ethan. Ci inni_inni to być może ludzie z projektu Drahma, broniący się przed grupą Daniel, albo jeszcze przed jakimś starszym zagrożeniem...

ale co najważniejsze, z ostatniej sceny dość jasno wynika, że to nie Ana-Lucia zabiła Shannon. Mike pyta "co to było?" więc zdziwienie na ich twarzach było oczywiste jak zobaczyli coś czego nigdy w życiu nie widzieli i nie myśleli, że zobaczą nawet w najgorszych snach. natomiast kto zabił Shannon i kogo widzi Sayid tego na razie nie wiadomo.
pzdr

I znowu, posłuchajcie jak brzmiał strzał, i porównajcie go z tym który słyszał Said. Ten z 2x07 brzmiał jak z bliskiej odgległości, ten z 2x06 miał echo - pogłos, był z dużej odległości.
No i gdzie się podziało "Run"???
Trzeba znowu ściągnąć wersje HR by zobaczyć co jest w tych cholernych krzakach;)
  • 0

#13 TORM

TORM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 17.11.2005 - |21:16|

Adramel obejrzyj zapowiedz kolejnego odcinka (zapowiedz z kanadyjskiej tv) a dowiesz sie kto strzelał. Jest tam wypowiedziane jedno zdanie które wyjasni wszystkie wątpliwosci.
  • 0
Oglądam:
Lost, Ivasion, Surface

#14 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.11.2005 - |21:35|

Adramel obejrzyj zapowiedz kolejnego odcinka (zapowiedz z kanadyjskiej tv) a dowiesz sie kto strzelał. Jest tam wypowiedziane jedno zdanie które wyjasni wszystkie wątpliwosci.

Czyli co tam takiego jest TORM? ja akurat oglądałem wersje bez zapowiedz więc nie wiem. Może się z ludzmi spieram a wcale nie mam racji.
  • 0

#15 TORM

TORM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 17.11.2005 - |22:02|

W dziale spoiler zone w ostatnim poscie jest link do forum na którym znajdziesz ową zapwiedz.
  • 0
Oglądam:
Lost, Ivasion, Surface

#16 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.11.2005 - |01:25|

Jak Dla Mnie Odcinek Taki Sobie....

Dalej Jestem Przekonany ze to Nie ana Strzelila do Shanon!

Co do innych Rowniez Nie mam Zdania Są oni Jacys Dziwni...

(Chcialbym Wreszcie zobaczyc Stary Dawny Bunkier z Łabędziem :D)

Dziwna Sprawa z Tymi, dziećmi?? po co Im One??

Podejrzewam ze w 208 Duzo Sie Wyjasni,,, bardzo Duzo!!!

To tyle co do moich okreslen....

Jak dla mnie Nic ciekawego sie nie dzialo... Kwestia tego typu ze w dobrym momencie pokazali Ten odcinek i dni i wszystko o co siem stalo z grupa Anny.

Jeszcze Edytuje i Dodam... ogladajac jeszcze raz sama koncówke nasuwaja mi sie 2 mysli... Aporpo sceny Strzalu... W Ciagu jednej sekundy i oddania strzalu przez Ane natychmiast po wystrzeleniu Pokazali Shanon i jej rane.. tak natychmaist jakby rzeczywiscie ona dosala kulke.. Ale za chwile Pokazują PUSTE KRZAKI... i Nagle Michael Woła CO TO BYLO?? I Moze dopiero teraz Ana widzi ze postzrellila Shanon a WIDZIALA KOGOS INNEGO... To wydaje mi sie bardzo prawdopodobne... Przyjzyjcie sie jeszcze raz uwaznie tej scenie. Ale zauwazam jeszcze ze rana postrzalowa rzeczywiscie nie jest an srodku jak pokazywali w 206 a pod prawa piersia i parenascie razy mniejsza...

Ha ha jeszcze ejden Edit...

Faktycznie Widzialem Trailer do Nastepnego odcinka I Juz wiem co jest grane :D Wiemy kto dostal jeszcze jedna Kulke i Ze bedzie Jeszcze Jedna Wojna miedzy 2 osobami :-DD

Użytkownik Warson edytował ten post 18.11.2005 - |01:36|

• 0

#17 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 18.11.2005 - |04:53|

Przyznaje ze mam metlik w glowie po obejrzeniu tego odcinka,a dokladniej sceny strzalu.
1.I od tego zaczne.Pomysl z dwoma strzalami w podobnym momencie jest mocno naciagany.mam nadzieje ze tworcy nie dopuscili do tego.
2.W trailerze widzimy jak Ana wymachuje pistoletem straszac Michaela i reszte.Tak jakby sie bronila(stuknela kogos kogo znali i chcieli z nia "porozmawiac":).Problem w tym ze przed strzalem miala JEDEN naboj, o czym ich poinformowala.......wiec czym ich straszy?:)
3.Wczesniej myslalem ze to wplyw paniki.Zaczeli szeptac,wielka panika sie zrobila , Anie odbilo i strzelila do czegos co nagle wyskoczylo zza krzakow.Ale przeciez Shannon jest ubrana na JASNO.Wiec powinna byc dobrze widoczna na kilka sekund przed wyjsciem,juz nie wspomne o tym ze wczesniej krzyczala razem z sayidem(z drugiej strony Ana w momencie gdy Shannon i sayid rozmawiali w poblizu tez glosno wolala ta ktora uciekla/zostala porwana).Nic nie powinno ich az tk zagluszyc .Idac dalej dziwne jest zdziwienie Michaela.Powinien ja widziec i slyszec a zachowywal sie jakby nie wiedzial do czego Ana strzelila.
4.Niestety skasowalem juz zarowno 6 jak i 7 odcinek i nie moge sprawdzc(a mocno mnie to gryzie).Czy nie jest czasem tak ze w jednym miejscu pada deszcz(shannon i sayid bodajze) a w drugim(ana i reszta) jest slonce?
5.Motyw z 6odcinka - ta reka i cos co ta reka przyslania.Cos co wyglada na krecone wlosy.Ogolnie sayid i ta reka sa bardzo blisko siebie(zbyt blisko aby nie widziec do czego sie strzela).Nikt oprocz sayida nie podbiegl do rannej/umierajacej shannon a przeciez jedna z ekipy shannon jest prawie lekarka.
6.Znowu 6odcinek - co trzyma reka?Widac ze to cos jest w ksztalcie pistoletu ale chudsze.Cos jak rewolwer(lufa - jezeli to spluwa - jest na pewno okragla).
7.Ogolnie wydaje mi sie ze miejsce gdzie pokazano shannon jak dostaje kulke i miejsce w ktorym rzebywala grupa Any wygladalo inaczej.

Mimo iz wszystko przemawia nad dwoma strzalami to jednak wolalbym aby tak nie bylo.Udowodni to tylko ze tworcom skonczyly sie pomysly jak nakrecac widza na nastepne odcinki.....a to nie swiadczy zbyt dobrze o przyszlosci serialu.......

Użytkownik Blah edytował ten post 18.11.2005 - |04:55|

• 0

#18 dominNY

dominNY

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 18.11.2005 - |08:07|

to po co sie tak rozpisales jesli tworcy nie mieli pomyslu...:) dla mnie mistrzostwo swiata.

Warson, odcinek nudny? boshee niech mnie ktos trzyma..
  • 0

#19 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.11.2005 - |08:09|

Jeśli chodzi o jasne ubranie, to tam chyba pada deszcz, a jak materiał nasiąka to zmienia swój kolor, czasai jasno brązowe potrafi się zrobic prawie brązowe.

Shanon wywaliła się przynajmniej raz więc ta jej biała bluzeczka mogła się je troszkę ubrudzić.

Co do Mika (nie wiem jak jego imię odmienić) spróbój nieść kogoś w porze monsumu bo do nie jest wiosenny kapuśniaczek jak czasami w Polsce i nie przecierać oczu od X-czasu, ciekawe czy twoja widoczność będzie taka sama.

W 6 odcinku Said po strzale pobieg wstronę z którego słyszał wystrzał i było widać, że Shanon wbiegła w krzaki

Shanon biegnąca w krzaki

Shanon po strzale

Co do zajawki odcinka 8, jeśli mój angielski nie jest słaby to Anna sama mówi, że zabiła osobe która on kocha (no chyba, że to zagranie ala Jin w śniej Hurley'a). A Anna Lucia z bronią machającą na lewo i prawo? Przecież Said miał pistolet, może dostał kijem od Pana EKo w chwli gdy ją wyciągnął i stąd Anna ma nową broń.

Użytkownik Yubei edytował ten post 18.11.2005 - |08:11|

• 0

#20 ...

...

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.11.2005 - |09:18|

ale mi namieszali w głowie po tej zajawce, przed jej obejrzeniem wydawało mi sie ze to nie Ana zabiła Shannon, myślałem ze ta scena jest tak zmontowana, a w rzeczywistości akcja dzieje sie w dwóch roznych miejscach... ale po obejrzeniu, hmmm
myśle że to by było zbyt oczywiste tzn, to ze Ana zabiła Shannon... no ale to jest Lost i tu trzeba się wszystkiego spodziewać.
A ciekawe kogo niesie do Jacka Pan Eko ???
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych