Replikatory
Napisano 03.10.2005 - |20:34|
jest to moja jedna z ulubionych ras ale wydaje mi sie, ze predko jej nie zobacze
Napisano 04.10.2005 - |18:51|
Napisano 04.10.2005 - |23:12|
Napisano 05.10.2005 - |18:49|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 06.10.2005 - |20:19|
Ale replikatory zostały zniszczone tylko w naszej galaktyce za pomocą broni pradawnych ukrytej na planecie Dakara. No i pewine też w galaktyce Azgardczyków.
Ale są też inne galaktyki gdzie robale się rozwijają sami azgardczycy o tym mówili że replikatory zagnieździli sie w innych galach.
I moło by było zobaczyć ich kiedyś choć na moment w akcji
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 10.10.2005 - |18:24|
Napisano 10.10.2005 - |18:27|
Napisano 09.11.2005 - |09:27|
Napisano 09.11.2005 - |11:32|
Napisano 09.11.2005 - |21:31|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 11.11.2005 - |10:05|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 27.11.2005 - |22:09|
Ja myślę, że jeśli w serialu zajdzie gruntowny remont obsady, co spowodowałoby wydłużenie go o pare sezonów, to replikatory wrócą. Skoro potrafiły wyjść z bliskich okolic czarnej dziury, to na pewno dotarły do galaktyk, w których nie ma wrót. I myślę, że wrócą jako sprzymierzeńcy. A na ich czele bedzie Piąty.2 :hyhy:, który przeprosi Carter za krzywdy i poprosi ja o wybaczenie. Ale to tylko moje marzenia.Mnie się wydaje, że już ich wogóle nie zobaczysz. Scenarzyści dość wyraźnie dali do zrozumienia że to koniec z robalami. Teraz mamy Ori i ten wątek będzie się rozwijał. mnie bardziej interesuje co tam z Asgardem bo ich coś nie widać.
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 27.11.2005 - |22:23|
Napisano 02.12.2005 - |21:47|
Chociaż uważam, że odcinki z ich udziałem były bardzo ekscytujące, to jednak w obecnej sytuacji, kiedy cała niemal akcja skupiła się na nowym szybko rozprzestrzeniającym się wrogu, powrót Replikatorów na arenę byłby nieco chybiony. Myślę, że przynajmniej narazie pozostaną jedynie w naszej pamięci
Osobiście wolałem odcinki kiedy Replikatory były jedynie robotami - ich przekształcenie w ludzi było dla mnie trochę za bardzo naciągane. A może jakiś scenarzysta wymyśli jeszcze inną formę bytu, pod którą taki Replikator jeden z drugim mógłby się kiedyś pojawić?
Napisano 04.12.2005 - |06:29|
Kto wie , może okaże się, że Ori poproszą o pomoc w powstrzymaniu ich, tak jak w podobnych sytuacjach robiły inne rasy, podobno bardziej od Tauri zaawansowane. :]
Napisano 05.12.2005 - |09:33|
Napisano 05.12.2005 - |16:36|
Churchill podobno powiedział, że sprzymierzył by się z samym diabłem by pokonać Hitlera; mówił tak odnośnie Stalina; ale jak mawia stare ludowe przysłowie od Stalina do replikatorów jeden krok ; może w tym jednym szczególnym przypadku nasze cele byłyby wspólne;Hans - może lepiej niech to zostanie w sferze twoich marzeń. Bo jak się okazuje, każde pojawienie się replikatrorów zawsze zwiastowało wiele kłopotów. Wątpię, czy byli by oni w stanie być sprzymierzeńcami. Po prostu są robotami i działają na swoją korzyść
Użytkownik inwe edytował ten post 05.12.2005 - |16:36|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 16.12.2005 - |23:59|
Coś mi się wydaje, że replikatory nie są w stanie się z nikim sprzymierzyć. Mogą na tyle pomóc Tauri(nieświadomie raczej) wyjadając technologię Ori, a wtedy i tak się za Ziemian wezmą bo im się środki Ori skończą. I to będzie kłopot, jak pokonać robale nażarte technologią tak rozwiniętej rasy?? Wracając do przymierzy: wydaje mi się, że prędzej Ori sprzymierzą się z Ziemią w walce z replikatorami niż robale z Ziemianami w walce z Ori.Churchill podobno powiedział, że sprzymierzył by się z samym diabłem by pokonać Hitlera; mówił tak odnośnie Stalina; ale jak mawia stare ludowe przysłowie od Stalina do replikatorów jeden krok ; może w tym jednym szczególnym przypadku nasze cele byłyby wspólne;
Heh trochę to nie gramatycznie napisane, ale proszę wybaczyć, gdyż jest późna pora.
Napisano 10.01.2006 - |10:10|
Coś mi się wydaje, że replikatory nie są w stanie się z nikim sprzymierzyć. Mogą na tyle pomóc Tauri(nieświadomie raczej) wyjadając technologię Ori, a wtedy i tak się za Ziemian wezmą bo im się środki Ori skończą. I to będzie kłopot, jak pokonać robale nażarte technologią tak rozwiniętej rasy?? Wracając do przymierzy: wydaje mi się, że prędzej Ori sprzymierzą się z Ziemią w walce z replikatorami niż robale z Ziemianami w walce z Ori.
Heh trochę to nie gramatycznie napisane, ale proszę wybaczyć, gdyż jest późna pora.
To raczej nie jest możliwe. Myślę, że raczej Ori z chęcią będą czekali na to, by replikatory zniszczyły ziemian. O przymierzu nie będzie mowy. Tym bardziej, że Ori są jednak na innej płaszczyźnie bytowej. Najwyżej mogą stracić swoich kapłanów. Ale tych zawsze można znaleźć
Napisano 23.03.2006 - |15:31|
Co do Replikatora Sam to dorwałą ją fala więc już z niczym nie będzie walczyć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych