Do sądy dałem tylko seriale, bo to w większości na nich opiera się świat ST a filmy są tylko miłą przystawką
Wszystkie pokolenia Star Treka
Napisano 03.10.2005 - |11:17|
Do sądy dałem tylko seriale, bo to w większości na nich opiera się świat ST a filmy są tylko miłą przystawką
Prawo Clarke'a
Napisano 03.10.2005 - |13:27|
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!
Napisano 03.10.2005 - |13:42|
niech będzie TNG
Napisano 03.10.2005 - |15:54|
Dlatego , stwierdzam z całą pewnością że jestem wychowany na TOS/TNG (i żałuje że niema takiej opcji w ankiecie).
Napisano 03.10.2005 - |17:46|
Mimo, że widziałem odcinki z każdej serii zagłosuję na TOSa, bo to dzięki niemu wciągnął mnie ten świat.
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 03.10.2005 - |18:38|
Potem jak zaczeli nadawać DS9 na polsacie to było jak spełnienie marzeń
No ale nie będę się rozpisywać, mogą stwierdzić że jednak wychowałem (zaraziłem się trekiem) na Voyagerze i na niego mój głos
Napisano 03.10.2005 - |19:18|
Napisano 03.10.2005 - |21:04|
Ja niewiem co żescie się czepneli tego Voya na C+ - przecież wcześniej był puszczany w TV4 (sezony 1-3 - całe i kawłek 4 ) , tylko tyle że o dziwnej godzinie -kiedy wszyscy byli w szkołąch lub w pracy .Potem przyszly czasy Voyagera na C+
Dopiero pużniej , Voy pojawił sie na C+
Napisano 03.10.2005 - |22:48|
NIe,na odrot.Ja niewiem co żescie się czepneli tego Voya na C+ - przecież wcześniej był puszczany w TV4 (sezony 1-3 - całe i kawłek 4 ) , tylko tyle że o dziwnej godzinie -kiedy wszyscy byli w szkołąch lub w pracy .
Dopiero pużniej , Voy pojawił sie na C+
Na C+ lecial VOY jak nikt jeszcze nie odbieral TV4 bio tej stacji wtedy w ogole nie bylo.
Ja jestem TNG przemiszany z DS9. TNG to byl 1szy kontakt z ST ( na publicznej lecialo...he,nawet sie potem bawilem w ST zkolezanka.Ona byla Dr. Beverly,a ja tym mlodym szczylkiem co udawal,ze umie pilotowac Enterprise),potem byly pelne metraze a nast. DS9. Niemniej tak bardziej swiadomie wniknalem w ST gdy TVN puszczal TNG a na Polshicie 2 szly powtorki DS9.
A potem VOY na C+.
Niemniej bylo to takie ogladanie troche z braku-laku,bo nigdy nie bylem entuzjasta ST.
Napisano 03.10.2005 - |23:11|
I u mnie identycznie. Obejrzawszy czesc TNG na TVP1 spodobal mi sie taki gatunek filmowy, wiec jak C+ zaczal puszczac VOY, to trek kojarzyl mi sie z dobrym serialem scifi. Zaczalem ogladac i... tak juz zostalo.Swoja przygode z trekiem zaczynalem dawnoo dawnooo temu kiedy jeszcze w polskiej TVP bylo mozna zobaczyc TNG. Serial nie wytrwal zbyt dlugo na ekranie bo i pora w jakim go nadawano byla kiepska - lecial w tygodniu przed 12 :> Potem przyszly czasy Voyagera na C+ (ktos pamieta jeszcze odkodowane pasmo naziemne???) - tutaj juz bylo i dluzej i lepiej pod wzgledem pory. (...) Sam poczatek to jednak TNG i jako takie trafilo do glosu w ankiecie.
Napisano 04.10.2005 - |10:10|
TOS obejzalem dopiero w 2005 roku i wytrwalem pierwze 3-4 odcinki nie dalem rady brzuch ze smiechu mnie bolal
Dlatego obstawiam TNG
Napisano 05.10.2005 - |16:24|
Jednak dopiero DS9 w Polsacie i TV4 wciągnął mnie na maksa (pierwsza porządna bitwa w 4x02 The Way of Warrior czy wg. mnie absolutny majstersztyk z uszkodzonym Hideki walącym w stację w 5x26 Call to Arms). A Voyager na C+ zawsze uważałem za przystawkę. W międzyczasie był też First Contact, ale obecnie niezbyt lubię ten film (za dużo błędów i bezsensownych akcji).
Z całą pewnością jestem z pokolenia DS9.
Napisano 05.10.2005 - |19:11|
Napisano 05.10.2005 - |20:37|
Prawo Clarke'a
Napisano 05.10.2005 - |20:41|
W swoim 4-letnim oglądaniu ST miałem ponad pół-roczną przerwę (nie mogłem zdobyć innych odcinków ST). I na głodzie przypomniałem sobie o fajnym serialu, który kiedyś szedł na TVN, czyli SG1
A więc zagłosowałem na VOY, który wkręcił mnie w ST i SG. A innym serialem ST, który mi zapadł to TNG. Gdybym urodził się 4-5 lat wcześniej to pewnie na TNG bym się wkręcił do świata SF.
Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.10.2005 - |20:47|
Napisano 06.10.2005 - |08:39|
Napisano 08.10.2005 - |21:17|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 09.10.2005 - |12:56|
Byl to pierwszy serial Sci Fi, jaki w ogole widzialem. I nie caly, a jedynie krotkie fragmenty ilustrujace lekcje angielskiego w czarno-bialym telewizorze. A bylo to daaaaawno temu. Tak dawno, ze w ogole wtedy nie znalem angielskiego
Tak jak kiedys, tak i dzis Kirk i Spock wymiataja i nie dam sobie powiedziec ze tak nie jest, bo jest.
Ostatnimi czasy przypomnialem sobie (ha - w internecie legalnie /SIC!/ calkiem legalnie, streamy sie klaniaja! ) serie nastepne, TNG i DS9. Dobrych kilkadziesiat epizodow...
O ile TNG mimo lat oglada sie wysmienicie (wysmienity aktor czyli Picard i cala smietanka samych-samych amerykanskich aktorow w epizodach) /znajdzcie mi kogos takiego w SG1/SGA! Tam graja anonimy! Niestety!/, o tyle DS9 to jest takie Trek jak ja jestem ksiadz biskup. Nie przekonany tu jestem, za duzo udziwnien, bajerow, kolejnych ras bez ladu i skladu.
No moze z wyjatkiem slicznej Dax, bo ladnie chodzi z tymi rekoma zalozonymi do tylu ;-)
A filmy kinowe? No jasne, wszystkie widzialem. Ale to troche inna bajka. kinowe Treki mnie nigdy nie powalily na kolana.
Napisano 09.10.2005 - |13:21|
Niemniej jednak wszystko zaczęło się od TNG...
Napisano 10.10.2005 - |10:05|
Trudno mi powiedzieć do jakiego pokolenia ST sie zaliczam. Emisje DS9, TNG i VOYa zlewają mi się razem w czasie przeszłym. Do tego dochodzi jeszcze B5. Jakoś nie bardzo przypominam sobie emisję TNG w telewizji publicznej. Dla mnie zawsze kojarzy się to z TVN i z tym,ze odcinki TNG i DS9 (Polsat) szły w podobnym czasie w tygodniu.
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »